kolmapäev, 30. aprill 2008

Eris sõdades ja mässudes

Uus taevakeha sai niisiis omale nimeks Eris ja kääbusplaneedi staatuse. Kas Erise tegemistes ja tema printsiipides ka Lila omadused väljenduvad? Seda saab endale selgeks teha, kui pöörduda tagasi ajaloo poole ja vaadata, kuidas on toiminud Eris erinevates sündmustes ja kuidas ta väljendub tuntud inimeste kosmogrammides. Et Eris oma osalusega pole ainus tegur, mis sündmusega haakub, siis lisasin mõningad teised lisainformatiivsed seigad juurde.

Nüüd siis pilk ajalukku ja alustaks sõdade, revolutsioonide ning mässudega. Miks just sõdadest? Aga seepärast, et ühiskonna ajalugu peamiselt koosnebki sõdadest, vahele siis natuke rahuaega. Ja Eris kui tülijumalanna on igasuguste riidude, konfliktide, mässude ning revolutsioonide algpõhjustega kindlasti seotud.
“Sõda on poliitika jätkamine teistsuguste vahenditega!, kirjutas suur 19. sajandi Preisi sõjandusteoreetik Karl von Clausewitz.

*7.06.1099 – algas esimene Ristiretk Jeruusalemma
Erise konj. Merkuuriga Vähis
Päikese konj. Chaosega Kaksikutes
Veenuse konj. Neptuuniga Lõvis
Uraani oposit. Orcusega
Pluuto täpne konj. Varunaga Jääras
Jeruusalemm on siin ühenduses Damoclese ja Ixioniga Sõnnis, mis ilusasti sümboliseerib ühest küljest ohtu linnale ja näitab, et retk oli religiooniga seotud (Ixion), oma ususõna pealesurumine jõuga – Erise konj. Merkuuriga. Mindi korda looma, oma tahet peale suruma, seda seletab ja näitab Päikese ja Chaose ühendus. Ettevõtmist saatis seekord edu ja Jeruusalemma esimeseks ristisõdijast valitsejaks sai Alam-Lorraine hertsog Godefroy de Bouillon. Esimese ristisõja kutse püha linna Jeruusalemma vabastamiseks muslimite käest tegi paavst Urbanus II ligikaudu pool sajandit varem, Clermonti kirikukogul 1095. aasta 18. novembris. Siis oli Päikesel kvadratuur Kuu sõlmedega ja Erisel Vähist ilus trigoon Pandoraga Skorpionis

*5.04.1242 – Jäälahing Peipsi järve jääl, toimus Lämmijärve idakalda lähedal
Erise täpne kvad. Päikesega, kvad. Pluutoga ja Kuu sõlmedega (Päikese konj. sõlmega)
Jäälahing puudutas otse ka eestimaad, toimus meie maade piiril, Estonial on täpne kvadratuur Saturniga. Erisel täpne kvinkunks Alemanniaga. Russia ja Alemannia (Saksamaa) on lähestiku Kaksikutes Jäälahing peatas pikemaks ajaks saksa ordu tungi vene aladele.

*15.07.1410 – Grunwaldi ehk Tannenbergi lahing, Poola-Leedu ja Saksa Ordu vahelise Suure sõja otsustav lahing.
Erise konj. Kuu põhjasõlmega (0.20) Jääras, trig. Päikesele ja Veenusele
Erise kvad. Neptuuni ja Chaose täpsele ühendusele Vähi 0 kraadis
Lahing toimus tingimustes, kus Päike, Merkuur ja Veenuse olid ühenduses Lõvis, Leedu vägedele oli taevane toetus, Litva trigoonis nii Pluuto kui Damoclesega. Polonia (Poola) kvinkunks Damoclesega. Alemannial sellist toetust polnud.Lahing nõrgestas Saksa Ordut ning tõkestas saksa agressiooni itta.

*30.05.1588 – Võitmatu Armaada lahing Inglismaa laevastikuga
Erise konj. Merkuuri ja Saturniga Sõnnis
Päikese konj. Marsiga Kaksikutes
Brittany on koos Chironi, Pandora ja Ixioniga Sõnnis

*8.07.1709 – Põhjasõda: Poltaava lahing Vene ja Rootsi vägede vahel
Erise täpne konj. Jupiteriga (0.03) Kaaludes, sekstiil Uraani ja kvad. Päikesega
Tsaar Peeter I (Pyotor Pervyj) sekstiilis Kuu tõususõlmega ja kvad. Merkuuriga, Russia trig. Veenusega. Rootsimaad sümb. Sveal aga konj. Ixioniga Kaaludes. Rootsi kuningat Karl XII ei aidanud ka taevane King, mis oli küll trigoonis Päikese ja Kuu tõususõlmega ning kvadratuuris Merkuuriga. Aitas aga põgeneda Türgimaale. Teatavasti lahingu võitsid vene väed. Lahingus murdus Rootsi sõjaline võimsus ja sõjaedu kaldus Venemaa kasuks.

*10.09.1721 – Uusikaupunki (Nystaa) rahuga lõppes Põhjasõda
Erise väga täpne trig. Sednaga ja trig. Varuna ja Chaose ühendusega Vähis
Eris aitas kaasa mõttetule verevalamisele ja sõja lõpetamisele läbi trigoonide.

*14.07.1789 – Bastille vallutamine, algas Suur Prantsuse revolutsioon
Erise konj. Ixioniga Kaljukitses, trig. Orcusega , väga täpne kvad. Neptuuniga (0.08) ja oposit. Päikese ja Uraani ühendusega Vähis
Pluuto konj. Kuu tõususõlmega Veevalajas
Bastei konjunktsioon Kuu tõususõlmega Skorpionis viitab ehk samuti antud sündmusele.
Kui siia juurde lisada, et Must Kuu oli konj. Pandora ja Sednaga Kalades, siis on rohkem arusaadavam, missugused taevased tegurid rahval “kopsu üle maksa” ajasid.

*2.12.1805 – Napoleoni sõda: Austerlitzi lahing, ka Kolmekeisri lahing. Toimus nüüdse Tsehhimaa linna Slavkov Brno lähistel. Liitlasvägesid (vene ja austria) juhtis M.Kutuzov, kes oli lahingu vastu, kuid tsaar Aleksandr I otsustas alustada viivitamatult pealetungi. Seda toetas ka Franz II. Napoleon kasutas oskuslikult ära liitlasvägede juhtimisel tehtud vigu ja võitis lahingu.
Erise konj. Veenusega Veevalajas, mis täpses kvad. Saturn-Uraan ühendusega Kaaludes
Pandora konj. Orcusega Kaaludes
Liitlasvägedele oli soosivaks Austria konjunktsioon Marsi ja Merkuuriga Amburis, kuid samas oli ka Napolitania. Russia konjunktsioon Uraani ja Pandoraga Kaaludes. Huvitav on veel see, et King on ühenduses Kutuzoviga Neitsis. Kuid neist taevastest abidest ei olnud neile seekord kasu. Ajalukku aitas lahingu kirjutada Varuna ja Napoleoni aitasid teistsugused taevased väed, miks ka mitte Bonata (seostan Bonapartiga) konjunktsioon Chaosega Skorpionis.

*21.10.1805 – Trafalgeri merelahing
Erise sekst. Veenuse ja Jupiteri ühendusega Amburis, trigoon Pandora ja Quaoariga
Päikese konj. Uraani ja Chaosega Kaaludes
Saturni väga täpne konj. Varunaga ja konj. Uraaniga Kaaludes
Selles lahingus sai admiral H.Nelson surmavalt haavata, tema auks on taevane Nelsonia, mis asus siis Erise ja Damoclese vahel Veevalajas. Lahing käis Hispaania ja Inglismaa sõjalaevade vahel, Hispania oli konj. Chaosega Skorpionis ja Brittany konj. Orcusega Kaaludes. Siin taevas toetas rohkem Inglismaad! Nelsonial kvadratuur Hispaniaga, orb 5 kraadi aga Erise ja Hispania vahel kvadratuur orbiga alla poole kraadi. Kaalud olid siis üldse üleasustatud märk – Pandora, Kuu, Brittany, Orcus, Merkuur Saturn, Uraan, Päike ja Chaos.

*18.06.1815 – Napoleoni sõda: Waterloo lahing
Erise konj. Saturniga (0.20) Kalades
Marsi konj. Ixioni ja Sednaga Kalades
Waterloo asub Belgias, 15-20 km Brüsselist lõunas. Belgica on oposit. Uraaniga ja trig. Jupiteriga. Otsest Waterloo nimelist asteroidi ei ole aga lähedase mõistega on Waterfield (tõlkes siis veeväli) kuid seda võiks võtta kui koha esimese poole nimega ja lahing toimus lahtisel maastikul, väljal. Waterfield on kvadratuuris Varunaga, mis selle lahingu tuntuks ja kuulsaks on aidanud teha. Napoleoni nimelist ka ei ole aga kui kasutada Napolitaniat, siis see on trig. Erisega. See koha nimi on imelik, kui seda inglise keelde tõlkida. “Water” on vesi ja “loo” on käimla või tualett. Mida aga see kohanimi kohalikus keeles võiks tähendada?

*1.07.1907 – USA-s loodi maailma esimene õhujõudude üksus
Erise konj. Saturni ja Damoclese ja Nessusega Kalades
Päikese konj.Neptuuni ja musta Kuuga Vähis, mis oposit. Marsi-Uraani ühendusega
Pluuto konj. Veenuse ja musta Kuuga Kaksikutes
Kui juurde lisada, et Phaeton on ka ühenduses Veenus-Pluuto-Must Kuu, siis on rohkem arusaadav, millist ohtu kujutab endast lennuvägi. Icarose osa seisab tema printsiibi laialdlaselt tuntuks saamisel, sest on ühenduses Varunaga Kalade/Veevalaja piiril.
Orcuse konj. Sednaga Jääras, mis kvad. Päikesega
Lennunduse areng üldse aitab meil ühest ilmakaarest teise kiiremini kohale jõuda on sellel ka pahupool…. Eks nüüdseks on saanud kõige ohtlikumaks jõuks just lennuvägi, on teine tõesti nagu mõõk meite kõikide peade kohal Iial ei või teada, kellele ja millal ning mida sealt taevast nende poolt võib meile kaela sadada.

*22.04.1915 – Esimene maailmasõda, Belgia: lahing Ypresi all, seal kasutati esmakordselt rünnakuks gaasi
Erise konj. Veenusega Kalades
Erise väga täpne trig. Neptuuniga
Merkuuri konj. Orcusega Jääras
Marsi konj. Nessusega Jääras
Erise trigoon Neptuuniga, mille alla käib ka gaas, keemia jms., nagu ei tahaks siia kuidagi sobida aga nii ta paraku on. Hästi sobib aga see, et Belgica on ühenduses Erisega 1 kraadise orbiga.

*22.03.1939 – Saksamaa hõivab Leedu sadamalinna Memeli (Klaipeda)
Erise konj. Päikesega Jääras
Jupiteri konj. Chaosega Kalades
Litva kvad. Pandoraga
Leedul tuli see mõru pill alla neelata.

*28.03.1939 – Franco vallutab Madriidi
Erise konj. Päikesega Jääras, mis oposit. Ixioniga
Merkuuri konj. Varunaga Jääras
Neptuuni konj. Quaoariga, mis oposit. Jupiteriga

*1.09.1939 – algas Teine Maailmasõda
Erise täpne oposit. Ixioniga
Suur sõda algas tingimustes, kus olid mitmed planeetide ühendused ja vastasseisud. Ühise energiavälja moodustasid Päikese ühendus Veenusega Neitsis, Saturni konj. Nessusega Sõnnis, mis oposit. Pandoraga ja musta Kuu ühendus Damoclesega Veevalajas.

*22.06.1941 – algas Suur Isamasõda
Erise väga täpne oposit. Ixioniga (0.03)
Marsi konj. Chaosega Kalades
Neptuuni konj. Kuu tõususõlmega Neitsis
Neile ühendustele sekundeerisid veel musta Kuu ühendus Pandoraga Sõnnis ja Varuna ühendus Sednaga Jääras

*29.03.1947 – algas prantsuse ülemvõimu vastane mäss Madakaskaril
Erise konj. Päikesega Jääras

*2.04.1982 – algas Falklandi sõda Inglismaa ja Argentiina vahel
Erise konj. Päikese ja Pholusega Jääras, mis kvink. Ixioniga
Chaose konj. Sednaga Sõnnis
Orcuse konj. Nessusega
Sõja puhkemise tegelikud põhjused olid Argentiina poliitilise ladviku rahulolematus territoraalvaidlustes Falklandi (Malviini) üle, mis lõpuks viis vägivaldse lahenduseni.
Siin pikaajalised põlvkondlikud seisud, mis tõid kaasa mitte ainult sõja kahe riigi vahel, vaid ka poliitilises maastikus edaspidised muutused (NL liidri L.Breznevi surm)

*20.03.2003 – algas Iraagi sõda
Erise konj. musta Kuuga Jääras, mis oposit. Kuuga ja Pandoraga ning kvad. Marsi ja Chironiga
Päikese konj. Merkuuriga Kalades
Veenuse konj. Neptuuni ja Damoclesega Veevalajas
Marsi kvad. Americaga
Chaose konj. Kuu tõususõlmega Kaksikutes
Päike oli selles sõjas küll trigoonis Bagdadiga, kuid see ei aidanud seda riiki ja linna sõjakoledustest ja purustustest päästa. Liiga ebavõrdsed olid sõjapooled, nii tehnika, sõjaväe koolituse ja muu osas. Sõjajumal Marss oli kvadratuuris Americaga ning see nurkseis andis suurriigile ainult hoogu juurde.

*7.07.2005 – terroriakt Londoni metroos ja bussis
Erise konj. Marsi ja Kuu tõususõlmega Jääras
Päikese konj. Varunaga Vähis, ekstreemsetes olukordades on sageli Varuna seotud oma Uraani lähedase printsiibiga. Lisaks aitab Varuna sündmuse laialdlasele tuntusele kaasa.
Merkuuri konj. Veenusega Lõvis, mis oposit. Londoniga
Neptuuni konj. Damoclesega Veevalajas
Erise ühendus Kuu sõlmega on ajaloos ennegi kaasa toonud hävitavat, Hiroshima aatompommi lõhkemisel oli samuti Erisel ühendus Kuu tõususõlmega ja lisaks Veenusega, mis siis oli oposit. Neptuuniga.

Kas nüüd igas siin äratoodud näites Eris peaosa “mängis” on iseküsimus, sest meid mõjutavad oma energiatega kõik planeedid ja nende omavahelised seosed. Siin äratoodud näidete peaeesmärk oli välja tuua peamiselt Erise osa neis sündmustes, lisades juurde mõningaid teisi faktoreid. Arvan, et Eris otse sõjas ning lahingutes omab rohkem teisejärgulist tähtsust. Äratoodud näited on ainult osa läbivaadatud sõdade, lahingute loetelust. Enne iga sõja puhkemist eelneb sellele teatud konflikti küpsemise periood ja siin võib Eris kui tülijumalanna oma seda palet tugevasti ilmutada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

I'm just going to post my hello to this. People know me as Mike. Things I like making a living online I'll be checking out more of valor-tahetark.blogspot.com [img]http://downloadpushbuttonmoney.com/download-push-button-money.gif[/img]