esmaspäev, 10. jaanuar 2011

Uus aasta 2011 - 2

15.jaanuarist alates kroon enam maksevahendina ei kehti. Kui vaadata krooni tuleku ja praeguste planeetide transiite, siis taevaseis selline. Päike opositsioonis krooni Goldenile. Kuu opositsioon krooni Pluutole. Merkuur ületas krooni Põhjasõlme ja teeb trigooni Marsile ning opositsiooni krooni Veenusele. Veenus teeb kvadratuuri krooni Jupiterile. Marss kvadratuuri krooni Estoniale. Jupiter koos Uraaniga teeb täpse kvadratuuri krooni Päikesele ja täpse poolsekstiili krooni Estoniale, midagi suurt ja võimast on läinud. Saturn kvadratuuri krooni Uraan-Neptuun ühendusele. Neptuun trigooni krooni Päikesele. Ainult kaks harmoonilist aspekti on, ülejäänud kõik kvadratuurid ja opositsioonid. Nemad siis lõpetavad selleks korraks 18 aastat kestnud oma raha eksistentsi.

1.juulist enam hindu kroonides ei näidata. Siis on Kuu just üle läinud Wabariigi Pluutost, suur ümbermuutumine on sellega lõppenud. Minu arust huvitav seegi, et ühe euro ametliku kursi (1=15,6466) teisendamisel numbriks 156466, on olemas selline nimetu asteroid nagu 2002 CG 10. Ja krooni kehtima hakkamisel oli ta 14.10 Neitsis, tehes krooni kaardis ühenduse Goldeniga ja kvadratuuri Moneyga.

Nüüd, esimesel jaanuaril oli sama asteroid (CG 10) 3.13 Veevalajas, tehes krooni kaardis läheneva ühenduse MC-ga. Ja wabariigi kaardis tegi konjunktsiooni riigi Veenusega. Kui aga võtta arvesse ainult kolm koma kohta, siis saame 15646. Taevas selle numbri all objekt 4555 P-L, mis esimesel jaanuaril oli ühenduses Saturniga, tehes krooni kaardis ka ühenduse Fortunaga. Jättes ära komakoha saame objekti nr. 15, mis kannab nime Eunomia. Tema on krooni kaardis 24.46 Kaaludes ühenduses Banksiga. Euro tuleku kaardis aga on ta 7.40 Veevalajas ning oli ületanud 1991.a. kaardis Estonia ja wabariigi kaadis opositsiooni Saturnile. Neid võimalikke variante on veelgi, arvestades kahte või ühte komakohta. Selline siis “mäng” nende arvudega.

Segased ja samas põnevad ajad on tulemas. Aastat ilmestavad kahed valimised ja need toovad kaasa tüütuseni kuuldud lubadusi ja kiidulaulu. Peamine sel aastal on muidugi Uraani jõudmine Jäära märki. Aga ka Jupiteri liikumine selles märgis. Astroblogis Tiina Nurk on ära toodud huvitav tähelepanek, et enne 2010.a. Jupiteri ja Uraani ühendust Kalades, oli viimane samasugune seis üsna ammu, 1334. aastal. Enne aastat 1334 oli Anno Domini ajal 12 Jupiteri ühendust Uraaniga Kalades. Aastal 753 ja 836 oli neid kolm ühes aastas. Ja järgmine tuleb 2093. aastal ja kolmel korral. Nende kahe planeedi omavaheline tsükkel on tõesti huvitav, miks ühendused Kalades selliste intervallidega on olnud ja kuidas see kajastub inimkonna ajaloos.

Kui Neptuun 4. aprillil esimest korda oma kodumaja uksest sisse astub, siis on tal juba mõjuühendus riiki sümboliseeriva Estoniaga (1918.a. kaardis). Täpne ühendus tuleb 26. aprillil (pronkssõduri aastapäev!). Neptuun jääb kauaks Kalade nullkraadi ümbrusesse liikuma. Nii, et tal on aega “vett sogada”küll ja küll. Aga palju olulisem tuleb siis, kui Neptuun hakkab riigi Päikesele lähenema ja mõju avaldama. See saab olema alles mais 2013. Aega veel on, et selle ühenduse sisu ja varjatud sõnumit lahti mõtestada. Neptuuni mõjusid on vast kõige raskem seletada, ebaselgust ja arusaamatust tuleb palju.

Pluuto lähenemine horoskoobi Kuule on samuti lähiaegade küsimus. Täpne kontakt juba märtsi algul on. See kindlasti mõjutab Riigikogu valimiste tulemusi. Välireklaam on mõttetu raha raiskamine, seda raha saaks hulga paremini rakendada abivajajate tarvis. Antakse katteta lubadusi ja tehakse ebareaalseid plaane. Eelistada tuleks isikut, mitte tema erakonna kuuluvust. Üksikisikul jääb vähemasti alles tema eetiline-moraalne tõekspidamine ja oma maailmavaadet ei pea ta jagama ega “kohandama” erakonna malli järgi. Mõningad muutused suhetes Venemaaga on osalt seotud ka Pluuto trigooniga riigi horoskoobi Russiaga.

Taasiseseisvus kaardis on Neptuun Kaladesse minnes tegemas algul opositsiooni Päikesele (seda jaanuaris) seejärel Merkuurile ja Kaladesse jõudes Veenusele. Neptuun on juba varem vastaseisu Päikesele (märtsis-aprillis ning augustis 2010) teinud. Nüüd teeb seda teiskorda. Tema vastaseis on seotud viimaste aegadel päevakorral olnud sündmustega. Rida skandaale, suuremaid ja väiksemaid - kultuuriministri ERSO konflikt, Tallinna linnapea rahaafäär jne. Merkuur on selle horoskoobi valitseja ning Veenuse alla käib 6-12 majad, ta on neis kaasvalitseja rollis, kuna majad on suured ja hõlmavad üle kahe sodiaagi märgi.

Neptuuni vastaseis Päikesega võiks tähendada ehk seda, (Päike, kui riigi elujõud), et riik vajab suuremat eneseteadvustust kui seni. Selgemat arusaama, kuhu ja kuidas edasi minna. Arvan, et Neptuuni vastasseisud Päike-Merkuur-Veenus`le paneb aluse muutustele riigi juhtimise süsteemis. Enam tuleb päevakorda presidendi otsevalimine, parlamendi arvuline koosseis, erakondade rahastamine, kohalik omavalitsuses toimuvad ümberkorraldused, maareform (valdade ühinemine). Teravamalt kerkib esile tervishoiu alane teema. Igasugusesse infosse tuleb suhtuda ettevaatlikult, kindlasti üle kontrollida selle allikas. Tõe pähe ei tohi kohe midagi võtta.

Vastasseis Merkuuriga võib kaasa tuua teiste riikidega suheldes üksteise mõistmises valetõlgendusi, pettust, kahjulikke tehinguid, sõnasõda. Opositsiooniga Veenusele kaasnevad hindade hüpped, ebareaalsed suhted, idealiseerimine. Teisalt kasvavad loomingulise potsensiaali võimalused. Neptuuni printsiipide seast tuleks enam tähelepanu pöörata veetranspordile, keemiatööstusele, meditsiinisüsteemile ja finantsasjadele. Neis valdkondades võivad tekkida enamik probleeme, sest Neptuuni vastaseis Merkuuri ja Veenusega nende printsiibid Neptuuni poolt võimenduvad.

Igas kaardis on rida erinevaid punkte, mis käivituvad siis, kui transiitne planeet neid aspekteerib. Punktide all ma mõtlen nii nimetatud araabia punkte. Nad on individuaalses horoskoobis spetsiifilise info täiendav informatsioon. Aga ka mundaanstroloogias nad omavad tähtsust just oma eripärasusega. Et jutt paljalt jutuks ei jääks, siis näited riigi elu ühest süngemast juhtumist. Taasiseseisvus kaardis on punkt Accident (avariid, õnnetusjuhtumid, intsidendid) 17.14 Kaaludes. See punkt aktiveerus Estonia huku ajal selliselt, et jäi selle päeva Päike/Merkuur keskpunktiga täpselt kokku. Teine katastroofide punkt asub 21.3 Kaaludes VI majas. See tegutses Estonia huku ajal nii, et jäi Marsi ja Neptuunu keskpunktiks.

Laevahukuga kaasnes palju igasuguseid jutte. Üks versioon oli pommiplahvatus laeval. Katastroofi punkt 2 asub 16.36 Sõnnis XII majas. Riigi horoskoobis teeb see punkt opositsiooni asteroid Bombenile. Estonia hukus aga jäi punkt väga täpselt Marsi ja Saturni keskpunktiks. Mine võta nüüd kinni, oli siis pomm või mitte? Ja kolmas tähelepanek selline, et punkt Fate (saatus, elutee, hukatus), mis asub 12.37 Skorpionis ja teeb riigi kaardis täpse opositsiooni Sednaga (otsene seos merega), suurõnnetuse päeval oli konjunktsioonis Merkuur/Pluuto keskpunktiga.

Surmapunkt on 26.56 Sõnnis, mis horoskoobis kvadratuuris Päike-Jupiter ühendusega Lõvis. Estonia hukus oli punkt väga täpselt konjunktsioonis Päike/Must Kuu keskpunktiga. Ühelt poolt riigile ränk hoop, teisalt näitas millegi suure kaotust. Seda laevatäis rahva hukk ju on.

Riigi identiteedi punkt on 2.49 Vähis. Estonia huku ajal asus seal transiitne Kuu. Selle punkti lähedale jääb Varuna, mis laevahuku teema üle maailma lasi tuntuks saada. Punkt ise veel langeb 1918.a. horoskoobi Pluuto peale. Kõik planeedid, mis seotud meresõiduga, oma keskpunktide kaudu kuidagi siis õnnetuse eelsoodumuses osalesid. On see ettemääratus või kuidas?

Et edaspidi vältida tragöödiaid, tuleks ka nende punktidega prognoosimisel arvestada. Keeruline see muidugi on aga ettehoiatus siiski parem kui ootamatus ja teadmatus.Usun, et arvesse võttes ohtlike seise, saab nii mõnegi negatiivse sündmuse ära hoida või vähemalt leevendada sündmuse tulemusi. Kui ainult kuulda võetakse ja jamaks ei kuulutata. Selle punktide väljatoomisega ei taha nüüd muidugi öelda, et alanud aasta need jällegi “tööle” asuvad, vaid juhtida tähelepanu, et see oleks üks lisameetod. Eestit tabavaid torme saaks samuti selle info abil ette prognoosida.

Et mitte jääda negatiivse alatooni juurde, siis alanud aastal saab olema mitmeid meeldivaid üritusi ja sündmuseid. Poplaulude maailmakuulsused tulevad esinema (Roxett, Kyle Minogue), toimub koolinoorte laulu – ja tantsupidu, mitmed maailma suurüritused spordis, millest meie oma sportlased osalevad. Toimub teine punklaulupidu Rakveres, Haapsalus suurpidu Kokkutulek, kohalikke rahvapidusid ja palju muid kultuurilisi ettevõtmisi. On ju see aasta ka Tallinn kultuuripealinn Euroopas, erineva maitsele üritusi peaks jaguma. Rõõmu saab tunda igast väiksemastki üritusest või oma ettevõtmisest. Selle positiivse mõttega siis ülevaate uue aasta seisudest lõpetaks.

Terve aasta peamised astroloogilised seisud:

Peamine väikeplaneet asteroidide vöös Ceres liigub aasta jooksul 29 Kaljukitsest kuni 24 Kalades aasta lõpus.

Jupiteri liikumine mahub 26.33 Kalad kuni 00.25 Sõnn
Saturn 16.39 Kaaludest kuni 28.17 Kaalud
Chiron 27.37 Veevalajast kuni 01.54 Kalad
Uraan 26.57 Kalad kuni 00.50 Jäär
Neptuun 26.44 Kalad kuni 28.53 Veevalaja. Ta siseneb Kaladesse 4. aprillil ja aasta lõpus siis on tagasi Veevalajas.
Pluuto alustab uuel aastal 05.19 Kaljukitsest ja jõuab aasta lõpus 07.19 Kaljukitse kraadi.

4. jaanuar – päikesevarjutus 13.38 Kaljukits
10.jaanuar - Merkuur teeb konjunktsiooni Galaktika tsentriga
19.jaanuar - täiskuu 29.27 Vähk-Kaljukits
22. jaanuar – Jupiter siseneb Jäära märki
25.jaanuar - Saturn 17.13 Kaaludes retrograadseks

1.veebruar - Veenus konjunktsioonis Galaktika tsentriga 26.55 Ambur
2.veebruar - kuuloomine 13.53 Veevalajas
8. veebruar – Ceres siseneb Kaladesse
18.veebruar - täiskuu 29.20 Lõvi-Veevalaja
19.veebruar – Päikese konjunktsioon Chironiga 0.44 Kalad
20. veebruar – Merkuur ja Marss konjunktsioon Neptuuniga 28.31 Veevalajas
24. veebruar – Marsi konjunktsioon Chironiga 1.03 Kalades
25.veebruar - Jupiter kvadratuuri Pluutole, 7.02 Jäär – 7.02 Kaljukits

4. märts – kuuloomine 13.55 Kalad
11.märts – Uraan siseneb Jäära märki
19. märts – täiskuu 28.47 Neitsi - Kalad
20. märts – Päike siseneb Jäära märki
20. märts – Neptuuni konjunktsioon Ceresega 29.31 Veevalaja
21. märts – Ceres siseneb Kaladesse
28.märts – kolmas Jupiteri ja Saturni opositsioon, 14.21 Jäär
30.märts – Merkuur muutub retrograadseks, 24.21 Jäär
30. märts – Chironi konjunktsioon Ceresega

3.aprill – Marsi konjunktsioon Uraaniga 1.17 Jäär
3.aprill – kuuloomine kvadratuuris 4. jaan. päikesevarjutuse kraadiga 13.30
4. aprill – Neptuun siseneb Kalade märki
9. aprill – Pluuto retrograadseks 7.30 Kaljukits
17. aprill – täiskuu 27.44 Kaalud - Jäär
23.aprill – Merkuur direktiivseks 12.53 Jäär
30.aprill – Marsi konjunktsioon Jupiteriga 22.20 Jäär

2.mai – kuuloomine 12.30 Sõnn
17.mai – täiskuu 26.13 Skorpion – Sõnn

1.juuni – päikesevarjutus 11.01 Kaksikud
3. juuni – Neptuun retrograadseks 0.55 Kalad
4.juuni – Jupiter siseneb Sõnni märki
8. juuni – Chiron retrograadseks 5.29 Kalad
12. juuni – Saturn direktiivseks 10.26 Kaalud
15.juuni – kuuvarjutus 24.23 Ambur – Kaksikud
21.juuni – Päike siseneb Vähi märki

1.juuli – päikesevarjutus 9.11 Vähk
7. juuli – Jupiteri trigoon Pluutoga
9.juuli – Uraan retrograadseks 4.33 Jäär
14. juuli – täiskuu 22.27 Kaljukits - Vähk
26.juuli – Ceres retrograadseks 0.39 Jäär
30 juuli – kuuloomine 7.15 Lõvi

2. auguat – Merkuur retrograadseks 1.12 Neitsi
13. august – täiskuu 20.41 Veevalaja - Lõvi
26.auguat – Merkuur direktiivseks 18.41 Lõvi
28. auguat – kuuloomine 5.27 Lõvi
30.august – Jupiter retrograadseks 10.21 Sõnn

3. september – Päike kvadratuuris 1.06. päikesevarjutuse punktiga
12.september – täiskuu 19.17 Neitsi – Kalad
16. september – Pluuto direktiivseks 4.53 Kaljukits
17.september – Päike kvadratuuris 15.06. kuuvarjutuse punktiga
27.september – kuuloomine 4.00 Kaaludes

2.oktoober – Päike kvadratuuris 1.07. päikesevarjutuse punktiga
11.oktoober – täiskuu 18.24 Jäär- Kaalud
26. oktoober – kuuloomine 3.02 Skorpion
28.oktoober – Jupiteri trigoon Pluutoga 5.57 Sõnn

6. november – Ceres direktiivseks 16.24 Kalad
9.november – Neptuun direktiivseks 28.08 Veevalaja
10.november – Chiron direktiivseks 0.38 Kalad
10.november – täiskuu 18.04 Sõnn – Skorpion
24.november – päikesevarjutus 2.37 Ambur

10.detsember – Uraan direktiivseks 0.38 Jäär
10.detsember – kuuvarjutus 18.08 Kaksikud – Ambur
13.detsember – Merkuur direktiivseks 3.51 Ambur
21.detsember – Päike siseneb Kaljukits
24. detsember – kuuloomine 2.34 Kaljukits
25. detsember – Jupiter direktiivseks 0.21 Sõnn



3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

25.jaanuar - Saturn 17.13 Kaaludes retrograadseks kuni 12. juuni direktiivseks Kaaludes
Mida pean selleks ajaks ära tegema, st 25. jaanuariks, et mitte suvi otsa oodata, et peale hakata.
Mida seis soosib just Satrun retrograadne Kaaludes?
Merkuuri jutte tean täpult. Tunda ka saanud. Seepärast ohin juba.

Anonüümne ütles ...

Saturni retroperiood Kaaludes annab võimaluse korda seada suhted partneritega, heastada suhet avalike vaenlastega. Isiku tasandil tuleks vaadata, millises majas Kaaludes see retroliikumine toimub. Selle maja tegemisi siis annab ümber teha, parandada.

helin ütles ...

Galatica keskme kraadi, kus see pärit on ?
Otsisin mõniaeg tagasi, et kunata täpselt 27 sai. Efemeriitides on 1. september 2010 26,59
1.oktroober siis juba 27