reede, 8. jaanuar 2016

Aasta 2016 - 3



Tervikuna on 2016.aasta täis nii pingeid kui helgemaid perioode. Nagu ka eelnevatel aastatel. Kas uus aasta tuleb hullem kui eelnevad? Oleks kõiketeadja ja nägija, ütleks, aga 2015 alanud globaalne rahvaste rändamine, religioosne sõda, kutsus eile paraja kaose. Need ilmingud ning sündmused ja uute protsesside algused ei luba erilist rahu ja stabiilsust. Seepärast ei saa öelda, kas uus aasta tuleb hullem või ei. Pigem siiski vägagi keeruline ja paljuski ettearvamatu. Neptuun lahustab piirid, Saturn oma konkreetsusega piirab. Massiline ränne on Euroopa jaoks Trooja hobuse efektiga. Kaugemas tulevikus võib kristlaste osakaal olla väiksem islami usu omadest. Juba praegu räägitakse, et kaovad rahvusriigid ja ülemvõimu Euroopas võtab üle islam.

Eri uskude vastasseis (Neptuun Kalades), fundamentalistide tegevuse hoogustumine (Saturni kvad. Neptuuniga) jätkub ka 2016.aastal. Löögi all jätkuvalt usulised erimeelsused  ja ka meditsiinipoliitika, sundvaktsineerimine. Esile võib kerkida ema Tereza taolised isikud, kes hakkavd võitlema vaeste ja väetite eest. 2016.a. kevadel Saturn ja Marss Amburis, Jupiter vastasseisus Neptuuniga ja Uraani kvadratuur Pluutoga jätkuvalt hoogustavad eelmise aasta tendentse. Käib võitlus uute turgude hõivamise nimel. Mõni ususekt võib korda saata midagi sarnast nagu ta see juhtus 1978.aastal, kui Marss oli Amburis, massiline enesetapp Guyanas. Astroloogiliselt on 2016 taust küllaltki sallimatu enesepettustele, valele ja silmakirjalikusele. Aga seda me saame kahjuks palju kuulda ja näha. Eriti ilmneb valed ja vassimised poliitikas (Sat. kvad. Nep.). Palju tuleb äärmuslikke otsuseid ja tegusi. Kiputakse tegema otsuseid, mis lähevad vastuollu inimeste headele arusaamadele. Saladusi on raskem varjata ja seda tegelikult pole vajagi. Suurt globaalset sõda pole näha aga regionaalseid sõjakoldeid võib juba olemasolevatele juurde tulla. See, mis Euroopas toimub, on varasemalt tehtu tagajärjed. Tegelema peaks põhjustega, lõpetama sõda Süürias. Rahu idas võtaks maha ka põgenike tahtmise omalt maalt lahkuda.

Arvan, kui ütlen, et uuel aastal tuleb nii terrorit, maavärinaid, vulkaanide purskeid, suuri õnnetusi, sõjalisi konflikte, lennu ja laevahukke, plahvatusi ja tulekahjusid jne. Siis ma nendes ütlemistes ei eksi, sest varasem ajalugu on seda näidanud, et sellest me ei pääse. Kahjuks jah, tahame me seda või mitte. Sellele viitavad nii planeetide seisud kui inimkonna enda tegemised ning tegemata jätmised. Lisaks sõjapõgenikele lisanduvad juurde kliima - ja põuapõgenikud. Põuad ja saakide ikaldused sunnivad otsima uusi maid. Mage vesi läheb maailmas aina defitsiitsemaks. Kõik, mis pole paha ja hävitav, see ongi positiivne, mida on  vähe prognoositud, kuid mis kaasneb alati  negatiivsega. Igas halvas on midagi head, oska ainult seda ära tunda ja näha.

Üks meie selgeltnägija ennustas mõned aastad tagasi, et Saksamaa, Venemaa, USA ja üks islamiriik jagavad lõpuks maailma ära. Ajalist perioodi ta ei määranud, kuid asi kipub küll sinnakanti kiskuma. Prognoositakse, et lääs hakkab idaga sõdima ja arvestades seda, mis toimub praegu Süüriaga seoses, siis võib kõik tõeks osutuda. Sõjategevus 2016 aastal ei lõppe. See võib aga lõppeda sellega, et riik jagatakse mitmeks. Millal ??

Arvamusi laiast maailmast

Alljärgnev on mitmete teiste astroloogide prognoos 2016.aasta kohta
Järgmise aasta (2016) peamiseks sündmuseks saab Vladimir Putini lahkumine Venemaa presidendi ametist. See juhtub veel enne 2016. aasta lõppu. Tema järglaseks saab peaminister Dmitri Medvedev. Või siis kaitseminister Sergei Šoigu. Selleks ajaks teravneb järsult Venemaa majanduslik ja ühiskondlik olukord. Nafta madal hind ja tohutud sõjalised kulutused tõmbavad riigieelarve tühjaks. Kriis algab regioonide pankrottidega, kus tohutu eelarve puudujääk ei võimalda välja maksta arstide ja õpetajate palka. Pensionifondi pankroti tõttu tekivad tõrked pensionide väljamaksmisega. Föderaaleelarve puudujäägi vähendamiseks laseb Venemaa keskpank rubla kursil langeda kuni 100 rublani dollari eest. Selle tagajärjel kasvavad kiiresti toiduainete ja kommunaalteenuste hinnad. Inimesed ei suuda võlgu tasuda ja algab pankrotilaine panganduses. Lääne sanktsioonid Venemaa naftakompaniide suhtes ja maailma tooraineturu langus tekitavad kriisi maavara kaevandamise sektoris. Algab vallandamislaine nafta-, gaasi- ja autotööstuses. Kõik see toob kaasa rahvarahutused ja protestilained. Pole välistatud, et Moskvas kasutatakse meeleavaldajate vastu jõudu. Pealegi on riigiduuma äsja vastu võtnud seaduse, mis lubab FSB-l kasutada relva tsiviilelanike, isegi rasedate naiste vastu. Sellistes tingimustes võidakse tühistada 2016. aasta septembris toimuma pidanud parlamendivalimised. Kuid Vladimir Putin peab jääma Venemaa ajalukku rüütlina valgel hobusel, kes rahustas Kaukaasia, allutas Krimmi, tümitas hoholle, näitas koha kätte Euroopale, sülitas Ameerika peale ja korraldas ristisõja islamiäärmuslaste vastu. Teistsugune roll teda ei rahulda. Seepärast püüab Venemaa president areenilt lahkuda veel enne mastaapse kriisi algust. Kui ta seda ise ei jõua, kantakse ta lihtsalt Kremlist välja.

Ennustus maailma kohta

Järgmine aasta kulgeb USA üleüldise pealetungi tähe all Euroopale. Sõlmitakse kaubanduspartnerluse leping, mis tugevdab Ameerika rolli maailma juhtiva jõuna. Euroopale tähendab see osalist suveräänsuse kadu ning poliitiliste ja ühiskondlike institutsioonide sõltuvusse süvenemist korporatsioonidest.
Venemaale ja Hiinale tähendab see majanduslikku isolatsiooni. Järgmisel aastal ootab Euroopat ees finantskriis, seisak majanduses ja kohalikud poliitilised vapustused. Finantssektoris tekib pingeline olukord, kuna Euroopa suured pangad on omandanud Kreeka, Ukraina, Hispaania ja Itaalia võlakirju. Välistada ei saa erakorralisi parlamendivalimisi Kreekas, Hispaanias ja Itaalias. Põgenikekriis vaibub: Türgi peatab tänu Saksamaa garantiile ja Euroopa Liidu rahale põgenike põhivoolu. Süürias kestab kodusõda edasi. Võib-olla astub Süüria president Bashar al-Assad tagasi või ta tapetakse atentaadi käigus. Islamiriik kaotab Süürias mõju ja kolib ümber Iraaki. Pole välistatud uued sõjalised vahejuhtumid Venemaa ja Türgi, aga ka Venemaa, Katari ja Saudi Araabia vahel. Venemaa sisepoliitilise olukorra teravnemise korral võib ennustada Türgi ja Venemaa lokaalset sõjalist konflikti Musta mere väinade piirkonnas.

Hiinas süveneb majanduskriis, kahaneb tootmine, kasvab finantsiline ebastabiilsus. Kiireneb jüaani nõrgenemine ning Hiina valitsus hakkab odavat jüaani kasutama kodumaiste kaupade konkurentsivõime tõstmiseks kaubandussõjas USAga. USA alustab nafta eksporti, mis toob kaasa musta kulla hinna kasvu 50-60 dollarini barreli eest, sest Ameerikal pole kasulik müüa naftat odavalt. Novembrikuistel presidendivalimistel võidab suure tõenäosusega Hillary Clinton. Demokraadid suudavad taas peale jääda, tõmmates poliitikaareenile vabariiklasest ekstsentrilise klouni Donald Trumpi. Tulemus on ilmselge: konservtiivne Ameerika valija armastab head nalja, aga ainult teleris. Valges Majas peavad tema arvates aga istuma igavad, kuid tõsised inimesed. Muidugi, kui vabariiklased meelemärkusele tulevad ja taipavad, et demokraadid kasutavad neid lihtsalt ära, võib olukord muutuda ja Donald Trump toimetatakse lavalt minema. Aga seni tema populaarsus ainult kasvab.

Ennustus Eesti kohta

Eestis jääb kõik üksluiseks ja vaikseks. Aga ainult sügiseni. Esimest korda Eesti ajaloos võib presidendiks saada naine - Marina Kaljurand. Aga valimised ei tule kerged. Pole välistatud valitsuse tagasiastumine ja peaministri vahetumine. Kriis Venemaal võib tugevasti mõjutada Eesti elu: suureneb Vene migrantide vool, võetakse ette katse luua Eestis uus vene partei, Venemaaga seotud Eesti ärimehed kannavad suurt kahju. Toimuvad muutused Eesti meediaturul: kanal ETV+ hääbub tasakesi, arvatavasti tuleb muutusi ERRi juhtkonnas ja kultuuriministeeriumis. Delfi venekeelse portaali ümber tõusevad tumedad pilved seoses Vene reklaamiandjate ja Peterburis töötavate kinnimakstud kommentaatorite kadumisega.
Võib prognoosida reformide algust Kapos ja kaitsejõududes, sealhulgas viimastele alluvate piiri- ja rannavalve taastamist. Tallinnas võib tekkida kriis ravikindlustuse süsteemis ja tasuta ühistranspordiga.

Ennustus inimestele

Inimesed elavad ja armastavad 2016. aastal nagu kõigil varasematelgi aastatel. Sellest tuleb õnnelik aasta kõigile punapeadele ja rõõmurullidele - on ju lõppeks tuleahvi aasta! Seepärast soovitan kõigil daamidel värvida oma juuksed 50 punase varjundisse. Meestel soovitan aga sagedamini naeratada - Eestis on see eriti aktuaalne. Siis on kõik hästi. Tarokaardid näitavad, et blondiinid vanuses 15-75 aastat kohtavad järgmisel aastal oma elu suurimat armastust. Brünetid vanuses 16-66 aastat võtavad ette imepärase reisi. Kõik ülejäänud värvi juustega neiud ja naised saavad uueks aastaks kingituse, mida nad kõige rohkem ihkavad.

Mehed aga, nii punapead, blondiinid, brünetid, hallipäised kui ka isegi kiilakad, teevad järgmisel aastal aina tööd ja teenivad raha, et kindlustada oma sõbrannadele ja naistele kingitused ja reisid. Ja mis peamine: uuel aastal on meestel nii palju jõudu, lahkust ja kirge, et jagada teistega oma armastust iga päev kogu aasta vältel. Kõik olekski lausa imeline, kui meie elu ei rikuks ära poliitika. Ah, see poliitika! Kuhugi me tema eest ka ei pääse, kuidas ei püüaks … Peaasi on mõista, et selles maailmas on kõik siiski meie enda kätes, lihtsate inimeste kätes, kes tahavad ainult olla õnnelikud. Mis tähendab, et me ei tohi seda maailma endal käest lasta. Mis tähendab, et peame kõik koos lükkama maakera õiges suunas ja õige kiirusega, et see ei peatuks sel ega järgmisel aastal ega üldse kunagi. Ja siis elame me ja armastame kaua ja õnnelikult!

See, mis praegu maailmas toimub, see protsess algas tegelikuses juba 2008.aastal ja kestab umbes 2023-2025. aastani. Vahepealne 2013-2015 olid „sõjakuse kolmaastad“. Sõjakoldeid ja konfliktseid sündmusi, terrorit oli palju. Uuel aastal vastasseis Vene Föderatsioon – NATO jätkub ja karta on, et mõni intsident, sarnane Vene lennuki allatulistamine Türgi poolt, võib korduda ja seda suuremas mastaabis. 2016 prognoosides on suure tähelepanu all keemia relvastuse kasutamise oht. Ja kõige ärevam aeg uuel aastal langeb augusti ja septembri peale. Nafta hind jääb kusagil 35-50 dollari kanti barreli eest. Tasapisi hakkab hind tõusma 2017. Nafta osatähtsus domineerib aastani 2025. Järk-järgult tulevad kasutusele uued energialiigid.
Euroopa Liidus siseseselt ka pinged kasvavad. Rikkamad põhjamaad tülis vaesemate lõunamaadega. Kaugemas tulevikus on ees liidu reformeerimine. Osaliselt piiride sulgemine. EL on sunnitud osa oma võimust loovutama liikmesriikidele, et need saaksid ise mitmeid olulisi otsuseid teha, ilma Brüsseli diktaadita. Pole võimatu, et EL lähikümnendil laguneb mitmeks eri regioonaalseteks liitudeks.  Suurim kriis tabab Saksamaad, nii majanduslik kui poliitiline. Pinget lisavad terror ja rahutused. Mitmed riigid tahavad faktiliselt liidust välja astuda. Juriidiliselt nad siiski loetakse liidu liikmeriigiks. Pikemas perspektiivis ka Euroopa kaotab oma majandusliku mõjujõu kõige edukamatele arengumaadele.

Venemaa on sunnitud uuel aastal tegema poliitilisi järelandmisi ja minema kompromissidele. Augustikuu on riigile üsna kriitiline. On ju varasemast ajast teada, mis kõike juhtub just sellel kuul (allveelaeva Kursk hukk, Ostankino teletorni põleng jms.). Sügisest alates olukord Venemaal teravneb, massirahutused, osalemine uutes konfliktides. Venemaa ja USA ei saa kunagi olla tõelised sõbrad. Nende horoskoobid juba selle välistavad. 

Ameerika tasapisi kaotab oma mõjujõudu maailmas, kuid ta jääb siiski üsna tugevaks finants-majanduslikus plaanis edasi.  Olulisteks aastateks on 2023-2025. Hiina tulevikus võidab USA-VF konfliktist. Kuid riik ise maadleb nii majandusprobleemide ja kliima halvenemise pärast aina enam.
Kas on ka midagi hea ette näha. On, iga kriis ja madalseis õpetab meid ja sunnib väljapääsu otsima.Väga suur majanduslikku kollapsit ei tule aga kõikumisi on küll ette näha. Tuumasõda ei tule aga võimalik on majanduslik „tuumasõda“ turgude ja tooraine pärast.
Sellised olid mõningad teiste maade astroloogide ettekuulutused ja prognoosid. 

järgneb....

Kommentaare ei ole: