reede, 26. jaanuar 2018

Aasta 2018 - 4



2018 aasta, Eesti Vabariik saab veebruaris saja aastaseks. Mida taevas serveerib  „sünnipäevariigile“. Millele tähed ja planeedid viitavad.
2018.a transiidid vabariigile tõotavad tulla vägagi olulised. Sest EV horoskoobis on Kaljukitses Kuu, Uraan, Must Kuu, Neptuun ja põhjasõlm. Suurem tähelepanu fookuses saavad olema 8-10 maja valdkonnad. Allpool sellest siis lähemalt. Esmalt EW kaardist.

Eesti Wabariik

Transiidid EW kaardi taustal viitavad järgnevatele võimalikele sündmustele. Jaanuaris 2018 Marss Skorpionis teeb kvadratuuri EW Merkuurile ja Veenusele Veevalajas. See  kvadratuur Merkuur-Veenusele vallandab teatud „sõnasõja“. Selle teksti kirjutasin novembril-detsembril. Nüüd ilmneski „sõnasõda“ seda teater NO 99-ga seotus teemas. Ühiskond jagunes kaheks, kes vastu, et presidendi kantselei valis riigi sünnipäeva kontserdi läbiviimiseks selle teatri ja vastu, kes seda maha tegid, taunisid nii kantselei otsust kui presidendi vastavat selgitust.Päevavalgele kisti uuesti Tiit Ojasoo paturegister. Tema kosmogrammis transiitne Saturn tegi opositsiooni Jupiterile Vähis ja trigooni Päikesele Neitsis. Päeva Merkuur ühenduses Musta Kuuga Kaljukitses ja Kuul ühendus Pluutoga. Emotsioonid ületasid mõistlikuse piiri. 

Pime tigedus ja viha ei ole suhete klaarimisel see relv, mida peab kasutama. Rohkem polnud vajagi, et mees uuesti „tapalavale“ tirida. See, mida ta mõne aasta tagasi tegi, polnud ilus ega õige. Selle eest sai karistada, seda aga uuesti esile tirida polnud minu meelest õige. Me ju tegelikult ei tea, mis mehel kopsu üle maksa ajas,et selliselt käitus. Võib olla ohver oli sedavõrd ise õel ja mürgine, et mees kaotas korraks kontrolli, äkkviha sai hetkeks enesekontrollist jagu. Kuhu on jäänud paljuräägitud humaansus, sallivus, andestus ja mõistmine. Need, kes selliseid üleskutseid sõnades teevad samas nende tegudes see küll ei kajastu.

Turmtule sattus ka justiitsminister. Tema ütlused polnud just viisakuse meistriteosed aga nähtavasti saadi sõnumist isemoodi aru ja süüdistati ministrit naiste solvamises. Tema kosmogrammis teeb transiitne Pluuto koos Kuuga üsna täpse opositsiooni Saturn-Estonia ühendusele Vähis. Uraan tema Marsil Jääras, Merkuur kvadratuuri Pluutole Kaaludes.

Uue aasta Vabaduse väljakul toimunu üks tv reportereid oli näitleja Nikolai Beltser. Kogu üritusele heideti ette tema eesti keele aktsent ja leiti, et ta ei sobinud üritust kajastama. Tema kosmogrammis oli aastavahetusel transiitse Saturni ühendus Neptuuniga. Põlvkondlik seis. Karta on, et kõik kes sündinud selle seisuga võivad sattuda halvustamise laviini alla. Pluutol opositsioon Veenusega Vähis. Transiitne Kuu tegi kavadratuuri tema Musta Kuuga Kalades. Päeva Marss tema Marsil Skorpionis. Palju polegi vaja seoseid, et sattuda kriitika hammaste vahele.

Meil, osadel eestimaalastel on kohe nii vaja kedagi materdada, teisiti kuidagi ei anna hing rahu. Olgu siis ohvriteks kes iganes. Läbi lähiajaloo on nende irvhammaste ja õelate küüsi jäänud eriti poliitikud aga ka muude eluvaldkondade esindajad. Osalt on poliitikud selle ära teeninud, et neid kritiseeritakse ja nõutakse tagasiastumist. Nende endi kätes on võimalus ja võimalus teha kõik nii, et mitte sattuda sõnarahe alla.Võtku siis varasemast vigadest õppust ja ärgu seadku end muust rahvast kõrgemale. Meil kahjuks arvamusavaldused muudetakse kohe millekski muuks, sildistatakse nii ära,et arvamus upub neisse ära. Igaühe õigus avaldada oma seisukoht põrmustatakse tuhaks. Millest see küll tuleb?

Kas neid skandaale oleks võimalik ette näha? Vaevalt see õnnestuks. Ette sai näha aga neid pingeseise, mis aitasid kaasa sõnasõja tekkele. Marsi kvadratuur riigi Merkuurile ja Veenusele Veevalajas oli selle väljenduseks. Lisaks ka muud tegurid, Kuu ühendus Pluutoga ja nimetatud isikute endi seosed antud ajaga.
Koos talve tulekuga suureneb avariide hulk. Igaaastane asi, ei suudeta kohe arvestada muutunud ilmastiku oludega. Oma osa selles on „süüdi“ Marsi kvadratuur Veevalaja planeetidega. Poliitikas vaatamata talvistele pühadele võib kaasa tuua aktiivsema propaganda.  Marss jõuab EW Veevalaja planeetideni oktoobris ja novembris 2018. Siis läheb lahti intensiivsem RK valimiste ralli. Marss liigub riigi viiendas majas, aktiveerides maja valdkonnad. Viies maja on ka kõrgem seltskond, spekulatsioonid ja nende seos riigi majandusega.

Seoses RK valimistega parteid hakkavad teinetest süüdistama majanduse kitsaskohtade põhjuste tekitamises, lahendite eiramises. Iga partei leiab, et ainult tema majandusmudel on see ainuõige. Novembri teisel poolel jõuab Marss riigi Päikesele Kalades. Marss heidab väljakutse. Kuna Päike valitseb riigi 12 maja siis sunnib Marss tegelema maja valdkonnaga. Ja on ju teada, et selles valdkonnas on suuri puudujääke, probleeme ja kitsaskohti. Ühendus tõotab tulla riigipeale töine ja aktiivne. Marss on siis riigi kuuendas majas. Selle valdkond samuti kerkib esiplaanile. Opositsiooniparteid tõstavad rohkem pead.

Jupiter liigub EW horoskoobis kolmandas majas. Aktiveerides maja tegevusalad – haridus, transport, kommunikatsioon, suhted naabritega. Avalik arvamus, kõmujutud ja kuulujutud leiavad suuremat kõlapinda. Jupiter teeb samuti kvadratuuri Veevalaja planeetidele. Arvan, et kriitika alla satub haldusreformi tegemine, selle mitmete tehtud otsuste ebakompetentsus ja maarahva vastane toime. Samuti puudutab see aspekt osalise tasuta transpordi juurutamine maakondades. Uuesti tuleb kõne alla RB raudtee teema. Rahvas tahab selget ja läbinähtavat teavet. Selle mõttekus ja kasulikus on ja jääb küsitavaks.

järgneb...

3 kommentaari:

Merike ütles ...

Minu arvamisel Ojasoo juubelilavastust tegema ei kõlba nimelt lavastajana, sest pole mõtet rikkuda juubelipäeval tema spektaaklitega kogu rahva tuju. Sisukas arvustus NO99 Kohta muide 19. jaanuari Sirbis Meelis Oidsalult. Pole vaja teha pidevalt riiklikku propagandat, laskem lihtsatel tavainimestel ikkagi üldrahvalikust pidupäevast rõõmu tunda.

Anonüümne ütles ...

Minu arvamisel Ojasoo juubelilavastust tegema ei kõlba nimelt lavastajana, sest pole mõtet rikkuda juubelipäeval tema spektaaklitega kogu rahva tuju. Sisukas arvustus NO99 Kohta muide 19. jaanuari Sirbis Meelis Oidsalult. Pole vaja teha pidevalt riiklikku propagandat, laskem lihtsatel tavainimestel ikkagi üldrahvalikust pidupäevast rõõmu tunda.

Anonüümne ütles ...

http://sirp.ee/s1-artiklid/teater/husteerilise-headuse-varjud/