teisipäev, 13. august 2024

August 2024 - 2

 FB. Peeter Tammela. 

Teisipäeval, 20. augustil kell 0.46 (mõju ca 6. august – 2. september) saavutab oma kulminatsiooni Kaksikutes liikuva Jupiteri kvadraat Saturniga Kalades.

Jupiter Kaksikutes kvadraadis Saturniga Kalades toob kaasa pinge ja konflikti laienemise ja piirangute, optimismi ja kaine reaalsustunnetuse vahel.

See aspekt võib mõjutada nii individuaalseid kogemusi kui ka ühiskondlikke ja poliitilisi protsesse, tuues esile väljakutseid ja võimalusi, mis nõuavad tasakaalu leidmist ja strateegilist lähenemist.

Uskumuste ja väärtuste konflikt:

• Jupiter esindab laienemist, optimismi ja teadmiste avardumist, samas kui Saturn sümboliseerib piiranguid, vastutust ja kainet või isegi skeptilist suhtumist. Kui need kaks planeeti on kvadraadis, võib see tuua kaasa konflikte meie uskumuste ja väärtushinnangute vahel. Võime kogeda raskusi oma eesmärkide saavutamisel ja tunda, et meie optimism on piiratud kaine ja skeptilise hoiaku poolt.

Vastutuse ja kohustuste kaalutlemine:

• Saturn Kalades esindab kohustusi ja vastutust, sageli ebamäärases ja tundlikus kontekstis. See aspekt võib sundida meid kaaluma oma kohustusi ja vastutusi laiemas kontekstis, võttes arvesse nii isiklikke kui ka ühiskondlikke vajadusi.

Poliitiline pinge ja takistused:

• Poliitikas võib Jupiteri ja Saturni kvadratuur tuua esile pingeid progressiivsete muutuste ja konservatiivsete väärtuste vahel. Jupiter Kaksikutes võib esindada uusi ideid, reforme ja innovatsiooni, samas kui Saturn Kalades võib esindada vastupanu ja piiranguid, mis tulenevad vajadusest säilitada stabiilsus ja traditsioonid.

Haridus ja kommunikatsioon:

• Jupiter Kaksikutes võib rõhutada hariduse ja kommunikatsiooni tähtsust, kuid kvadratuur Saturniga võib tuua esile väljakutseid haridussüsteemis ja kommunikatsioonikanalites. Poliitilised otsustajad peavad tegelema hariduse kättesaadavuse ja kvaliteedi küsimustega, samuti meediavabaduse ja info leviku probleemidega.

Sotsiaalne õiglus ja vastutus:

• Saturn Kalades võib esile tuua sotsiaalse õigluse ja vastutuse küsimusi. Poliitikas võivad need teemad esile kerkida aruteludes sotsiaalhoolekande, tervishoiu ja teiste avalike teenuste ümber. On oluline leida tasakaal ressursi jaotamise ja vastutustundliku poliitika vahel.

Eetikaküsimused ja korruptsioon:

• Saturn Kalades rõhutab eetika ja moraali küsimusi, mis võivad poliitikas tähendada võitlust korruptsiooni ja ebaaususe vastu. Jupiteri laienemine võib tuua esile vajaduse läbipaistvuse ja aususe järele poliitilises süsteemis, kuid Saturni energia võib esitada väljakutseid selle elluviimisel.

👆👆👆Praktilised soovitused

Tasakaalu leidmine optimismi ja realismi vahel:

• On oluline leida tasakaal oma liigse optimismi ja ülemäärase pessimismi vahel. Tunnista ja tunnusta oma unistusi ja eesmärke, kuid ole valmis tegelema takistuste ja piirangutega, mis võivad tekkida.

Kannatlikkus ja püsivus:

• Kvadratuur nõuab kannatlikkust ja püsivust. Töötage järjekindlalt oma eesmärkide nimel, isegi kui teel on takistusi ja viivitusi. Ärge laske ennast heidutada ajutistest raskustest.

Eetiline ja vastutustundlik käitumine:

• Keskenduge eetilisele ja vastutustundlikule käitumisele. Poliitikas ja ühiskondlikes protsessides on oluline säilitada kõrged moraalsed standardid ja vältida manipuleerimist ja korruptsiooni.

Avatus ja paindlikkus:

• Olge avatud uutele ideedele ja valmis kohanema muutuvate oludega. Jupiter Kaksikutes soodustab õppimist ja suhtlemist, nii et kasutage seda energiat oma vaatenurkade laiendamiseks ja uute lahenduste leidmiseks.

👉👉👉Millest hoiduda

Liigne jäikus ja vastupanu muutustele:

• Vältige liigset jäikust ja vastupanu muutustele. Saturni energia võib tekitada soovi klammerduda traditsioonide ja vanade viiside külge, kuid on oluline olla avatud ja paindlik muutuste suhtes.

Liigne optimism ja riskimine:

• Jupiteri energia võib viia liigse optimismi ja riskide võtmiseni. Olge ettevaatlikud, et mitte alahinnata võimalikke takistusi ja riske, mis võivad tekkida.

Pettumus piirangute ja viivituste tõttu:

• Vältige pettumustunnet piirangute ja viivituste tõttu. Tunnistage, et need on osa protsessist ja töötage järjekindlalt edasi, et saavutada oma eesmärgid.

Kokkuvõte

Jupiter Kaksikutes kvadraadis Saturniga Kalades loob pingelise ja keeruka energia, mis mõjutab nii individuaalseid kogemusi kui ka ühiskondlikke ja poliitilisi protsesse.

See aspekt toob esile väljakutseid ja võimalusi, mis nõuavad tasakaalu leidmist optimismi ja realismi vahel, kannatlikkust ja püsivust ning eetilist ja vastutustundlikku käitumist.

Poliitikas ja ühiskondlikes protsessides võib see aspekt tuua esile vajaduse reformide ja innovatsiooni järele, kuid ka vastupanu ja piirangute, mis nõuavad läbimõeldud ja strateegilist lähenemist.

♊♓

Jupiter Kaksikutes – kiire (Kaksikud) laienemine (Jupiter) versus Saturn Kalades - reeglid ja piirangud (Saturn), mis võivad olla seotud sisemise ebakindlusega või välise kaosega (Kalad).

*

Palju (Jupiter) informatsiooni (Kaksikud) versus piirangud ja blokeeringud (Saturn).

*

Maailmavaadete (Jupiter) paljusus või kaheks jagunemine (Kaksikud), mis toob kaasa karmid piirangud (Saturn) ja sallivuse ning empaatia (Kalad) vähenemise (Saturn).

*

Kiirustades ja hooletult (Kaksikud) langetatud poliitilised ja ühiskondlikud (Jupiter) otsused, mille tulemuseks on vastupidine olukord – ülereguleerimine ja protsesside takerdumine (Saturn).

***

Jupiter Kaksikutes ja Saturn Kalades esindavad vastandlikke jõude, mis võivad tekitada pingeid ja väljakutseid nii isiklikul kui ka kollektiivsel tasandil.

Jupiter Kaksikutes - Kiire laienemine ja informatsiooni tulv:

• Kiire laienemine: Kaksikutes asuv Jupiter toob kaasa kiire ja laiaulatusliku laienemise, kus ideed ja informatsioon levivad kiiresti.

• Informatsiooni tulv: Rohkelt teavet ja erinevaid perspektiive, mis võivad olla kasulikud, kuid tekitada ka segadust ja killustatust.

Saturn Kalades - Reeglid, piirangud ja sisemine ebakindlus:

• Piirangud ja blokeeringud: Saturn toob kaasa reeglid ja piirangud, mis võivad takistada kiiret arengut ja laienemist. Need piirangud võivad olla seotud nii väliste kui ka sisemiste teguritega, nagu hirmud ja ebakindlus.

• Kaos ja ebakindlus: Kalade märgis võib Saturn tuua esile kaose ja ebakindluse, mis nõuab struktureeritud lähenemist, kuid võib samas vähendada empaatiat ja sallivust.

Poliitilised ja ühiskondlikud tagajärjed:

• Maailmavaadete paljusus vs. karmid piirangud: Jupiteri maailmavaadete avardumine Kaksikutes võib põhjustada polariseerumist ja vaadete kaheks jagunemist, mis toob kaasa rangemad reeglid ja piirangud Saturni poolt.

• Kiirustamine vs. ülereguleerimine: Kiiresti ja hooletult tehtud otsused võivad viia olukordadeni, kus tuleb kehtestada ülereguleerimine ja mille tulemuseks on protsesside takerdumine.

• Tasakaalu leidmine: Jupiteri ja Saturni dünaamika nõuab tasakaalu leidmist laienemise ja piirangute vahel, et vältida liialdusi ühes või teises suunas.

• Kriitiline mõtlemine ja ettevaatus: Kiire informatsioonitöötlus ja otsustamine peavad olema tasakaalustatud ettevaatlikkuse ja struktureeritud lähenemisega, et vältida kaost ja ülereguleerimist.

Maailmavaadete polariseerumine ja selle mõju

• Kaksikute mitmekülgsus vs. Kalade segadus: Jupiter Kaksikutes soodustab erinevate vaadete, ideede ja informatsiooni levikut, mis võib ühiskonnas tekitada polariseerumist. Inimesed jagunevad selgelt kaheks, toetades kas ühte või teist maailmavaadet, mis omakorda võib viia ühiskonnas pingete suurenemiseni.

• Saturni piirangud Kalades: Saturn Kalades võib tuua kaasa rangemad regulatsioonid ja piirangud, püüdes kontrollida informatsioonitulva ja vähendada ühiskondlikku segadust. Kuid see võib vähendada sallivust erinevate vaadete suhtes ja tekitada olukorra, kus hakatakse karistama neid, kes ei järgi kehtestatud norme ja reegleid.

Kiirustavad otsused ja nende tagajärjed

• Jupiteri optimism ja Kaksikute kiire tempo: Kiiresti tehtud poliitilised ja ühiskondlikud otsused, mis põhinevad Kaksikute energial, võivad olla liiga optimistlikud või pealiskaudsed.

Kuna Jupiter laieneb ja otsib võimalusi, võib puududa piisav kaalutlemine ja analüüs, mis viib olukordadeni, kus otsuste tagajärjed pole hästi läbi mõeldud.

• Saturni tagasilöögid: Kui need kiirustades tehtud otsused osutuvad ebaefektiivseks või tekitavad ootamatuid probleeme, astub mängu Saturn.

Kalade energia all võib see väljenduda regulatsioonide karmistamises, bürokraatia suurenemises ja protsesside takerdumises, mis takistab edasist progressi ja muudab olukorra veelgi keerulisemaks.

Empaatia ja sallivuse vähenemine

• Kalade tundlikkus ja Saturni karmus: Kalade märgile omane tundlikkus ja empaatia võivad Saturni mõjul muutuda piiratuks ja allasurutuks. See võib avalduda ühiskonnas karmimate seaduste ja reeglite kehtestamisena, mis jätavad vähem ruumi mõistvusele ja kaastundele. Poliitilisel tasandil võivad need piirangud kaasa tuua vähem sallivust erinevuste suhtes ja suurendada repressioonide ohtu.

• Jupiteri avarduva energia vastuolu: Jupiter Kaksikutes püüab edendada vabadust ja laienemist, kuid Saturni mõjul võib see energia olla surve all ja vastanduda Saturni konservatiivsele ja piiravale lähenemisele.

See tekitab olukordi, kus ühiskondlikus ja poliitilises plaanis on raske leida tasakaalu avatuse ja kontrolli vahel.

Praktilised soovitused ühiskondlikuks ja poliitiliseks juhtimiseks

• Tasakaalu saavutamine laienemise ja piirangute vahel: Poliitiliste juhtide ja otsustajate jaoks on kriitiline leida tasakaal kiire innovatsiooni ja ettevaatliku, hästi läbimõeldud rakendamise vahel. See nõuab sügavat arusaamist nii Jupiteri avarduvast energiast kui ka Saturni piiravast mõjust.

• Struktureeritud ja läbimõeldud otsuste tegemine: Otsuste langetamine peab põhinema põhjalikul analüüsil ja ettevaatlikul planeerimisel, et vältida kiirustamist, mis võib hiljem vajada keerukaid ja piiravaid parandusi.

• Empaatia säilitamine raskustes: Saturn Kalades võib tuua kaasa raskusi empaatia ja sallivuse säilitamisel, kuid on oluline säilitada inimlikkus ja mõistmine, eriti keerulistes sotsiaalsetes ja poliitilistes olukordades.

***

Jupiteri Kaksikutes ja Saturni Kalades vaheline kvadratuur toob esile keerulise dünaamika, kus laienemine ja innovatsioon võivad sattuda konflikti piirangute ja ülemääraste reeglitega. See võib avalduda kiirustavate otsuste ja nende tagajärgede kaudu, mis viivad ülereguleerimise ja protsesside takerdumiseni.

Poliitilisel ja ühiskondlikul tasandil nõuab see tasakaalu leidmist avatud ja kontrollitud lähenemise vahel ning empaatia ja sallivuse säilitamist isegi väljakutseid esitavates oludes.

7 kommentaari:

Ganesh ütles ...

(Kui avalikud andmed vastavad tõele), Kristen Michal´il on sünnikaardis Jupiteri-Saturni kvadraat.

Lisaks sellele, kuna Saturn on Päikesega samas märgis ja üsnagi Päikese lähedal (ca 2,5 kraadise orbiga), on Saturn üsnagi agiteeritud. Maakeeli: Astroloogilise loogika järgi võib esineda tendents, et see mees kõrgel ametikohal võib tähendada üsna jõulisi "on-off" liigutusi ehk kuna ta on olulisel positsioonil, riigi võib tabada keskmisest suurema tõenäosusega üsna järsud otsused või olukorrad, kus riiklikul tasandil pannakse midagi lukku ja miski tehakse ootamatul moel ühtäkki "lahti", mis mõjub üldsusele küllaltki äärmuslikuna. Ei välistaks ka mingeid kummalisi "pause" ehk justkui vaikust, keegi kuskil toimetab, kuid võib ette tulla perioode, kus pole midagi kuulda (justkui pime tuba, pole näha, märgata). Saturn või soosida ka ühel hetkel märkimisväärseid süüdistusi või etteheiteid, rahulolematust. Saturn Päikese lähedal võib astroloogilises mõttes tähendada, et Päike kasutab Saturni või saturnilikku väljendust oma tööriistana, ehk saturnilikud lahendused võivad olla keskmisest tõenäolisemad. Võibolla ka lahendused või skeemid, mis on sümboolselt kuidagi saturnilikud.

Teemast kõrvale kaldudes meenub üks huvitav firmanimi: BlackRock. Üsna huvitav nimi ja tegemist ühe maailma rikkaima-mõjuvõimsama firmaga.

Kuna Michali sünniaega täpselt ei tea ja pole ka rektifitseerinud, samal päeval võib kraadilist jaotust "ümber mängida" nii Kuu kui ka Merkuur. Kui Michali sünniaeg nihkub pealelõunasele ajale, siis on ka Merkuur üsna oluliseks näitajaks, mis võib riiklikul tasandil toimuma hakata - Päike võib agiteerida ka Merkuuri. See võib tähendada üsna laia spektrit, mida Merkuur võib agiteerituna korraldada. Planeet agiteerituna kipub olema veidi närviline ja ka märkimisväärselt aktiivne, justkui suures büroos mõnel olulisel toolil olevad isikud - ülemus nõuab, kiire-kiire, vaja aruandlust esitada, kuid samas on ka hea palk ning hüved. Seda võib tõlgendada ka sümboolselt, väga mitmel moel.

Aga vaatamata sellele, minu arvates on Michal´il Jupiteri ja Saturni kraadiline samasus üsna märkimisväärse tähtsusega. Nurkaspekt on oluline, kuid kraadiline evolutsioon ning positsioneerumine ning kõik seonduv (märk ja maja, kvantiteedi-kvaliteedi arvutused jne) on samuti minu arvates väga kaalukad.

Vaatame, kuidas läheb.

Ganesh ütles ...

Organisatsiooni, ka riigi puhul selle juhi kaardi vaatamine on üsna tavaline prognoosimeetod, kuna süsteemi haakuvad inimesed, kes sobivad toimivasse tervikusse ning kui üks või teine isik on president/peaminister, tema positsioonid ja seisud kajastavad ka üldise terviku suundumusi. Kui palju on kõrgel positsioonil oleval isikul tegelikku mõjuvõimu, võib varieeruda, kuid terviku väljendus tuleb ühel või teisel viisil ikkagi esile.

Ganesh ütles ...

Üks oluline kaart kohalike olude prognoosimisel on ka idamaade lunaaraasta kaart, koostatuna kohaliku pealinna või riigi tsentri peale. tavaliselt tehakse pealinnale.

Eestis algas nüüdne Draakoni (puu) aasta 10.jaanuaril 2024, kell 00.59 (programmi ZET kohaselt) ehk viimane Päikese-Kuu konjunktsioon, enne kui Päike liigub (troopilise) Kalade märki.

Tallinna peale tehtud kaardis on Päikesega samas märgis (Veevalajas) Pluuto, Merkuur, Päike ja Kuu. Kuna Päike (riigivõim) ekspluateerib või vähemasti kasutab oma mõju laiendamiseks vastavaid planeete, siis silma jääb Pluuto ja Merkuur. Need üheskoos on tihti nõ salapolitsei ja jõuoperatsioonide edendamise üks võimalikke väljendusi. Pole eriline saladus, et ka meedia on tegelikult jõuorganite käepikendus ning üldine meediasõnum on üsnagi kontrollitud, rääkimata sellest, et olulisemad meediatöötajad on suure tõenäosusega nn organite kaastöötajad või mingil moel seotud isikud.

Seega, päevasõnumid on tavaliselt disain, suunatud jõu vooder. Käesoleval idamaade aastal on Merkuur ja Pluuto üsnagi seotud, rohkem kui tavaliselt. Mida meile teatatakse, võib kohati olla ikka vägagi küsitava kvaliteediga. Ka võib ette tulla, et mõni teade võib olla küllaltki ebatavaline. Kuna Pluuto on näiteks võim, raha, sõda, psühholoogiline jõud jne, siis mine tea, mine tea.

Kui Marss on oma olemuselt sõnumiga "mina tahan, mul on vaja, minule on see õige", siis Pluuto kipub olema "mina ei taha, minule pole vaja, minule pole see õige", võib ette tulla eitavaid suundi ja seda ka suhteliselt varjatud viisil ehk rahvapärases kõnepruugis kui "tuima panekut" ning ignorantsust a´la "ei huvita, mis siis, teen ikkagi". Marss on pigem ekstravertne ja Pluuto on pigem introvertne. See on muidugi üldistus, kuid ehk on mõistmisel abiks.

Merkuur. Pluutoga kaastöö võib olla mahasalgamine ja teisalt ka blokeeriva iseloomuga sõnumite toomine - "ei-ei, teeme hoopis nii" või ka "ärge ajage oma juttu, tegelikult on vaja hoopiski nii ja kogu lugu". Merkuur võib siin olla seotud lisaks finantsvangerdustele ka meditsiiniga.

2024 lunaaraasta kaardi järgi on tõusuks ehk AC-ks Skorpion, mis viitab Pluuto olulisusele. Tõenäoliselt ka konfliktile mida Eestile tegelikult vaja vs "aga teeme hoopis nii". Oma sõnum on ka 2024 lunaaraasta alguse kaardi kõrgeima kraadiga planeet - Marss. Kinnitab konflikti teemal "mida tegelikult vaja" vs "aga teeme hoopis nii". Kõrgeima kraadiga planeet kipub viitama, millega tegeletakse keskmisest rohkem ja millistel teemadel võidakse teha tõsiseid vigu. Seega, ohu võimalus, et Eesti tegelik vajadus ja identiteet võib saada mõne ebasoodsa otsuse/tegevuse osaliseks.

Ganesh ütles ...

Merkuur. Lunaaraasta alguse kaardis on üsna oluline koostöö Pluutoga, ehk oh, et eitused "meie teame paremini, te ei saa maailma asjadest aru" on riigivõimu (Päikese) töötoa üheks loosungiks.

Merkuur valitseb lunaaraasta kaardi 8. ja 11. märki (8. märk on Kaksikud ja 11. märk on Neitsi). Eesti 1991.a. kaarti jälgides on näha olnud, et selle 11.märk/maja on üsna palju peavalu toonud, seega analoogia kohaselt võiks eeldada, et ka käesoleval aastal on seda piisavalt.

Käesoleva lunaaraasta kaardi 8. märk/maja on vastaspoole rahakott, ressursid ning polegi üllatus, kuna meie väikse riigi ressursid kipuvad kuskile ära voolama. Küll annetatakse elektrijaama seadmed niisama ära, siis toetatakse jumal teab mida. Seda kõike on küllaga näha ja me ei tea, mida siin veel kuskile saadetakse või antakse.

Käesoleva lunaaraasta puhul tekitab küsimusi ka selle kaardi 7. märgi/maja planeetide positsioonid - Jupiter ja Uraan. 7. märk/maja on parnerlus, aga ka võimalik punkt nõ sissetungiks või võimu kehtestamiseks - mõjuvõimu ja otsustusõiguste konflikti küsimused. Jupiter võib probleeme kohati siluda, kuid Uraan on niisuguses kontekstis üsna kahtlase potentsiaaliga. Minu arvates võib nii Venemaa kui ka USA olla Eestile agressiivse mõjuga.

Kuna tõus ehk AC on Skorpionis ning 06Sco51, siis võiks spekuleerida, et lunaaraasta 2. pool on karmim, rohkem üllatusi mitmel moel, kuna tõus on fikseeritud märgis, aga selle alguse osas, suhtelises plaanis võiks seda tõlgendada kui soikumist ning hilisemat "ärkamist". Eks sügis ja talv näitab rohkem, mida on kokku vaaritatud ja kuidas seda püütakse serveerida.

Liiga palju salatsemist ning ühepoolset diktatuuri (rigiaparaadi poolt), lisaks on enam kui kaheldav, kas neid kõiki makse ja koormisi on tõesti just sellisel hulgal ilmtingimata vaja - astroloogilise pilgu läbi on siin liiga palju saladusi ja salatsemist (mis toodab uusi saladusi ja aitab sillutada uusi kummalisi projekte). Võimuaparaat võtab oma võimupositsiooni kuidagi liiga iseenesestmõistetavana - "teeme, mida tahame".

Merkuur on ka paberiseadused ehk inimeste (poliitikute grupi) meisterdatud normid, mida mõjutab käesoleval lunaaraastal kaunikesti jõuliselt Pluuto. Poleks üllatuseks, kui ühel hetkel vormistatakse mingeid vängema otsa ideid ning argumendiks "aga meie tahame nii, mida teie siin...".

Ganesh ütles ...

Küllaltki palju süngeid toone, kuid mis parata, siin ongi tavatult palju süngeid olustikke. Eitamine või katse midagi eriti roosilist välja manada oleks liiga ignorantne. Võimugrupp harrastab (väga) jõulisi võimuliigutusi.

Käesoleva lunaaraasta kaardi järgi on tõusust ehk AC-st lugedes 4. märgis Päike, koos Merkuuri ja Pluutoga (Kuu on seal nii ehk naa, kuna lunaaraasta algabki Päikese ja Kuu konjunktsiooniga). See viitab astroloogilise pilgu läbi mingisugusele lõhestumisele ja mõnel juhul ebaselgetele algatustele - argument on selline, kuid tegelik motiiv on võibolla midagi muud.

Kohalikul tasandil ollakse varmad riigi-rahva ressursse käsitlema ning jõuvõtetega ehk normaalset iseregulatsiooni ja ausat majandust siin nii väga loota ei ole. Minu arvates võimuvägivalla võimalus, mida serveeritakse mõne disainitud sõnumiga a´la "aga meil on vaja" ning "harjuge ära".

Kusjuures, ka meditsiinilise argumendiga torkekohustused on astroloogilise pilgu läbi naturaalne vägivald, vägistamise üks ekvivalente. Küsimus on kvaliteedi ja kvantiteedi suhtes, kuid olemuselt üsna samane. teatav kahju ehk valu jms võib olla mõnel juhul teoreetiliselt vajalik, et saavutada oluliselt parem positsioon (nt 12.maja arhetüüp ja võimalused - mõni kulu või esmapilgul kahju on mõistlik, kui resultaadiks on oluliselt parem seisund või olustik).

Kui tegemist on kahju ja kuluga, mis on sunniga tekitatud ning tulemuseks on oluline seisundi ja olustiku kehvenemine, tegemist on vägivallaga, selle tavapärases mõttes, nii nagu seda mõistetakse. Kui suurenev maksukoormus annab tulemuseks hoopis kehvema olustiku, tegemist on vägivallaga. Kui sunniga tekitatud meditsiiniprotseduur toob tulemusena hoopis olulise kahju, ka see on vägivald.

Väga palju topeltreaalsust - õeldakse ühte, toimub midagi teistsugust. Huvitaval kombel on üsna paljud inimesed varmad seda kõike kaasa tegema, kuid pole kuigi üllatav - soov säilitada mugavat olustikku (sh psühholoogilist sfääri), võib tingida kaasaminekut ja eitamist.

Lõpetuseks, veidi Merkuurist. Merkuur ja Saturn on vaatamata dünaamikale ja arhetüüpidele üsna erinevad, kuid neil on ühiseid jooni. Kohati isegi rohkem, kui esmapilgul võiks arvata. Saturnil on inertsi ja massi, Merkuuril palju vähem. Kuid mõlemad on küllaltki "sooneutraalsed" - selles mõttes, et kummagil on nõ mõlemad polaarsused olemas ja summana on kumbki "sooneutraalne".

Merkuur paistab ehk üsna ohutu planeet, kuid unustatakse, et kui vähesema "kaaluga" planeet kordab oma tegevust väga suurel hulgal, ta omandab hoopis teise kaalu. Näiteks meedia: kui korrutada mistahes sõnumit, ka näiteks lausvalet või jaburust, siis ühel hetkel hakkab see toimima kaalukalt ning ühiskondlik mõju on tõsiselt suur. Nii ka inimeste käitumisega: kui keegi väljendab ennast paar korda kehvasti, ei pruugi sellest lugu olla, kuid kui tegemist on aastatepikkuse ehk süstemaatilise kordusega, see võib suhted rikkuda, lammutada, aga ka sümboolses mõttes sissetungina anda üle oma sõnumi ehk mõjutada teist poolt (ja ka kolmandaid isikuid) võtma üle mõne agenda. Olgu selleks mõni eitamine või suhtumine, miks ka mitte käitumismudel. Siit ka see, miks meedia toimib olulise jõuna, isegi kui esmapilgul on mõnedki sõnumid ja hoiakud vastukarva või ebaloogilised, neil on oma tõsine potentsiaal kõigile.

Ganesh ütles ...

Käesoleval lunaaraastal on Merkuuril oluline Pluuto mõju, nad töötavad justkui ühes büroos või kontoris. Üsna palju psühholoogiat, saladusi, jõuvõtteid ning mõne eituse rääkimine jaatuseks või ka kummalistel asjaoludel "kergitatav" negativism, millegi-kellegi pidurdamine.

Lõpetuseks: käesoleval lunaaraastal on 7.märgis/majas Jupiter ja Uraan, mis viitab, et saada aastaring täis elatud, on vaja ületada probleemid, mis kuuluvad Jupiteri ja Uraani valdkonda. Riiklikus mõttes võib tegemist olla välismaaga, eriprivileegidega (annetused, maksuerisused, eriõigused, erikohtlemised), korraliste otsuste tegemisel mingisuguse sunniga leida kooskõla välismaal asuvate subjektide või objektidega. Eesti on ikka kõvasti välismõjude all, kui seda kõike astroloogilise pilgu läbi vaadelda. Uraan antud positsioonis soosib negatiivsel juhul ka isikupära ehk eestlaste naturaalse loomuse kärpimist, mida tehakse jõuga.

Need olid paar põgusat mõtet.

Vaatame, kuidas uus peaminister toimetama hakkab, kuid on kahtlus, et astroloogilises plaanis on sealt üsna palju Saturni oodata - hakatakse justkui toalampi sisse-välja lülitama ning mingeid diskussioone ei toimu (eks näis, kas keelatakse, kärbitakse...). Meenutab justkui ühepoolsete avalduste tegemist, et "nii teeme, nii on, peab".

Ganesh ütles ...

Käesolev ehk 2024.a. lunaaraasta algas 10.veebruaril. Mõtted olid hajevil ja kirja läks kuu aega varasem aeg. Lihtsalt täpsustuseks. Jutu sisu see ei muuda, kuna vaatasin õiget kaarti ning peaks paika pidama küll.