esmaspäev, 10. oktoober 2011

Utoya statistikast



Jälgides oma blogi külastatavust ja erinevate teemade loetavust jõudsin järelduseni, et sellisel kujul seda Utoya statistikat pole mõtet edasi anda. Loetavus on väga väike. Nähtavasti ei paku asi ei pinget ega huvi. Huvi võib pakkuda vast ehk mõnele statistika friigile. Tuleb see ülevaade kuidagi teisiti teha, analüüs kokkuvõtlikul kujul. Ülevaade oleks selgem ja piltlikum, kui saaks teha diagramme ja graafikuid aga seda ma ei mõista. Teema ise on nüüdseks minevik, uued asjad tulevad peale ja endagi huvi on vähenenud, seepärast jääb asi ootama paremaid aegu.
Kui kedagi siiski asi väga huvitab ja tahab saada tervet ülevaadet, siis võin selle failina saata. Soovi korral võtta ühendus aadressil astrotaat@gmail.com

Statistika sisaldab kõikide planeetide (Päikesest kuni Pluutoni + sõlmed) transiite hukkunute kosmogrammide suhtes, Kuu- ja Päikesevarjutusi, arvestatud on ka prenataalseid varjutuse kraade, ning mitmete asteroidide (Rip, Karma, Graves, Andreas jt.) transiite. Ära on toodud transiitide peamised põhiaspektid ning ka karmalisi (40,80). Natuke on ka sünastriat, mõrvari ja hukkunute seosed.

On selge, et Breivik oli eneseimetleja, edev ja tähelepanu keskmes olemist vajav isik. Tema nataalis on asteroid Narcissus 25 Kaljukitses. Täpselt sinna tegi 22. juulil ühenduse asteroid Bomben (pomm), sellega ta tõmbas tähelepanu peamise kuritöö tegemiseks mujale ja pealt vaadates plahvatuse purustustööd nautis seda täiega.Ja see 25 Kaljukitse kraad tegi ühenduse Uraan-Neptuun põlvkondlikule ühendusele ning päeva Kuu koos Erisega sinna kvadratuuri.

Kokkuvõttes aga ütleks nii: Statistika tegemisel on puudu väga oluline andmebaas. Hea oleks võrrelda laagris osalenud teiste noorte ja vanemate astroloogilisi seise, kes ei jäänud Breiviku kuulide ette ja pääseisd eluga. Laagris osales ju ca 500-600 inimese ringis. Kontrollgrupiks võtaks samuti 68 inimest ja neist siis 57 noort. Siis oleks saanud vaadata ja võrrelda, millised taevased tegurid ikkagi võisid olla hukkumise põhjusteks. Miks üks samaealine sai surma ja teine mitte või sai haavata. Viga saanute kohta puudub samuti andmebaas.


Hukkusid need, kes hukkuma pidid. Kõlagu see nii küüniliselt või võikalt kui tahes aga surma said ikkagi need noored ja mõned vanemad, kellede sünnikaartede pingeseisud jõudsid selle kriitilise piirini, mis kõikide ülimalt kehvade asjaolude kokkulangemisel ületasid selle piiri.

Kommentaare ei ole: