esmaspäev, 28. märts 2022

Sünkroonsus

 

Ganesha Tamm

Ukraina nüüdne sõda algas 24.veebruaril, varahommikul, 2022. Püüdes vaadelda sünkroonsust, leidsin (üsna varsti, peale vastava uudise avaldamist), et selle hetke Saturn oli 18Aqu14, ehk Veevalaja märgis. See on üsnagi huvitav lähtepunkt Eestis toimunu ja toimuva suhtes. Aastal 2007, 26.aprilli õhtu-öösel, oli sellel hetkel planeet Saturn Lõvi märgis 18Leo12. Nn pronksiöö kestis kolm päeva, 26.-29 aprillil, 2007.a. Väga täpne opositsioon ehk vastaspunkt realiseerus 29.aprillil, 2007.a. Tegemist oli poliitilise ehk meelsusteemalise rahutusega, mis puudutas Venemaa ja kunagise sõja ning selle ühe sümboli püsivust ning suhtumise kujundamist. Wiki andmetel oli tegemist sündmusega, mida oli vähemalt aasta kavandatud ning üsnagi pretedenditu meeleavaldus olevat hilisemal vaatluse näidanud, et sündmuse ajaks oli Venemaalt tulnud hulk inimesi ning püüti ka bussidega lisaks tuua. Eesti jaoks oli olukord käsitletav kui ebasoovitava jõu aktiveerumine, haavatavuse seisund.

Tegemist küllaltki olulise sünkroonsusega, kui näha täpset Saturni nurkaspekti (opositsiooni) nende kahe sündmuse vahel.Saturn on üks olulisi inimeste ja inimkeskkonna sündmuste vaatlemise lähtepunkte, kuna Saturni täisringi rütm on umbes 30 aastat ning Saturni arhetüüpiliste tõlgenduste alla kuuluvad piirangud, äärmused, blokeeringud, sündmuste inerts ja kestvus, teatav osa nn eneseväärikusest ja ka kollektiivsest väärtustamisest, igasugused nn vähemusgrupid, osa stabiilsusest ja ka ettevõtlusest.

Tegemist täpse opositsiooniga ehk 180 kraadi.Seega, nüüdse Ukraina sõja algusega oli tegemist täpse opositsiooniga ehk nn pronksiöö ajahetke ühe võimaliku vastaspunktiga (sündmuse avaldumise rütmiga). See kõik on liiga täpne, et ignoreerida. Siin on hulk teisigi ilmekaid seoseid, kuid täpsem kirjeldus läheks hetkel mahukaks.Kindlasti saab diskuteerida, et iga (nurk-)aspekt on erineva mõju või soosinguga, kuid teatav sarnasus kipub korduma, veidi erineval moel, vahel ka vastupidiselt või erinevas vormis, kuid siiski. Kokkulangevust võiks vaadelda kui oluliste valikute ja ka sunnitud otsuste jõulist esilekerkimist.

2007.a. nn pronksiöö lugu tõi kaasa mitmeid piiranguid ja majanduslikke mõjusid, näiteks üsna suur hulk kaubatransiiti Venemaalt läbi Eesti suunati mujale, olemuselt kui teatav majanduslik sanktsioon või surve. Tegeleti mitmete julgeolekuküsimustega ning rahvastiku ja immigratsiooni üle diskuteerimisega. Huvitav, et samasse perioodi veidi laiemas fookuses (mõningase viivitusega) jäi ka nn kinnisvarabuumi lõppemise järgne töötuse ja toimetulekuraskuste tõttu eestlaste märkimisväärse väljarände algus, peamiselt naaberriiki, Soome, kuid ka mujale. Selge ilminguna tekkisid tänavapilti senisest enam ka erinevate sümboolikate kuvamine (sümbol on tähis, jõuilming, sümbolitel on jõud), sõidukitel eritellimusena numbrimärkide levimine jms. Võiks käsitleda kui võõrvõimu ja –meelsuse teatavaviisilisi manifeste.

Üldistades võiks välja tuua järgmised märksõnad, mis võivad kõrgema tõenäosusega esile kerkida, võibolla veidi teistsugusel viisil ja ehk isegi suunas, kuid piisavalt ilmekalt: identiteet, ajalugu, julgeolek, piirangud, ressursid, sisseränne-väljaränne (ka nn pendeldamine), staatus, ümberkorraldused, hinnamuutused, laenumaksed, finantsküsimused, toimetulekukoormus, kohanemisvajadus, kinnisvara, konfliktid, meelsus.Tõenäoliselt mõned tendentsid korduvad, võibolla erineval kujul ning suunas, kuid päris olemata need ilmselt ei jää.See oli pinnapealne pilk, hulk mitmeid teisi faktoreid jäi kogupilti kaasamata, kuid võibolla annab pisut aimu, kuidas trendid kujunevad.

 

Ganesh Tamm

Kui lähiaega vaadelda, Päike ja Merkuur on samas märgis (Jäär) ajavahemikul 27.03.2022.a. - 11.04.2022.a. Sellel ajavahemikul (kui Päike ja Merkuur on samas märgis) on keskmisest suurem tõenäosus, et fookus on kontsentreeritud ning kindlapiirilistele eesmärkidele lahenduste otsimine on ka konkreetsemate tulemustega.

Järgmine Päikese ja Merkuuri positsioneerumine samas märgis (Sõnn) toimub 20.04.2022.a. – 30.04.2022.a.

Sellele järgnev Päikese ja Merkuuri samas märgis positsioneerumine (Kaksikud) toimub 21.05.2022.a., kuid sellel ajal on Merkuur juba retrograadne ning „tagurdab“ kaks päeva hiljem eelmisesse märki, tuues sellega kaasa mõne korduva (varasema) küsimuse olulise esilekerkimise (ülevaatamise või isegi ümberotsustamise) ning seejärel kohtuvad Päike ja Merkuur uuesti (Kaksikud) 13.06.2022.a – 21.06.2022.a.

Kindluse mõttes lisan, et Päikese ja Merkuuri paiknemine samas märgis ei pruugi ilmtingimata kõrgendatud jõudu tähendada, kuid kindlasti on teatav soodumus, mis on aitab tähelepanu kontsentreerida, see aga aitab osapooli siduda või ühendust leida & otsusele jõuda.

Millest selline (tähelepanu) fookuse kontsentratsioon? Merkuur on planeet, mis nõ viib osapooled kokku, otsib lahendusi, seostab kahte osapoolt.

Päike ja Merkuur üheskoos (samas märgis) on temaatilises mõttes keskmisest enam fokusseeritud tähelepanu. Vahel võib soosida ka fanaatilisust ehk liiga kitsale punktile keskendumist.

 

Kommentaare ei ole: