kolmapäev, 7. mai 2008

Prognoosid ja tulemused

Prognoosimine on teadagi üks tänamatu ettevõtmine. Paku mida ja kuidas tahes, ikkagi läheb enamasti teisiti, mitte nii nagu prognoosid. Aga kiusatus seda teha on ja ikka tahaks nii öelda end proovile panna ja saada teada, palju aitas printsiipide tundmine või intuitsioon. Hiljem siis hea võrrelda, mis pihtas mis mitte. Paljud ütlevad, et prognoosimisega kutsud selle ka esile, mida välja pakud. Mina nii ei arva, sest lähtun ikkagi planeedite printsiipidest ja prognoosid on enamasti üldpõhised, mitte detailsed ning konkreetsed. Näiteks kui iks kohas ja iks tunnil juhtub see ja see, siis niisugust asja on ilmvõimatu prognoosida. Prognoose koostades püüan olla nii neutraalne kui võimalik ning ikka ainult lähtuvalt planeetide omavahelistest seostest, sidemetest nataalse kaardiga ja printsiipe arvestades ning oma teadmisi kasutades. Aga ainult roosamannat lubades oleks see lausa petmine. Parem on ikka olla valmis pöördelisteks muutusteks, kui näha maailma ainult läbi roosade prillide. Niikuinii tuleb see, mis tulema peab. Mis ei tähenda, et kõik on varem taeva poolt paika pandud ja edasikaebamisele ei kuulu. Palju oleneb meie kõigi mõttemaailmast ja kuidas me need mõtted siia maailma projitseerime.

Astroloogilisi prognoose on väga mitmeid ja paljudest neist olen ainult lugenud, kuid ise ei valda. Kui niiöelda vaim peale tuleb, siis saab kasutusele võtta neid meetodeid, mida tavaliselt vähe on proovitud. Näiteks traditsioonilistele meetoditele nagu üks kraad võrdub ühe aastaga (direktsioon) või üks päev võrdub ühe kraadiga (progressioon) on kasutusel veel direktsioonid - 4/7= 0,571, ¼= 0,25= 15 minutit (4 aastat = 1 kraadiga) ja 1/8= 0125= 12,5 minutit.

Raskeks teeb prognoosimise aga see, et ühel planeedil on väga lai printsiipide skaala. Näiteks oma kahes varasemas artiklis “Ärka Eesti ja muutu” ning “Kevad-suvi Eestile” ma kasutasin ka Marsi liikumist läbi sodiaagi ja tema seoseid mõlema vabariigi horoskoopidega. Kiire Marss toimib äkiliselt ja mõju on lühiajalisem, kui näiteks Jupiteril. Marssi saab vaadata nii jõu kui loomingu kaudu, tema positiivset kui negatiivset poolt. Marsi alla kuuluvad jõu- ja politsei struktuurid, sõjavägi, allilm, kriminaalsus. Rahatasandil igasugused börsi spekulatsioonid, aktiivsus, afäärid. Samuti maksud, võlad, laenud, fondide aktiivsus, pankade suhted. Tööstuses on tema all masina ja metallitööstus. Suhetes ja inimese iseloomus on Marss meesprintsiibi aktiivsus, kirg, raev, armukadedus, impulsiivsus, jõulisus, äkilisus, enesetapud. Horoskoobis sümboliseerib ta poega, meest, venda, onu. Marsi alla käivad tulekahjud, plahvatused, terror, purustused, hävingud, põletused, tööõnnetused, traumad ja muud õnnetused ning traagilised asjad.

Positiivse külje pealt on Marss energilisuse, aktiivsuse, vapruse, suure tahtejõu, ettevõtlikkuse, vastupidamise, võitluse, pealehakkamise jms. planeet. Ja seda printsiipide loetelu võiks veelgi jätkata. Väga palju loeb see, millises märgis Marss liigub, kas ta on oma kodumärgis, eksalteeritud, pagenduses või languses. Inimese horoskoobis on oluline ka tema asend majades. Olen lugenud üht kokkuvõtet, kus kirjutati nii: "…. sagedamini esineb õnnetusjuhtumeid neil isikutel, kelledel Marss on esimeses, kaheteistkümnendas ja neljandas majas. Vähem tuleb ette neil, kelledel on Marss üheteistkümnendas, seitsmendas või kolmandas majas…". Arvan, et see pole reegel ega viimane tõde ja alati tuleb arvestada ikkagi väga paljusid muid tegureid, teiste planeetide asendeid, aspekte jms.
Kõikide eespool loetletud printsiipide mitmekesisus teebki prognoosi Marsi järgi vägagi raskeks. Millist tasandit ka ei vaataks, ikkagi on printsiipide loetelu suur ja raske on selgitada, mida toob kaasa Marsi liikumine ja positsioon ning aspektid.

Kuna Marss on kiiresti liikuv planeet, siis tema mõjujõud hakkab sageli toimima juba enne, kui ta teeb täpse aspekti mõne planeediga või horoskoobis tähtsa punktiga kaardis. Seda sai kogeda nüüd (aprilli lõpus 2008), kui ta tegi opositsiooni Jupiterile. Ridamisi tulekahjusid, tööstusõnnetusi ning avariisid oli palju rohkem, kui muidu ja seda nii meil kui maailmas tervikuna. Kahe tuleplaneedi vastasseis pidigi välja tooma need kitsaskohad, mis lahendamist vajasid. Aspekt õpetas kõigile läbi tule, et lohakust ja tegemata jätmist ta ei salli.
Talv ja kevad on sisuliselt möödas ja tore oleks heita pilk mõnedele seisudele ja sellele, mis kahes artiklis äratoodud prognoosides siis pihta läks ja mis mitte. Põhjalikku edasist prognoosi ei tee, kuid toon ära mõningad lähituleviku seisud.

Selle aasta jaanuari lõpuks ja veebruariks pakkusin esimese vabariigi kaardi Veenuse järgi, et Euroliiduga tuleb kemplemist saastekvootide üle. Seda nagu eriti ei toimunud. Vähemalt meedias see tooni ei andnud. Samuti pakkusin, et finantsasjade arutamistest me ei pääse. Siin oli juba prognoos märksa lähedamal, hakkasid tihenema jutud eelarve defitsiidist ja negatiivsest eelarvest, kokkuhoidmisest ja investeeringute mahu vähenemisest. Transiitse Neptuuni liikumine vabariigi Merkuuri ja Uraani kraadides tõigi esile selle, mida pakkusin – liikluses jätkuvalt palju avariisid, õnnetusi. Neptuuni asumine Uraani peal (hetkel, mai alguses, on ühenduse orb alla poole kraadi) on toonud kaasa rahva suure rahulolematuse parlamendi töös ning nende panuse ja palkade suhtes. Parlament kuulub 11 maja valdkonda.

Transiitse Pluuto kvadratuur nataalsele Marsile kestab praegugi ja tema toime lõppeb alles järgmise aasta jaanuaris. Et Pluuto nõuab uusi lähenemisi ja iganenust loobumist, seda on nii praegu kui ka käesoleval aastal ikka päevakorras. Igatlaadi probleemid kerkisid esile ka transiitsete Marsi ja Pluuto omavahelise vastasseisseisu ajal. Riigikogu XI koosseisul tuleb veel aasta jooksul palju pingelisi olukordi, mis kõik nõuavad kohest sekkumist ja lahenduste leidmist. Parlamendi horoskoobis liigub Marss praegu (mai 2008) tema oma valdkonna majas, üheteistkümnendas. Ja transiitne Saturn, mis hiljuti pöördus direktiivseks, hakkab uuesti paika panema parlamendi kui instituitsiooni struktuuri ja tegemisi. Nimelt on parlamendi AC 5.16 Neitsis. Paljud on nõus sellega, et mitmed persoonid Riigikogus on üle makstud, palk ei vasta tehtud tööle jms. Saturn piirab seda laamendamist ja lõtvust, mis parlament on omaks võtnud ja ei taha kuidagi muuta. Hea oleks ka vaadata valitsuse ametisse astumise horoskoopi, kuid kahjuks seda mul ei ole. Seal saaks kindlasti leida need pingekolded, mis nüüd kevadel on valitsust tabanud, leida need väljapääsu teed, mis aitaksid leida paremat lahendust. Minu mäletamist mööda pakuti ka peaministrile keerulist aastat. Nende kaartide uurimine oleks juba eraldi artikli teema.

Veel pakkusin, et kui Marss läheb üle Eesti krooni kaardi Päikese-Veenuse ühenduse, siis tuleb jälle see devalveerimise paanika esile. Seekord aga ei tulnud. Pakuti küll paralleelseks rahaks krooni kõrvale eurot, kuid jutu tasemele see ainult jäigi. Küll aga oli juttu krooni nõrkusest, kui võrrelda seda selle krooniga, mis ta tulles oli. Viimasel nädalal on rohkem jutuks olnud kuld, tema hind ja kõik muu, mis kullaga on seotud. Krooni tuleku kaardis on Gold 25.40 Vähis, transiitne Marss läks just sellest üle! Veel sai pakutud, et Marsi üleminek wabariigi Pluutost võib kaasa tuua skandaali sõjaväes. Selline asi ka juhtus. Nimelt sõjaväeluure nuhkimine riigiametnike järgi. Segadust selle ümber oli üksjagu ja pole teada, millega asi tegelikult lõppes, kui ikka on lõppenud. Kaitseväel on veel polügoni alla jäävate eramaade endale saamisega üsna palju probleeme ja lahendamata omandisuhteid. See on samuti Pluutoja Marsi kvadratuuri teema.

Prognoosisin, et suhted Venemaaga on jätkuvalt kehvad ja ega nad paremuse poole pole läinud. See seis jätkub veel üsna pikalt. Samuti pakkusin, et aprillist juunini, kui transiitne Uraan teeb kvinkunksi nataalsele Kuule, süvenevad rahva rahulolematused elukalliduse, hindade ja valitsuse saamatuste pärast. Praegused need ilmingud seda ka näitavad. Et aga kõik, mis oli, on ja mis tuleb, päris aiataha ei läheks, seda aitavad hoida tasakaalu poole praegused Saturni trigoon Pluutole ja Jupiteri sekstiil Uraanile.

Oma teises prognoosartiklis “Kevad-suvi Eestile” tõin ära Marsi osa sündmustes, eriti seoses arvutute tulekahjude loeteluga. Nagu nüüdne järelstatistika näitab, oli see prognoos suht õige ja Marsi tulehävitav printsiip toimis täie rauaga. Transiitse Marsi siirdumine Lõvi märki toob kaasa mitmeid olulisi ühendusi nataalsete planeetidega – Marss läheb Lõvisse 9. mail ja juba 19. mail teeb täpse konjunktsiooni wabariigi Neptuuniga. Neptuunist on raske aru saada, valitseb ta horoskoobis DC-d, ehk siis riigi rahvast. Kas rahvas isegi täpselt teab, mida ta tahab ja mida mitte. Vahel on küll selline mulje kujunemas, et eestimaalased on nagu luik, vähk ja haug, kes igaüks omakasu peal väljas ning igaüks tirib ise oma suunas. Veel võiks oletada, et osa rahvast, näiteks mitteeestlased (mitteeestlased on Neptuuni all) võivad aktiivsemalt oma rahulolematust näitama hakata. Välistatud pole mõni intsident, mis seotud merenduse või keemiatööstusega. Kui Marss jõuab nataalse Saturni peale (täpne on 27.05), siis aktiviseeruvad igasuguste lõbu, hasart ja loominguliste ühenduste nõudmised. Vanas wabariigi kaardis valitseb Saturn 5 maja. Uues aga on viienda valitsejaks Päike. Siit üks kasiinode rohkus meil. Piiratakse edasi kasiinode eksistentsi, vähendades nende arvu, inimesed hakkavad rohkem ehk piirama oma väljaminekuid meelelahutusele, kultuurile, reisidele, vähem saavad rahalisi vahendeid loomingulised ühendused. Aga need ilmingud kaasnevad suurema pahameele tormiga kui muidu. Kärpimine võib puudutada spordialade edasist arendamist. Marsi jõudmisega nataalse Kuu peale võib (18.06) kaasa tuua rahva aktiivsema pahameele avadumise kõige vastu, mis meil hetkel pinnuks on. Marsi ühendused planeetidega Lõvis kaasneb samal ajal ka tema vastasseisudega planeetidele Veevalaja märgi teises pooles.

Marss taasiseseisvuse horoskoobis teeb samuti mitmeid olulisi ühendusi – juuni lõpus nataalsetele Jupiterile, Päikesele ja Merkuurile. 9. mail muutub Jupiter oma tavapidist liikumist ja läheb üle retrograadseks, mis ei ole just soodus majanduse arengule. Üllatusi võib tulla valuutasüsteemides. Saturni direktiivsele liikumisele minek aga vastupidiselt Jupiterile aeglaselt aga tasapisi elavdab kinnisvara ja ehituse tempot.
Keerulisemaks ja raskemaks läheb mai lõpus, kui korraga 26-dal muutuvad kaks planeeti retrograadseteks – Merkuur ja Neptuun. Neil päevil ei soovitaks teha mingeid olulisi finants- või muid tähtsaid tehinguid, vastu võtta kaalukaid otsuseid, alustada uue projekti- või ettevõtmisega, alla kirjutada paberitele. Ette võib tulla segadusi igasuguste liiklusvahenite ning sidesüsteemidega.
Kõike arvestades võiks arvata, et mai lõpp ja juuni ei saa just kergete killast meile olema. See on seotud veel kindlasti majanduse üldise jahenemise ja riigi negatiivse eelarvega. Teades aga taevaseid seise saame me ikkagi paljusid vigu vältida, positiivsemalt sündmustesse suhtuda ja olukordi lahendada.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Sekundi pealt ei oska valitsuse horoskoopi anda, küll aga mõne minuti täpsusega.

Valitsus astus ametisse 5. apr 2007, umbes 10:17.

http://epl.ee/artikkel/381018
http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcommand=stenogramm
http://www.riigikogu.ee/?op=steno&stcommand=stenogramm&date=1175756700
stenogrammist 10:10:31 - 10:20 valitsusliikmete vanne ja seejärel vana valitsuse vabastamine.


ABHI