kolmapäev, 23. aprill 2008

Eris - 3 osa

Jätkan Erise tutvustamist foorumites olnud kirjutistega, et seejärel neljandas osas minna üle näidete juurde.

…. Siinkohal võiks uurida jälle kaarti ja mõtiskleda sündmuste üle, mis nime andmise hetkel maailmas toimusid. Ka Eestimaal.
...Esimene mõte, mis tekib, on see, et see on vormiline, mitte sisuline probleem sõdade vallandumises. Naisprintsiip on seotud mateeria, mitte vaimuga. Isegi religioon, mis tundub olevat meesprintsiip näitab sõja vallandumise protsessis pigem oma naiselikku poolt, mis lahterdab tõekspidamisi eraldavas, mitte siduvas vaimus. Rääkimata siis tunduvalt tavapärasematest asjadest ja põhjustest ning tunduvalt tavapärasevamatest sõjakäikudest, olgu selleks siis sõda perekonnas või meie enda sisemuses. Nii palju sõdu, mille põhjus on millegi omamises mitte olemises. Lila oleks olnud meeldivam nimi, samas vaadakem meie ajastut. Nimi on ikka sümbol.

Peale nime andmist,( 13.09.2006) mõned arvamused erinevatest foorumitest:

….. Mulle tundub Eris küll tollele tegelasele igati sobiv nimi, vaadake ainult meie aega nii meil kui mujal maailmas tema avastamise ajal. Ka tõi Erise avastamine tüli majja Pluutole, see pani alguse arutelule, mille tagajärjel Pluutole naha peale anti ja degradeeriti. Ja nagu sellest poleks veel piisanud, võeti isegi nimi.……

...Kiidan sellele mõttele takka. Mis hetkel maailmas toimub?!?! Samal päeval, kui Eris nime sai, ütles praegune Paavst, et "Muhamed tõi maailma ainult kurje ja ebainimlikke asju". http://epl.ee/artikkel/354880
Kas me selle mõttega nõustume või mitte, polegi oluline. Selge on, et tüli on nüüd käes. Ja mitte väikene. Uue taevakeha avastamine toob alati kaasa midagi uut ühiskonnas ja kui taevakeha saab nime, siis on see lõppakord selle taevakeha sissejuhatuses. Nüüd hakkab midagi juhtuma, see on selge. Samal päeval võttis riigikogu vastu ilmselt eesti kõigi aegade suurima tüli põhjustava seaduse. Ei tea, saame näha. Vaadake vaid kommentaare: "Kuidas võis parlament nii teha? Suuremat õnnetust Eestimaale ja Tallinnale olla ei saa. See toob inimestele meeletut ängi ja lõhestab ühiskonda," ei hoidnud Tallinna Kesklinna halduskogu liige Tiina Mägi emotsioone tagasi. Helle Kalda sõnul läheb 14. september 2006 ajalukku päevana, mil riik otsustas hakata oma inimesi represseerima. http://epl.ee/artikkel/354826

....Nii et astroloogia toimib suurepäraselt. Sealhulgas kõigi uute taevakehadega. Mis aga saab Lilast? No see on pikk jutt. Sissejuhatuseks ütlen, et ta on planeet Lila edasi nii nagu ennegi ja seda ei saa keegi muuta. Olen nimedest kunagi pikalt rääkinud. Nimesid on palju. Inimestel võib näiteks olla juriidiline nimi, hüüdnimi, kasutajanimi, pseudonüüm, veel teinegi hüüdnimi, mida kasutab ainult abikaasa. Mul on näiteks ka õpetaja poolt antud vaimne nimi, kristlastel on ristinimed jne. Öelda, et üks nimi on oluline ja teised mitte, on esoteeriliselt küündimatu. Iga nimi räägib midagi. Pole ju juhus, et ühte meest kutsub tema naine kukekeseks ja teine naine oma meest kiisukeseks. :)

……Eks tegelikult on Eris tõepoolest väga iseloomulik nimi antud olukorras.
Meenus Abhi poolt välja öeldud mõte, et see Planeet AVAB UUE KATEGOORIA ja nii tajusin kord isegi, mida väljendasin lausega:/järgmise korruse uus tegija/ ja eks uue kategooria avab ju ikka jääralik printsiip kui kardinaalne tulemärk.
Nii lähtub meie elujõud punasest juurtšakrast ja nii algavad asjad ikka koos jääralikuga.
Seega pole kummaline, et teel Lila poole (vast uue kategooria ülim väljendumine?) ilmus esimesena teadvuse palge ette Arese Õde viimaks oma lineaarsel teekonnal koos Pluutoga pilkasesse pimedusse jõudnud Jäärapoissi - Teadvuselast taas tasakaalu poole?
Küll ajapikku tulevad tema selja tagant nähtavale ka kõik teised - rahulikumad, sõnnilikumad (kui Ares jõuab Sõnni märki ehk?) näod ja kui asi Lilani (Lilla on ka kahtlaselt sarnane kui pidada silmas näiteks tšakrate värve?) jõuab, siis vast on tegu Valgustunud Ühiskonnaga, kus elamine energeetilise või ka valgusolendina vast ei ole enam kellegi privileeg vaid normaalsus.
Täna see küll nii pole:)
Nii et tere tulemast Eris ja avamast seda uut kategooriat teel harmoonia poole.
Usun, et ka kõige pimedama sõja ajal on ikka olemas mõni Valgustunud Rindeõde või Vana Külamees.
Nii võib ka astroloogil oma arusaamises jõudude toimimisest olla oluline roll enam kui varem. Muidugi juhul, kui ta ise säilitab harmooniataju;)
Või mis Teie arvate?

….Nõus. Vaimne sõdalane on sisemuses rahulik ja otsib üha uut tasakaalu sisimas, teades, et väline on veel tasakaalutute siseolukordade peegeldus.
Kundalinile mõeldes on ka Erisega suhteid korraldades hea sümboolikat otsida.
Ka kundalinil tuleb lasta ühtlaselt ja tasakaalustatult tõusta, mitte teda takistada ega õhutada.
Ka kundalini kipub vabanema ebaühtlaselt ja olema teinekord kui Vedel Laava, mis uhab kehas ja põletab.
Ka kundalini võib äkilise vabanemise korral rebestada kudesid.
See on kui sisemine sõja peegeldus vertikaalteljel.
Siit tuleb jälle välja see ülestõusu ja ülendamise vahe - ülestõusu tulemus on nn. "laava näkku", ülendumise tulemus on valgustumine - lilla - Lila?
Sõdu on samuti nii horisontaal, kui ka vertikaaltelje põhiseid. Vallutamised laienemiseks ja "meie" ümberjagamiseks on kui "horisontaalsõjad", ülestõusud, mässud on aga justkui "vertikaalsõjad", kus keegi kardab kukutamist ning hoiab jõuga võimu ja kellelgi teisel on "hapnik otsas".
Harmoonia loomiseks on neid asju vaja sügavuti mõista.

…. Esoteerika põhiprintsiip on, et kui arhetüüpide kombinatsioonid muutuvad või ilmub uus arhetüüp, siis on seda mingil moel näha kõigil reaalsuse tasanditel. Üks neist tasanditest on kahtlemata kosmos ehk planeedid. Kui toimub muutus arhetüüpides, siis me näeme seda taevas ja kõikjal mujal. Ka keemias. Näiteks, kui Pluuto avastati aastal 1930, siis uuriti parajasti aatomi tuuma ja keemiline element plutoonium avastati õige pea aastal 1941. Kui Neptun avastati ilmusid ühiskonnas psühholoogia ja fotograafia. Kui Uraan avastati aastal 1781, toimusid maailmas revolutsioonid ning peatselt avastati 1798 aastal keemiline element Uraan. Nüüd avastati Eris ja paistab, et on leitud ka uus keemiline element numbriga 118. http://www.minut.ee/article.pl?sid=06/10/15/142243&mode=nested Nagu te mäletate, kaasnesid Erise avastamisega teatavad segadused. Üks astronoomide grupp olevat varastanud teiste astronoomide uurimisandmed ning väitsid end olevat ühe kauge taevakeha avastajad. See sobib muidugi kenasti Erise kui tülijumalanna printsiibiga. Huvitav, et ka selle uue elemendiga käib täiesti võrreldav jama. Üks teine uurimisgrupp juba väitis end olevat selle elemendi avastanud. Kuid kuna seda avastust ei õnnestunud kinnitada, ja arvati isegi, et teadur Victor Ninov oli oma eksperimendi andmed fabritseerinud, siis seda avastust ametlikult ei tunnistatud. http://physicsbuzz.blogspot.com/2006/10/controversy-plagued-element-118.html Nii või teisiti - nüüd on meil lisaks uuele planeedile ka uus keemiline element olemas nagu Uraani ja Pluuto puhulgi ja kõik läheb täpselt esoteeriliste printsiipide järgi.…. P.S. Naljamehed pakuvad juba elemendile nimesid: Notfakethistimeium, unstableandpointelessium, WhatsThePointnium, Unobtainium, ja isegi gaypornium.

....Numeroloogiliselt kah teemasse - 1 või 19. Ühes ju uued algused ja jääralikkus igatepidi sees ja kui Taro sümboolikast 19 tähendust piiluda, siis näib, et 18 on seks korraks läbi ja eks anna ju 19-gi kokku liitmisel jälle selle sama ühe. Ju see printsiip ka meie uues elemendis kuidagi kajastub.
WhatsThePointnium oleks noobel:)

…..Huvitav iseenesest, sest on ju Eris sõjajumala Arese õde ja niiviisi paigutatuna oleks tõepoolest Jäära tuli otsekui Kaladele järgneval positsioonil, nagu Seeme Ookeanist ja Eris jälle Kalade vastas - jälle nagu omalaadne Seeme Ookeanist ainult teisipidi järgnevuses ehk siis polaarsuse pöördes vastandite teljel... Eks ta tähendab ju ühe horisontaalse täisringi lõppu meie Kollektiivse Teadvuse Rännakutel ja Uuele Korrusele minekut - sammu Vertikaalil. On tajutud seost Elu ja Viljakusega - Sõnnilikku - Veenuselist - Maalist On tajutud seost Jupiteriga - avarduvat, vaimset, ühendavat, loovat - Tulelist On tajutud teda kui Väärilist Vastukaalu Skorpionile ja tema Jõulisele Koondumis/Keskendumisjõule. On tajutad Maaema Tulist Ürgset Hinge. On tajutud seost Jääraga - seal ta ju ka parasjagu patseeris, kui ta Välja Ilmus ja iseloom ka na äkilisevõitu - Xenale mõeldes. No eks ta ole Järgmise Korruse Uus Tegija, kes Kollektiivse Teadvuse Vaevatud Palge ette ilmus (pärast seda, kui Uraan oli Eelmisest Kindlast Tänase Kahtlase Teinud, Neptuun Senisest Selgest Tänase Segase Loonud ja Emand Pluuto kogu oma Koondavas Armutuses oli Liigse Koorinud!) Maine Jäär/Marsslane, kes leidis oma Väärikuse pärast Noorushullusi koos Päikesega Lõvis. Kes kasvas Päikesekuninga Edevusest välja ja saavutas Laiema perspektiivi teel Jupiteri juurde Amburis - on nüüd saanud teadlikuks sootuks Uuest Sügavusest või Kõrgusest. Võib ka vast öelda Kõrgusest Sügavuses - Elutulest - Sisemisest Tulest. On ja käes Aeg asuda Uude Ajastusse. Loomisajastusse ja Teadlikkuse Ajastusse - siis Veevalajaajastusse, kus Telg Lõvi-Veevalaja vahel. Võime tänuga lõigata Kalade Ajastu Külluse - olles Kaladejumala Ähmaseksjäänud Palge ees korjanud Tagumik Püsti Neitsiliku Usinusega Detaile - neisse tänaseks ka juba peaaegu uppudes. Loomiseajastusse aga ilma teadlikkuseta Sisemisest Tulest, Tuumolemusest, Tervikutajust ja Loovast Jõust ei saa. Ilma Sisemise Tule Tunnetuseta pole Vabadust - Vabaduseta pole Sõltumatut Mõtlemist aga ilma Sõltumatu Mõtlemiseta ei ole seda Imepärast Alandlikkuse ja Vastutusjõu Segu, mida võiks nimetada Väärikuseks - Veevalaja Ajastusse sisenemiseks vast sobilik seisund?/ ja siis veel: /...see Elutantsu Igaveste Sammude Teadja ja Tundja, Geeniahelate Keerutaja, kes Tantsib Vikerkaarevärvilises Kleidis, Taevalikku 22 Sammulist Tantsu otse Surmavana Palge Ees!/

…..See ülemine ood tuli siis, kui mina teda kohtasin ja ma mõtlen siin, et tegelikult ta ju ongi kõigis inimestes olemas ja on ka toiminud alati, kui inimene on oma otsingutest loovuse ja sisemise kooskõla leidnud. Hea uudis on justkui lihtsalt see, et see nn. ühtsuse leidmine keset erisusi, mida Erise avastamine omal kombel peegeldab on nüüd justkui kollektiivsele teadvusele kättesaadav, ehk ühiskondlikuks nähtuseks kujunev just sama kui mobiiltelefoniga kõnelemine:) Individuaalsed teadvused on ju läbi aegad ööst tuld leidnud ehk Pluuto selja tagant Erist avastanud ja see pole häirinud kedagi - Ka punaste Patsidega Pipi on sümbol sellest, et keegi Astrid leidis Erise, keda sel ajal ühiskondlikus mõttes ei tuntud ja kõik kes läbi aegade on enese leidnud või nagu ka nimetatakse "koju jõudnud" on leidnud kõik need, kes sellel koduteel vastu tulevad - Eris nende hulgas. Eris on Tulilinnus, kelle selga Ivan peale otsustavat küsimust Plutoonilise Baba-Jagaa paja ääres istus..jne. See ei ole elule - mitte kellegi meist elule - sugugi uus asi aga uus on see ühiskondlikule teadvusele. Ka Heraklese vägitegudes juba Kaljukits on see, kes Tule pimeduses süütama peab (Eris on Öö Jumalanna Nyxi tütar) ja Veevalaja juba möllab järgmises vägiteos selle va Sõnnikuga, Kalad sealt edasi veel ja needki jutud on inimkonda saatnud pikka aega tema teel ju. Ühtsuse leidmine erisuste keskelt on lihtsamini Erise avastamise sõnum ja see ühtsus on algul kange nagu ürgtuli või Kundalini, mis on alles juure pealt tõusmas ja seepärast peab sellega jah ettevaatlikult ümber käima aga uus pole ta inimesele mitte - sealt sai ju inimese koidik alguse...enne kui ta miraažide vahel ära eksis ja ennast unustas - liiga palju sai erisusi ja Eris tuli koju kutsuma nende keskele taas:)

…Eks ta tähendab ju ühe horisontaalse täisringi lõppu meie Kollektiivse Teadvuse Rännakutel ja Uuele Korrale minekut – sammu Vertikaalil.

jätkub....

Kommentaare ei ole: