teisipäev, 5. märts 2013

Sila - Nunam 4

Knud Rasmussen, Taani polaaruurija ja antropoloog. 1912-1933 käis seitsmel põhjamaa ekspeditsioonil Oli esimene, kes läbis Loodeväila koerarakenite abil (1921-22). Sila-Nunam Veevalaja viimses kraadis oposisioonis Uraaniga. Avastajate planeet Uraan ühenduses Discoveryga, juba see ütleb, et ta „peab“ oma programmi täitmiseks midagi uurima või avastama, mis asub Arktikas – Sedna ühendus Marsiga, Fanatica ühendus Geographosega Jääras.

Väidetavalt esimene, kes jõudis geograafilisele põhjpoolusele, oli ameerikalne Robert E. Peary, Sila-Nunam 0 kraadi Veevalajas täpses kvadratuuris Fantasiaga ja täpses trigoonis Karmaga ja Marsiga. Discoveri täpses ühenduses Talendiga Kalades ja Skepticus ühenduses Geographosega Kaksikutes. Sednal ühendus Jupiteriga Kalade lõpus. Rohkemat pole vajagi, et mehe uurijaandeid ja ettevõtmised jäise maailmas teostuksid.

Ta jõudis sinna 6. aprillil 1909. aastal.Sila-Nunam 5 Jääras ühenduses Veenuse ja Sednaga, opositsioonis Nordiga. Arctica täpses ühenduses Chironiga Veevalajas. Discovery sekstiilis Neptuuniga. Päikesel ühendus Merkuuri ja Veenusega Vähis, mis kvinkunksis Chaosega.

Peary nataali planeedid samuti äratati ülesse. Merkuur tema Jupiter-Sedna ühendusel Kalade lõpus, Marss täpses kvinkunksis Saturniga, Jupiter opositsioonis tema Talent-Discovery täpse ühenduse peal Kalades. Uraan täpses trigoonis Uraaniga, Discovery tema Päikese lähedal Sõnnis, Scientia Veenusel Jääras. Igati heatahtlik seis pooluse vallutamiseks.

Aga aasta varem väitis Frederick Cook, et just tema oli see, kes poolusele jõudis 21. aprillil 1908. Kuna mehe tegudes oli veel teisigi pettusi, siis teda ei usutud ja ametlikku kinnitust see ei saanud. Veenusel trigoon Chaosega

16. jaanuaril 1909.a. Ernest Shacletoni ekspeditsioon väidetavalt avastas Lõuna magnetpooluse, kuid selle asukoht ei olnud täpne.
Huvitav, kas põhjamütoloogia esindaja lõunamandri asjades ka mingit rolli mängib? Igatahes Shackletonil on Sila-Nunam ühenduses Päikese ja Veenusega Veevalajas. Sednal ühendus Marsi ja Geographosega Jääras.

Samal aastal lasti vette kuulus Titanic (31.03.1909). Kuna kohutav tragöödia peapõhjustaja oli jäämägi, mis pärines Arktikast, siis võiks Sila-Nunam samuti mingit osa selles mängida. Sedna seda oli, sellest olen varem juba kirjutanud. Laeva vettelaskmisel oli Sila-Nunam 4 Jääras ühenduses Päikese-Sedna ühendusega ja laeva hukkumisel oli Sila-Nunam 8 Jääras ühenduses Veenusega.

Kui film Titanic sai 11 Oscarit, siis oli Sila-Nunam 26 Vähis kvinkuksis Merkuuri ja Veenusega Amburis. Selle päeva planeetide teised seisud samuti paljuütlevad: Päikesel kvadratuur Varunaga, Pandoral ühendus Põhjasõlmega, Mustal Kuul ühendus Pholusega Kaaludes, Marsil ühendus Erisega Jääras ja asteroid Oscar ühenduses Uraani, Damoclese ning Veenusega Veevalajas.

Üheks tuntumaks maailma suurema saare uurijaks oli saksa geoloog Alfred Wegener, kellelt pärineb mandrite triivi teooria. Tema nataalis on Sila-nunam 28 Veevalajas ühenduses Discoveryga, sekstiilis Põhjasõlmega Amburis, kvadratuuris Pluutoga Sõnnis. Sedna trigoonis Merkuuriga. Merkuuril omakorda ühendus Talendiga Amburis. Karmal ühendus Skepticuga Kaaludes.Teostas kolm Gröönimaa ekspeditsiooni, milles viimases hukkus.

19-20. sajandil uurisid Arktika alasid mitmed vene meresõitjad. Üks neist oli Vene okeanograaf Stepan Makarov, tema Sila-Nunam 20 Kaljukitses ühenduses Päikese ja Merkuuriga ja kvadratuuris Uraaniga Jääras.

Ivan Papanin juhtis meeskonda, mis jäeti laagrisse triivivale jääpangale ja oli esimene omataoline ettevõtmine maailmas. Ta oli üdini uurijahingega tegelane, otsustage ise. Sila-Nunam täpses ühenduses Discoveryga Kalades, Geographos täpses ühenduses Talendiga Kalades, Valge Kuu ühenduses Skepticuga Skorpionis, Fantasia täpses ühenduses Uraaniga Skorpionis ja Scientia täpses opositsioonis Marsiga Jääras. No mida veel tahta taeva poolt! Liiga palju pole ka hea.
Triiv toimus aastatel 1937-38. Mehe Sila-Nunam 15 Kalades trigoonis Uraaniga Skorpionis ning kvadratuuris Neptuun-Pluuto ühendusega Kaksikutes.

Ernst Krenkel, mitmestes polaarjaamades osaleja, raadioamatöör. Olevat sündinud Tartus, teistel andmetel aga praeguse Poola territooriumil asuvas Belostokis, rahvuselt sakslane. Osales ka ekspeditsioonil laevadel Georgi Sedov, Sibirjakov ja Tsheljushkin. Tema Sila-Nunam on 26 Kalades täpses kvadratuuris Uraaniga Amburis, kvadratuuriks saab lugeda ka Uraani kõrval oleva Päikesega 1 Kaljukitses. Sciential ühendus Talendiga Sõnnis ja Karmal ühendus Valge Kuuga Kalades.

Eesti meestest leidsin ränduri ja teadusfotograafi Timo Palo, kes koos norralase Audun Tholfseniga matkas põhjapooluselt Teravmägedele. Timo valiti ka 2012. aasta matkajaks. Timo Sila-Nunam 1 kraad Vähis kvinkuksis Veenusega ja trigoonis Fanaticaga Kaalude lõpus. Päikesel ühendus Marsiga Kaljukitses. Arvatavasti on tal Kuu ja Sedna ühendus Sõnnis.

Kahel tuntud ja kuulsal mehel, kes küll otseselt Arktikaga ei tegelenud, kuid olid maailmamere uurijad, seiklejad, on Sila-Nunam ühenduses Sednaga Jääras. Eriti täpne on see Thor Heyerdahlil. Temal veel Neptuunil ühendus Geographosega Lõvis. Teine mees oli Jacques-Yves Cousteau, kel Sila-Numan koos Sednaga. Temal on Scientia ja Fanatica ühendus X majas Vähis.Kolmas mees, kes otsimisel silma jäi, oli prantslasest arst ja bioloog, kes üksinda kummipaadis ületas Atlandi, toitudes ainult kaladest ja juues vihmavett. Eesti keeles on ilmunud sellest ka raamat. See mees oli Alain Bombard. Temal on Sila-Nunam ühenduses Talendiga Jääras ja Sednal ühendus Karmaga samuti Jääras.

Kui ikka merelased ja teadust sümboliseerivad taevased esindajad on kaardis tugevad, siis on suur võimalus, et oma elutööks on just need alad.

järgneb...

Kommentaare ei ole: