kolmapäev, 2. aprill 2008

Suhted

(mõtteid sünastriast)

Olen mõistnud suurt elutarkust: ei leia seda, mida otsid. Leiad selle, mida ei otsi! Mulle väga meeldib see Hiina tarkusetera Ji-Jing muutuste raamatust. See väidab, et taeva ja maa seaduste alusel toimuvad kõik sündmused kohasel ajal ja kohal. Siin kerkib ka küsimus, kas me üldse teame, mis meile sobib, enne kui pole proovinud. Just õigesti on öeldud, et liiga suur sarnasus ei stimuleeri. Ikka vastuolud on need, mis arendavad ja mis sunnivad lahendusi otsima. Kui vastuolud ei ole liiga suured, siis vastuolulised täiendavad teineteist. Sünastria on üldse väga huvitav küsimus. Selles on tuhandeid tahke. Palju loeb ka see eesmärk, milleks on kokku mindud. Ainult kodule ja lastele elamiseks sobib rohkem pragmaatiline suhe, milles ei oleks liiga palju tundeid. Armastusele ja tunnetele rajatud suhe on ilus aga ebapüsiv. Vahel siiski ka püsiv, väga harvadel juhtudel, kui partnerite sobivus on väga hea.

Kirg on väga lühiaegne ja kire inimesed ei ole suutelised olema suhtes lojaalsed ega püsivad, nad vajavad pidevalt midagi uut ja erutavat. Kirg ja armastus on täiesti erinevad asjad, kuid harva satuvad ka kokku. “Pahadel” poistel ja ”tüdrukutel” on nii, et keha ülemine ja alumine pool elavad täiesti omaette elu ja üksteist ei sega. Tundeinimesed aga on ühes tükis ja ei lasku suhetesse ilma tunneteta. Suured tunded aga ei teki ega lahtu viie minutiga. Kõige haavatavamad on tundeinimesed. Kõige lihtsam ja lõbusam on pinnapealsetel kire inimestel. Nad naudivad pidevat vaheldust, lendlevad kergelt lillelt lillele, ei igatse, ei kannata ja ei tunne mingeid süümekaid.

Need olid vast puhtad suhtetüübid, kuid tegelikus elus on alati mingid kombinatsioonid ja see tekitab suure hulga variante, kes omavahel võiks nii või teisiti sobida. Eks sobivusi on ka mitmesuguseid ühele ja samale inimesele. Kunagi ei saa rahuldada kõiki oma vajadusi ühe inimesega suheldes. Selleks ongi sõbrad, hobid, kolleegid, sugulased, abikaasad, juhututtavad jpm. variandid, et ennast ja oma erinevaid külgi avastada teiste inimeste kaudu. Ka negatiivsed tüübid kuuluvad siia, nemad aitavad meis avastada peitunud ja magavaid pahesid.

Alged igasuguseks olemiseks ja käitumiseks on meis kõigis olemas. Lisaks sellele on meie erinevad eluperioodid ja vanused suunatud erinevatele soovidele-vajadustele ja seda vastavalt oma küpsuse ja tarkuse astmele. Nooruki soovid on hoopis teised, kui vanemal inimesel. Selle kõige pärast arvan, et sobivuse mõiste on väga mitmekülgne. Seda ei saa ka ette arvata ja planeerida, sest me ei pruugi ise teada täpselt, mis meil puudu on ja mida tegelikult soovime. Inimene ju sageli ei julge omale alateadvuses peituvaid soove isegi mitte tunnistada. Mida rohkem selliseid soove on, seda rohkem on teadvustamata põhjustega stressi ja rahutust, kummalist igatsust ja mõistetamatut tujutust. Sobivuse puhul on veel üks väga oluline faktor ja see on kaasasündinud magnetism või negativism, mis on koheselt tajutav inimesega kokku puutudes. See on biovälja omadus, mida ei saa muuta ega eirata. See lihtsalt toimib. Kindlasti on mitmed seda kogenud.
Kuna inimesed kõik pidevalt muutuvad, siis ka igasugu suhted muutuvad. Ei ole olemas staatilisi muutumatuid asju siinses ilmas. Sageli kooselavad inimesed arenevad eri suundades või erineva kiirusega. Sellest ka suhte paratamatu muutumine. Saab vältida, kui olla sellest teadlik ja püüda koos kasvada. Imestatakse, et kuhu kadus suur-suur armastus, mis algul oli. Aga armastus oli nende vahel, kes kooselu alustasid, kuid mitte NENDE vahel kelleks mõlemad muutunud on.

Selles kõiges on suur osa paratamatust, kuid on ka teadlikule inimesele mänguruumi ja võimalusi protsesse juhtida. Vaat nii need inimsuhted ongi! Mina elan suhete osas rahulikus ja püüdlusteta teadmises, et kes või mis on mulle määratud, see ka tuleb. Kusjuures meie ise, olles oma hetke arengutasemel, tõmbame ligi sündmusi ja inimesi, kes meile sel ajal on vajalikud ja meile õpetavad selgeks mõned õppetunnid. Aga muidugi tähtede asendid räägivad meile tõtt, annavad ette teatud sihid ja suunad, milles on võimalikud mõned variandid, kuid tulemus ikka see, mis ette antud. Nii mulle tundub! Kuid milline on tõde, seda vist ei tea keegi.

Sirjelind

Kommentaare ei ole: