neljapäev, 10. mai 2007

Asteroidide roll astroloogias 1/2

Kuidas siis praktiliselt kasutada asteroide astroloogias, mõningad võimalused ja nüansid sellega seoses.
Asteroid tähendab tõlkes tähe sarnane, ta paistab teleskoobis pigem tähena kui väikese kettana. Vahel nimetatakse asteroide ka planetoidideks.
Esimesele avastatud (1.01.1801.) asteroidile pandi nimeks Ceres, Rooma viljajumalanna järgi. Järgmised asteroidid Pallas, Juno ja Vesta olid pikka aega ainsad, mida osa astrolooge kasutas kaardi intrepreteerimisel. Peale Chironi avastamist 1977. aastal lisandus see kentauri gruppi kuuluv taevakeha nii efemeriididesse kui horoskoobi kaartidesse. Ceres ja Chiron olid ja on ka praegu kaks kõige enam tähelepanu saanud asteroidi, mida kasutatakse. Viimastel aastatel on aga neile lisandunud mitmed uued kauged väikekehad, mida on samuti aina rohkem arvestama hakatud. Tänapäevaks on avastatud üle 200 tuhande taevakeha ja nende kõigi kasutamine korraga on mõeldamatu. Sellises tohutus asteroidide hulgas orienteerumiseks jagatakse nad mitmetesse gruppidesse ja alagruppidesse ning vastavalt vajadusele neid horoskoopidesse lisatakse.
Mütoloogiliste tegelaskujude järgi nime saanud asteroidide astroloogilise tähenduse mõistmiseks tuleks uurida mütoloogiat. Nad aitavad mõista ja avada sodiaagi omadusi ja iseloomu.
Üle 11 tuhande nime omavaid asteroide kasutada astroloogias on aga ikka päris raske kui mitte ilmvõimatu ja kas üldse mõtekas. Nimetuid on (ainult number) üle 70 tuhande.

Olen kokku kogunud erinevaid mõtteavaldusi ja ütlusi asteroidide teemal, mida foorumites leidnud ning mis on artiklites ilmunud. See aitab paremini mõista ja aru saada, kuidas neid ikkagi siis oleks parem kasutada, kui kasutada.Tsitaatide ja kirjalõikude autored ei lisa juurde, kuna puudub nende luba selleks.

*…. Astroloogia on palju isiksuslikum kui me arvata oskame.Ta toimib isegi nimede tasandil. Ta toimib teie nimes, tuntud inimeste nimedes, kohanimedes, linnanimedes ja isegi rahvaste nimetustes…..
*….Kui planeetidel on väga lai printsiipide skaala, siis asteroidide puhul on asi hoopis lihtsam. Neil on vägagi konkreetne printsiip ja toimivad horoskoopides väga kujundlikult….
*…. Sünnikaart on nagu maakaart. On põhilised asjad, nagu planeedid, mis on iga kaardi peal. Aga on ka asju mida igale kaardile ei panda. Nii nagu maakaardile võib panna kliimavöötmed ja mullavööndid ja teede võrgu ja perekonnanimede esinemissageduse ja mida kõike veel, nii tuleks ka sünnikaardi vaadelda erinevate temaatiliste kihtidena. Kui vaja, paned armastusega seotud asteroidid peale. Kui vaja, paned mõned araabia punktid. Kui vaja, paned hoopis majandusega seotud asteroidid, kui vaja, paned tuttavate inimeste nimedega asteroidid. Kui aga kõik korraga peale panna, ega siis pilt sellest selgemaks või täiuslikumaks ei lähe, sest kõigi kaardi komponentide vahel pole seoseid……..

*…. Asteroidi ühendus Päikesega viitab päeva võtmesündmustele või-mõistetele….
*…..Päike on horoskoobi tähtsaim punkt ja kui mõni taevakeha satub sellega ühendusse, siis avalduvad sel hetkel eelkõige just selle taevakeha printsiibid. Asteroidide “infoväli”on üsna kitsas ja konkreetne planeetidega võrreldes…..
*….Päikese ühenduse mõju asteroidiga kestab vähemalt nädala enne ja ka pärast täpset ühendust….
*…. Ühendus Marsiga võib viidata vägivaldse iseloomuga sündmustele……
*…Samuti on väga selgelt äratuntavad planeetide ühendused asteroididega ja ka asteroidide omavahelised ühendused…..
*….On tähele pandud, et asteroidid, mis kannavad isiku pereliikme või muidu lähedaste isikute nimesid, on selle isiku horoskoobis tähtsatel kohtadel.Horoskoobis pingeliselt asetsevate asteroidide maapealsete nimekaimudega on aga horoskoobi omanikul pingelise suhted….
*….Ajal, mil taevas ühinevad erinevate isikunimedega asteroidid, kohtuvad või abielluvad samade nimedega isikud või toimuvad olulised sündmused nende isikute kooselus…..
*….Asteroidid, mis on oma nime saanud tuntud inimeste järgi, annavad isiku horoskoobis tähtsal kohal olles talle vastava isiku omadusi….
*….Asteroide võib vaadelda ka keerukamates prognoositehnikates – solaaris, transiitides, progressioonis, direktsioonis jne…..
*…. Astroloogiline tõekspidamine on, et horoskoobis ühenduses olevate taevakehade poolt valitsevad eluvaldkonnad on horoskoobi omaniku elus samuti ühenduses….
*….Tegelemine asteroididega aitab kaasa mõistmisele, et elame maailmas, kus kõik on omavahel seotud. Mitte miski ei ole juhuslik, kuid samas ei ole ka midagi fataalset. Kõik lihtsalt on tähtedes kirjas….

*…..Üks enim paikapidav fakt astroloogias ütleb, et kui inimene sünnib päikesetõusul, siis saab ta kuulsaks.Näiteks - umbes paar tundi peale Estonia katastroofi tõusis Päike koos asteroid Estoniaga ning Eesti sai jällegi tuntuks üle kogu maailma…
*…. Sündmused on esile kutsutud progressioonidega, võimendatud aeglaste planeetide transiididega, lahti päästetud kiirete planeetide ja asteroidide transiitidega…
*…kas on mõtet teha taevakehale horoskoopi? Selle mõte on saada rohkem teada selle taevakeha olemusest. Mu meelest on asteroidide avastamise horoskoobid küll ilmekad. Näiteks asteroid Compassion (tõlkes kaastunne), kolm planeeti Neitsis, kaks Kalades. Kust veel kaastunnet otsida?…….
*….Jätkake uurimist ise ja andke listis teada, kui mingi huvitava seose leiate. Mina olen igatahes veendunud, et asteroidide avastamise kaardid räägivad asteroidi olemusest väga palju ja seni kuni asteroidil pole nime, või on nimi meile tundmatu, on see ainus viis tema olemusest aimu saada…… *…..Olen lugenud, et avastamise kaarti tuleks teha ka heliotsentrilises süsteemis, mis näitab meile sündmuse ühiskondliku tähtsust, tervikuna tähistab sündmuse mastaapsust, väljendab rohkem globaalseid protsesse, kui geotsentriline…..

*……Kristiina Shmigun sai kulla! Ei noh, mis me räägime. Täna on ju ühenduses kolm asteroidi – Kristina, Estonia, Olympia. Ja seda Kristiina Päikesemärgis Kalades. Tal on seal lähedal muide asteroid Olypiada………
*…..Kristiinal siis teine kuld käes. Asteroidide Kristina, Estonia ja Olympia ühendus teeb oma tööd. Kuivõrd selline seis on üliharuldane siis võiks ka kolmandat medalit ennustada. Teises ma ei kahelnud… *…..Ainuüksi Estonia ja Olympia satuvad ühendusse vaid iga 50 aasta tagant. Mõelge nüüd kui harva satub veel Kristina sinna otsa. Ma ei oska seda väljagi arvutada…… *……Esmaspäeval uppunud kaubalaeva Runner-4 puhul on järjekordselt transiitne asteroid Oileus ( 14 Kaljukits) oma olemust näidand. Eesti Vabariigi (20.08.1991) kaardis on ta ühenduses Neptuuni ja musta Kuuga…..
*…..Asteroid Echeclus, mis kuulub Kentauride gruppi on hiljuti purunenud..!!! See on haruldlane sündmus, mida pole kunagi varem jälgitud. Jälle käitub teistest erinevalt just Kentauride grupi liige…..
*…..Rüütel kandideerib presidendiks. Huvitav on see, et transiitne asteroid Arnolda läks ühendusse Pluutoga Eesti taasiseseisvumise kaardis…….
*…….eile märkasin huvitavat artiklit, kus muuhulgas oli mainitudwww koodi avalikustamise päev - 6.aug.1991. Päris huvitav ja kõnekas kaart! Looja enda nimeline asteroid Bernes-Lee on Päikesega ühenduses, taaskord hea näide astroloogia õpikusse….

*….Bush tuleb Eestisse. Huvitav, et uudis tehti teatavaks täna, kui asteroid Bush ja Kuu on ühenduses, ning päeval mil ta peaks eestisse tulema-28.11.2006.- on jälle täpselt sama ühendus samas kraadis Kalades. Ja seda kõike muidugi seal kus on Eesti horoskoobis Päike ja asteroid Estonia……
*…..Samal päeval kui Eris nime sai ütles praegune Paavst, et "Muhamed tõi maailma ainult “kurje ja ebainimlikke asju”. Kas me selle mõttega nõustume või mitte polegi oluline. Selge on, et tüli on nüüd käes. Ja mitte väikene. Uue taevakeha avastamine toob alati kaasa midagi uut ühiskonnas ja kui taevakeha saab nime siis on see lõppakord selle taevakeha sissejuhatuses. Nüüd hakkab midagi juhtuma, see on selge…..
*…..Esoteerika põhiprintsiip on, et kui arhetüüpide kombinatsioonid muutuvad või ilmub uus arhetüüp, siis on seda mingil moel näha kõigil reaalsuse tasanditel. Üks neist tasanditest on kahtlemata kosmos ehk planeedid. Kui toimub muutus arhetüüpides, siis näeme seda taevas ja kõikjal mujal…… *….kuninganna Elisabethi külaskäik Eestisse. Transiitne asteroid Queen's on Eesti taasiseseisvumise MC-l. Vana Vabariigi kaardis on transiitne Elisabetha ascendendil. Transiitne Päike opositsioonis radixi Elisabethaga. Transiitne Saturn Queen`sil ja transiitne Thomas Queens`il.Ilvese kaadis liigub transiitne Elisabetha üle radixi Kuu.Kuninganna kaardis transiitne Hendricks radixi Kuuga ühenduses…… *……Chironit on üsna raske väga kauges minevikus täpselt välja arvutada. Saturni perturbatsioon segab.Swiss efemeriide kasutavad programmid teevad seda siiski kõige usaldusväärsemalt. Aga enne 650 AD pole mõtet üldse proovida.

Kommentaare ei ole: