pühapäev, 13. märts 2022

Taevane varia

 

Ganesha Tamm

10.03.2022 - Nõmme raadio LÕUNATUND saates loeti ühe lisanduva infokilluna eetrisse, et Putini sünnikaardis on ühenduses Pluuto, Must Kuu (Lilith) ja Kuu Lõunasõlm. Abhirama arvates üks kõige olulisemaid nüansse Putini horoskoobis.

/.../eelmine kord enne Putinit, oli see (samasugune kombinatsioon) 17.sajandi alguses./.../.

Maakeeli: neid üsna haruldasi ja keerulise loomuga kombinatsioone tuleb ikka vahel ette, mõnikord küll üsna harva, kuid kuna tegemist on Putiniga ja tema roll on juba nüüdseks ilmselgelt ajalooline ja kaalukas, tasuks pisut rohkem süveneda. Võimalusel püüda seda kombinatsiooni piisavalt täpselt ja arusaadavas sõnastuses lahti kirjutada ning lisaks vaadelda, mis toimus 17.sajandi alguses (sündmused, võimalikud saatuslikud isikud jms). Viimase 1000 aasta jooksul on olnud need aastatel: 1604, 1622, 1952.

Saates avaldatud jutt oli lühike ning kohe saate alguses, panen igaks juhuks arhiivisaate lingi, kui vaja seda lõiku üle kuulata. https://www.nommeraadio.ee/.../mp3/lounatund/2022-03-10.mp3

Ganesha Tamm

Putini kaarti peaks edaspidi püüdma harutada, kuid lihtsalt ühe väiksema detailina (võib rolli mängida, kuid ei pruugi) on näiteks Pluuto täpne kraad, millal toimus eelmine samas punktis positsioneerumine, nagu see on (väidetavas) Putini sünnikaardis.

Jutt lihtsalt ühe aeglase planeedi ehk Pluuto positsioonist. Täisring tagasi oli see aastal 1707. Tollel ajaperioodil oli tegemist sõjaga kasakate ja vene tsaaririigi vahel. Väidetav sõja toimus tollal 8 October 1707 – 7 July 1708 (Putini arvatav sünnipäeva kuupäev on 07.oktoober). https://en.wikipedia.org/wiki/Bulavin_Rebellion

Huvitav pisidetail on ka see, et nüüdne Kuu sõlmede liikumine (troopiline, geotsentriline) uutesse märkidesse (18.jaanuaril 2022) - Põhjasõlm Sõnni ja Lõunasõlm Skorpionisse, viitab nende märkide valitsejate rollile - Marsi ja Veenuse konditsiooni teatavale mõjule. Nagu teada, on käsil üsna pikk ja keeruline Veenuse retrograaduse ja uuesti oma naturaalse direktiivse dünaamika saavutamise protsess. Üsna silmapaistev on ka Marsi ja Veenuse tihe ja kauakestev konjunktsioon. Kuna Lõunasõlm on Skorpionis, siis kiireks valitsejaks on Marss ning transendentaalseks valitsejaks... Pluuto. Ilmekas on ka Veenuse, Marsi ja Pluuto ühendus. Aga see selleks. Uurimist on siin küllaga ja laiemalt.

 

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ok. On targematki uurida kui ühe riigi presidenti. Sama suure pühendumisega paluks uurida oma riigi kaarti! Asteroidid russufoobia, president, peaminister, hirm, migratsioon sisse-välja, provokatsioon mängu panna. Vöi on eesti astroloogidel veel midagi tähtsamat kui oma riigi astroloogilist kaarti uurida hetkel? Ja kui midagi paistab hoopis hea, siis seal löks ongi. Nagu alati. Saatan on pisiasjades. Tegutsege öigete uurimistega. Tänan.

Ganesh Tamm ütles ...

Eesti käekäik pole just roosiline, 1991.a. kaart viitab juba eos, et küllalt suur osa välissuhtlusest ja lepingutest osutuvad kahjulikeks või ebatavaliselt kurnavateks. Katet on vähe või püütakse oponentide poolt väga ebasoodsaid tingimusi kehtestada. Tuleks käituda väga alalhoidlikult ning reservatsiooniga, kuid paraku on lood hoopis vastupidised.

Hetkel on Eesti riik kui süsteem oma immuunsusega languses, sõjapõgenike või muu sarnase kontingendi vastuvõtmine toob suure tõenäosusega kaasa tagajärjed, mille mõjud on kaugeleulatuvad. Ohtlik aeg tegeleda välislepingutega, kohustuste võtmise ja ka põgenikevoogudega – isegi heas usus algatused võivad vägagi „oma elu“ elama hakata. Astroloogilises plaanis on märgata ka rütmilisust ehk päevakorda tuleb teatav identiteediküsimus. Võimalik, et eestlaseid püütakse (sunniviisiliselt) ümber kujundada ning kuna üheks oluliseks rütmiks on Saturni ring, võib astmeliselt kujunev tulemus olla selgepiiriliselt nähtav u. 15 aastat hiljem, fertiilsesse ikka jõudva uue põlvkonna näol. Languses immuunsuse perioodil annavad välised (sisestatavad) mõjud eriti jõulise tulemuse.

Pikemas perspektiivis näib Eesti käekäik küllaltki ränk ning suurimad rumalused näivad alguse saama paljuski siseriiklikutest protsessidest, poliitilistest valikutest. Eesti geopoliitiline positsioon on keeruline, kuid palju kahju näib tekkima Eesti siseselt - jõustruktuuride ja võimutsentrite ebakompetentsusest või ka teadlikest (salajastest) otsustest. Saladusi on palju ning saladused mürgitavad tõde ehk loomulikku asjade käiku.

Anonüümne ütles ...

Aamen.

Ganesh Tamm ütles ...

Võiks lühidalt lisada, et pelgalt Saturni vaadeldes oli nüüdse Ukraina sõja alguse hetke Saturni positsioonist täpselt (!) pool ringi tagasi nn pronksiöö, mis tõi kaasa palju arutelu Eesti olukorra ja identiteedi teemal ning millele järgnes muuhulgas nn pronksiööpakett ehk hulk isikuvabaduste piiranguid ja muid erinevaid lahendusi, arutleti ka riigikaitse teemal. Tavakodanikule oli see vabaduste piiramine ehk lihtsas kõnekeeles: vähem vabadusi, rohkem (talumis-)kohustusi. Kas ja kuidas need olid vajalikud ning kuidas seda küsimust käsitleti, on kontekstis muidugi omaette küsimus. Tollane ajaperiood oli ka nn kinnisvarabuumi lõppemise aeg, paljud laenasid end "lõhki" ning järgnev oli ilmekas, tekkis ka suurem eestlaste väljaränne, kuna majanduslik olukord muutus rängaks. Erasektorist algas jõulisem liikumine avaliku sektori vahendite suunas. Oluline on näha, et tegemist oli nõ pöördepunktiga. Ühiskondlik muutus.

Saturni üks ring tagasi arvates nüüdse Ukraina sõja algusest oli aastal 1992, tegemist oli nn üleminekuajaga, kui võeti vastu hulk olulisi otsuseid ja tegemist oli riiklikul tasandil märkimisväärse välissuhtlusega. Oluline tsükliline punkt. Aktuaalne oli ka kodakondsuse küsimusega tegelemine, demograafilised protsessid. Rohkete projektide käigus teostati ka näiteks Eesti krooni kehtestamine (rahandusteema suur muutus, üsna närviline ja kummaliste sündmuste aeg, tollal oli ka omandireform käivitunud).

Siin on hulk tegureid ja palju erinevaid rütme, erinevaid käsitlusi ja lähtepunkte, kuid kindlasti tasuks näha hetkel toimuvat kui nõ pöördepunkti, millega kaasneb vabaduste ja kohustuste (piirangute) tasakaalu muutus, ka varalise vabaduse küsimus (töökohad, laenud, maksete tasumised, kodu ja kinnisvara jms).

Kui rääkida vabadustest ja kohustustest, võime selle all mõelda mistahes vabadusi ja kohustusi, näiteks mistahes identiteeti ja sellega seonduvad privileege, vahendite ja maksude koormuse suhet, laenukoormuseid, nn eriprivileegide tasakaalu (nt relvade lubatavust, käitlemist) ja ka garanteeritud õiguste küsimusi - üks ilmekamaid on sotsiaalsfäär, kes ja millistel alustel (kas üldse) ning kui palju abi saab, aktuaalne on ka hariduse ja arstiabi määr ja kvaliteet jne.

Tegemist on üsnagi ilmeka pöördepunktiga. Tõenäoliselt saame Eestis kogeda hüppelist koormuse kasvu ja seda väga erineval moel. Detailsem käsitlus nõuab väga mahukat keskendumist, kuid üldjoones on käes oluline suunamuutuse aeg. Paljudele pole see hetkel veel kuigi hoomatav, kuid ilmselt saabub olukorra ümberhindamise moment.