esmaspäev, 10. veebruar 2014

Kirjanduse peategelaste astroloogia



Krahv Monte-Cristo

Artikkel koostatud: Irene & Valor
Aastaid tagasi sai kirjutatud kirjanduse peategelasest, kelle kohta oli teada nii sünniaeg kui muud andmed, mis lubas leida seosed kangelanna, prototüübi ja filmis peaosa täitnud näitleja vahel. Selleks oli film „Kontakt“ (Contakt), kus peaosa mängis Jodie Foster. See film on praegugi üheks mu lemmikuks ja vaatan siis uuesti üle, kui mul endal kaob ära „isu“ tegeleda taevaste asjadega ja mõte kinni jookseb, kui tunnen, et puudu jääb sihikindlusest või tuleb tüdimus peale. Vahel aga on hea teha paus ja lubada asjadel laagerduda. Pärast seda näeb mitmeid asju hoopis uues valguses. Artikkel Jodie Fosterist algab selle lingi alt: http://valor-tahetark.blogspot.com/2008/11/nitlejanna-ja-tema-roll.html

Nüüd sattusin artiklile, milles püütakse kirjanduskangelasel määratleda tema astroloogiline taust seda ilma sünniaega teadmata. Selleks kangelaseks on Edmond Dantes A. Dumase romaanist „Krahv Monte-Cristo“. Kasutan siis mõningaid artiklis (ajakiri Predskazanija, autor Olga Frost)) äratoodud peamisi lõike ja püüan omapoolselt neid ka täiendada. Lisaks aitas mind Irene, kes oluliselt  täiendas oma nägemusena peakangelase astroloogilist pilti. 


Kõigepealt natuke romaani autorist. Alexandre Dumas vanem sündis 24. juulil 1802. aastal, suri 5. detsembril 1870.a. Teada on ka tema sünni kellaaeg, selleks on 05.30 ja koht Villers Cotterets Aine`i departemangus Prantsusmaal. Tema kõige tuntum teos on „Kolm musketäri“. 




Dumas`i horoskoobis on Päike just sisenenud Lõvi märki. Täpseim aspekt Päikesel (AC valitseja) on sekstiil Uraaniga Kaaludes. Kuu on Sõnni lõpus kvadratuuris Veenus-Saturn-Jupiter ühendusega Neitsis. Neitsis on veel Selena. Neitsi märk annab alati teatud annuse distsipliini ja pedantsust töös ning loomingus (kirjaniku töövõimest räägiti legende, niivõrd suur oli see). Oluline planeet kirjaniku jaoks on Merkuur, mis asus Vähis ja oli retrograadne, märgis, mis sisaldab endas ajaloolisi traditsioone, minevikku. Retrograadsus viitab pea alati omaniku huvi ajaloo vastu.

Nähtavasti sellepärast Dumas kirjutas alati just retrospektiivseid romaane, süvenedes oma maa minevikku ja andis maailmale teada, kirjeldas, mis elu elati ja kuidas ühest küljest galantne ja teisalt süngevõitu varasem aeg välja nägi. Mehisuse planeet Marss Sõnnis opositsioonis Neptuuniga. See aspekt kätkeb endas teatud ohtu, kontrollimatud kired, kui just harmoonilised aspektid Marsile või Neptuunile ei pehmenda seda pinget. Ja Dumasel on need kaardis olemas. Marsil sekstiil Merkuuriga ja Neptuunil trigoon samalt planeedilt.Kogu tema kaart räägib inimesest, kes on loominguline isik, kalduvus maskeraadi järel. Võõras ei ole intriigid, lõbusus, aktiivne huvi teiste inimeste saatusest.Teada on, et kirjanik oli suur elunautleja.

Tema romaani „Kolm musketäri“ tegelaskujud on samuti kirjaniku horoskoobis kenasti omal kohal. Kolmest musketäris räägime mõni teine kord lähemalt, seda samuti astroloogilises valguses.
Kirjaniku auks nimetatud taevane nimekaim asteroid Dumas on 6 Vähis täpses trigoonis Pluutoga Kalades. Ja asteroid Fantasia ühenduses tema Merkuuriga (R) Vähis! Eriti huvitav on see, et romaani „Krahv Monte-Cristo“ peategelase Edmon Dantesi (kasutasin Dantesi`ga kõlaliselt sarnase asterodi Dante`t), sümboliseeriv asteroid, mis kirjaniku kaardis on 25 Kaksikutes, on väga täpselt ühenduses Mercedes`ga! Edmondi armastatu oligi Mercedes.
järgneb..

Kommentaare ei ole: