neljapäev, 9. veebruar 2017

USA presidentide statistika - 3



USA AC on 12 kraadi Amburis. Amburis on G.Washingtonil selle kraadi lähedal Uraan (10 sag). J.Adams (2) on Amburis IC (23 kraadi). T.Jefferson (3) on Amburis Kuu ja Must Kuu. J. Madison (4), temal on AC 7 kraadi Amburis, lisaks Pluuto, Saturn (konj. riigi AC-ga) ja Põhjasõlm. J.Monroe (5) Amburis MC, Jupiter ja Pluuto. 

M. Van Buren (8) Amburis Veenus, Päike, AC (konj. riigi AC-ga), Kuu. J.Polk (11) Merkuur. Z. Taylor (12) Päike. M.Filmore (13) Marss AC, Merkuur. F.Pierce (14) Päike, Must Kuu. A.Lincoln (16) MC, Saturn ja Neptuun. A.Johnson (17) Neptuun, Merkuur. R. Hayes (19) Must Kuu, DC.
J.Garfield (20) Must Kuu ja IC. C.Arthur (21) Jupiter konj. riigi AC-ga. W.McKinley (25) Veenus. T.Roosvelt (26) Veenus. W.Harding (29) MC, Jupiter. C.Coolidge (30) IC. F.Roosvelt (32) Põhjasõlm, IC. D.Eisenhower (34) Veenus, IC. J.Kennedy (35) Põhjasõlm, IC.R.Nixon (37) IC, Marss. G.Ford (38) Kuu. IC Amburis on 7 presidendil.  
J.Carter (39) Jupiter. R.Reagan (40) Must Kuu, AC. G.H.W. Bush (41) IC, Jupiter (konj. riigi AC-ga). B. Clinton (42) Must Kuu. G.W. Bush (43) Must Kuu.  13-nel presidendil pole Amburis ei planeete ega peatelgede punkte.  

MC märgi järgi on enam Kaljukitsesid  ja Vähke – 8. Kolmas märk on Kaksikud 7 isikul. Jääras, Sõnnis, Neitsis ja Veevalajas on igaühes 1. Puudub Lõvi MC-s.
Veel saaks vaadata riigi kahe olulise planeedi omavahelisi suhteid kantuna üle presidentidele. Riigi AC valitseja Jupiter ja MC valitseja Veenuse suhteid. Või siis presidendi MC valitseja suhe riigi MC valitsejaga. Igasuguseid muid võrdlemise võimalusi veelgi. Mõned näited.

G.Washington (1), MC valitseja Saturn (kaasvalitseja Uraan) Jääras on ühenduses riigi IC-ga. Uraan riigi AC-l.  J. Adams (2) MC valitseja Merkuur riigi täpses kvadratuuris riigi Kuuga. T.Jefferson (3) MC valitseja Pluuto trigoonis riigi Päikesega. J. Madison (4) MC valitseja Merkuur riigi Kuul. J.Monroe (5) MC valitseja Jupiter opositsioonis riigi Marsiga. J.Adams (6) MC valitseja Kuu opositsioonis riigi Päikesega. A.Jackson (7) MC valitseja Saturn riigi DC-l. 

M. Van Buren (8), tema peateljestik on lähedane riigi omaga. MC valitseja Veenus opositsioonsi riigi Uraaniga. W.Harrison (9) MC valitseja Saturn teeb sekstiili riigi Päikesega ja kvadratuuri riigi AC-ga. J.Tyler (10) MC valitseja Saturn ühenduses riigi IC-ga. J.Polk (11) MC valitseja Pluuto riigi Pluutol. Z.Taylor (12) MC valitseja Pluuto riigi Lõunasõlmel. M.Fillmore (13) MC valitseja Veenus teeb sekstiili riigi MC-ga ja kvadratuur riigi Kuuga. F.Pierce (14) MC valitseja Saturn riigi Saturnil ja kvadratuuris riigi Päikesega. J. Buchman (15) MC valitseja Neptuun ühenduses riigi Americaga ja kvadratuuris riigi Pluutoga ning kvadratuuris riigi Merkuuriga.

A.Lincoln (16) MC valitseja Jupiter kvadratuuris riigi Marsiga ja opositsioonis Neptuuniga. A.Johnson (17) MC valitseja Kuu kvadratuuris riigi Kuuga. U.Grant (18) MC valitseja Saturn, kaasvalitseja Uraan. Saturn riigi Washingtonil, kvinkunksis riigi MC-ga, sekstiilis riigi Kuuga. R.Hayes (19) MC valitseja Neptuun kvadratuuris riigi MC-ga ja opositsioonis riigi Veenusega. J.Garfield (20) MC valitseja Merkuur sekstiilis riigi MC-ga, kvadratuuris riigi Kuuga. C.Arthur (21) MC valitseja Kuu opositsioonis riigi Veenuse ja Jupiteriga. G.Cleveland (22 ja 24 ) MC valitseja Neptuun trigoonis riigi Veenuse ja Jupiteriga ja kvadratuuris Uraaniga. 

Hüppame ajas edasi rohkem tänapäeva lähedale.
J.Kennedy (35) MC valitseja Kuu ühenduses riigi Musta Kuuga. L.Johnson (36) MC valitseja Veenus sekstiilis riigi Neptuuniga. Tema sai presidendiks ainult „tänu“ Kennedy mõrvale. R.Nixon (37) MC valitseja Merkuur opositsioonis riigi Veenusega, trigoon riigi MC-ga. G.Ford (38) MC valitseja Saturn ühenduses riigi DC-ga ja trigoonis riigi Saturniga. J.Carter (39) MC valitseja Kuu täpses trigoonis riigi Päikesega. R.Reagan (40) MC valitseja Veenus täpses trigoonis riigi Veenusega. G.H.W. Bush (41) MC valitseja Merkuur trigoonis riigi MC-ga.

B.Clinton (42) MC valitseja Kuu trigoonis riigi Merkuuriga. G.W. Bush (43) MC valitseja Neptuun kvadratuuris riigi Jupiteriga. B.Obama (44) MC valitseja Pluuto sekstiilis riigi Jupiteriga. Ka kõigil presidentidel, keda siin ära ei toonud on kindel oma MC valitseja seos riigi mõne planeediga.
Vaatasin seda, et kui panin kõik presidendid ametisse saamise järjekorda, siis nende nataali Päikesemärgid kordagi ei ole sodiaagijärjestuses. Teisiti öeldes, kui esimene oli Kalad (Washington), siis järgmine president polnud mitte Jäär ( vaid Skorpion). Ainsa erandi tegid 11(J.Polk) ja 12 (Z.Taylor) presidendid. 11-s oli Skorpion ja 12-s Ambur. Samasugune pilt ka Kuu märkidega.
Veel võiks uurida ja otsida, kas on mingit ühist joont kõikide presidentide ametisse vannutamiste vahel. See on mahukas ja aeganõudev ettevõtmine. Hetkel seda siin pole aga kunagi ehk saab ka sellega tegeletud. See oleks ühtlasi vastus artikli esimeses osas kommenteerijale, kes soovitas uurida just ametisse vannutamiste seoseid.

Astroloog Irene tõi välja huvitava tähelepaneku artiklist, mille on kirjutanud Bernadette Brady. Lühikokkuvõte oleks see, et 1875 otsustati USA-s, et iga 4 aasta järel toimuvad presidendivalimised ühel kindlal päeval ja see on novembrikuu esimene teisipäev, mis järgneb novembri esimesele esmaspäevale, sidudes nii valimised Veenuse tsükliga. Iga 8 a pärast jõuab Veenus samasse punkti. Kalendris jäävad valimised 2-8 novembri vahele, jättes Päikese Skorpioni keskmistesse kraadidesse.Vaadates Päikese ja Veenuse tsüklit, saab Veenus valimiste ajal sattuda Kaaludesse, kus ta särab "hommikutähena" või Amburisse, kus ta särab "Õhtutähena".

Hommikutäht soosib troonilolijat (Alates 1900 on olnud 2 erandit - 1933 võttis Roosvelt vabariiklastelt presidenditooli ja 1981 tõukas Reagan troonilt demokraadid). Õhtutähe puhul vaadatakse, millist planeeti Veenus "valgustab" ja luuakse sellega siis sümboolne seos kandidaatidega (kui võitis kindral Eisenhower, valgustas Veenus Marssi, kui võitis akadeemik Wilson, valgustas Veenus Jupiteri ja Merkuuri, kui valiti Obama, valgustas Veenus Plutot). Statistika näitab, et õhtutähega on partei vahetunud. Artikkel kirjutati 2008 ja selleks ajaks oli valimiste tulemusena partei vahetunud 10 korral, neist 8 õhtutähega.

Nüüd meil siis jälle Õhtutäht Veenus ja võiks tulla parteiline muudatus. Samas ennustas Brady, et kes võidab 2008 valimised, jääb 12.aastaks, sest 2012 säras hommikutäht valitseva partei toeks ja ta valgustas Päikese/Saturni ühendust. 2016 on küll taevas õhtutäht, aga ta valgustab Saturni, mis võiks viidata valitseva partei jätkamisele.
Nüüd, peale võitja selgumist, siis see õhtutäht muutiski ikka partei ära ja valgustatud Saturn ei tähendanud mitte vana valitsejat vaid hoopis kinnisvaraärimeest. 

jätkub...

Kommentaare ei ole: