neljapäev, 3. jaanuar 2008

Ärka Eesti ja muutu !


Inimene on ikka omajagu uudishimulik, kas ta usub või mitte aga aastavahetusel ilmuvaid horoskoope loeb küll. On neid, kes kohe hakkavad kommentaarides kirjutatud maha tegema, tänitama ja muidu oma vähest teadmatust demonstreerima. Milleks nad siis aastast aastasse neid ostavad ja loevad, kui juba ette on häälestatud negatiivselt? Jätaks selle tegemata ja nii nende kui teiste elu oleks palju kenam, jääks ära see sapine sõnavaht ja asjatu närvilisus ning stress. Need aga, kes asjast aru saavad, on palju tolerantsemad ja omavad rohkem teadmisi, reeglina ei kommenteeri ega tee neid ka maha. Nad oskavad prognoositavast ise oma peaga mõeldes leida, analüüsida ja teha järeldused, mis siinset elu-olu maapeal mõjutab ning kuidas kõik on kõigega seotud.

Mida on siis oodata selle aasta esimesel poolaastal taevalt Eesti jaoks? Kuna pingeid ja raskeid seise on lihtsam horoskoobist näha, siis kõigepealt sellest. Mis muidugi ei tähenda, et midagi positiivset terve aasta jooksu ei tulegi, küll tuleb ja see on paljus ka meie kõigi endi teha. Et mitte lasta end olla mõjutatud teiste astroloogide poolt koostatud aastaprognoosidest, jätsin need nimme lugemata. Nagunii on täpseid ja konkreetseid prognoose ilmvõimatu teha, teha saab ainult üldjoontes planeetide printsiipide kaudu ja ajaliselt määrata ära see kuu või nädal, millal kõige enam oleks oodata disharmoonilisi seise ning pingeid nii ühiskondlikus kui eraelus. Neid pingelisi aegu saab ära hoida, leevendada, muuta oma suhtumist olukorda, kui oled varustatud teadmistega, mis kirjeldavad ja annavad aja, millal see saab olema. Kui olukorda ei saa muuta, tuleb muuta suhtumist ning siis paistab iga kole seis või ränk olukord hoopiski teises valguses. Ja seda ma üritan siis nii ka alljärgnevalt teha Eesti Wabariigi horoskoobi põhjal.

Üks pingelisem periood algab juba jaanuari lõpust ja on seda terve veebruari esimese poole, siis tran. Päike läheb üle nataalse Damoclese, Veenuse, Merkuuri ja VI maja tipu ja Uraani. Transiitne Päike teeb siis ühenduse ka praegu Veevalajas liikuva Damoclese ja Neptuuniga. Päikese üleminek Veenus-Merkuurist on vast lühema mõjuga. Veenus kaardis valitseb IX maja, mis riigi horoskoobis tähistab õiguskorda, kohtusüsteemi, haridust ja teadust, välisasju, suhteid rahvusvaheliste organisatsioonidega jne. Nähtavasti tuleb kemplemist Euroliidu saastekvootide maksustamise ja finantsasjade üle üldse. Veenus kaardis valitseb ka II-st maja, mis sümboliseerib riigi rahvamajandust, rahvuslikku koguprodukti, rahalisi sissetulekuid ja varasid jne. Finantsjuttudest me ei pääse. Merkuur on kaardi AC ja MC valitseja ja viimane sümboliseerib täitesaadavat võimu, lideerivat parteid, milleks hetkel on Reformierakond. MC läheduses liikub edasi-tagasi ikka veel Chaos, sellest need segasevõitu poliitilised mängud juhtpartei ja valitsuse otsustes, õiguskantsleri mahategemine, kahtlased kokkulepped Keskerakonnaga jms. Arvan, et Päikese üleminek nii Veenuselt kui Merkuurilt ja samaaegne ühendus tran. Damoclesega neis ülaltoodud kahe planeedi valdkondades segadust ja arusaamatusi toovad. Merkuur on seotud veel liiklusega, noorsooga, kommunikatsiooniga tervikuna. Päikese üleminek Merkuurist toob lühiajaliselt need valdkonnad esiplaanile.
Aga palju pikema toimega on tran. Neptuuni ühendus nataalse Merkuuriga, mille mõjutoimet oli tunda juba läinud aasta jooksul. Eks terve aasta jooksul olnud sagedased ja rasked liiklusavariid olegi seotud Neptuuni mõjuga nataalsele Merkuurile. See seis ei lõpe niipea, vähemalt terve alanud aasta on tema mõju tunda. Seepärast tuleks ikka rohkem kui kaks korda enne mõelda mida teed ja ette võtad, kuidas liikluses käitud. Kergesti võib sattuda Neptuuni illusioonide küüsi, “meri tundub olevat põlvini”. Sõita ei tohiks kiiremini kui jõuab kaasa lennata Su enda kaitseingel.

Päikese üleminek nataali Uraanist aga võib tuua tõelisi ootamatusi, sest Uraani puhul on praktiliselt võimatu midagi konkreetselt ette prognoosida. Pealegi on riik loodud ajal millal Uraan oli ühenduses Chaosega. Uraani valdkond, mis käib tema alla, on päris lai – elekter, kompuuter, side, lennundus, kosmonautika, progressiivne teaduse, liiklus, igasugused muud ootamatused, äkilised avariid ja katastroofid jne. Eesti Wabariigi kaardis valitseb Uraan VI maja, mille alla kuulub ka avariid ja õnnetused. Igatsorti avariisid, õnnetusi toimub meil üsna sagedasti, kuid sellel perioodil võib neid veelgi rohkem ette tulla. Eesti saab olema rohkem maailmameedias tähelepanu osaliseks juba siis, kui algab tema uus solaar. Seda ka riigi 90-da sünnipäevaga seoses.
Teine minu meelest oluline aeg oleks märtsi esimene nädal, kui Päike läheb üle nataalse Varuna ja Pandora ühendusest Kalades. Mitmed peavad nii lähedasi kui kaugeid väikeplaneete/asteroide kolmanda või isegi neljanda järgu tähtsusega faktoriteks. Olen aga arvamusel, et nendepoolne lisainfo on sageli vägagi oluline ja toimefakt ületab mõnel puhul planeedi oma. Selles saab veenduda kui lähemalt tutvuda eriti kaugete väikeplaneetide osast ajaloosündmustes. Teisest küljest on aga astroloogia ilu ja võlu tema lihtsuses ning võimalikult lihtsalt ning üleliigsete detailideta, peamiste planeetide esiletoomises. Kuldse kesktee leidmine on juba iga astroloogi leida ja teha. Enda tee on praegu sellele vastupidi. Seda seletaks nii, et rohkete faktorite lisamise kaudu jõuan lõpuks ka puhtama ja lihtsama hososkoobi esitamiseni. Tunda annab lähiplaneetide ühendus Neitsis, siit see detailide rohkus.

Palju pikema toimemõjuga on tran. Pluuto lähenev kvadratuur nataali Marsile, mille mõju on tunda ja näha juba praegugi. Niipalju igasuguseid inimohvritega tulekahjusid, raskeid liiklusavariisid , poliitilisi kemplemisi ei esine just nii sageli, kui just selle kahe planeedi mõjutoime ajal. Jaanuari lõpus siirdub Pluuto Kaljukitse, enne seda teeb täpse ühenduse wabariigi nataalsele Ceresele ja Kuu tõususõlmele. Ühendust tõusuasõlmega pole riigi ajaloos enne veel olnud, nii et mida see võiks kaasa tuua on raske öelda? Kuna Pluuto on vana ja iganenu lammutaja ja uue looja, siis pakuks välja, et riiki ootab ees tõsisemate muutuste ajajärk. Vanamoodi enam edasi minna ei saa, tuleb kardinaalselt uut juurutama hakata. Eesmärkidele teisiti läheneda. Seda nõuab ka taeva poolt tran. põhjasõlme liikumine üle nataalse riiki sümboliseerivast Estoniast, täpne ühendus oli 10. detsembril, siis toimus ka Jupiteri ja Pluuto ühendus Amburis wabariigi kaardi IV majas.
Pingelisi seise omaltpoolt vürtsitab Marsi vastaseis Pluutole ja seda oli lugeda, kuulda uudiste kaudu nii läinud aasta viimasel kuul ja saab seda tunda juba kohe jaanuari algusest saati. Ees on oodata ühendus kaardi lõunasõlmega ning edasi-tagasi-edasi liikumine nataali Pluutol. Täpse ühenduse direktiivsel liikumisel teeb Marss nataalse Pluutoga 14. märtsil 2008. Sellel ajaperioodil on Marsil ühtlasi ka vastaseis tran. Pluutoga. Päris pingeline seis kaardi omanikule-riigile. Teades aga neid seise ette, oleks hea olla põhimõtteliselt valmis raskusteks, ennetama ja koheselt ka reageerima ettetulevate probleemide, pakilist lahendust vajavate olukordade lahendamiseks. Mitte nii nagu Loode-Eesti naftareostuse puhul, kui veeretati otsustamist, kes peaks midagi ette võtma nagu kuuma kartulit ühe ametkonna käest teise. Ja peaministri tuntud lause “tule taevas appi”! Taevas tuleb appi kui ise oled mees ning arvestad taevamustri poolt antud seisude lahendamise võimalusi. Jumal räägib meiega läbi tähesüsteemide, tähtede ja planeetide. Aga vähe on neid, kes seda keelt kuulata ja lugeda mõistavad. Siit olekski astroloogide ülesanne viia lihtsalt ja arusaadavalt Looja sõnum kõikideni.

Ja hilissügisel olnud paanika krooni devalveerimisest tulenes samuti Marsi liikumisest Vähk-Kaksikud märgis. Tema retroliikumisel üle krooni tuleku horoskoobi Päikese tõi selle esile. Sama teema kerkib uuesti päevakorda siis kui Marss pöördub ning üle Päikese ja samas lähedal asuva Veenuse uuesti üle läheb. See saab olema veebruari lõpus ja märtsi algul. Kas ka tegelikult kroon devalveeritakse, ei oska nagu ette näha. Kuid ega see ka võimatu pole, sest seda on mitmed astroloogid omavahel ka kaalunud ning proovinud seisude põhjal prognoosida. Üks mu enda oletusi oleks selline, et nii wabariigi kui krooni tuleku (20.06.1992) kaartides asuvad Kuu põhjasõlmed väga lähestikku. Riigi kaardis 29.22 Ambur ja krooni kaardis 0.40 Kaljukits. Pluuto üleminek neist võib tõesti tuua selle krooni devalveerimise? Lisaks on tran. Neptuun kroonikaardi Kuu peal. Ehk on see ka olnud rahva seas paanika üks põhjusi ( Kuu = rahvas)? Samuti on tran. Saturn kroonikaardi Jupiteriga konjunktsioonis, mis omaltpoolt lisab jutte ja kahtlusi krooni püsimajäämisest. Jupiteri alla kuulub muu rahvas (mitteeestlased) ja nende hulgas oli see paanika kõige enam käibel. Mõlemad planeedid (Jup. ja Sat.) on tugevalt seotud majanduse ning finantsidega. Miks ka mitte tran. Jupiteri trigoon iseendale krooni kaardis ja kõik teised tegurid võivad tuua kaasa krooni muutusi!?? Küsimus krooni staatusest ei pruugi kohe veeb.-märts kõne alla tulla aga kevadeks see teema muutub aktuaalseks. Vähemasti on esimesed ohumärgid krooni tuleviku suhtes taevas kirjas. Võimalikud on muidugi ka krooni muutuste muud variandid.

Suhteid teiste maade ja riikidega pingestab ka Uraani viibimine kaardi VII majas, olles pealegi veel DC-ga ühenduses, suhete ja koostöö segadus on väljendunud juba 2007 aasta kevadest saati. Ja see tendents jätkub ka 2008. aastal.
Aprillis-mais-juunis hakkab toimima tran. Uraani kvinkuks nataali Kuule. Päevakorda tulevad uuesti rahva valuteemad – palk, pension, hinnatõused, rahulolematus valitsuse tegevusega.
Riiki sümboliseeriv Estonia liigub Neitsi märgi alguses, Saturni ja Orcuse vahel. Täpse ühenduse Saturniga teeb küll alles 30. mail 2008. Neitsi teises kraadis.Estonia ja Saturni ühendustest oli natuke lähemalt juttu artiklis “Eesti keeruline sügis-talv”, mis ilmus juulikuus. Estonia teeb Neitsi algusest opositsiooni iseendale nataalkaardis. Arvestades nüüd kõike ülalpool öeldut, võiks siiski arvata, et riiki ootab ees ikkagi tõsine muutuste vajadus. Detsembrist liigub Saturn retrograadselt ja see liikumine annab riigile võimaluse teha tõelisi muudatusi, vigade parandusi nii Saturni retroliikumise kui Pluuto poolt käivitadud nataalse tõususõlme ületamise kaudu ning tran. tõususõlme üleminek nataalsest Estoniast.

Juuni teisel poolel moodustub taevakaardil planeetide vahel kaks opositsiooni, mis kujutavad sümboolselt kääre. Päikese-Veenuse vastasseis Pluutole ning Marsi-Saturni vastasseis Neptuun-Kuu tõususõlm. Päike-Veenuse ühendus jääb X majja ja Pluuto oma retrograadsel liikumisel on Amburi viimases kraadis ja täpses ühenduses nataali Kuu tõususõlmega. Käärid tekitavad siis üheltpoolt riigi juhtide ja vanade traditsioonide vastandlike arusaamade teljel Kaksikud/Vähk – Ambur/Kaljukits ning teiselt poolt teljel Lõvi/Neitsi – Veevalaja. Kaasatud on siis 10 - 4 ja 11 - 5 maja valdkonnad. Küsimus selles, et missuguses otsas on kääride teravikud ning millisesse suunda nad on suunatud, mis valdkondadesse. Millised eluvaldkonnad saavad kõige enam torkeid.

7.veebruaril toimub (annular) Päikesevarjutus 17:44 Veevalajas, mis jääb nataali Veenuse ja Merkuuri vahele, tehes opositsiooni nataali Kuule Lõvis. Selle varjutuse täisilming peaks ilmnema siis, kui Päike jõuab Sõnni 17-dasse kraadi. Sellest kraadist teeb Päike aga trigooni wabariigi AC-le. Kas trigoon on alati heatahtlik, saab näha? See varjutus toimub ühtlasi Damoclese peal, see peaks tooma valitsuses ja finantssüsteemis muutusi, nö. mõni “pea kaotab koha”. Oletada võib, et on sunnitud tõstma hindu, mida algselt ei olnud aasta esimesel poolel plaanis teha. Muutusi tuleb ehk ka valitsuse koosseisus või presidendi kantseleis.
Sama kuu 21-sel toimub Kuuvarjutus 1:53 Neitsis ja see saab olema üsna Saturni lähedal. Saturni valitsemise alla kuulub kaardis V maja. Siia alla kuuluvad lapsed, kõrgem seltskond, meelelahutusasutused, fondibörss, sport jms. Kas selle varjutuse tulemusena tehakse muutusi meelelahutusäris (kasiinod), kärbitakse lastetoetusi, mida ühelt poolt nagu lisatakse aga teisest küljest jällegi kärbitakse. Selle kohta on olnud meedias mitmel korral lugeda. Saturni alla kuulub ka vanadus ja vanurid. Pensione ikka terahaaval tõstetakse, kuid igasugused seltsid ja ühingud on jäänud ilma riigi rahalise toetuseta. Miks seltsid, sest Kuu valitseb kaardis XI maja, mille alla käivad seltsid-ühingud. Kas nüüd tuleb muutus või jääb nende hääl hüüdjaks kõrbes. Saturn kas annab või piirab veelgi rohkem. See Kuuvarjutus võib esile tuua mõne seni varjatud või salajas hoitud uue juhtumi, mis kujuneb skandaaliks või hoopiski salatakse jällegi midag valgustkartvat maha.

Kõige selle raskete ja pingeliste seisude juures on koht ka positiivsele, et tasakaal päris välja ei läheks. Head võimalused midagi ära teha, muuta tulevad koos Saturni liikumise ajal tekkiva trigooniga Pluutole. Täpne selline seis oli juba ära juba augustis 2007 (seda edukalt ärakasutada aga ei mõistedud), selle trigooni poolt käima lükatud impulsiprotsessi peaks edasise arengu huvides igatahes ära kasutama. 2008. aasta märtsist juunini on selle trigooni mõjujõud samuti veel toimeulatuses mõjuv. Vahepeal teeb tran. Jupiter tran. Saturnile samuti trigooni. Kahe sotsiaalset elu sümbiliseeriva planeedi harmooniline omavaheline seis peaks andma positiivse impulsi kogu inimkonnale. Seda seisu arvestades võiks aga jällegi arvata, et midagi ikkagi tehakse nii vanurite kui laste heaks ( Jupiter valitseb IC-d ja Saturn V maja). Märtsi lõpus teevad Jupiter ja Uraan omavahel sekstiilse seisu. See peaks samuti toimima heatahtlikult ja andma mitmeid positiivseid suundi. Soosiv saab olema sportlaste saatmine ja finantseerimine Pekingi olümpiamängudele.

Tänamatu ettevõtmine see prognoosimine, paku välja mida iganes, aga ikka läheb teisiti või juhtub midagi muud. Üldsõnaline ta tuli ja see oli ka eesmärgiks. Välja saab tuua põhimõttelised suunad ja ajad, mis peaksid üldjoontes haakuma antud seisudega taevakaardil. Ilmajaam samuti ainult prognoosib ning osutab võimalustele. Nende käsutuses on muidugi koku maailma info ja sellega tegelevad terved kollektiivid. Siit ka suurem täpsus ja konkreetsus. Mõni astroloog ütleb, et tähtis ei ole homme vaid tänane hetkeseis, selle mõistmine ja arusaamine. Kui sellega täielikult nõustuda, siis poleks seda etteprognoosimist küll vaja. Ise leian, et kui meid on varustatud mingisugusegi eelinfoga lähenevatest pinge või harmoonilistest seisudest, siis on inimene või näiteks riik palju rohkem ja paremini valmis vastu võtma seda, mis tuleb ning millest nagu pääsu pole. Olles relvastatud algteadmistega, saab paljutki ebameeldivat ära hoida, pehmendada, muuta. Oodates ja lootes head saab seda mitmekordselt võimendada, teistega jagada ja positiivsemat üldse juurde anda.

Oleks vast kena, kui ma mitmetes raskete seisude tagajärgedes ka eksiks. Siis tuleks ju vähem pahasid sündmusi. Tean, et paljudele ei meeldi mu negatiivsete seisude esiletoomine ja vähene positiivne esitamine. Samas mulle ei meeldi see jaanalinnu mentaliteet – peita pea liiva alla ja siis ei paista miski nii kole ja hirmuäratav. Parem oleks pingetes näha ja leida seda edasiviivat jõudu, seda õigesti ära kasutada, mis arengule omaltpoolt kaasa aitaks. Mitmed taevaseisud on rasked, kui mitte lootusetud.
Meid ootab siis ees muutuste aasta, millega tuleb kaasa minna, mitte aga vastuvoolu ujuda.
Nende mõtetega lõpetades soovin oma lugejatele Head Uut Aastat ja ning ikka kõike paremat ja rohkem head lootes! Sest lootust ei saa meilt keegi ära võtta.

Lugupidamisega
Valor

Kommentaare ei ole: