esmaspäev, 3. jaanuar 2011

Uus aasta 2011

Head Uut Aastat!

Nüüd ta siis on käes ja saabunud. Ei hakka prognoosima, mis aasta toob või tõotab tuua, sest mitmed meie tuntud astroloogid on seda juba teinud ja korufeede arvamustele midagi omapoolset juurde lisada nagu polegi. Mulle meeldis TV3 saates “Tähetargad ennustavad” Taimi ja Õhtulehes Abhirama ütlused uue aasta kohta. Nad on oma prognoose koostades arvestanud paljusid tegureid, sealhulgas ka neid, mida mina allpool eraldi ära mainin. Vaatame taevasse ja kaeme, mis seisud Suur Kõiksus meile annab, mis meid kõiki suuremal või vähemal määral mõjutama hakkavad.

2011.aastal on neli päikesevarjutust ja kaks kuuvarjutust. Varjutuste mõju tunnetavad kõik, kuid igaüks erineval moel ja reaktsioonid sellele on erinevad. Just see, et ees ootab neli päikesevarjutust, mitte kaks või kolm, teeb ühest küljest murelikuks ja samas uudishimulikuks, mis muutused ees ootavad. Seda seepärast, et neli päikesevarjutust aastas on kaasa toonud vägagi olulisi muutusi maailma ajaloos. Pöördume ajaloo poole ja püüame neid seostada tänapäevaga:

Rooma impeeriumi moodustamine (27aastal e.m.a.), Ameerika iseseisvusdeklaratsiooni allkirjutamine (1776), Kolmanda Prantsusmaa vabariigi loomine (1870,vahtult selle järel loodi Saksamaa impeerium 1871), Oktoobrirevolutsioon (õigemini riigipööre) 1917. aastal. N Liidu juhi Breznevi surm (1982), stagna lõpu algus. Kõik need sündmused toimusid ja on seotud just nelja päikesevarjutusega neil aastatel.

Eelmisel sajandil olid neli päikesevarjutust aastas – 1917, 1935, 1946, 1964, 1982 ja 2000. Ja need aastad on kõik olnud ajaloos tähtsad ja kaasa toonud suuri muutusi, eelkõige poliitiliste liidrite ja võimu vahetuses, riikide tekkes ja vanade kadumises. Või vähemasti siis pandi alus uuele suunale. 2000.a. eel näiteks Venemaa tolleaegne president Jeltsin andis edasi oma tööposti edasi Putinile, kes juba hoopiski teistmasti mees kui oli Jeltsin ja riigis hakkasid puhuma uued tuuled. Muutused puudutavad neid riike ja valitsejaid, kellede kaart haakub tugevasti varjutuse kaardiga. Üleöö ei muutu midagi aga protsessi algus saab varjutusega käivitatud.

Eks siis saab näha, kas neli varjutust aastas toob kaasa globaalseid muutusi poliitilisel maastikul ja millised need saavad olema. Igatahes Uraani sisenemine Jäära ja Neptuuni jõudmine oma koju seda lootust kinnitavad. Et muutused peavad toimuma, seda juba aeg ise nõuab.

Niisiis jaanuar alustab kohe päikesevarjutusega. Toimub see 4. jaanuaril 14 Kaljukitses. Kellel on seal või selle kraadiga täpsed aspektid, see peaks seda arvestama. Taasiseseisvunud Eesti kohta ma kirjutasin oma eelmise aasta Edgari kohta käivas artiklis, seepärast ei hakka seda üle kordama. Samal päeval teevad Jupiter-Uraan täpse omavahelise ühenduse ja kvadratuuri Galaktika tsentriga.

4.jaanuaril päikesevarjutus 13.38 Kaljukitses, siis on Pluuto ühenduses kinnistähe Kaus Mediaga (Vibu Keskpaik, 5 Kaljukits). Seda tähte nimetatakse ka Amburi Peaks. Kannab endas Marsi-Saturni omadusi, arvestades kergemaid mõjutusi Jupiterilt. Tähe peenemaid vibratsioone on võimelised tajuma vähesed. Põhjasõlmel ühendus kinnistähe Apexiga (2 Kaljukits ). Varjutus on Saarose seeriast 13N, see varjutus on seotud suuremate gruppide ja ühendustega. Tema energia on suunatud suurte ja auahnete projektide teostmiseks. Sama seeria varjutused on olnud aastatel 1938, 1956, 1974, 1992. Tulevikus aastatel 2029 ja 2047.

2. juunil päikesevarjutus 9.11 Vähk, Jupiteril ühendus kinnistähe Alrischaga (Õngenöör). Neptuuni, Kuu ja Päikese mõjutustega. Õilis täht isegi argitasandil. Hingelise valgustatuse, eneseteadvuse täht. Annab võimekust tungida asjade olemusse. Põhjasõlmel ühendus kinnistähe Shaula (Astel, 24 Ambur). Kuu, Merkuuri ja Jupiteri mõjutused. Kuna Põhjasõlmel on Jupiteri omadused, siis võiks eeldada, et ühendus soosib ühiskondlikku tegevust, materjaalset edu, teadlikuse edasiarengut. Saturnil ühendus kinnistähe Vindemiatrixiga (10 Kaalud). Varjutus seeriast 13 S

1.juulil osaline päikesevarjutus on ühenduses kinnistähe Alhenaga (Põletusmärk), (Päike ja Kuu on tema “teenrid”). Alhena on hea täht, omadustelt sarnaneb Veenuse ja Jupiteriga, seotud kunsti, kodukoldega, kindla perekonnaga, suure elujõu ja pikaealisusega. Saturnil on ühenduses kinnistähe Vindemiatrixiga (Viinamarja korjaja, 10 Kaaludes). Tema hommikune tõusmine kuulutas koristushooaja algust.Ühendus Satruniga võib esile kutsuda depressiooni, skepsist ja umbusaldust.

Põhjasõlmel on ühendus kinnistähe Ras Alhaguega (Maotaltsutaja pea, 22 Ambur).Omab Saturni iseloomu ja koguni mõningaid ebameeldivaid jooni Veenuselt.Varjutus seeriast 13 S, energia on ekspansiivne, mis jääb kurjakuulutavate toonide varju. Eksapansioon sisaldab endas pettumust, vaoshoitust ja kaotust. Samast seeriast on olnud varjutused aastatel 1903, 1921, 1939, 1957, 1975, 1993. Tulemas on 2029 ja 2047 sama seeria varjutused.

25.novembril päikesevarjutus 2.37 Amburis, Saturnil ühendus kinnistähe Arcturusega (Karuvalvur). Peamine täht Karjuse tähtkujust. Omab Jupiteri ja Marsi energiat. Kinnistähtede Spica ja Arcturuse koordinaadid kattuvad, kuid nende kahe tähe vahel esineb ka erinevusi, tihti nende kahe tähe mõjud segunevad. Kuna Spica on mõjukam, siis domineerib ta rohkem. Must Kuu on ühenduses kinnistähe Andromedaga (27 Jäär). Varjutus seeriast 14 N, on väga spetsiifiline. Ta on seotud isiklike suhete, ootamatute finantssündmuste ja korralagedusega. Samast seeriast on olnud varjutused aastatel 1903, 1921, 1939, 1957, 1975, 1993. Tulemas on 2029 ja 2047.

15.juuni kuuvarjutus ajal on Päike ühenduses kinnistähe Alninaliga (23 Kaksikud). Merkuuril ühendus Polarisega (28 Kaksikud). Kuu ühenduses Shaulaga (24 Ambur). Must Kuu ühenduses Algenib (Pegasuse tiib, 9 Jäär). Mõju - võimlikud arusaamatused oma juttude ja tegude selgitamisel teistele. Võib sattuda kergelt ebameeldivasse olukorda, mis kasvab üle skandaaliks.

Marsil ühendus tähe Algoliga (Deemon, 26 Sõnn). Astroloogia seisukohast on ta taeva kõige ohtlikum täht. Omab puhast Saturnlikku ja Musta Kuu iseloomu ja peale selle lisanduvad veel Marsi-Uraani mõjutused. Algoli oht tuleneb tema muutlikust perioodist, mis vaheldub 2,87 päevaga. Kui Algol on ühenduses Marsi või Saturniga, ja seda ta siis Marsiga varjutuse päeval on, kaldub kollektiivne alateadvus oma eesmärkide saavutamisel julmusele ja jõu kasutamisele. Erilist tähelepanu tuleb pöörata õnnetusjuhtumite ja vigastuste vältimise vajadusele. Saturnil ühendus tähe Vindemiatrixiga (10 Kaalud).Varjutus seeriast 13 S.

10.detsembri kuuvarjutuse ajal on Jupiteril ühendus tähe Miraga (Imepärane, 0 Sõnn). Täht sümboliseerib “imepärast tähte” asudes Vaalaskala tähtkuju saba piirkonnas. Oma loomult sarnaneb saturni ja Jupiteri mõjudega. Ühineb hästi Saturni olukorraga või teiste enamvähem ebasoodsate ühendustega. Täht osutab arukusele, visadusele, loogtõsisusele, progressiivsele edasipürgivale vaimule ja kohusetundlikkusele. Soodustab ühiskonnal lahendada raskeid ülesandeid. Mustal Kuul ühendus tähe Alrischaga (29 Jäär). Varjutus seeriast 14 N.


järgneb...

Kommentaare ei ole: