teisipäev, 7. september 2010

Haumea ja tuumakatastroofid

TUUMAKATASTROOFID

Pole maailm saanud läbi ka ilma õnnetuste ja katastroofidega, mis seotud tuumaenergeetikaga. Neid avariisid ja õnnetusi on olnud üksjagu nii tuumajaamades kui sõjanduses palju ja kõiki siin ära tuua ei saa juhtumite suure arvukuse tõttu. Ette võib kohe öelda, et Haumea koos kaaslastega ka neis tegev. Lisaks geograafilised asteroidid ja teised õnnetust sümboliseerivad taevased tegijad. Mõningane ülevaade avariidest, mis maailmas „ilma“ teinud või suuremat tähelepanu äratanud.

10.10.1957 – Inglismaal Windscale tuumajaamas oli suur tulekahju, hukkunuid ei olnud
Haumeal konj. Pluutoga Lõvi/Neitsi
Makemakel kvad. Neptuuni ja Pandora ühendusega, poolsekst. Pluutoga
TL 66 kvad. Veenusega
TO 66 konj. Chironiga Veevalajas
Merkuuril konj. Marsiga Kaaludes
Õnnetusjuhtumile andsid oma osa Päikese konj. Marsi ja Quaoariga Kaaludes ja Chaose konj. Erisega Jääras

29.09.1957 – toimus avarii keemiakombinaadis „Majak“, mis asus Kõstõmis. Rivist läks välja jahutussüsteem, plahvatusega paiskus atmosfääri 80 m3 radioaktiivseid jääke. Saastatud territoorium oli 23 000 km3. Tehas asus kinnises linnas nimetusega Tseljabinks-40, mis praegu kannab nime Ozersk. See linn puudus geograafilistel (NL omades) kaartidel kuni aastani 1990. Tüüpiline tolle aja riigikorrale. Esimese 10 päevaga hukkus 200 inimest, kahjukanntanute koguarv ulatus 250 000-ni.
Haumeal konj. Pluutoga Lõvis, mis oposit. TL 66-ga
Päikesel oposit. Erisega
Makemakel poolsekst. Pluutoga, sekst. Marsiga
TO 66 konj. Chironiga Veevalajas, trig. Jupiteriga, sekst. Saturniga ja oposit. Uraaniga.
Siin on TO 66 päris aktiivne


24.10.1960 – Baikonuri plahvatus. 1960-el hakkas kosmosevõidujooks Ühendriikide ja Nõukogude Liidu vahel ägenema. Raketiteaduse areng ei tähendanud ainult kosmoseuuringuid, vaid see tegeles ka tuumalõhkepeade sihtkohta toimetamise süsteemidega, seega lasus nii idal kui läänel surve toota uusi, võimsamaid rakette.

Rutakas projekt.
1960. aastal olid NL-l suured lootused oma R-16 IBCM raketi suhtes, mis oli 31 m pikk, kaalus 141 tonni ja suutis lennata 13 000 km kaugusel asuvate sihtmärkideni. Raketi stardiks oli määratud 23. oktoober. Sellest tahtsid pealt näha ka tolleaegne suurtükiväe marssal Mitrofan Nedelin ning peakonstruktor Mihhail Jangel. Rakett paigaldati stardiplatvormile ning see tangiti täielikult kaks päeva hiljem. Kriitilise tähtsusega oli see, et stardini jäänud tundidel sagis platvormi ümber umbes 150 inimest, hoolimata keeldudest ohutuse tagamiseks. Selle aja jooksul avastasid insenerid kütuselekke raketis, aga kuna kütuse täielikult väljalaskmine remonditöödeks oleks tähendanud stardi täielikku ärajätmist, siis leket lihtsalt „hoiti kontrolli all“. Leiti mitmeid teisigi elektrisüsteemi vigu.

Ülejala tegutsemine.
24. oktoobril olid kõik äärmise tehnilise ja poliitilise surve all stardi ootuses. Siis, kell 18.45, kui stardini oli kõigest 30 minutit ja ümber stardiplatvormi oli 250 inimest, kes üritasid lahendada kurjakuulutavaid elektriprobleeme, süttis raketi teise järgu mootor äkitselt lekkivast kütuseventiilist põlema, pannes esimese järgu kütusepaagi enda all 120 meetrise läbimõõduga tulekerana plahvatama.

Kokku hukkus 92 inimest põlengus platvormil või selle ümber. Mõnda surnukeha ei leitudki – raketikütuse kuumus oli nad tuhastanud. Veel 47 said tõsiselt viga. Hukkunute hulgas oli ka M. Nedelin, kes maksis poliitilisele survele alistumise ja tehnilise turvalisuse eiramise eest kõige kõrgemat hinda.

Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, oposit. TL 66-ga, kvink. Pandoraga
TO 66 konj. Saturniga Veevalajas, kvad. Varunaga
Selle ajajärgul olid Jääras koos Eris ja Chaos, viimane tegi täpse ühenduse Jupiteriga. Kuna tegu oli raketi üleslennutamise katsega, siis lendamisega seotud taevased sümboolsed Phaeton ning Icaros olid samuti kindlalt hoos. Icarusel konjunktsioon Marsi ja Musta Kuuga Skorpionis. Phaetonil opositsioon Päikese ning Ixioni ühendusega Kaaludes. Icaros ja Phaeton omavahel kvinkunksis. Raketidroom asus Baikonuris, Veenusel konjunktsioon Baikonuriga Skorpionis. Pluutol kvadratuur Russiaga. Kui ikka taevas ei soosi selliseid katsetusi ja veel sõjalistel eesmärkidel, siis enne ikka tuleks taevaga läbi rääkida!

24.01.1961 – avarii Põhja-Carolina osariigis B-5 Stratofortess lennukiga pardal kaks tuumapommi
Haumeal väga täpne oposit. TL 66-ga ja Chironiga, sekst. Marsiga
Makemakel oposit. Päikesega, trig. Dioretsa ja Chaose ühendusega Jääras
TO 66 konj. Merkuuri ja Damoclese ühendusega Veevalajas
Marsi sekstiil hoidis ära halvima

Et tegu oli pommituslennukiga, siis lülitusid mängu ka Phaeton ja Icaros. Esiteks oli Päikesel ühendus Icarosega Veevalajas, mis kvink. Marsi ja täpses kvin. TL 66-ga. Teiseks oli Phaeton konj. Dioretsa ja Chaosega Jääras, kvink. Põhjasõlmega. Väga täpseid ühendusi tegid Uraan Pandoraga Lõvis. Lennunduse alla käib ka Merkuur, temal konj. Damoclesega Veevalajas. Selliste seisudega võis vabalt midagi õhusõidukitega juhtuda aga halvimast päästis välja vast Marsi trigoon TL 66-le ja sekst. Haumelale. Ja mitmed kvinkunksid viitavad pigem korduvatele õnnetustele lennukitega kui fataalsele ohule, mis oleks võinud toimuda lennukite allakukkumisel koos pommide lõhkemisega

10.04.1963 – ameerika tuumaallveelaev „Tresher“ SSN-593 kadus ookeanisügavustesse. Tolle aja kõige moodsam ja täiuslikum allveelaev, mis viis märga hauda kaasa 129 inimest. Tõelised huku põhjused on senini teadmata, allveelaev tegeles siis maksimum sügavusele sukeldumise testimisega. Võib ainult oletada ja aimata, mis võis sellel viimasel sukeldusel juhtuda

Haumeal konj. Uraaniga Neitsis, kvink. Jupiteriga
Makemakel trig. Dioretsaga
TO 66 konj. Saturni ja Damoclesega Veevalajas
TL 66 on eemaldumas opositsioonist Haumeale, orb juba neli kraadi. Et tegemist oli ameerika laevaga, siis seda toonitab Päikese konjunktsioon Americaga Jääras. Laeva hukuga saab aga seostada mereõgijate kolmikuga – Charybdis, Scylla ja Leviathan. Neist Leviathanil on opositsioon Jupiteriga ja Scyllal kvadratuur Veenusega. Märga hauda sümboliseerib Graves, mis väga täpses trigoonis Põhjasõlmega. Must Kuu on ühenduses Ixioniga Kaaludes ja Uraanil kvinkunks Pandoraga

17.01.1966 – avarii pommituslennukiga, pardal tuumapeadega pommid, B-52 Palomares Vahemerel
Haumeal oposit. TL 66-ga, kvad. Põhjasõlmega
Makemakel kvink. TL 66-ga
TO 66 trig. Jupiteriga
Jällegi lennundus ja Icaros ning Phaeton samuti tegevad. Icarosel konj. Veenuse, Marsi ja Damoclesega Veevalajas. Phaetonil kvink. Pandoraga. See aspekt viitab korduvatele võimalustele, mis võivad toimuda tuumarelva kandvate lennukitega.


21.01.1968 – Gröönimaa põhjaosas USA Thule sõjaväebaasi lähistel kukkus alla pommitaja B52 pardal tuumapommid. Pommides sisaldunud detonatsiooni lõhkeaine plahvatas, kuid tuumalõhkepead mitte. Hiljem selgus, et pardal olnud neljast pommist on üks kadunud.

Haumeal konj. Jupiteriga Neitsis, kvink. Saturni ja Icarosega
Makemakel kvad. Musta Kuuga, kvink. TL 66-ga
TL 66 konj. Marsiga Kalades, täpne kvad. Varunaga
TO 66 väga täpne kvad. Neptuuniga
Päikesel konj. Pandoraga Veevalaja/Kaljukits.
Damoclesel konj. Merkuuriga Veevalajas, lähedale jääb Icarus, kuid ühenduse jaoks on aspekt liiga suur. Järjekordselt Pandora hoiatus Päikesele, mis võib juhtuda, kui tegemist tuumaenergiaga.

28.03.1979 – Ameerika Ühendriikide Three Mile Islandi (kolme miili saar) tuumajaamas kuumenes reaktor üle ja selle südamik sulas üles. See oli suurim õnnetus enne Tshernobõli
Haumeal konj. Põhjasõlmega Neitsis, sekst. Uraaniga
Makemakel konj. musta Kuuga Lõvis, kvink. Marsiga, kvad. Uraaniga
TL 66 konj. Merkuuriga Kalades , trig. Jupiteriga
TO 66 oposit. Saturniga

Makemakel sama aspekt siis kui jõustus tuumarelva mittelevitamise leping aga toime hoopiski teistsugune. Üks ja sama aspekt aga toimib erinevalt, sisaldades nii positiivset kui negatiivset energiat. Haumea ja Uraani sekstiil tingis suure vastukaja ja järelmõju ühiskonna teadvuses tuumaenergeetika ohu arusaamades.
järgneb...

Kommentaare ei ole: