teisipäev, 9. aprill 2013

Sila - Nunam 6

Alaska.

Nimi tuleb aleuudikeelsest nimest alaxsxaq, mis tähendab maismaad või otsetõlkes „seda, mille mere tegevus suunatud“. Praegu on ta USA kõige suurem osariik.

Esimeste eurooplastena jõudsid Alaska rannikule vene maadeuurijad laeval St.Georg augustis 1732. aastal. Sila-Nunam oli 22 Lõvis. Päike oli natuke enne olnud ühenduses temaga. Marsil oli ühendus Uraaniga Amburis. Asteroid Alaska oli 24 Kaaludes, tehes siis sekstiili Sila-Nunamiga. Kaaludes oli ka Venemaad esindav Russia.

Alaska müüdi Venemaa poolt maha Ameerikale 7,2 miljoni dollari eest. Leping allkirjastati 30. märtsil 1867. aastal. Sila-Nunam oli 14 Veevalajas kvadratuuris Pluutoga Sõnnis. Veel teinegi põhjarahvaste taevane esindaja Sedna oli selle tehingu tunnistaja, Sedna ühenduses Merkuuri ja Alaskaga Jäära alguses. Ja Saturn ühenduses Americaga Skorpionis.

See ost oli jänkidele vägagi kasulik. Ruutkilomeetri maa hind oli ainult ca 4,74 dollarit. Veidi aega pärast ostu avastati Alaskal kulda. Ja tänapäeval on seal suured naftavarud, rääkimata muudest maavaradest ja metsast.

Kullapalavik puhkes 1896. aastal. Täpseks daatumiks on kroonikas märgitud 16. august 1896. aasta, Sila-Nunam oli 19 Kalades täpses kvadratuuris Neptuuniga Kaksikutes. Alaska 1 kraadi Lõvis. Asteroid Gold 25 Kaksikutes. Planeedid Lõvis siis sümboolselt „räägivad“ kullast.
Uraanil kvadratuur Ixioniga, Chaosel oposisioon Pandoraga ja Jupiteril ühendus Ixioniga Lõvis.

Mais 1912 sai Alaskast ametlik territoorium ja pealinn viidi üle Juneausse. Sila-Nunam oli 9 Jääras ja lähenes Sednale.Päikesel ühendus Saturniga Sõnnis.Päike sümboliseerib antud juhul Alaskat ja Saturn süsteemset valitsemise struktuuri. Alaska trigoonis Uraaniga, siit uue pealinna sooduslik staatus.Igatahes planeetide printsiibid töötasid nii nagu vaja.

Alaskast sai USA 49-s osariik 3.jaanuaril 1959. aastal.Sila-Nunam 5 Kaksikutes kvinkuksis Neptuuniga Skorpionis. Alaska 24 Amburis Merkuuri ja Saturni keskpunktis. America ühenduses Veenusega Kaljukitses. Marsil kvadratuur Uraaniga.

Alaskas asub ka Põhja-Ameerika kõrgeim mägi Mount McKinley ehk Denali, mis on 6194 m kõrge. Nimetatud on ta USA 25 presidendi William McKinley auks. Presidendil on Sila-Nunam nataalis 13 Kaljukitses ühenduses Põhjasõlmega, sekstiilis Marsiga Skorpionis ja sekstiilis Americaga Kalades.

Esimestena jõuti mäe tippu 7. juunil 1913. aastal. Sila-Nunam 11 Jääras. Lõvis on üsna üksteise lähedal Alaska ja America. Ütle nüüd, et taevas ei näinud ette mäe vallutust just sel ajal! Ajalukku kirjutas esmavallutajad Varuna ühendus Musta Kuuga Kalades.
Mägi jääb 26.veebruaris 1917 moodustatud Denali Rahvuspargi territooriumile. Pargi asutamisel oli Sila-Nunam 13 Jääras üsna täpses ühenduses Sednaga ja Alaskaga! Trigoonis Musta Kuuga Lõvis, America sekstiilis Pluutoga.

Alaska on maavärinate sagedaste toimumise tsoonis, eriti seda tema Aleuudi saarestik. Üks tugevamaid maavärinaid oli 27. aprillil 1964. aastal. Sila-Nunam 12 Kaksikutes opositsioonis Musta Kuuga.Päikesel ühendus Merkuuri ja Jupiteriga Sõnnis. Siin Jupiter ei hoidnud kokku oma negatiivse jõu kasutamisel.

Asub seal ka vulkaan Katamai (Novaruptia), mis juuni algul 1912. aastal tekitas olulist kahju regioonis. Katamai purset loetaks Alaska kõige tugevamaks tema teadliku ajaloo jooksul. 6. juunil alanud purse ajal oli Sila-Nunam 9 Jääras, lähenes Sednale. Trigoonis Jupiteriga Amburis, viide millelegi suurele ja üleliialdatusele, võimsusele. Sila-Nunam veel sekstiilis Alaskaga Kaksikutes. Muidugi ei olnud Sila-Nunam see peamine tegur, mis vulkaani äratas aga ta oli viide maakoha ja märguanne rahvale, kes seal elasid.

Vulkaanipurske seisud: Jupiteril ühendus Pandoraga Amburis, Uraanil ühendus Damoclese ja Musta Kuuga Veevalajas, täpne Varuna-Ixion vastasseis, Pluuto kvadratuur Erisega, Ixion kvadratuuris Pandoraga.

Alaska rikkus omab ka medali teist külge, nafta on nii õnnistus kui õnnetus. Seda näitas supertankeri Exxon Valdez karilejooks tema rannikul 24. märtsil 1989. aastal. Selle väga suure reostuse tagajärjed annavad siiamaani tunda. Õnnetuse ajal oli Sila-Nunam 12 Vähis oposisioonis Saturniga. Alaska ühenduses Sednaga Sõnnis ja America ühenduses Marsiga Kaksikutes.

Alaskast on tehtud filme, kirjutatud raamatuid. Üheks, kes kirjeldas elu ja olu ning tingimusi oli Jack London oma raamatutes Ürgne kutse; Valgekihv; Alaska tütar; Klondike kullapalavikust jt. Temal on Sila-Nunam 23 Veevalajas ühenduses Veenuse ja Saturniga oposisioonis Uraaniga. Marsil ühendus Americaga, Varunal Päiksega Kaljukitses.

Naftast, selle kurjast, hoolimatust kasutamisest ja mis toob kaasa looduse, kohalike elanike maade hävimise, on tehtud film On Deadly Ground, milles peaosa mängivad S.Seagal ja M. Caine.
Seagalil on Sila-Nunam 27 Sõnnis. Tal on Päikese, Jupiteri ja Sedna ühendus Jääras ning Merkuuri ja America ühendus samas Jääras. Tema Marss on Skorpionis. Eks seepärast ta filmid on enamus löömafilmid, action ja lõputu vägivald. Välja lööb tugev Jäära olemus. M.Caine Sila-Nunam on 3 Sõnnis.Planeetidega otsest seost ei ole.

2008. aasta USA presidendi valimise kampaanias kandideeris vice-presidendiks vabariiklaste poolt tolleaegne Alaska naiskuberner Sarah L.Palin. Tema Sila-Nunam on 11 Kaksikutes. Ka temal pole planeetidega otsest seostust.

järgneb...

Kommentaare ei ole: