kolmapäev, 20. mai 2009

Perekond


Perekondade jaotus
a) uraanlikud
b) neptuunlikud

Uraanlikus väljendub avatud süsteemis. Neis ei ole korduvaid teemasid, pole tugevaid astroloogilisi mudeleid. Kõige tugevamad sidemed on seotud valikuga, mitte aga saatusega. Nad on palju vabamad saatusest. Sellise suguvõsa kaardid näitavad ääretult suurt variatsioonide , erinevuste variante. Energia uraanlikus peres on maskuliinne, enamuses jääb peale meesenergia. Sellisesse suguvõssa sünnib rohkem positiivse sodiaagi märgiga inimesi, sünnib rohkem ekstravertseid, päikesekeskseid (ego) lapsi. Päikesel on palju aspekte ja ta on tugev. Kõikidel sellises peres on see rohkem väljendunud. Perekonnas on määrav või keskne isa roll, ta on mõjutaja (kui isa peres polegi ja laps on). Igal juhul mehelik energia väljendub ka naisliikmetes. Naised on eesmärgikindlamad, seda nii positiivses kui negatiivses mõttes. Need, kes abielluvad uraanliku pere liikmega, peavad olema tugevad ja kõigeks valmis, st. Uraan tuleb Neptuuni sisse. Õppima peab tasakaalu partnerite suhete vahel. See on üldse meie eluülesanne kõigile siin Maa peal.

Et, Uraan tunneks end tõesti perena, tuleb end motiveerida parandamise teele minekuks, muuta, luua pöördeid perekonnas kui ka ühiskonnas. Uraan kasvatab oma pereliikmeid ette ühiskondlikuks eluks (ma tahan, et laps oleks vaba, edukas). Uraani perekonnas on kasvatus vaba, last võetakse kui koostöö partnerit. Vanemad ei taha lahendada laste probleeme ja sunnivad neid ise tegema. Noores eas on lastel palju vabadust.

Uraanlik perekond
jaguneb omakorda kahte alatüüpi.
positiivne – kokkuliitev pere, head sidemed
b)negatiivne – lõhkuv pere või üks liige
Positiivses peres liigselt emotsioone ei seota (ei ole eluaegne võlglane). Vahetu peresisene suhet esineb harva, see eest aga on hea ning sõbralik. Hädaolukorras lahendatakse oma probleemid ise (Saturni mõju).
Negatiivse variandi puhul, ülitundlikus, lähedal hullumeelsusele. Inimene võib olla ülikontaktne (elektrijänes (uranismi negatiivsus + uraanilikkus)). Uranistlik tunneb end tõrjutuna, maha jäetuna. Liikmete vahel on võõrandumine, ägedad reaktsioonid, nad on väga radikaalsed, mässumeelne tapja (märatseja hull), antisotsiaalsus. Uraanliku tüüpi preliige näiteks põgeneb kodunt ja väga uraanlik ei talu isegi lihtsat hoolitsust.

Neptuunlik perekond
Neil on peremudelite vankumatu muutumatus, korduvad teemad kõikides liinides ja ühte moodi. Neil pereliikmetel on tihtipeale samad päiksemärgid, stiihiad, majad ja ristid. Üksikud liikmetel võib see ka erineda. Dünastia teemad ikka korduvad. Parim näide suurilma elust on Kennedy`te klann. See dünastia on femiine, neptuunlik. Klannil on peale ühe( John Kennedyl AC Kaaludes) kõik AC-d naismärkides. Korduvad on neptuunlikul perekonnal ka surm ja raha. Kõik neptuunliku perede olukorrad toituvad üksteisest, ka astroloogilised märgid, aspektid on omavahelises seoses. Teistsuguseid eriti endale ligi ei lasta. Kui mõni Uraan satub nende hulka, siis tuleb tal kohaneda Neptuuni stiiliga. Neptuuni peres on kõik võimelised teesklema, mängima harmooniat. Intellektuaalne suhe pole üldse tähtis, selgus ja hoolusus pole vajalikud, väike muinasjutt käib asjaga kaasas. Lähedastel on suhted ka lähedased. Oma vajadustest antakse märku intuitiivselt, sümboolselt. Neptuunlik pere on arheotüübilt feministlik (naiselik). Kaartides domineerivad naismajad, introvertsus, väljendunud Kuu. Ema on peres määrav, tähtis ja domineeriv. Kuu ja naiselikus seob peret ühtseks. Perekriis – see surutakse oma ringi, kriis elatakse ühiselt läbi ja kannatatakse vaikides, kohanetatakse uue olukorraga paremini. Kannatused võetakse varsti märterlikult. Pered on iseeneslikult üksteisest sõltuvad. Nad on olemasoleva säilitajad, religioossed inimesed. Ametistest esineb sageli neptuunlike erialasid - arstid, meremehed, loodusega seotud jt. Teistsugusus on nende jaoks hirmutav.

Positiivne neptuunlik perekond – atmosfäär on peres soe, kindel, emotsiooniderikas. Ei ole peaaegu üldse saladusi, midagi pole vaja peita. Sügavalt rahulolev, harmooniline, absoluutselt rahulolev. Autoriteetideks on õpetajad, preestrid. Harva võetakse kontakti uraanliku perega. Neil on ühine energiaväli, psüühika ka omavahel seotud. Neptuunlik perekond jätab väljastpoolt vaadates ääretult hea ja positiivse mulje. Nad vajavad palju tagasisidet (7 maja printsiip), teiste arvamus on oluline. Nad võivad olla ka uuenduslikud (loomeametites).Perest võivad tulla ka antisotsiaalsed tüübid või diogenese tüüpi inimesed (sealjuures ka loojad). Positiivses neptuunlikus peres peab olema kaks liiget, üks rohkem tuntud, kuulus või rikas ja teine liige lihtsalt toetaja, abistaja, altruist. Ideaalset neptuunliku peret esineb väga harva. Enamasti on rohkem segapere, mõni liige on uraanlik näiteks.

Terroristlik, maffialik, kriminaalne jt. pere on neptuunlik. Negatiivse neptuunliku pere – privaatsuse puudus, teiste lämmatamine (kes erineb neist), klaustroofia. Negatiivses peres pole tõelist tunnete ilu, on ebakõla (minul on külm, teised pangu midagi selga) so. Ka teiste lämmatamine. Peres puuduvad kontaktid välisilmaga, suhtlus on imelik, ka keep smailing kuulub siia. Igasugune kaitse oma kodu sissetungi vastu, kedagi naljalt enda juurde ei kutsuta. Hirm juhtunud asjaolude ees. Mängitakse midegi-kedagi muud kui tegelikult on, ka käitumises, ütlustes jne. Meheliku energia tulek perre on nagu tulnuka tulek, kes ei sobi antud perre. Lapsel raske leida endale eeskujusid. On ainult üks eeskuju, kõik ei saa ju jälgida ühte inimest. Pere vajab usku kellegisse või millegisse. Omane on negatiivsele neptuuni perele masohism, apaatia, depressioon, moraali. Ja eetika normide rikkumine, petmine, salajased vargused, skisofreenia, autismi (ei näe, ei kuule) täielik sõltuvus, religioose maailma ekstreemsuse vormid.

Uraani inimene mängib tundeid, ta peab enne mõistma kui tundma hakkab. Temal on kergem mõtelda kui tunda. Uraani peredes on sünastriliselt palju konjunktsioone aga neptuunlikul on neid väga vähe või pole üldse.
Neptuuni inimene mängib mõtlemist, ta peab enne tundma, siis alles tuleb mõistmine. Temal on kergem tunda kui mõista, teda on kergem mõjutada kui uraani inimest. Neptuuni peres on nurgamajad aktsepteeritud, st. on palju planeete majas. Neptuunlast tuleks otsida läbi 4 maja ja ka nurgamajade kaudu.

Perekondlik teema
Põlvest põlve perekondlik teema stagneerub. Perekondadel on omad kultuuriliinid, müüdid, saladused, valed jms. Saladused koormavad kõige enam. Inimene peab teadma oma esivanematest kõike, nii head kui halba, ka saladusi. See ei tekita illusioone oma pere suhtes ja teab saladusi, see on ise tervem ning ausus ei tekita mingeid raskusi. Saladused teevad haigeks, suletuks(saladused suguvõsas - on Neptuun, Pluuto, IV maja).
On nelja tüüpi inimesi, kes sünnivad või tulevad tulevad perekonda:
a) patuoinas
b) must lammas
c) katalüsaator
d) lepitaja

Patuoinas kannab pere saastatust, ta tõugatakse perest välja, või sünnib puudega ja ei saa välja visata. Ta võtab kanda terve perekonna patud. Saturn on siin suur tegija, ka tugev Kaljukits, X maja või Saturn AC-l. Ta ise ka tunneb oma missiooni või kannab pere probleeme ja tegeleb nendega. Teine tüüp patuoinast on seotud Neptuuniga, puudega, emotsionaalse tasakaalutusega, vaimse puudega. Patuoinas on väga sarnane mõne pere liikmega. 14-aastasel hakkab inimlaps kandma oma karmat (Saturni oposit. Saturnile).

Must lammas tuleb vahel perekonda, kel on täiesti erinevad jooned (ütlus - ma ei tea kellese see laps on läinud). See on peres hästi varjatud teema. Ta murrab pere liini, ka positiivselt ja pere on uhke tema üle. Must lammas võib olla vägagi tervendav aga ka saada patuoinaks. Kannab ka haigusi endas edasi ja toob selle perekonda. Must lammas tuleb tihti pere sisse abielu kaudu või lapsendatud lapse näol. Musta lammast iseloomustab Uraan. Teine näitaja on Marss, nende kahe omavahelised seosed. Parimal juhul saab mustast lambast katalüsaator, halvimal juhul patuoinas.

Katalüsaator on inimene, kes võimeline olustikku muutma. Pere peab sellisel juhul täielikult ümber muutuma. Pluuto ja Skorpion siis. Ta võib tulla, sündida, et vastu võtta pealööki perele. Ta on ainuke, kes saab lukkus ukse lahti teha ja saladused välja lasta. On nagu perekonna tervendaja aga võib saada ka patuoinaks, kui pere seda väga tahab. Ta on muutja, kuid ei saa olla lepitaja. AC-ga Skorpionis inimene ütleb, et teda ei ole tahetud, ei ole oodatud (kuigi vanemad last tahtsid). Katalüsaator ilmub nagu saatus ise, must muutub valgeks või vastupidi. Ta võib olla ka must lammas.

Lepitaja või vahendaja. Ka katkestaja ja muutja. Ta on rahu hoidja, lepitaja. Veenus või Kaalude tüüpi inimene. Veenus I majas, Veenus Kaaludes, jt., lisaks aspektid Neptuuniga. Veenuse inimene ja aspektid Neptuuniga, Päikese ja Neptuuni konjunktsioon, Kaalud, Neitsi ja Kaljukits – need on lepitajale kõige iseloomulikumad. Lepitaja vahel väsib puhvri rollist ja loobub minnes ära.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tänan, Valor. Fantastiline materjal! Püüdsin selle põhjal iseennast määratleda, aga ei tea, kui edukalt. Ise olen kindlasti Uraanlik tüüp - mul on Asc Skorpionis, IC Veevalajas ja Päike Kaljukitses, aga minu isiklik väike perekond - minu tütar ja mina - on peaaegu tüüpiline Neptuunlik pere. Temal Päike Neitsis, Asc Amburis ja IC Sõnnis. Kas nii võib olla?

Anonüümne ütles ...

Igasugused kombinatsioonid peaks olema võimalikud. Varsti avaldan järje perekonna teemale. Teljed sodiaagi märkides. See oleks abiks, et lähemalt uurida oma ja teiste pereliikmete telgede kaudu igasuguseid seoseid.

Valor

Anonüümne ütles ...

mulle tundub, et nii rangelt ikka ei saa perekondi lahterdada, erandeid tuleb liiga palju ja kõrvaltvaatajale ei pruugi kõik silma paista, mis peres sees toimub.
Ah jaa - hästi palju lohakusvigu kirjutamisel :) A la aktsepteeritud nurgamajad - niimoodi võib mõni algaja ju valed terminid omandada.
ohooloom, ptg

Valori tähetarkus ütles ...

See artikkel "Perekond" kui ka eelmine "Suguvõsa" ja varsti ilmuv "MC/IC sodiaagiringis" ei ole minu tekst.Ei hakanud sõnastust muutma, kirjutasin nii nagu originaalis oli.
Püüdsin küll ümberkirjutamisel vigu vältida aga ju see ei õnnestunud täiel määral. Igatahes aitähh vigade äratoomisele.

Valor

Anonüümne ütles ...

Täiesti võimalik, et vead olid algtekstis. Tol ajal ju esoteerilised ajakirjad keeletoimetajat ei kasutanud, trükki läksid artiklid nii, nagu nad olid.
"Aktsepteerima" tähendab "heaks kiitma" või "vastu võtma". Rõhutatud nurgamajad peaksid võõrsõnaga olema "aktsentueeritud nurgamajad".
ohooloom, ptg