pühapäev, 13. mai 2007

Asteroidide roll astroloogias 2/2

Peamine, kui kasutada asteroide, on see, et mitte neid üle tähtsustada ja kasutada kui lisainformatsiooni kandjaid. Nagu üks tuntud astroloog on öelnud: “See on nagu supp. Kõiki maitseaineid ühes supis ei tarvitata. Kuid ei saa öelda, et maitseainete mõõdukas ja oskuslik kasutamine supile midagi juurde ei anna. Samas ei maksa arvata, et maitseained on võrdsed põhikomponentidega nagu kartul või porgand. Kui põhiasju ei kasuta, siis pole maitseainetest kah kasu”.

Ise sõnastaks asteroidi toimet nii – nad on üheks päästikuks, mis sündmuse vallandab, nii nagu väike kivike või jäätükike päästab valla laviini.Kiired ja ka aeglased taevakehad päästavad sündmused lahti, kuid selleks peavad olema täidetud eeltingimused, mis on juba planeetide korraldada.
Asteroidide rollist astroloogias aru saamiseks tuleks arvesse võtta ka nende füüsilised parameetrid (orbiit ja selle asukoht planeetide vahel, orbiidi kalle, ektsentrilisus jne.), mis aitavad paremini aru saada, millised taevakehad omavad rohkem iseseisvat toimet ja millised on rohkem mõjutatud suure planeedi mõjudest.

Väikeplaneetide nagu ka suurplaneetide tähtsus tuleneb otseselt astroloogilisest aksioonist, mida on väga sageli kirjanduses korratud:” All on kõik täpselt samamoodi kui üleval”, “Kõigele, mis juhtub taevas, vastab analoogiline sündmus maa peal” või “Igas materiaalses maailmas realiseeruv sündmus on vaimses maailmas tegelikult juba olemas”.

Nimesid asteroididele panevad enamikul juhtudel astronoomid, see on keerulise kollektiivse protsessi tulemus, millele avaldavad mõju ajalised faktorid ning uued nimed ei ole seega juhuslikud. Seda kinnitab nimede panemise ajalugu. Planeete ja asteroide avastavad ning annavad neile nimed inimesed, kellede horoskoopides on tugevalt väljendunud vastavad omadused. Näiteks Cerera avastamine eeldas avastajal täpsust, põhjalikust ja analüüsivõimet, mis on just omane Neitsi märgi ja tugeva Cerera positsiooni omaval inimesel. Selline seis oli astronoomil Piazzil.
Vahel antakse nimetus puht füüsilise omaduse põhjal. Näiteks Vesta sai nime oma tugeva ereduse pärast.Ta on isegi palja silmaga jälgitav.

Paljud nimed anti hetkeseisu sündmuste tausta arvestades. Astronoom andis uuele asteroidile nimeks Conkordia (avastati märtsis 1860.a.), rooma kokkuleppe jumalanna auks, siis tekkis lootus lepitada Euroopas sõdivad riigid vaherahule. Asteroid Pandora avastati ajal, mil teravnes poliitiline olukord Ameerikas ja mis viis kodusõjani (1860-61).
Erilise tähelepanu alla võiks võtta asteroidid, millede orbiit on ebastandartne. Sellised on Icarus, mis läheneb Päikesele lähemale kui Merkuur; Eros, mille orbiit ulatub Veenuseni; Damocles, mille orbiit ulatub peaaegu Maani. Kõige omapärasem on vast Dioretsa, nimi tagurpidi pööratud (asteroid-dioretsa), tema orbiidi kalle on 160 kraadi ja ta tiirleb vastupidiselt enamikele asteroididele, ehk siis mööda sodiaaki kellaosuti suunas. Seega on nende nimed loogilised ja seepärast on neid lihtsam ka interpreteerida.
Kõige pikema tiirlemisperioodiga asteroid on nov. 2003. aastal avastatud Sedna. Tema tiirlemisperiood oleks 11 230 aastat. Samal kuul avastati ka teine, ainult ligi 100 km läbimõõduga asteroid, kannab indeksit 2003WT42, mille tiirlemisperiood on 9273. aastat. Tema afeel ulatub päikesesüsteemi ääremaadele, Oorti pilve kanti. Nende, meie mõistes ülikaugete taevakehade, mõju peaks olema jälgitav pikkade ajaloo sündmuste taustal. Siin on materjal, mis ootab lähemat uurimist ja analüüsi..

Kui kirjeldan sündmusi, milles toon eriliselt esile asteroidide osa, siis seda selleks, et keegi, keda kogu sündmus astroloogiliselt huvitab, saab seda ise edasi analüüsida. Samuti olen ise üks asteroidide fänne ning seepärast neid sageli ka kasutan ning seda on mu artikleid lugedes ka näha.
Kui pöördute näitete juurde, on näha kuidas nad toimivad ja töötavad. Vahel hämmastavalt täpselt ja väga ilmekalt.
Vahel olen nimme proovinud panna kaardile hästi palju sündmust iseloomustavaid asteroide, välja toonud peamised aspektid planeetide ja samuti nende omavahelised aspektid. Siis on hästi näha nende printiipidele vastav toime.
Aga pilt mis siis kujuneb on väga kirju ja orienteeruda selles on väga raske, kuid huvitav.
Vahest kõige raskem ongi nende õige oskus kasutada seal, kus see on otstarbekas, nende analüüs ja seostatus sündmusega. Ikka kipub neid liiga palju kaardil olema,see aga annab teisest küljest hulga uut lisainformatsiooni.

Arvestada tuleb ka sellega, et aeglaste planeetide ja veelgi aeglasemate asteroidide aspektid toimivad pikka aega, mõjutavad terveid põlvkond, kujundavad maailma arengu pikki etappe. Seepärast on nende kaugete taevakehade aspektid Päikeselähedaste planeetidega just need, mis antud sündmust paremini iseloomustavad. Kiirete asteroidide toime on muidugi lühem aga samas ka konkreetsem, nii umbes paar nädalat.
Ei saa aga väita, et asteroididel on ühesugune mõju sündmustele. Näiteks loominguga seostud kauge Quaoar toimib oma konjunktsiooniga Päikesele nii uutes algatustes, looduskatastroofides, kui ka teistes erinevates sündmustes.Kuid rohkem esineb seda siiski just loomingulisusega ja uutsusega seotud sündmustes. Siin päris ühest näitajat ei ole, vähemasti pole leitud. Ja inimesel, kellel on see ühendus oma kaardis, ei pruugi üldse saada kunsti või loominguliseks, tuntud isikuks.Aga samas on väga paljudel loomingulistel inimestel mainitud Quaoar sageli tähtsal kohal nende horoskoopides.
Selle kohta võib varsti lähemalt lugeda Quaoari tutvustavas artiklis.Samuti Varuna ja mitmeid teisi kaugeid asteroide tutvustavates artiklites.
Päris asteroidide eiramine astrokaartides oleks minu arust nagu lõpuni lugemata lehekülg raamatus, minnes üle uuele leheküljele.

Kokkuvõtteks üteks siis nii:
Peamine.
Me elame maailmas, kus kõik on omavahel seotud.
Asterodid omavad kõige tugevamat mõjujõudu oma lähenemisel Maale.
Nende toime on kõige tugevam ühenduses (konj.) Päikese, seejärel Kuuga, planeetidega, omavahelised ja ka kinnistähtedega.
Asteroidide nimed ei ole juhuslikud, nad formeerivad tänapäevase Maa noosfääri kuju peegelpildina.
Lisaks.
Asteroidide suurus ei oma peaaegu mingit tähtsust, on ta suur või väike.Palju tähtasam oleks orbiit mida mööda nad liiguvad ja orbiidi kalle ekliptika suhtes.
Orbi võiks võtta –Maale lähenemisel 2-3 kraad, Maalt eemaldudes kuni 1-2 kraadi. Ühendusel eredate kinnistähtedega pakuks 1 kraad.
Planeetide aspektide orbiks asteroididele võtaks lähenemisel kuni 5 ja kaugenedes 4 kraadi.

Ei hakka siia ümber kopeerima asteroidide toimimise näite artikleid. Keda see asi rohkem huvitab saab lugeda näiteks horoskoo.ee-s

http://www.horoskoop.ee/article.php?getarticle=4&PHPSESSID=c679d0e73c9eb6176b193a3fab5888e6 , http://www.horoskoop.ee/article.php?getarticle=10&PHPSESSID=c679d0e73c9eb6176b193a3fab5888e6
siinse blogi artiklites Taevane saadik ja Eestimaa rahutu kevad või Astroloogilisest Abimehest 2005.

Kommentaare ei ole: