laupäev, 8. veebruar 2014

Eesti 2014 - 8



Eesti Vabariigi (1991) kaardi järgi Pluuto liigub 9 majas, möödas on ühendus Kuuga. Eks need eelmise aasta (2012) sündmused riigis olid paljuski seotud ka selle ühendusega, kui rahvas polnud enam sugugi rahul valitseva korraga, nende rahastamise asjadega ja valedega. Pluuto Kuul oli aeg, millal  rahvas pidi mõtlema, mida ta tegelikkuses ja kuidas tahab, et riik edasi läheks. Suur kriitika valituse ja ka parlamendi vastu, mitmed väljaastumised (ACTA), meditsiinitöötajate streik oli just selle aspekti üheks ilminguks.

2013.aasta algul on Pluutol veel ühendus riigi Uraaniga. Ega seegi ei jätnud ilma jälgi jätmata. Uraan valitseb XI maja, see on parlament. Kas oli oodata siis uusi ennetähtaegseid valimisi? Midagi kindlasti toimus, mis see aga võis olla? Sündmusi Riigikogus oli palju, millist neist esiplaanile tõsta?

Ühendus on pikaajaline, siit võib nii mõndagi välja kooruda, mida ei oska esialgu arvatagi. Mõlemates kaartides on XI maja valitsejad fookuses. Võimatu pole, et kas seni vastasseisus olevat erakonda liituvad ühiseks koalisatsiooniks, et edasi võimu jagada ning enam hääli omada. Ka nendeks on RE liitumine Keskerakonnaga, heites IRL kõrvale või veel mingi variant? Ja aasta pärast on oodata Pluuto jõudmist radixi Neptuunile. Esimene täpne ühendus toimub 5. veebruaril 2015.

Neptuun liigub XI majas ja teeb opositsiooni Veenusele. Vabariigi  radixi VI ja XII maja kaasvalitsejaks on Veenus, Neptuuni opositsioon temale tõi kaasa paljastused rahanduses (VEB fond, Silvegate) ja kogu VI maja raskuspunktide olemuse. Nüüdseks Neptuun kaugeneb sellest aspektist ja hakkab moodustama sekstiili radixi Kuuga. Sekstiil annab võimaluse tõhusamalt tegeleda sotsiaalabi süsteemide, haiglate, varjupaikade ja muu sääraste kohtade olme ning rahasatmise parandamisega. Meil aina kasvab omadega mittehakkamisega toime tulevate isikute arv ja seepärast tuleb nende abistamisega rohkem tegeleda.Üks selle aspekti ilminguid on rahva suurem huvi igasuguse esoteerika vastu.

Uraan liigub XII majas. Saturn VI majas ja Jupiter III majas. Saturn teeb ühenduse Pluutoga 2013 detsembri esimesel nädalal. See oli tema esimene ühendus, neid tuleb 2014.a.veel kaks. Sageli on see ühendus seotud võimuga. Esmane oli kohaliku omavalitsuse võimuküsimused. Suuri poliitilisi muutusi peaks siiski rohkem 1918.a. kaardi järgi vaatama, kuid midagi räägib ka see kaart. Taasiseseisvuskaart näitab rohkem tavasündmusi, igapäevaseid tegemisi.

Peamine probleem on seisude lahtimõtestamisel see, et kuidas planeetide printsiibid avalduvad. Kui selle ära tabab, siis saaks juba täpsemalt öelda, mis tuleb, mis juhtub ja mis valdkonnas see toimub. Siin sai enamasti ära toodud pingelisemad seisud, häid on tavaliselt raskem märgata. Aga on selline ütlus, et halb on heale kütuseks.
Lõpp.

Kommentaare ei ole: