teisipäev, 28. september 2010

Tänamatu prognoosimine


Et prognoosimine on üks tänamatu ja riskantne ettevõtmine, seda ei pea enam suurt tõestama. Need, kes seda teinud on, teavad, et paku mida iganes tahad, täpselt pihta ei saa ja ikka leidub, kes targutama ja irisema hakkavad. Mitte kõik astroloogid ei tegele prognoosimisega, sest osa neist arvavad, et mis tulema peab, see ka tuleb. Teised jällegi arvavad, et kui on ikka teada pingelisi aegu ja suuremaid ohupäevi, siis on inimestel kergem vastu võtta neid taeva poolt loodud seisude realiseerumisi igapäeva elus.

Kui keeruline ja raske on millegi sündmuse või mõne ajalõigu järgi ette näha, mis toimuma hakkab ja kus kohas. Siis, kui ilmatargad panevad mööda oma prognoosidega lähipäevade ilma suhtes, natuke pahandatakse ja nurisetakse. Kuigi neil on kasutada miljoneid maksvad süsteemid, satelliidid ja modelleerimis programmid. Aga kui astroloog pakub välja mingid lähiajal võimalikud sündmuste võimalused ja see osutub valeks või on ainult ligilähedal olnule, siis on kisa ja tänitamist palju rohkem, kui ilmaennustajate puhul.

Näitena eelöeldule toon ära ühe taevase seisu, mis viitas pingete tekkimisele ja millised võimalikud sündmused sellega kaasnesid. Vaatame, kas on võimalik ligilähedaseltki ära arvata, millised sündmused planeetide seise arvesse võttes võiks toimuda.

Oletame, et astroloog võttis vaatluse alla 8. jaanuari 1979. aasta seisud, tehes kaardi Greenwitchi ajale ja Inglismaa kohale, hakkas otsima taevas kujunenud mustri järgi võimalikke sündmuste täpsemaid asjaolusid. Ta teadis, et paar päeva varem toimusid suured poliitilised muutused Iraanis ja Kambodzas. 7. jaanuaril vallutasid Vietnami ja Kambodza mässajad Kambodza pealinna Phnon Penhi ning kukutasid Pol Pothi reziimi. Need kulmineerusid Päikese-Marsi ühenduse ajal ja see ühendus oli veel kvadratuuris Pluutoga. Iraanis ja Kambodzas toimunu oli juba varem ette näha, sest sellised poliitilised muutused said alguse märksa varem ning protsess kestis pikemat aega.

Astroloogi aga huvitas, millised sündmused veel võiksid toimuda Marsi kaugeneval aspektil Päikese ja Pluutoga. 8. jaanuarikuu päeval oli Päike veel konjunktsioonis Marsiga Kaljukitses ja kvadratuuris Pluutoga Kaaludes. Pingetele viitas veel Kuu lähenev opositsioon Uraanile Skorpionis. Samuti oli moodustumas lähenev konfiguratsioon saatuse sõrm, mille aluse moodustasid täpne Neptuuni sekstiil Pluutoga ja tipuks oli Kuu Sõnnis. Harmoonilises seisus olid aga sama Päike-Marss trigoonis Kuu ja Saturniga, moodustus suure maamärkide trigooni.

Niisiis hakkas Päike tegema lähenevat täpset kvadratuuri Pluutoga aga Marss jällegi oli kaugenevas kvadratuuris Pluutoga orbiga 58 minutit. Päikese lähenemine Marsile on alati olnud ohtlik aeg, see fokuseerib Marss-Pluuto energia kontrollimatuks energia väljenduseks. Kahekordne tuleplaneetide energia vajab väljundit. Juba enne täpset ühendust vallanduski suhteliselt ootamatu pööre Iraani valitsemises. CIA analüütikud seda võimalust küll varem ette ei näinud. Et need kolm planeeti omavahelistes seostes võivad kujutada ohtu, oli astroloogile selge. Ta otsis veel lisafaktoreid, mis tekkida võivale ohule kinnitust aitavad leida. Üheks selliseks oleks pinges olevate planeetide keskpunktide leidmine.

Päike/Uraan = Neptuun
Päike/Pluuto = Veenus
Marss/Põhjasõlm = Uraan
Jupiter/Pluuto = Saturn
Neptuun/Pluuto = Uraan

Keskpunktis olevate planeetide järgi võis oletada, et sündmus maailmas võiks olla seotud ( Aasias olnule) veel mõni ootamatu suurema sündmusega, mis seotud keemia- või merendusega. Seda Neptuuni järgi, sest tema täpne ja lähenev sekstiil Pluutoga pidi midagi veel kaasa tooma. Ja Jupiteri lähenev poolteistkvadratuur Neptuunile võis mõnegi sündmuse vallandada. On täheldatud, et saatuse sõrme konfiguratsioon koostöös suure trigooniga võib endaga kaasa tuua ohtlike ja katastroofiga lõppevaid sündmusi.
Samuti võis keskpunktides olevad planeedid viidata millelegi finantsvaldkonnas. Võimalikud veel mitmed teisedki variandid.

Astroloogi aga huvitas enda poolt valitud just 8. jaanuari kuupäev. Sest maailmas toimuv oli tänu pressile juba ette teada. Teda huvitas, mis veel võik olla peale neid poliitilisi sündmusi ja mida kaugenevad aspektid võiks kaasa tuua.
Kuna Kuu on kõige kiirema liikumisega ja tema asumine saatuse sõrme tipus ning lähenev opositsioon Uraaniga, siis tuli heita pilk ka Kuu keskpunktidele. Kuu kesköö järgi andis järgmised punktid.

Kuu/Marss = Lõunasõlm
Kuu/Põhjasõlm = MC 19.39 Vähk
Kuu/Saturn = MC 15.39 Vähk

Pöörates tähelepanu MC-le Vähis jäi kohe silma, et see punkt hakkab tegema täpse kvadratuuri Pluutole. Keskööl oli MC 15.28 Vähis ja AC 11.50 Kaaludes. Pluutot vaadates saab leida, et ta stimuleerib siis teatuid punkte sodiaagiringil oma asukohast 19 kraadi Kaaludes. Esiteks konjunktsiooniga AC-le, kvadratuuriga Vähki, kus asuvad Päike-Marss ja kvadratuuriga, millele läheneb MC ja läbi opositsiooni 19 kraadi Jääras, millele läheneb DC. Veel pingestas Pluuto läbi poolsekstiili ka Põhjasõlme.

Aega edasi nihutades jäi pidama ajal 00.50-00.55, mil MC oli täpses kvadratuuris Pluutoga ja vastavalt oli IC Päikese ning Marsi vahel. Selline asi võis vabalt veel mingi olulise sündmuse käivitada. AC ja MC keskpunkt tuli 2 kraadi Neitsisse. Sellele punktile tegi Päike poolteistkvadratuuri(135). Appi võttes astrokartograafia (ACG kaart) ja uurides, kustkohast läheb läbi MC liin, märkis ta ära koha. Selleks oli Iirimaa lõunarannik. Veel torkas silma, et Uraan tegi trigooni MC-le ja Marss oli IC-MC liinil. See juba palju konkreetsem info. Astrokartograafia teadmised olid astroloogil aga napid ja edasi ta lihtsalt ei osanud analüüsi teha.

Nende saadud andmete põhjal aga ei saa veel konkreetseid prognoose teha. Oletada võis, et kusagil maakeral on esile kerkimas potentsiaalse ohu koht, kus Marsi/Pluuto energia peaks end veel realiseerima. Ja selleks kohaks võis siis olla Lõuna-Iirimaa. Appi tuli võtta veelgi lisafaktorid. Üheks selliseks on vaadata pinges olevate planeetide tsüklite alguskaarte ja nendes siis leida seoseid antud päevaga.

Mundaanastroloogias on tähtis arvestada ka planeetide tsüklite alguseid ja jälgida siis nende peamiste faaside seise. Päikese tsükkel on üks neist. Oluliseks tuleks pidada tema kardinaalmärkidesse sisenemist ja eriti just Kaljukitse. Sest siit algab nagu uus aasta, kui Päike alustab teekonda, et jõuda läbi kevade kulminatsiooni Vähis. Sümboolselt saaks seda võrrelda kalendri uue aastaga. See Päikese ingress Kaljukitse vähemalt veerand aastaks, kui mitte terveks aastaks, määrab paljuski ära maailmas toimuva. Vaadeldava päevale (8.jaan.) eelnenud talvine pööripäev oli 22. detsembril 1978.a.

Tehes pööripäeva ACG kaardi, aga seda juba Lõuna-Iirimaa kohale, näitab kaart, et Uraan oli täpselt AC-l 19.14. Skorpionis. Paar kraadi eemal oli Veenus samuti AC liinil ja ja nende kokkupuute punkt oli natuke põhjapool Rio de Janeirot. Selline ühendus Veenus-Uraan võis näidata, et vaadeldaval aastal võis ette tulla rahareform, mingi ootamatu asi, mis viib välja tasakaalust, mingi ootamatu intsident ja seda maades, mida AC jooned läbivad. Peale Brasiilia, Iirimaa veel Venemaa kirdeosa, Jaapanit ja Austraalia idarannikut. Uurides ACG kaarti, nägi astroloog, et MC liin läbis otse Iraani ja liinil olid nii Veenus kui Uraan. Siit oli näha paar päeva varem seal toimunu ootamatuste tagajärjed.

Päike ja Marss on pööripäeva kaardis konjunktsioonis (orb 7) II majas. Kuul konjunktsioon Põhjasõlmega X majas Neitsis. Uraan AC-l viitab selle tsükli jooksul võimalikke ootamatustega. Kuid missugune sündmus täpsemalt? Uraan asub täpselt Neptuun/Pluuto keskpunktis 18.42 Skorpion. Sama ju kordub ka 8. jaanuari kaardis. Siit üks oluline vihje, et sündmus võib olla seotud Uraan-Neptuun-Pluuto printsiipide hulgast. Päike ja Marss pööripäeva kaardis II majas viitab siis lisaks materiaalsusega seotud sündmusele.

Päikese lähenemine Marsile on veel üks tsükli lõppemise näitaja. Enne seda tegi Päike viimasena ühenduse Neptuuniga, mis jällegi tema ja Neptuuni vaheline lühike tsükkel. Need kestvuselt lühikesed tsüklid otseselt lisainfot ei andnud. Erinevaid tsükleid on väga palju ja kõiki arvesse võtta praktiliselt võimatu. Olulisemad on pikemad tsüklid ja uuritava päeva planeetide keskpunktid. Saturn/Uraan keskpunkt oli 8. jaan. kaardis 16.52 Kaaludes. Päike 24 tundi varem tegi sellele punktile kvadratuuri ja aktiveeris selle. Päike näitab siis päeva, mil sündmus toimuda võib. Kuu juba lühemat ajalõiku. Ja MC on see taimer, mis lülitab sündmuse käima.
järgneb...

Kommentaare ei ole: