laupäev, 3. august 2024

Everest - 4

 

Seitsmenda mehena käis Everestil ära Kunnar Karu, seda 25.mail 2023.a. Tema kosmogrammis on Everest 17.kraadi Kaaludes ühenduses Saturniga. Everest on sekstiilis Päike-Merkuur ühendusega Amburis.


                                        Kunnar Karu 9.12.1981

Vallutuse päeva Uraan tegi ühenduse nataali Chironile Sõnnis. Päeva Päike opositsioonis nataali Uraaniga Amburis.

Esimese eestlannana vallutas tipu Kristi Melesk, seda 23.mail 2021.a. Tema kosmogrammis on Everest 23 kraadi Kaksikutes tehes opositsiooni Uraanile Amburis.Everestil on kvadratuur retro Merkuuriga Kalades. Ja sekstiil Veenusega Jääras.


                                        Kristi Melesk 24.03.1986

Kristi Everesti tipu vallutuse päevakaart teeb sellised seosed tema kosmogrammiga. Merkuur ühenduse Everestiga Kaksikutes, Kuu põhjasõlm täpse ühenduse Chironiga Kaksikutes. Everest ühenduse Kuu põhjasõlmega Jäär/Sõnn piiril.


                                        Kristi Everestil 23.05.2021

Teise naisena käis tipus ära Katrin Merisalu, seda 23.mail 2023.a. Tema kosmogrammis on Everest 20 kraadi Veevalajas ühenduses Estoniaga olles sekstiilis Saturniga Jääras.On kvadratuur Neptuuniga Skorpionis ja trigoon Merkuuriga Kaksikutes.


                                        Katrin Merisalu 23.06.1986

Vallutuse päeva Everest asus 12 kraadi Neitsis ja olulisi aspekte kosmogrammiga ei teinud. Kuid on Päikese ühendus nataali Musta Kuuga Kaksikute alguses.

 


                                    Katrin Everestil 23.05.2023

Kaheksanda eesti alpinistina käis tipus ära Kaspar Evald, seda 21.mail 2024.a. Tema kosmogrammis on Everest 7 kraadi Kalades sekstiilis Saturn-Neptuun ühendusega Kaljukitses. Mäe vallutuse päeva Everest Amburis teeb trigooni nataali Päike-Estonia ühendusele Lõvis.



                                        Kaspar Evald 4.08.1989




                                Kaspar Everestil 21.05.2024

 

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore on lugeda, kuidas mineviku asjad tähtede järgi joonduvad, arvan, et paljud oleks huvitatud sama asja esiletoomisest ja avalikustamisest Eesti lähituleviku kohta, kasvõi kord kuus, mis ees ootab,lugejaid oleks kindlasti rohkem, arvan, et olete neid seise ka kindlasti ise uurinud, miks siis mitte avalikustada

Ganesh ütles ...

Mundaani prognoosid on selles suhtes mahukad ja nõudlikud, et on vaja vaadata globaalset seisu ja seejärel võrrelda kohaliku olukorraga. Üsna suur hulk rehkendamist ning oskuseid näha dominante, samasuunalisi kumuleerumisi ehk suhteliselt kõrge tõenäosusega realiseeruvaid suundi.

Huvitav on ka tendents, et üsna mitmed pikemat aega mundaaniga tegelenud astroloogid on oma prognoosides hakanud võssa sõitma ehk prognoositud sündmus või olukord on jäänud kas üldse saabumata või on see saabunud väga suure viivitusega. Minu arvates on see omamoodi märk, et praegusel ajal on palju rohkem inimtahtelist sekkumist nõ loomulikesse protsessidesse, rohkem kui kunagi varem. Kas selleks on mingite arvutiprogrammide kaasamine või muu taoline manipulatsioon, võibolla mõlemat. Selline olustik viitab, et ühiskondlikul tasandil on tavatult palju Kuu põhjasõlme energiat. See omakorda viitab nõ topeltreaalsuse võimendumisele, mis tekitab ootusärevust, teadmatust, mingeid nihkeid olustiku sisus ja vormis. Selleks, et jõuda astroloogia abil tegelikkusele lähemale, on vaja ilmselt palju suuremat süvenemist ja võibolla ka rohkem tähelepanu pöörata Kuu sõlmedele ja mõningatele teistele punktidele.

Omamoodi keeruline on ka näha täpseid tegureid, mis on x ajal eriti olulised, mis asi valitseb mida ja kuidas eristada näiteks riigivõimuaparaati ja rahvast. Minu arvates on sellegi tõlgendamine mõneti dünaamiline tegevus ehk sõltuvalt kaardist võib olla harjumuspärase x või y planeedi tüüpiline roll siiski vahel pisut erinev. Astroloogia pole lihtne, kuid keeruliseks läheb, kui tegemist on suure hulga saladuste ja mõne võimugrupi teadliku laveerimisega – asjaolu muudab tegelike suundade tuvastamise palju keerulisemaks.

EV 1991.a. kaart (radix) on selles suhtes rahvale raske, et positsioneeruv Kuu soosib olukorda, et rahvas leiab ennast reedetuna, justkui ema hülgaks lapse ja laps jääb üksi. Maakeeli: riigiaparaadil on rahvast üsnagi ükskõik. Kuu avashta ehk erikonditsioon EV 1991.a. kaardis on "häbi" ja "nälg" ehk maakeeli: jänni jäämine ning puudus, üksindus, hüljatus (justkui mingisuguse välise, brutaalse võimu meelevald). Pole sugugi üllatuseks, et viimastel aastatel hakkab see üha ilmekamalt tooni andma: rahvas ongi hüljatud ning omamoodi ka häbis, kuna toimetulek on kõike muud kui meedias õeldud „meil läheb hästi, isegi toredasti“ (multifilmist Prostovashino, kui tegelaskuju koer oli omadega päris läbi ja kirjutas kirja, et kõik on hästi). Loomulikult on sünnikaardi puhul kaasatud ka rütmid ning mõni halb tendents on kohati positiivse väljendusega ja ka vastupidi, kuid üldised suunad laiemas plaanis on suhteliselt sarnased. Riigi rahva käekäik on üsna sünge, võimuaparaat on kalk ning mõne leebema perioodi ilmnemine on pigem ajutine nähtus (rütmide teema).

Ganesh ütles ...

EV 1991.a. kaardis on minu arvates üsna suureks probleemiks planeet Marss. Kvaliteedi ja kvantiteedi arvutuste kohaselt on Marss tendentslikult üsna kehvasti väljenduv, et Eesti riigile vajalik individuaalne tahe ja selle kvantiteet-kvaliteet on võrdlemisi riukalikud ehk ei pruugi järgida tegelikult vajalikku suunda, riigi omapära, riigile individuaalselt vajalikke lahendusi. Vastupidi – tegeletakse ülemäära palju mingite kolmandate organisatsioonide ja kummaliste tahete rakendamisega, mis on komplitseeritud Marsile üsnagi omapärane. Riiklik tahe on kummalise tendentsiga, kipub olema riukalik ning ka agressiivne.

Bürokraatia ehk nõ paberiseaduste ja dokumentidega süsteemi üleujutamine on samuti omamoodi ohtlik. EV 1991.a. tõusumärgiks on Kaksikud ning kuna Merkuur selle märgi valitsejana on kraadilises mõttes kõrgeima kraadiga planeediks, siis veavõimalused on keskmisest suuremad, näiteks jaburad seadused, kummalised riiklikud avaldused, sehkendamine kummaliste ühingute ja liitudega jne. Liiatigi on AC ehk tõus Kaksikutes 8Gem25, mida võiks tõlgendada kui tendentsi olla „liiga agar“ või kohati isegi „ogar“, kuna püütakse ellu viia ja lõpetada teatud protsesse palju kiiremini, kui neid tegelikult üldse vaja oleks. Nii see ka on: kuskilt eurokeskusest õeldakse midagi ja otsekohe ollakse valmis mida iganes ratifitseerima ja normeerima, iga viimse pisiasjani. Küll aga mitte näiteks Euroopa sotsiaalhartat, mis aitaks pisut Eesti rigi rahva rappimist vähendada (Kuu on „häbis“ ja „näljas“).

EV 1991.a. kaardi järgi on neid probleemseid asju palju. Kasvõi EV 1991.a. kaardi neljandas märgis positsioneeruvad Veenus ja Marss – arvestatav võimalus, et Eesti riigi maapõu ja loodusvarad satuvad tragöödia meelevalda. Kuna Sõnni märk on EV 1991.a. kaardis kaheteistkümnes, siis riiklik ressurss ja vahendid kipuvadki ebamõistlikuteks kuludeks minema ning seda ei kasutata nagu tegelikult võiks-peaks. Veenus näitab, et meil on mida võtta (või matta), Marss näitab, et seda võidakse kahmata jultunult, kummaliste kavatsustega, kehva tehinguga. Neljanda märgi/maja komplitseeritus võib tähendada ka mõne organisatsiooni/firma soovi hammustada kogu riik ära.

Seda kõike saaks jätkata veel pikalt. Võibolla tundub sünge, kuid olukord ongi üsna sünge. Soov ilmtingimata vaid ja ainult midagi head välja selekteerida, oleks ignorantsus. Olukord on laastav.

Mina ei loodaks meie võimuaparaadile kuigi palju, nad on kalgid ja kummalise tahtega, lisaks on rahva rolliks olla pigem kannatajad ning paljuski seetõttu, et „keegi“ soovib neid kannatusi. Maakeeli: puhas kurjus.

Täpsema käekäigu jaoks on vaja rohkem aega ning süvenemist, et saavutada mõni kõrgema tõenäosusega prognoos.

Ganesh ütles ...

Mis puutub EV 1991.a. kaardi Kuu positsiooni, ma ei imestaks, kui riigiaparaat hülgab riigi rahva, osalt on see ka juba toimunud (nt eestlased läksid olude sunnil Soome ja mujale, üsna tõsine hulk meie etnosest), siin võib olla potentsiaal, et kogu rahvas leiab ühel hetkel, et neil polegi "ema". Tõenäoliselt, riigiaparaadi kummalise tegevuse tõttu. Kuu erikonditsioon (avashta) on kahjuks üsnagi mannetu ning vajadus imekombel kuidagi edasi elada, võib olla küllaltki reaalne.

Ganesh ütles ...

Kui juba pisut heietamiseks läks, veel mõned read.

Üheks prognoosimeetodiks on mittehoroskoopilise astroloogia meetod, horoskoopi ei koostata, kuid vaadeldakse ilmnevaid tunnuseid, arhetüüpe, energiaid. Tegemist üsna arhailise, vana metoodikaga, kuna omal ajal polnud igal sammul võimalik kõike arvutada ja ritta panna ning võeti aluseks astroloogi pilgu läbi ilmnevad olulised sündmused, tunnused, arhetüüpilised väljendused. Enamasti nn horaarastroloogia valdkonna temaatikana.

Kui tekkis küsimus või keegi küsis midagi, võeti arvesse, hetkel ümbritsevat, loomi-linde, helisid, ilmakaari, päevavalguse olemasolu, mitmesuguseid oomeneid, värvusi, selleni välja, kuidas astroloog konkreetsel hetkel end tunneb ja kumb ninasõõre on aktiivne – vasak või parem, hingamise heli, intensiivsus ja palju muud sellist. Osavamad astroloogid oskasid pelgalt omaenda ninahingamise järgi tõlgendada võimalikku jaatust või eitust, elemente (nt tuli või vesi), ulatust ehk määra (nt vastuse olemus ja võimalik täideminemine). Ühesõnaga, loeti subjektiivselt tunnetatavat ja ümbritsevat ning pandi kokku prognoos. Piisava vilumuse puhul, tõsiselt hästi. Seda vallatakse ka tänapäeval, kuid vastav oskus on üsna haruldane. Sellist tehnikat kasutatakse ka vastupidises suunas ehk mitte ainult info ammutamiseks, vaid ka toimuva suunamiseks. Elik, saab kasutada ka kurjasti, kui sedasi õelda. See selleks.

Mida olen ise märganud, on vägagi jõuliselt esilekerkiv Veenuse energia langus, teiseks on tugev Kuu põhjasõlme (nn sõlmede teema) iseloomulike väljanduste ilmnemine.

Veenuse kvantiteedi ja kvaliteedi languse ilminguks on näiteks vahendite ja ressursside kahanemine, nende kehvavõitu kvaliteet (nt poetoit on kohati äraütlemata kummaline), arstiabi on üldsusele siiski napp ja pinnapealne, palju terviserikkeid ning vaevusi, hinnad ja inflatsioon on tavarahvale pigem kahjulikus suunas liikumas, igat tüüpi kulutuste kasv, eluenergia nappus, palju on märgata uimaseid ja kurnatud inimesi, laiatarbemeedia luiskab üsna palju (tõe kvaliteet on nihkes), lisaks muidugi torkelahusega kaasnenud periood (ebakvaliteetse Veenuse teema), mingid kummalised definitsioonid a´la isa on ema, erasõiduk hukutab maailma jne. Tõe ehk tasakaaluka sisu ja vormi nihe on kõvasti pihta saamas ja see pole tasakaalus Veenuse olemusega kooskõlas.

Ganesh ütles ...

Kuu põhjasõlme küsimus tuleb esile väga agressiivse poliitika ja ka nõ topeltmaailma kujul – räägitakse palju tulevikust ja mida kõike teha TULEB, kuid see kõik on kuidagi ahnel viisil serveeritud. Üldsust pannakse fakti ette, et nii peab, nii saab ja nii läheb, mingisugused avalikud ja tasakaalustatud arutlused on languses, neid eriti polegi. Lisaks sisu ja vormi dramaatiline erinevus, kasvõi nüüdne olümpiamängude visuaalne ja sisuline konflikt. Kinnisvara kohta õeldakse, et peab olema käibes, muidu olevat kehvasti. Korras sisepõlemismootoritega erasõidukeid vaenatakse. Kuskilt kaugelt maalt tulnud ühingust õeldud suunisi võetakse kui ainuvõimalikku lahendust (no... kas tõesti). Elektrivarustusega toimub mingi „must maagia“. Finantssüsteemi loksutatakse lõpliku totaalkontrolli suunas. Näiteid on väga palju, ikka ahnus, võimutsemine, meelega varjule jäetud detailid ning hoogsad kampaaniad, agiteeritakse kaasa minema, nõ kallutatakse „tehingut“ sõlmima ehk nõustuma. Sisu on üks, vorm on teine ja lõpptulemus on võibolla hoopis midagi muud. Minu arvates vägagi Kuu põhjasõlme tüüpiline väljendus. Ikka kiiresti ja ahnesti.

Aga veel – Kuu põhjasõlme teema on selles suhtes huvitav, et näiteks kui inimesed abielluvad, siis on tihti märgata Kuu põhjasõlme aktiveerumist. Eks ta nii kipubki olema, kuna õhinast või optimismist vaatamata, on seal siiski hulk faktoreid, millega polda veel päris kursis. Võib minna õnneks ja võib ka mitte. Võib juhtuda ka, et ühel hetkel mõistetakse, et sõlmiti tehing/liit, mille tingimustest poldud eriti teadlik. Kõike tuleb ette.

Kuna minu arvates on Kuu põhjasõlme väljendust märgata palju rohkem kui tavaliselt, võib aimata, et ühiskondlikus plaanis on mingi „kiire abielu“ sündroom – tõenäoliselt toimub mingisugune „liitmise“ protsess, kas siis nõ „sundabielu“ või „sundtehing“. See võib tähendada mõndagi, ka riiklikus mõttes. Taganemisteed ei taheta anda ning igal võimalusel püütakse kallutada serveeritud suunas. Seega, tõenäoliselt on tegemist esmapilgul nähtamatu „tegelasega“, kes soovib saavutada võimu, ebatavalist sõnaõigust, otsustajarolli, just temale kasumlikku positsiooni. Seejuures teada andmata, mida ta vastu pakub või millised on tehingu tegelikud tingimused, kohustused, võimalused sellest taganeda (kui üldse).

Seega, palju kahtlaseid leppeid, tehinguid, ülekandeid või vägagi küsitavaid kohustusi. See võib tähendada ka riigi ülevõtmist tegeliku sõnaõiguse ja meelevalla mõttes. Paberil võib edasi eksisteerida, reaalselt on otsustajaks keegi „nähtamatu“.

Ganesh ütles ...

Mis asi on riik? Ta on inimeste poolt loodud organisatsioon. Nii nagu nn „paberiseadused“, ehk poliitilised kokkulepped. Kui mõelda tegelikult toimivale võimuvertikaalile, siis riik kui selline on ilmselt kuskil vahepeal, kuna riik nõ modernses tähenduses on siiski pelgalt organisatsioon. Paraku on organisatsioone igasuguseid ning kollektiivide vahel on oma hierarhia, mõjuvõim, subordinatsioon... Ma ei imestaks, kui riike peetakse senikaua, kuniks on mõnele tippkollektiivile kasulik. Just nagu firmadega, kui pole enam üldsegi kasulik (ka riiulifirmana), siis võidakse lõpetada. Harjumuspärane riiklik olustik on üsnagi habras ja mitte ainult Eesti mõttes. Regioonid ja alad jäävad, korraldus ja inimeste poolt kujundatud piirjooned võivad olla üsna muutlikud.

Tõenäoliselt on Eesti siiski (ikka veel) kasumlik, rahvale endale on koduks, kuid haaskajaid nii siin kui seal on palju ning Eestil on paiknemine ja loodusrikkuseid, lisaks on siin käsil „innovaatiline protsess“ ehk maksuraha progresseeruv kogumine, surve eraomandi ümberjagamisele ning muud agendad, mis on kellelegi kuskil kasulik. See võib olemasoleva suhtes veidi aega anda, kuid ühel hetkel see kõik ammendub. Sarnases ohus on ka teised, suuremad riigid, harjumuspärased piirid muutuvad üha hägusemaks ja kuskile veetakse uusi jooni, lähtutakse näiteks finantsliitudest ja arvelduslahendustest, mahitatakse mingeid koostööleppeid, agiteeritakse pooli valima jne. Aeg on justkui kiirete abiellumiste ja abielulahutustega sarnane – on lootusi ja ootusi, esineb draamat, keegi saab petta ja mõni satub „keldrisse“ teadmata ajaks kellegi meelevalda. Pimesi ja tõugatud viisil tehtavad tehingud, väärtused on nihkes (mõnel veab, paljudel mitte).

Kuna Veenuse ilmingud on pigem kehvas kvaliteedis, siis oluliseks märksõnaks on elujõu kahanemine. See võib tähendada, et mõnigi riik on hääbumas, võibolla isegi nähtaval viisil ehk „paberil“ (juriidilise staatuse mõttes). Veenuse kvaliteedi kahanemine viitab ka inimeste geneetilisele probleemile – individuaalsel tasandil võivad hakata ilmnema geneetilised probleemid (mingi kummaline nõrkus, elujõu kahanemine, imelikud terviseprobleemid ja kindlasti ka fertiilsus, sigivusvõime langus). Poliitilises plaanis tähendab Veenuse nõrkus ametlikku seisukohta või poliitikat, et tuumikrahvas või põliselanikud ei ole enam olulised, rahvused pole enam olulised, rahvuslik eneseteadvus pole enam oluline. Ühesõnaga – tegelik võimuladvik ei näe enam rahvuseid, neil on oma väike (tähtis) kollektiiv ning... ülejäänu on lihtsalt mingi rahvamass. Tõenäoliselt saab naissugu mingil viisil pihta, hetkel on arvatavasti pigem teadmatuse faas. Võib saabuda hetk, kus naised avastavad, et neil pole enam võimalust naise rolli täita. Kas nüüd massilises ulatuses, kuid midagi siin võib esile tulla küll.

Ganesh ütles ...

Veenuse kehv kvaliteet oma ilmingutes võib viidata ka varade ülevõtmisele. Miks ka mitte, ränga maksustamise ja igat tüüpi kiusamise viisil. Lõpuks hakkavad inimesed ise loobuma. Inimelu kui selline ei maksa toore jõu ees suurt midagi, rahvamass on lihtsalt statistika. Hukkus parvlaev Estonia ja ei tulnud sealt suurt midagi, lasti niidid vette ja paistab, et ongi kõik. Ligi tuhat inimest, väga suur hulk pereliikmeid, palju puudutatud inimesi. Kuu põhjasõlme üks võimalusi: inimesed ei taju, kas ja mida nad üldse väärt on (topeltreaalsus). Kui Veenus on problemaatiline, siis inimelu ja selle kestvus on samuti ohus, kas elukvaliteedi mõttes või koguni eluea pikkuse suhtes (või mõlemat). Mida inimene vajab? Puhast õhku, kvaliteetset toitu ja joogivett, psühholoogiliselt elutervet keskkonda. Minu arvates on need kõik omadega päris rappa läinud (aetud).

Prognoosimise mõttes on olukord keeruline ka seetõttu, et traditsiooniline olustik on muutunud ja muutub kiiresti. Sõjad ei pruugi toimuda vanamoodsalt, relvad käes, vaid juba hoopiski teisiti. Vara kui selline võib olla samuti üksjagu ebatavaline, maksevahendite „reform“, juriidiliste kohustuste ja õiguste muutused, maksukoorma lahenduse disainimised ja muu selline, see vajab täpsemaks tõlgenduseks täiendavat mõttetööd (Kuu põhjasõlm võimendab ja loob nõ topeltreaalsuse). Ma ei üllatuks, kui tulevikus on juba mõni progressiivne definitsioon, kes või mis on inimene – näiteks DNA põhine määratlus vms. Kuna keskkond mõjutab DNA-d, siis ilmselt on juba mõnda aega olulisi muutusi. Mõjutab kiirguste ja muu saaste määr, kummaline toit, psüühika mõjutamine kaudsel ja otsesel viisil. Rahvusvahelises plaanis on võimuahelad üsnagi palju muutunud, kui varem oli tegemist pigem delikaatse kamandamisega, nüüd toimub see üsna palju juba avalikul moel. Kuid siiski on terve hulk kummalisi jõujooni, projekte, mingit kummalist planeerimist. See kõik võib viia harjumuspärase kaartide tõlgendamise tulemused nihkesse. Kui varasemalt oli x tõlgendus üsna suure tõenäosusega „y sündmus“, siis nüüd on juba hulk küsimusi. See viitab, et riikidest kõrgemal asetsevad jõud on ilmselt siiski reaalsed ning nad on aktiivsed.

Anonüümne ütles ...

Huvitav lugemine