laupäev, 5. november 2011

Marss - Neptuun


Paari päeva pärast teeb Marss täpse vastasseisu Neptuunile. Need kaks planeeti on kõige vastandlikumad oma printsiipide poolest. Üks on sõjajumal ja teine merejumal, kokku nad millegi pärast kuidagi ei sobi. Seda seepärast, et Marss esindab madalamat ja Neptuun kõrgemat tasandit. Sobivus ja toime ehk oleks merelahingute toimumisel, siis nad tegutsevad üheskoos. Peaks vaatma ajaloos tuntumaid merelahinguid, kas ja kuidas nad nendes käituvad.

Marss-Neptuun omavaheline tsükkel algas 21. veebruaril 2011. Tsükli algusega kaasnes maavärin Uus-Meremaal Christchurch`s, milles hukkus 181 inimest. Samal ajal araabia-kevade sündmustes tekkis ebakindlus Liibüa naftatoodangus, mis põhjustas toornafta hinna tõusu 20%, tagajärjeks energiakriis. Mõlemate planeetide printsiibid kenasti tegevad.

Esimene nendevaheline kvadratuur langes suvisele pööripäevale, Marss oli just sisenenud Kaksikutesse. Sel ajalõigul mida erilist ja vapustavat maailmas nagu polnud.Või keegi teab midagi öelda?

Tsükli trigoon oli 3. augustil, siis just Marss sisenes Vähi märki ja tegi täpse trigooni Neptuunile. Harmooniline seis, kaks päeva hiljem NASA teatab, et tema Mars Reconnaissance Orbiter poolt pildistatud foto tõendab Marsi suveajal vedela vee olemasolust planeedil.

Nüüd teevad nad siis oma suhetes opositsiooni. Täpne seis on 8. novembril. Juba enne seda aega on ilmnenud mitmed Neptuuni printsiibid, üleujutus Thailandis, Itaalias ja neil päevil ka Somaalias. Usuvägivald Nigeerias. Ei imestaks kui see opositsioon toob kaasa mõne suurema õnnetuse, kas naftatankeriga või tööstusõnnetuse keemiatehases.

Eelmise tsükli ajal, kui nad seisid vastamisi (4.06.2010), siis neil päevil Iisraeli sõdurid tapsid 9 aktivisti, kes püüdasid laevaga pääseda Gaza sektorisse. Kesk-Aasias Kõrgõstanis toimusid etnilised rahutused kirgiiside ja usbekkide vahel, hukkus sadu inimesi.

Kiire Marss aga pikalt Neptuuni ei paina ja tormab edasi. Jõudes 24. jaanuaril Neitsi 23-se kraadi, teeb pidurduse ja hakkab tuldud teed mööda tagasi liikuma. Tagasitee lõpeb 14. aprillil ja siis tuleb tal veelkord Neptuuniga vastamisi olla. Siis pole aspekt täpne aga mõjujõu all ta siiski jääb. See Marsi talvine retrograadsus pärsib meie ettevõtmisi ja tegemisi. Rabad ja pingutad, mis jaksad, kuid tulu sellest tuleb palju vähem, kui panustasid.

Inimese tavatasandil tuleks olla vägagi ettevaatlik. Sagedamini esineb peavalu, unetus, minestamine.Unenäod võivad meenutada õudusfilme. Olmes on oht end keeva veega köögis end ära põletada või kuuma pliidi käest kõrvetada saada. Suurem on kiusatus sattuda joovastavate ainete küüsi. Ilmneda võivad maniakaalsuse nähud.Variante on teisigi.


Vastasseis ärgitab ka seksuaalseid fantaasiaid. See rikastaks voodielu, lisaks uut vürtsi juurde. Hea, kui need oleks suunatud normaalsesse voolu, mitte perversusesse.

See opositsiooni periood on suurema riski aeg, mil transpordis võivad ette tulla raskused. Printsiipe arvestades, siis veetransport. Alles ju põles reisilaev Punasel merel, kuigi aspekt alles lähenes. Loodusjõud ilmutavad end sagedamini, üleujutused, maavärinad, tormid. Oktoobris ja novembris on kaks asteroidi – Flood ja Tsunemi koos liikumas Kaalude märgis, kusagil veel on oht uuteks üleujutusteks?? Ülekantud tähenduses võib nende kahe ilmastikku sümboliseerivad taevakivikesed tähendada ka mõistuse ja tunnete ülevoolavust poliitilisel maastikul aga ka silmast silma suheldes.

Pingeline on aeg ka finantsmaailmas, poliitiline maailm kipub üle kuumenema. Meeleavaldused, rahutused käivad selle opositsiooniga kaasas (hetkel Itaalias). Üksteisest on palju raskem aru saada, käitumine tihti teistele mõistetamatu. Kui Marss ja Neptuun ei leia ühist keelt, ei suuda leida kompromisse, siis on konflikti kahe printsiibi vahel võimatu vältida.

25.novembri päikesevarjutuse kraad teeb pingelise kvadratuuri Marsile, see võib esile tuua konflikte mitmel tasandil, nii poliitilisel kui ka filosoofilisel ja religioossel. Sest varjutus on 2 kraadi Amburis ja Marss ise 6 Neitsis. Varjutus toob esile märkide mitmed omadused. Abi pingete maandamiseks annab Uraan trigooniga Päikeselt. Põhjapoolkeral varjutust ei ole näha, see toimub Antarktikas.

Eesti Vabariigi (1991) kaardi järgi on praegune aeg samuti ärev, Marss liigub radixi V majas ja läheneb Jupiterile ja Päikesele. Sellepärast on aktuaalne lasteaedade, koolide teema. Jupiter valitseb kaardis DC-d, need oleme meie. Ja pole siis imestada, et rahvas rohkem tõstab häält, on rahulolematu V maja teemades.


Riigikogu kaardis liigub Marss XII majas, nende tegemised on varjatud, arusaamatud. Marsi sisenemisel Neitsi märki (11. nov.) teeb ühtlasi ühenduse Riigikogu AC-ga. Nad püüavad siis oma mainet tõstma hakata, oma egot tõsta. Valitsus tegeleb iseendaga, Marss liigub I majas. Väärtkirjanduse teema on samuti opositsiooni tekitatud. Pole nõus, et ministeerium surub peale ja ütleb, mida ma peaks lugema ja mis on väärt ja mis mitte. Kuhu jääb valikuvabadus? Kui ma pole eluaeg tundnud huvi ilukirjanduse vastu, kas ma siis olen teistest lollim või kehvem?

Kas midagi head ka nendes seisudes on? Eks ikka, aktiivsem peaks olema erinevate kultuuriürituste külastamine (teater, kino, muusikaetendused, kontserdid). Kõik nad alluvad Neptuuni printsiipidele ja Marss aktiveerib selle.


Arvan, et isegi kõige tavalisemal tasandil on praegu lähenev vastasseis oma toimet näitamas ja positiivselt ilmutanud, seda enda elus. Ühes kodukultuuri ja aiandust tutvustavas ajakirjas ilmus neil päevil mu kahe lapselapse mitmed pildid nende elutoast, isadepäeva puhul ise tehtud kingitustest. Seostan selliselt, et Marss on mul suguvõsa (IC) valitseja, Neptuun on lapselapse huvi kunsti vastu (käib kunstikoolis). Samuti on trükiasjandus ja fotod Neptuuni all. Pealegi on tüdruk märgilt Kalad. Endal läks Päike (lastemaja signifikaator) üle nataalse Merkuuri (meedia), Jupiter kui lastelaste maja valitseja teeb opositsiooni nataalsele Päikesele. Siin siis opositsioon näitas end positiivsest küljest.


Selle artikli panin ülesse paar päeva tagasi aga täna öösel (7.nov.) nägin und, et artiklis on sõnas aiandust viga sees. Teine täht on mitte j vaid ikka i. Nüüd selle ära parandasin. Neptuuni mõju (kui nii saab öelda) läbi alateadvuse aitas vea ülesse leida.

3 kommentaari:

helin ütles ...

Idamaades on Marss okulitsimi õpetaja, lihtsalt meie siin pole temaga midagi muud peale osanud hakata kui sõda tekitada. Marsil endal pole mingit madalam poolt, madalam pool on kasutajal. Ta on puhas energia, nagu kõik algsed energiad. Moonutusi teeb ikka teadvus.

Valori tähetarkus ütles ...

Olen nõus,et inimene ise on see madalam kasutaja. Ega jah näiteks sõjapäästikule ei vajuta Marss, vaid ikka inimene ise.Aga palju neid inimesi maapeal ikka on, kelle Marss teadvuse moonutusi ei tee.

Anonüümne ütles ...

kindlasti mõjutab Marsi Neptuni vastasseis ka reedest jalgpalli matši