teisipäev, 15. märts 2016

Ceres ja Pluuto - 2



Cerese ja Pluuto aspektid provotseerivad neid printsiipe, mida nad endas kannavad. Neid ühendab vajadus mineviku saladuste tundmaõppimine, oskus hoida ja lahendada saladusi, huvi surma küsimuste vastu. Transformatsiooni funktsioon on omasem Pluutole kui Ceresele, sest Ceres viitab inimese oskust läheneda maailmavaatelisuse mõistmiseks, saavutada okultsete  seaduste  teadmised ja võimalik, et neid ka maagias kasutada. Ceres ja Pluuto moodustavad koos paari, mis sümboliseerib „sunnitud vabanemise“ – kogemuse, mida inimene peab endas omandama. Inimesel Ceres-Pluuto aspektiga on vajalik pöörata tähelepanu sellele mütoloogilisele osale, mis puudutab ema ja tütre suhetele või surma ning taassünni küsimustele.

Ceresel on põhilisteks printsiipideks töökus, selle võime. Töörütmi produktiivsus, reziim, tervis ja oskus ära kasutada oma funktsioon. Ta viitab sellele, millised peaksid olema tingimused, et inimene võiks oma tööd ja tegemisi paremini täita (Ceres Jääras – sõltumatus. Sõnnis – rahulikkus ja mugavus. Kaksikutes – maksimum infot ja rahmeldus, sebimine). Peale selle Cerese alla käib kasvatus ja näitab milliste meetoditega inimest kõige paremini kasvatada ja millised on tema kalduvused teiste õpetamiseks (Kaaludes – ilusate abstraktsete põhjendustega. Kaljukitses – isikliku eeskujuga). Ceres viitab suhetele vanamad-lapsed. Ceres on tugev Neitsis ja eksalteeritud Kaksikutes.

Nõrk, pagendatud Ceres horoskoobis viitab neile raskustele, mis seotud inimese kohustuste täitmisega. Tihti inimene ei suuda organiseerida oma aega ja edukalt ellu viia oma töid-tegemisi. Ta ei jõua õigeaegselt oma töid teostada, jääb ajahätta tähtaegadega. Ceres kirjeldab organismi elulisi protsesse ja äkilisi saatusepöördeid. Kahjustatud Ceres väljendub ka seedetrakti haigustes. Õige toitumise ja heade kommete ning harjumuste eest vastutabki eelkõige Ceres. Tuleb rangemalt jälgida, mida süüa-juua. Kinni pidada reziimist, töö ja puhkuse suhetest.  Kui Ceres on XII majas, siis on tal seos tervendamisega, oskus seda enda peal kasutada ja aidata ka teisi. Kui Ceres on I või X majas ja on ühenduses nende majade valitsejatega, see eriti hästi iseloomustab antud indiviidi. I majas asuv Ceres mõjutab tugevasti isiku imidzit ja väljanägemist. X majas asudes viitab elu eesmärkidele, karjäärile. 

 Kuulsused, kelledel on Cerese ja Päikese ühendus vajab eraldi artiklit ja sellest siin lähemalt ei kirjuta. Aspekte Ceres-Pluuto leiab paljudel kunstiga seotud isikutel: Antoni Dvorak, Giuseppe Verdi, Johann Sebastian Bach, Friedrich Shiller, Dmitri Shostakovich, Pablo Picasso, Ivan Aivazovski, Mark Twain, Stanislav Lem, Andy Warhol jpt.

Näiteks Salvador Dali kosmogrammis on Ceres Amburis täpses opositsioonis Pluutoga. Lisaks jagab Ceres märki Uraaniga. Dali rääkis oma loomingust nii: „Kuidas te tahate mõista minu pilte, kui ma isegi , kes nad loonud, seda ei mõista. Kui ma maalin pilti, millest sellel hetkel ise aru ei saa, ei tähenda, et pildil poleks mõtet sees. Vastupidi, pildil on sügav, keeruline, mõistatuslik sisu, mis väljub lihtsa loogilisuse raamistikust välja, ei allu analüüsile“ Just see ütlus selgelt peegeldab Cerese mõjuosa kõrgemate planeetidega. „millegi“ realiseerimine, mis ei allu meile  füüsilisel tasandil. 

Cerese ja Pluuto aspektid nähtavasti peegeldavad inimese vajadust tungida varjatud kosmiliste seaduste varasalve, suunavad isiku tegevuse muutmist, püüdu väljuda maise eksisteerimise alalt vastu tulla mingisugusele ilmingule, millest tavainimesel on oma teadvusega raske aru saada.
Kõrgemad planeedid – Eris, Pluuto, Neptuun ja Uraan esindavad neid inimese siseelu olukordi, mille kallal tavainimene praktiliselt ei oma võimu. Mingil moel Ceres piltlikult öeldes kisub sügavikust välja nende planeetide väe ja printsiibid pinnapeale. Kõrge arenguga isik aga on võimeline neid jõude ja energiaid oma elus alateadlikult valitsema, juhtima ja kasutama. Seepärast on aspektid paljudel „suurte mõistusega“ inimestel nataalis omal kohal. 

Avastused ja teooriad sellistel isikutel nagu Charles Darwinil (Cerese konj. Pluutoga Kalades), Alber Einsteinil (suure orbiga ühendus Sõnnis), tõesti raputasid maailma oma alustega. Seejuures on Einsteinil väga huvitav Cerese seis: planeet on „surutud“ Pluuto ja Neptuuni vahele. Meie kaasaegsel teoreetilise füüsika korufeel Steven William Hawking`l on Ceres Veevalajas opositsioonis Pluutoga . Üliandekal Nicolo Teslal on Cerses täpne sekstiil Pluutoga. Lähenev Cerese kvadratuur Pluutoga on Carl Gustav Jungil.

Inimeste loominguline potensiaal Ceres-Pluuto aspektiga võib endas kanda sünget, müstilist, vahel isegi „hauatagust“ varjundit. Richard Wagneril – saksa heliloojal, kunsti teoreetikul, ooperite suurel reformaatoril on Ceresel Kalades suure orbiga ühendus Pluutoga. Tema müstitsim ja ideloogiliselt värvitud antisemitism mõjutas tugevasti XX sajandil saksa natsionalismi. Maailma lõpi teema oli väga täits tema antoloogias „Niebelungide rõngas“.
Edgar Allan Poe, Ceres Kalades – stellium Pluutoga.  Enamus tema loomingut oli põnevus – ja õudusjutud, samuti kriminaalkirjandus. Teoses Ligeia on surm kui üleloomulik nähtus, kauni naise surm salapärastel asjaoludel. 

Franz Kafka, Ceres Sõnnis, oli üks elemente stelliumis, ühendus Pluutoga Vähis (1 kraad). XX sajandi väljapaistvamaid saksa kirjanikke. Suurem osa tema töödest avaldati peale tema surma. Tema looming sisaldas realismi ja fantaasiat, teostes analüüsiti absurdi ja hirmu välisilma ees. Kafka kõige olulisemad teemad on inimeksistentsi väljapääsmatus ja fatalism ning neist tulenev võõrandumine. Tema visiitkaardiks oleks teos „Die Verwandlung“ (kui soovite, siis Transformatsioon). Selle jutustuse kirjutamise ajal (nov.-dets. 1912) transiitne Ceres tegi kvinkunksi, algul tema nataali Ceresele ja seejärel nataali Pluutole.

Cerese ja Pluuto ühendus (konj.) märkides:

Edward VII – Jääras
Palmiro Togliatti (poliitik) – Kaksikutes
Prints Charles – Lõvis
Cameron Diaz – Neitsi/Kaalud
Liv Tyler (näitleja) – Kaaludes
Mira Sorvino (näitleja) – Neitsis

Jonny Depp (näitleja) – Neitsis
Helen Hunt (näitleja) - Neitsis
Britney Spears (laulja) – Kaaludes + Jupiter
Shakira (laulja) – Kaaludes
Kate Buch (laulja) – Neitsis
Alla Pugatshova (laulja) – Lõvis

Chris de Burgh (laulja) – Lõvis
Ozzy Osbourne (laulja) – Lõvis
Elvis Presly (laulja) – Vähis
Nana Mouskouri (laulja) – Vähis
Klaus Maria Brandauer (näitleja) – Lõvis
Sophia Loren (näitleja) – Vähis

Brigitte Bardot (näitleja) – Vähis
Clint Eastwood (näitleja) – Vähis
Peter Ustinov (näitleja) – Vähis
Antony Hopkins (näitleja ) – Vähis
Simone Signoret (näitleja ) – Vähis
Walter Mattheu (näitleja ) – Vähis

Mario Puzo (näitleja) – täpne Vähis
Sergei Bondartshuk (film.rez. ) – Vähis
Luchino Visconti (film.rez.) - Kaksikutes
Oscar Peterson (muusik) - Vähis
Charles Manson – Vähk/Lõvi
Emma Goldman (anarhist) – Sõnnis + Jupiter

Garry Kasparov (male) – Neitsis
Niki Lauda (F-1) – Lõvis
Bent Larsen (male) – Vähis
Vassili Smõslov (male) – Vähis
Clas Thunberg (kiiruisutaja) - Kaksikutes
Larissa Latõnina (riistvõimleja) – Vähis
William Lilly (astroloog, sünd. 1602) – Jääras
John Dee (astroloog, sün. 1527) - Kaljukitses

Läbi vaadanud astroloogide kosmogrammid, ei leidnud peale Dee ja Lilly ühelgi astroloogil Cerese ja Pluuto ühendust. Aga Ceres oli mitmetel kordadel ühenduses astroloogiaga seotud asteroididega nagu Stargazer või mõne muuga. Ceres on mitmetel juhtudel ühenduses Uraaniga ja see on ka mõistetav miks (näiteks Allan Leo, Rudolf Steiner, Alice Bailey, Campanella). Täpsema ülevaate jaoks oleks vaja läbi vaadata suurem arv kaarte.

Veel Cerese aspekte Pluutoga neil, keda me peame geeniusteks ja muidu andekateks isikuteks. Teadusvaldkonnaks on Cerese ja Pluuto aspekte sellistel oma aja inimestel:

Fridtjof Nansen -  Ceresel trigoon Pluuto-Must Kuu ühendusega
Ernest Rutherford – Ceresel kvinkunks Pluutoga
Louis Bleriot (lennunduskonstruktor) – Ceresel seskvadratuur Pluutoga
Theodor Hendrik van de Velde (arst, günekoloog) – Ceresel kaugenev kvadratuur Pluutoga
Howard Carter (arheoloog) – Ceresel sekstiil Pluutoga
Andrei Tupolev – Ceresel sekstiil Pluutoga

Frederic Joliot-Curie – Ceresel seskvadratuur Pluutoga
Jan Hendrik Oort (astronoom) – Ceresel trigoon Pluutoga
Linus Pauling (keemik) – Ceresel kvadratuur Pluutoga
Benjamin Spock (lastearst) – Ceresel sekstiil Pluutoga
Robert Oppenheimer – Ceresel opositsioon Pluutoga Kaksikutes
Thor Heyerdahl – Ceresel seskvadratuur Pluutoga

Carl Sagan (astronoom) – Ceresel konjunktsioon Pluutoga Vähk/Lõvi
Rober Ballard (Titanicu leidja) – Ceresel trigoon Pluutoga
Tim Berners-Lee (IT, www leiutaja) – Ceresel täpne kvinkunks Pluutoga

Kunst, kirjandus, poeesia, filosoofia,  muusika, film:

Modest Mussorgski – Ceresel opositsioon Pluutoga
Edvard Grieg – Ceresel trigoon Pluutoga
Fjodor Šhaljapin – Ceresel kvadratuur Pluutoga
Igor Stravinski – Ceresel kvintiil Pluutoga
George Gershwin – Ceresel kvadratuur Pluutoga
David Oistrah – Ceresel seskvadratuur Pluutoga

Svjatoslav Richter – Ceresel kvadratuur Pluutoga
Mikis Theodorakis – Ceresel konjunktsioon Pluutoga Vähis
Montserrat Caballe – Ceresel trigoon Pluutoga
Jose Carreras – Ceresel opositsioon Pluutoga Lõvis
Andrew Lloyd Webber – Ceresel kvadrtuur Pluutoga

Statistilisel keskmisel inimesel Cerese aspektid Pluutoga võivad viidata soovile kogu aeg midagi ümber teha, muuta, transformeerida, reformida.

järgneb...

Kommentaare ei ole: