reede, 15. jaanuar 2016

Aasta 2016 - 4



Planeedid 2016.aastal

Mõningatest taevamustritest ja planeetidest lähemalt. Jupiteri aspektidest Saturni ja Uraaniga ning Saturni kvadratuurist Neptuuniga sai kirja pandud artiklis Maailma täna ja homme. Seda uuesti täismahus üle kordama ei hakka aga mõned seigad ja tekkinud uued mõtted panen allpool kirja. Tuletame meelde mõnede väikeplaneetide printsiipe ja osalust maistes asjades.

Sõjajumal Marss

Marss mundaanastroloogias. Temaga asi selline, et igal korral kui Marss siseneb uude märki, siis järgneb sellele mingi ekstremaalne sündmus. Piltlikult öeldes Marss lööb jalaga ukse lahti, siseneb uude märgituppa ja kohe miski jama lahti. Kui veel Marsil pingeaspekt, siis hoia alt. Marss kohe kuidagi ei suuda end uude ruumi sisenedes korralikult käituda ning maha rahuneda. Ja peale lahingut ei maksaks Marsil enam mõõgaga vehkida. Aga seda ta sageli teeb. Peaaegu alati toimub mingisugune ebameeldiv juhtum, kui Marss märki vahetab, kas päris sünge, traagiline või poliitilne  tegu aga ka mingi meeldiv sündmus ei pruugi varjatuks jääda. Seda juhtub vahel ka natuke enne uude märki sisenedes. Märgi viimane kraad on karm ja kriitiline kraad. 

Mõned näited läinud aastast. 13.jaanuar 2015. Marss sisenes Kaladesse. Päev hiljem Itaalia president G. Napolitano astus tagasi. Kuus päeva varem terroriakt Pariisis ajakirja Charlie Hebdo toimetuses, hukkus 12 inimest. Marss asus siis 25 kraadi Veevalajas kvadratuuris Saturniga. 21.veebruaril Marss sisenes Jäära märki. Mõni päev varem Egiptuse väed sisenesid Lüübiasse. Nädal hiljem mõrvati Moskvas B. Nemtsov. Marsil siis kummalisel kombel polnud disharmoonilisi aspekte aga Päikesel ühendus Neptuuniga, mis kvadratuuris Saturniga. Meeldivaim üritus jaanuaris oli 24.01-1.02 toimunud XXVII talve Universiaad. Marss siis asus 9 kraadi Kalades, kaugenev ühendus Neptuuniga.

1.aprillil Marss sisenes Sõnni märki. Naljakuu algas mitte naljakalt, Ohhoota merel uppus kalatraaler „Kaug - Ida“, hukkus 62, kadunuks jäi 7 meremeest. Marsil kvadratuur Ceresega. Järgnes suure kolaideri taaskäivitamine. Suured metsatulekajud Hakassias. Spordisõprade jaoks oli rahuldust pakkuvaks ürituseks 29.03- 5.04. toimunud maahoki MM Habarovskis.

14.mail Marss sisenes Kaksikutesse. Kaks päeva enne maavärin Nepaalis ja Indias, milles hukkus 117 inimest. Filmihuvilistele pakkus pinget 13-24. Mail toimunud Cannese filmifestival. Marss oli siis just sisenenus Kaksikute märki ja tegi opositsiooni Saturnile. 25.juunil Marss sisenes Vähi märki. Viis päeva hiljem sõjaväe transpordi lennuk kukkus Indoneesias elumajade peale, hukkus 141 inimest. 19-26.juunil toimus Moskvas Rahvusvaheline filmifestival. Marsil sel ajal ühendus Päikesega Kaksikud/Vähk piiril.

9.augustil Marss sisenes Lõvi märki. Paar päeva hiljem Hiinas plahvatasid kütusehoidlad, hukkus 173, üle 800 sai viga. 6.augustil avati uuenenud Suessi kanal. Marss opositsioonis Ceresega. 26.septembril Marss sisenes Neitsi märki. Kaks päeva hiljem,  Mekas suures rüsinas, hukkus 717 palverändurit. 28.septembril NASA teatas, et Marsil on leitud soolase vee jälgi. Marss opositsioonis Neptuuniga. 13.november Marss sisenes Kaaludesse. Suur terror Pariisis. 4.jaanuaril 2016.a. Marss siseneb Skorpionisse. Karta on, et ka see võis kaasa tuua mitte just meeldivat. Ja nii ka läks. Ei saa muidugi kõike eespool mainitud sündmusi ainult Marsi kaela veeretada aga  küllaltki suurt roll Marsil neis oli ja tuleb veelgi.

 Kuid vaadelda pentagrammi, kui energia liikumine toimub kellaosutile vastassuunas.
Marsi asi on külvata hirmu ja kaost. Hirm astropsühholoogia järgi sünnib Amburis ja Kaljukitses. Need märgid vastutavad ideoloogia, religiooni võimustruktuuride eest. Tuleb välja, et hirm on omamoodi juhtimise vahend, kusjuures küllaltki odav ja effektiivne. Et külvata hirmu piisab natukesest pingutusest ja hästi laabuvast meedia infrostruktuurist. Hirm väljendub läbi Merkuuri (informatsiooni vood), pingestab Veenust ( elukeskkond, tasakaal, igapäeva toimetused). Veenuse ülesanne on tagada mugavus, luua harmooniat ja rahulolu. Kuid hirmulaine, mis lähtub Merkuurist, lõhub selle idülli. Ja me olemegi kõiges ebakindlad, mitte ainult homses päevas vaid ka tänases. Mitte ainult oma sõprades, vaid ka iseendas.

See ebakindlus survestab Saturni, võtab ära, kahjustab meie sisemist tuuma. Seab kahtluse alla elumõtte enda. Ja nõrga sisemise vaimuga inimesel jääb järgi kaks valikuteed: enesetapp või religioosne fanatism. Just viimane on peamine hirmuviiruse külvaja. See viirus haarab endasse Marsi, agressiivsuse ja konkreetsete tegude planeedi. Just selles pentagrammi punktis sünnib terror, mis on nakatatud hirmu ja fanatismi viirusega. Ja Marss väljendubki kõige oma negatiivsemas olemuses – hakkab tapma.

Terrorist pole lihtsalt tapja, ta on ideeline tapja. Ainuüksi narkootikumide abil teda tegudele ei meelita. Vaja on tugev maailmavaateline baas luua, viimane sünnib ideoloogia märkides. Ka jalgpalli ja rock fanaatikud on inimesed, kelledel maailmavaade on omal moel nihkes. Ka neid me teatud määral kas pelgame või kardame. Kuid terrorist pole lihtsalt fanatt, ta on veendunud väärastunud müstik, kes usub oma Jumalat ja surmajärgset eksistentsi. Teda on sedavõrd mõjutatud, et öeldes, vajuta pomminuppu ja sa kohe pääsed paradiisi. Ajakirjanik T.Jõgeda kirjutas Eesti Ekspressis järgmist ......

Enamasti on tegu patoloogiliste psühhopaatidega, seda kliinilises mõttes (Pennsylvania ülikooli terrorismiuuringute juhi J. Horgani arvamus). Nad tajuvad olukorda nii, et võitlevad ebaõiglusega, tundes vajadust olukorra muutmiseks midagi ette võtta, selle asemel, et aina rääkida ning läbirääkimisi pidada. Ja nad usuvad , et vägivald riigi vastu ei ole ebamoraalne. Hinnang sõltub ju paljuski sellest, kustpoolt vaadata: mis ühelt poolt terrorist, paistab teiselt poolt kangelane ja vabadusvõitleja. Pommimeeste peades valitseb eksistentsiaalne ebastabiilsus ja segadus. Neil on probleemid integreerumise ja identeediga. Neile tundub, et nad on võõrandunud ja hääleõigustest ilma jäetud. Terroristide elulugudest koorubki välja, et nad on hulkurid kõige laiemas tähenduses. Nad on kahe kultuuri vahele jäänud (kirjutise lõpp). Me peame kartma sellist tegelast, sest ta pole nõrk ega üksiküritaja. Ta on tugeva müstika küüsis olev, tugeva religioosse ja ideoloogiaga, inimvihkajalik inimene.

Pentagrammis negatiivne Marss pingestab sootsiumi keskkonda (Jupiter). Pommid ei tapa ainult inimesi ja lõhu hooneid, nad õõnestavad kogu sotsiaalset struktuuri. Ühiskond on hirmust paralüseeritud ja sotsiaalsed institutsioonid, mis peavad meid kaitsma, ei ole võimelised vastu olema valeinformatsioonile, mida edastab Merkuur. Lisaks agressiivne Marss vahetult survestab Merkuuri. Mis siis välja tuleb? Tarvitseb ainult välja anda raamat, kirjutada artikkel või luua laul, mis on vastuolus hirmu üldisele konseptsioonile, kui terroristid kohe tormavad hävitama, tapma. Hukkuvad ajakirjanikud, kirjanikud, kunstiinimesed, rezisöörid, poliitikud, kes julgesid väja astuda ühiste tendentside vastu. Mõtelda tohib ainult vale paradigmaga. Uskuma seda, mida meile ette söödetakse. Vastasel korral on satume hävitamise alla. 

Terror pole ainult üksiknähe, terrorist pole üksik hull fanatt pommi ja automaadiga. See on ülemaailmne nähtus. Olid ja on terved terror- riigid. Endine NL viis läbi terrorit ja genotsiidi siseriiklikult. Mitmed Lähis-Ida riigid on tunnistatud terrorriikdena. Terroristid armastavad võtta pantvange, see on nende üks lemmikvõtteid. Aga võib võtta ka pantvangi kogu rahvastiku, nagu seda tehti N Liidus. Euroliit  ja maailm tervikuna on ka omamoodi pantvangis – tarbimishulluse vangid. Kuidas saaks sellest välja tulla. Lahenduseks oleks kõiges rääkida tõtt. Mingit paradiisi terrorist ei pääse. Ei satu ka sinna riik, mis ainult valedega oma rahvast toidab. Aus informatsioon võtab ära terrorismi toitvat alust – hirmu. Hirmust tuleb vabaneda ka meie mõtetest ja südamest.

järgneb...

Kommentaare ei ole: