laupäev, 20. jaanuar 2018

Aasta 2018 - 3



Varjutused 

Aastal 2018 on viis varjutust. 31.jaanuaril kuuvarjutus 11 kraadi Lõvis ja 15.veebruaril päikesevarjutus 27 kraadi Veevalajas. 13.juulil päikesevarjutus 20 kraadi Vähis ning 27.juulil kuuvarjutus 4 kraadi Veevalajas. 11.august päikesevarjutus 18 kraadi Lõvis. Päikesevarjutused mõjutava rohkem neid, kes kannatavad südame-veresoonkonna haiguste käes ning mõjutavad rohkem füüsilist keha ja energeetilist taset. Sellel perioodil pole soovitav teha operatsioone ega end üle koormata. 

Kuuvarjutused mõjutavad rohkem psüühhikat ja emotsionaalset tunnetust. Võivad ägeneda psühhomaatilised haigused. Varjutused mõjutavad ka koduloomi, seepärast tuleks nendega varjutuste aegadel olla tähelepanelikum ja jälgida nende käitumist. Viiest varjutusest neli toimuvad teljel Lõvi-Veevalaja! Võim ja vabadus telg! Lõvi märk on seotud tuntuse, kuulsuse ja esinduslikusega. Võimalik, et esile kerkib keegi, kellest saab nii öelda maailma liider, õpetaja ja juht.11.augustil 1999.a toimus Lõvi 18-das kraadis päikesevarjutus (11.08.1999). Siis sellega seoses kirjutati, et maailma sünnib uus karismaatiline liider. Selle varjutuse saaros kordus eelmisel aasta augustil kui toimus suur Ameerika täielik päikesevarjutus. 

Keda võiks lugeda maailma liidriks? Nüüd Lõvis toimuvad varjutused võivad selle oletatava liidri ilmsiks teha. Ta küll alles 19 aastat vana aga mingil moel võib see tõeseks osutuda. Hetkel küll pole kuulda ega näha, kes see võiks olla. Maailmalõvi kui nii väljenduda, selle ilmumise üheks võimalikuks oleks Varuna liikumine Lõvis. Võimalik, et hoopiski siis ilmub areenile liider kui toimub (jaan.2020) Saturni ühendus Pluutoga Kaljukitses. See ühendus algatab uue poliitilise ja maailmakorra tekkimise. Veevalajaga seostub siis vabadus, novaatorlus, üks samm kaugemale kui maailm ise on. Aga ka vastuhakk diktaatorlusele, diskrimineerimisele, mässumeelsus, kutse revolutsioonile.

15.veebruari päikesevarjutus Veevalajas ajal tuleks hoiduda eemal massidest. Massirahutused on üsnagi päevakorral. See varjutus on saarose 150 seeriast. Eelmine toimus 5.veebruaril 2000.a. 13.juuli varjutus on saarose 117 seeriast ja 11.augusti oma 155 saarose seeriast. Kõik kolm 2000.aasta päikesevarjutust ühel või teisel moel olid seotud 2000.aasta sündmustega. 26.märtsil valiti Putin Venemaa presidendiks. 4.juunil toimus Sumatral 7,9 mag. maavärin. Juulis toimus lennuki Conkordia hukk Pariisis. Augustis uppus tuumaallveelaev Kursk ja toimus tulekahju Ostankino teletornis. Nende juhtumite kõrav oli ka midagi head, septembris Sydney olümpiamängud. Ei taha nüüd väita, et nende varjutuste seeriate kordus toob kaasa samalaadseid juhtumeid aga taeval on „komme“  sündmuste kordumisele, seda aga uuel tasandil.

27.juuli kuuvarjutus Veevalajas toimub ühenduses Marsiga. See viitab konfliktide riskile. Tuleks hoiduda suurematest massidest eemalhoidmisega.
Pingelisemad ajad on siis aprilli teine pool, juuli ja septembri algus. Juunis on kaks pingsamat aega, 20-22 ja 28-29 juuni. Siis Marsil ühendus lõunasõlmega Veevalajas ja kuu viimastel päevadel Päikese opositsioon Saturniga.

Retrograadsus
Kõikide tegemiste ja planeerimiste juures tuleb silmas pidada seda, et Marss on alates 26.juunist kuni 27.augustini retrograadses liikumises. Tagurpidi liikumine enamasti Veevalajas ja osalt Kaljukitses. EW kaardis on see tagurpidi liikumine viienda maja piirkond. Maja valdkond ei ole aktiivne. EV kaardis on see kümnenda maja ala, kus Marss tagurdab. Valitsusel tuleb enam pingutada, et tulemusi saada. Ebasoovitav on sel ajal võistlused, kellegagi konkureerida. Oma energia vale rakendus, füüsiline nõrkus. On suurem oht traumadeks. Rangelt kinni pidama ohutusreeglitest. Soovitav on elutempo maha võtta. Pole soovitav ka auto ostmine, alustada millegi täiesti uuega. Kui võimalik, siis hoiduda operatsioonidest. Hea aeg miski poolelijäänud asi lõpuni viia. Marsi retrograadsusega kaasneb sageli igasuguste konfliktide esiletõus, seda nii inimeste vahel kui riiklikel tasanditel.

Veenusel on sel aastal retroliikumine, 6.oktoobrist kuni 16.novembrini, liikudes Skorpionis ja Kaaludes. Perioodi iseloomustab suhete valdkonna raskused. Ei soovitata luua uusi kontakte. Ei olda endas kindlad. Hoiduda võiks abielu sõlmimisest. Osta uusi asju, riideid, välja arvatud kasutatud riiete ost. Paigutada raha investeeringutesse, laenata raha välja. Ka ise pole hea laenu võtta. Pigem oleks hea laenude tagastamine. Kosmeetilised muutused ei too kaasa soovitud tulemust. On periood analüüsida ja parandada suhetes tekkinud vigade parandusi.

Jupiter on retros 9.märtsist kuni 10.juulini, liikudes Skorpioni märgi piirides. Perioodil sisemised ideaalid ei vasta sellele, mis maailmas toimub. Kritiseeritakse ja mõistetakse kohut teiste üle, ise omi vigu nägemata. Suureneb skeptiline mõttelaad, ei nähta edasist perspektiivi. Aktiveerub usaldamatus, hirm teha vigu. Pole parim aeg pikkadeks reisideks, uute kontaktide loomine välismaailmaga, välismaa inimestega.

Saturn retros 18.märtsist kuni 6.septembrini Kaljukitses. Selle perioodil hinnatakse üle oma teadmised seadusandlusest. Eiratakse rohkem autoriteete. Distsipliin lonkab. Pole parim aeg alustada ehitustegevusega, leppida kokku äritehingutes, mis puudutab kinnisvara. Palgad ei pruugi sel ajal tõusta või tõstetakse vähem kui loodetakse. Soovitav oleks omi võlgasid tasuda.

Merkuur on retros igal aastal. Seekord 23.märts – 15.aprill Kalad-Jäär. 26.juuli – 19.august Lõvis. 17.november – 7.detsember Ambur ja natuke ka Skorpionit. Kõik kolm retrograadset perioodi toimuvad tulemärkides. Kommunikatsiooni häired. Jälgida tuleks oma ütlemisi ja sõnapruuki. Häired transpordis, sides. Kummalised avariid. Suurem on hajameelsus, ebakindlus tegemistes. Rohkem esineb olukordi kui inimene unustab ära ka lihtsad teadmised. Ei pööra tähelepanu detailidele.Suvine Merkuuri retrograadsus on seotud ka 11.augusti varjutusega. Päikesevarjutus Lõvis ühenduses retro Merkuuriga ja kvadratuuris Jupiteriga Skorpionis. Suurem tähelepanu tuleks pöörata liiklusele, suhtlemise kitsaskohtadele. Noorem rahvas peaks hoiduma liialdustest. Lõbutsemine, vabaõhus toimuvate üritustest osalemine tuleb hoida kontrolli all. Merkuuri kvadratuur Jupiteriga võib ka seda tähendada, et võetakse vastu mingi piirav või karmim seadusandlus. Veel on aspekt seotud laimu või kuulujutu levikuga. Merkuur kui kaubandus, selles ärisfääris on ohtudeks pettused arvete maksmisel. Veel peaks tähelepanu all olema ohutustehnika reeglite jälgimine, sellest kinnipidamine. 

Tervikuna tuleb 2018.aasta üsnagi keskmine. Majanduses täheldatakse positiivseid nihkeid. Suureneb kapitali paigutamine, börsid stabiliseeruvad. Teatuid tagasilööke muidugi tuleb. On arvamusi, et lühikesele tõusule järgneb pikk langus. Selle languse pidi käivitama Saturni ja Pluuto ühendus. Eks näis, kas nii läheb. Märtsi lõpust alates pingestub geopoliitiline kliima maailmas. Kesksuvi tuleb samuti pingsam kui oli talv. Arengule aitavad kaasa Jupiteri harmooniline side Pluutoga ja samuti Neptuuni sekstiil märkide tasandil. Saturn kodus dikteerib oma. 

järgneb...

Kommentaare ei ole: