esmaspäev, 1. jaanuar 2018

Aasta 2018



Head Uut Aastat!

Soovida tuleb ikka rohkesti head, paha saabub kutsumatagi.
Kaalusin kaua mõtet ja võimalust, kas koostada omapoolne uue aasta prognoos või mitte. Meedia väljaanded niigi täis erinevaid astroloogilisi ülevaateid. Pea igas väljaandes on mõni astroloogiline artikkel sees. Siiski sai kiusatus minust jagu ja üldine nägemus uuest aastast on siis selline.
Igasugune prognoosimine on teadagi üpris tänamatu tegevus. Seda ütlust kordan igal aastal ja ega seekordki seda mainimata saa.  Kuid vaatamata sellele seda mitmed astroloogid igal aastal teevad. Miks? Üheks põhjuseks on nõudlus. Kui on nõudlust, siis on ka pakkujaid ja tegijaid. Ja eks uudishimu ole ka üks tegur, nii lugejale kui prognoosi koostajale, mis kannustab teada saada, mis tulevik toob, mida annab ja mida mitte. Vaatame siis millest tähed kõnelevad.  

Alanud aasta taevapildi taust on selline. Marss 1.jaanuaril on 14 kraadi Skorpionis ja aasta lõpuks jõuab 29 kraadi Kaladesse. Vahepeal on tal ka retrograadne periood. Sellest lähemalt allpool. Jupiter liigub Skorpionis, Saturn on jõudnud Kaljukitse märki. Uraan liigub Jääras, Neptuun Kalades ja Pluuto endiselt Kaljukitses. Tähesõbrad teavad seda niigi, milline taevapilt parasjagu on, kuid kordamine on tarkuse ema.

Jupiter vahetab novembris märki ja aasta lõpus liigub juba Amburis. Samuti muudab ajutiselt oma märgipositsiooni Uraan, mis mai keskel (15.05.2018.) siirdub esimest korda Sõnni märki, et novembris tagasi tulla Jäära. Oma pitseri uuele aastale paneb pööripäeva planeetide seis. Päikesel ühendus Saturni ja Quaoariga. Pluutol ühendus Luciferiga ja Neptuunil opositsioon Orcusega. See opositsioon viitab puhkenud konfliktide segastele asjaoludele. Jeruusalemma pealinnaks kuulutamine on üheks selle aspekti ilminguks.


Uraani mõjul jätkuvad iseseisvuse püüdlused mitmetes maades, mis said alguse juba varasematel ja eelmisel aastal. Halvimal juhul toimuvad ka 2018.aastal stiihilised mässud, protestiaktsioonid, tulekahjud, plahvatused. Uraan viibib Sõnnis mitu kuud. Sellel ajal tekib vajadus kardinaalseteks muutusteks majanduses ja finantsides. Uraan Sõnnis võib käivitada vajaduse rahandussüsteemi reformiks.On täheldatud, et kui planeet vahetab märki, siis sagenevad mitmed negatiivsed ilmingud. Nii, et Uraan Sõnni sisenemine võib kaasa tuua seda, mida nagu ei ootaks. Sama lugu oli Saturniga. Kaljukitse sisenemisel sagenesid paljudes maades tulekahjud (Euroopas, Venemaal, USA-s, jm), poliitilised kriisid, ilmastiku anomaaliad jms. Miks on viimasel ajal suuri tulekahjusid? Siin tuleks lähemalt vaadata riigi või linna asutamise kaarte. Üldine põhjus peab ka olema. On selleks siis Saturni Kaljukitse minek või miski veel.

Juulist kuni septembrini on eriti pingelised kuna siis Uraanil kvadratuur sõlmedega. Võimalik, et see aeg toob kaasa finantskriisi. Pingekujundiga liituvad ka teised planeedid. Uraani tagasipöördumise moment on 7.august, siis Marss ja Must Kuu teevad Uraaniga kvadratuuri. Novembris Uraan pöördub tagasi Jäära märki. Uraan Jääras ajal võib tekkida risk radikaalsete ja kompromissitute tegude teostumine. Uraan ju reformide, mässude ja iseseisvuse oluline tegija. Põhilisteks poliitiliteks konfliktideks põhjuseks on majandusturu huvide vaheline võitlus. Lõplikult siirdub Uraan Sõnni 6.märtsil 2019.a. Sõnni märgis on Uraan nõrgas positsioonis, languses. Uraan Sõnnis toob kaasa need ilmnemised, mis on sõnnilikud – majandus, põllumajandus, rahandus. Pannes aluse vanade stereotüüpide lõhkumisele, mis seotud finantsidega, materiaalsete väärtustega. Terendab ka kinnisvara kriis.Uraan Jäära teises dekaadis oli ühenduses Erisega. See seis oskas tülli ajada pea kogu inimkonna. Jaguneti kahte leeri, nendeks, kes pooldavad pagulaste juurdevoolu, geiliikumst, vabakasvatust jne. Ja nendeks, kes eelistavad konservatiivsemat elulaadi ja korda. Uraan Jääras aegadel tõi kaasa ka moehulluse. Igaüks püüdis erineda teisest. Asi on läinud absurdsuseni. Moedemonstratsioonid ilmekalt seda kajastasid. Õnneks kõiki moeveidrusi tänavapildis siiski ei kohta.

Eriti huvitav periood tõotab tulla Kaljukitse märgis asuvate planeetide koondumisega märki ja selle mõjudega. Pluuto on märgis, Saturn jõuab koju. Eelmisel aastal tuli sinna Must Kuu. On risk, et Musta Kuu mõjul toimub mõnes riigis diktaatorlik võimuvahetus.  Märtsi teisel poolel jõuab Kaljukitse Marss. Märgis on Marsil kõrgendatud seis. Seega võib see periood kaasa tuua suuri poliitilisi ja sõjalisi konflikte. Poliitilised programmid, äriplaanid muutuvad rohkem läbipaistvamateks, sest Saturn nõuab selgust ja ausust. Aga aasta lõpp tõotab tulla märksa stabiilsem. Saturn Kaljukitses võtab luubi alla riigivõimu küsimused. Saturn kodumärgis soosib ambitsoonikate plaanide elluviimiseks, seda juhul kui jälgitakse distsipliini, töökust, praktilisust. Kiiret edu aga ei maksa loota, tasa ja targu tegutsemine toob rohkem edu.Saturni märgivahetus toob kaasa muutusi riiklikel tasanditel, muutuvad seadused, vahel ka kardinaalne võimumuutus. Saturn Kaljukitses võib kaasa tuua suurema maavärinate, maalihete ja lumelaviinide esinemist. Alanud aasta tegija kahtlemata on Saturn. Planeedi liikumine Kaljukitses, on lootus, et uuesti hakkavad hinda minema tõelised konservatiivsed väärtused. Abielu ainult mehe ja naise vahel. Ei mingit kolmandat sugu. Piiratakse igasuguseid veidrusi, kõrvalkaldeid eetikast ka moraalist.  

Vägeva ja karmi kui nii võib öelda, ühenduse teeb Saturn 12.jaanuaril 2020.a. Pluutoga Kaljukitses. Sinna veel aega aga võiks juba nüüd mõtiskleda, mida see ühendus kaasa toob, millised uued protsessid käivitab. Mida uut sellest ühendusest oodata võiks? Seis viitab ehk kliima muutustele, ülemaailmse soojenemisega kaasneb hoopiski „väikese jääaja“ tulek?

Jupiter Skorpionis tõi päevavalgele rida alatuid tegusid. Ahistamised seksuaalsel pinnal. Need tagantjärgi ahistamissüüdistused tunduvad osalt lihtsalt raha välja pressimised. Mõned neist ehk ongi tõesed aga tõestada seda suhteliselt keeruline. Veel tõi Jupiter Skorpionis välja  rahapesu, korruptsiooni ilmingud, spordis dopinguskandaalid, igasugused liialdused jms. Liidrid kasutasid seda aega ära massidega manipuleerimisel. 8.novembril Jupiter jõuab oma koju, Amburisse. Tema mõjuväli mitmekordistub. Ausse tõuseb maailmavaatelisus, vaimsus, ideoloogiline ja religioosne tegevus. Hinnataks üle haridus ja teaduslik süsteem. Praegune Jupiteri  trigoon Skorpionist Kalade märgiga ja Neptuuniga seostaks igasuguste liialduste ilmnemisega. Ahistamissüüdistused, veganluse „sõda“ lihasööjatega, fitnessi suur populaarsus, keha väljanägemist peetakse tähtsamaks kui sisemist ilu. Sildistamine, võõrkultuuri pealesurumine, poliitkorrektsus, igale faktile või ütlemisele riputatakse külge võõrviha silt, rassismi teema, isikuandmetega manipuleerimine, selle salatsemisega on mindud üle võlli. Sõnavara hüsteeriline keelustamine, seda nii sõnas kui juba olemasolevates loomingulistes teostes – kirjanduses ja filmides. „Moodi“ on läinud tõekspidamiste vääriti tõlgendamine. Solvumine iga asjapeale, see on muutunud moeasjaks.  Sooneutraalsus, nüüd püütakse juurutada kolmas sugu! Riietus ei küsi ka enam sugu. Küsiks Taevaisa käest, et milleks loodi siis kaks sugu?

Kõigis neis valdkondades on näha ja tunda äärmuslikkust. Millal see hullus lõpeb?Ja ega see kõverpeeglite maailma eile-täna alguse saanud. Juba Jupiter Neitsis olles opositsioonis Neptuuniga algatas need kõrvalekalded. Peamiseks ilminguks pagulaste sissevool Euroopasse. Jätkus see Jupiter Kaaludes Uraaniga opositsioonis ajal ja jätkub Jupiteri trigoon Neptuuniga. Keeruline öelda, millal see väärtendents ära lõppeb. Lootus on, et Saturn Kaljukitses ja Uraan Sõnnis teevad sellele lõpu. Vähemasti hakkab äärmuste pendel paika loksuma.

järgneb ...

2 kommentaari:

hiievana ütles ...

Üldjoontes võib nõustuda, aga ...

Ei näe küll "Jupiteri trigooni Kalade märgiga ja Neptuuniga". Ambur ja Kalad ei ole kolmurgas, vaid ruut ehk kvadraat ja see tuleb alles 2019 15. jaanuar. Kolmnurk oleks hea seis, liialdusi võiks tuua vaid ruut.

Jupiter Amburis saab olla kolmnurgas vaid Lõvi ja Jääraga. Mitte Kalaga.

Valor ütles ...

Kummalisel kombel on minu kommentaar kadunud. Selles selgitasin, mida seda Jupiteri trigooni Kalade märgiga öelda tahtsin. Parandasin teksti, et oleks rohkem arusaadav.