neljapäev, 1. märts 2012

Mida pakub taevas aastal 2012- märts ja aprill

Järgneb jaanuaris toimunud astropäeva teema “Mida pakub aasta 2012” kirjalik ülevaade.

Märts.

Märtsi esimestel päevadel on Päike Marsiga vastamisi, aeg mil tunded võivad üle ääre voolata, sõnasõda ja tulised ütlemised on siis igapäevaselt keelel ja kasutusel. Seda nii poliitareenil kui igapäevastes suhetes. Vastasseis toob esile rohkem pingeid ja ohte. Eelkõige neis riikides, kus seni on olnud suured rahutused. Samuti pingestuvad suhed nende riikide vahel, mis seni pole suutnud neid ära lahendada. Ega meilgi jää Marsi mõjud tulemata, jõulisemalt hakkab rahvas nõudma ja seisma oma õiguste eest. Meeleavaldused, streigid ja rahulolematus tõuseb aina rohkem pinnale. Igapäeva elus peab ettevaatlikum olema igasuguste terariistadega käsitlemisel, samuti lahtise tulega ümberkäimisel. Traumade oht on suurem ja kergemini tulema. Raskem on leida kompromissi tunnete ja mõistuse vahel.

Kolmandal märtsil on ka Veenusel vastasseis Saturniga. Seisule võib järgneda mingisugune rahamaailma otsus. On selleks siis Kreeka probleemide sasipuntraga seotud. Või siis kogu Euroopa rahanduse teatud otsus, pankrott, kollaps või midagi sellelaadset. Ühesõnaga rahamaailmas hakkab midagi erilist toimuma, mis see täpsemalt võiks olla, seda oska öelda, sest need asjad on niivõrd keerulised, et paku mida tahad, ikka toimub miski kolmas asi. Oletada võib, et see ilmneb rohkem kuu lõpus, kui on Päike-Uraan ühendus, mis kvadratuuris Pluutoga. Arvata võiks, et siis tuleb mingi ootamatu pööre rahanduses. Samas ta polegi nii ootamatu ja üllatuslik, sest see oli juba ammu idanemas ja küpsemas. Nähtavasti puudutab see eelkõige Kreekat.

Saturn, mis liigub retrograadselt, hoiatab olema tähelepanelikum, varem tehtud teod, mis ei õnnestunud, tuleb uuesti üle vaadata, kus viga sisse tuli. Oma vigade eest tuleb maksta. Midagi annab ikka parandada. Saturn, peale piirangute, aitab ka neid vigu uuesti üles leida, suunab otsima teistsuguseid teid olukorra lahendamiseks.

Jupiteril trigoon Pluutoga (12.03), mis soodustab kasutusele võtta võimu ja sotsiaalsüsteemi uuendusi ning vastu võtta paremaid seadusi, mis aitaksid kaasa üldisele arengule. Võimalused on aga kas ka seda osatakse ära kasutada ja õige kurss võtta? Lootust andvam on ka uue töökoha leidmine. Seda leidmist või otsimist soodustab veel mai keskel Merkuur (6 maja signifikaator), mis teeb Pluutole trigooni. Jätkub Jupiteri ja Musta Kuu ühendus. Ehk annab see seadustele erilisuse?

Merkuur muudab suunda ja läheb üle retrograadsesse liikumisse 12. märtsil. Nagu ikka, siis sel perioodil tuleks kahekordselt olla ettevaatlikum liikluses ja oma paberimajandusega toimetamisel. Retro esimestel päevadel pole soovitav midagi asjalikku osta, kodumasinat, elektroonikat, korterit, autot jms. Edasi võiks lükata ka lepingute allakirjastamist, suurema summa investeerimist.Üldiselt nende toimingutega võiks üldse oodata seni kuni retrograadsus on läbi (4.04). Kui väga vaja ja teisti ei saa, siis mõõta ja mõelda oma tegemiste planeerimisel ning teostamisel peaks rohkem kui üks kord. Kes on Merkuuri retrograadsust jälginud, see juba teab, milliseid trikke ja üllatusi võib sellega kaasneda. See vähemasti teab neid arvestada ja ei lähe endast nii välja. Võtab kui loomulikku protsessi, mida peab arvestama ning oskab hoiduda Merkuuri trikkide eest.

Märtsi keskel (12.03) on taevas suur maamärkide trigoon, kus Jupiteril on ühendus Veenuse ja Musta Kuuga Sõnnis ning Marsiga Neitsis ja Pluutoga Kaljukitses. Hea võimalus alustada millegi reaalsega, mis aitaks antud ajal olevate maiste probleemide lahendamisele kaasa. Emakese Maa jaoks võiks ette võtta palju säästlikumaid projekte, mis leevendaks pingelisi keskkonna kitsaskohti. Ise arvan, et planeedi kliima soojenemine on siiski rohkem seotud ilmaruumis toimuvate protsessidega ja palju vähem, kui räägitakse, siis maiste teguritega.

Suure trigooni mõjul võiks inimene algust teha, tulevikule mõeldes, raha kogumisega, panna alus oma pensionofondi loomiseks (teha kasvava Kuuga) või lihtsalt kõrvale panna mustadeks päevadeks (kui veel on mida panna!). Suurt trigooni pingestab aga Marsi kvadratuur sõlmedega. Mõnes mõttes on pinge hea, annab särtsu, paneb rohkem liigutama, tegutsema. Oleks vaid suund õige, sihtmärk silme ees ja ka eestvedaja olemas.

Märtsi teine pool on pinges, kuid leidub ka pehmendavaid seise. Pingeid teeb eelkõige retro Marss. Ja need pinged avalduvad peamiselt tööasjades, sõja- ja politsei valdkondades, meditsiinis ning toiduaienete tööstuses.

Kui tervis logiseb või tekib kindel vajadus oma arstidega kontakti võtta, silmast silma rääkida, siis parem aeg selleks on kui Veenus oma kodumärki jõuab. See toimub märtsi esimesel dekaadil. Kuu teisel dekaadil Veenus saab kokku Jupiteriga ja siis on hea kindlasti arsti külastada. Peaasi, et ei maksa keelduda või loobuda kallist ravimist või protseduurist tema hinna tõttu. Effekt, mis sellele järgneb, ületab igasugused ootused.

Kui transiitne Päike kevadel (aprillis) läheb üle Erise, siis on ajaloost teada mitmeid olulisi sündmusi. Kevad 2012 võib tuua üllatusi poliitikamaastikul, keegi saab võimule ja keegi kaotab selle. Näiteks 2008.aastal sai selle seisuga Berlusconi kolmandat korda peaministriks, paar päeva peale Päikese-Eris ühendust. Kui Päikesel on ühendus Erisega, siis on olnud ka mitmeid suuremaid rahvarahutusi (Kirgiisias, Moldaavias ja õnnetusi - Smolenskis Poola valitsuse delegatsiooni hukkumine lennukatastroofis).

Natuke kaugemale ette vaadates, kui Uraan jõuab Erisega kokku ja kui Päike või mõni muu planeet ka sinna tuleb, siis peaks nagu ka midagi põhjapanevat toimuma. Aga sinna on veel viis aastat aega, suvel 2016 on nad koos 23 Jääras. Enne kui Uraan jõuab Erisele, teeb ta vastasseisu Haumeale, see on kindlalt seotud tuumaenergeetikaga. On selleks siis mõne uue tuumajaama avamine või hoopiski avarii?? See on vahetult enne, kui Uraan Erisele jõuab, suvel 2016. Siis Haumea teeb opositsiooni Eris-Uraan ühendusele, sisuliselt on 2016.a. nende planeetide pikem ühendus ja vastasseis korraga.

Viimati oli Uraan oli ühenduses Erisega 1927. aastal. Jäära alguses. Ja me teame, mis järgnevatel aastatel toimuma hakkas, suur majanduslangus, võimule tuli Hitler, Stalin teeb suurpuhastuse kommunistide seas.

Märtsis on Kuuloomine 22-l kell 16.38. Päike-Kuu on ühenduses Merkuuri ja Uraaniga. Päikese ja Saturni vahel on maagiline aspekt 154 kraadi, soosib heade ja puhaste suhete loomist, nõuab eetilist nõudlikkust enese ja partneri suhetes ning kontrolli aususe üle. Hea loomingulise tegevuse alustamiseks. Seda toetab Marsi septiil (51) Saturniga. Kuid alustamiseks tuleb ära oodata Merkuuri retrograadsus, lõppeb 4. aprillil.

Märtsis toimuvad Venemaal presidendi valimised, Luuletajad tähistavad ülemaailmset luulepäeva ja puukallistajad ülemaailmset metsapäeva. Araabia maailma liidrid kogunevad Araabia Liiga tippkohtumisele, mis lükati 2011. aasta araabia kevade rahutuste tõttu edasi. Istanbulis algavad kergejõustiku MM siseruumides.

Seoses Venemaal toimuvate presidendi valimistega toon ära ühe huvitava tähelepaneku, mille leidsin venekeelsest internetist. Nimekirja vasakus tulbas on juhid, kes on olnud kas kiilaspäised või vähese juuste kasvuga ja paremas tulbas siis lopsaka juustekasvuga juhid.

Lenin – Stalin
Hrushov – Breznev
Andropov – Tshernenko
Gorbatshov – Jeltsin
Putin – Medvedev
????? - ?????
Väheste juustega on presidendi kandidaadid Zjuganov ja Zirinovski, Prohhorov seevastu kena soenguga. Tema shansid on selle nimekirja järgi küll olematud. Teema vajab lähemat uurimist ja siin seda siis hetkel rohkem ei kajasta.


Aprill.


Aprillis jätkub eelmisel kuul tekkinud pingete sasipundar oma keerulist eksisteerimist. Minnakse liiale nii suhetes, oma maailmavaate esitamisel ja kaitsmisel. Teisalt on võimalik jõuda teatud kokkulepeteni (Päike trigoon Marsiga ja Uraan trigoon Põhjasõlmega) Looduses, nagu kevadel ikka, võib tulla suuremaid üleujutusi.Tõotab tulla eriti kuum ja tuline kevadkuu, seda siis poliitikas ja suhetes. Oma osa annab Päikese-Saturn vastasseis (15/16 aprill) samuti Marss-Neptuun vastasseis. Ning Veenuse ühendus Lõunasõlmega.
Aprill on ka haavade ja vigade ravimise kuu, mis saadi märtsis olnud ootamatuste ja pöörete tagajärjel.


Ammu juba käärib Iraani ja Israeli vaheline vaen. Aprilli seisud seda vaevalt aga leevendavad. Ei aita siin ka aprilli teisel dekaadil Päike-Marss-Pluuto suur maamärkide trigoon. Ennegi on sõjaline konflikt lahti läinud trigoonsete seisudega.Sellega ei taha nüüd küll sõda ette ennustada aga karta on, et tuli tuha all hõõgub aina tugevamini edasi.


Aprillis muutub retrograadseks Pluuto (10.04 – 18.09.; 9.33 cap – 6.57 cap). Saturnil on opositsioon Ceresega (töölisrahvas avaldab rahulolematust). Mai keskel, kui Jupiter teeb ühenduse Päikesega, võiks õnne proovida loteriiga. See aeg on hea osaleda mõnes võistluses, konkursil või turniiril. Võiduvõimalused märksa suuremad kui muidu.


Aprillis on Kuuloomine 21-l kell 10.20, Sõnni 2-s kraadis, Saturniga opositsioon ja Neptuuniga sekstiil. Merkuur on nonagonis (40) Musta Kuuga ja retro-Saturn nonagonis Põhjasõlmega.Tuleb läbi saada võlgu võtmata, kui see just hirmus hädavajalik ei ole.


Aprillis tähistatakse 100. aasta möödumist “Titanicu” uppumisest. Selleks korraldatakse 12-päevane kruiisireis Southamptonist “Titanicu” ja jäämäe saatuslikku kokkupõrkepaika. Täiskasvanud saavad osa laste rõõmudest, kui Lõuna-Inglismaal Tinsley Greenis toimuvad Briti ja maailmameistrivõistlused klaaskuulimängus. Dracula fännid tähistavad saja aasta möödumisest Bram Stokeri surmast.

Kommentaare ei ole: