pühapäev, 23. mai 2021

Huligaan või kangelane

 

Artikkel on võetud ajakirjast TM (Tehnika maailm) 5/2012. Autoriks on märgitud Tormi Soorsk. Artikli peamine eesmärk on vaadata kuidas osalesid teemaga haakuvad asteroidid.

Kaheksakümnendate aastata lõpus räägiti NSVL-s, et kõige pehmem on sõita mööda Leningarad – Moskva maanteed, sest see on kaetud kindralite papaahadega. Oli ju 28.mail 1987mõnda aega pikki seda maanteed lennanud 18 aastane sakslane Mathias Rust, kes maandus Punasel väljakul, mille tõttu võeti oma kohalt maha neli marssalit ja umbes 300 kindralit-polkovnikut ja teisi kõrgemaid ohvitsere.

Noorel Mathias Rustil (sünd 1.juunil 1968) oli maikuuks kogunenud umbes 50 lennutundi lendamist. 13.mail rentis ta kodukoha lähedalt Uetersenist neljakohalise Cessna F172P Skyhawki pardatähisega D-ECJB, millest lasi eemaldada ülearused istmed ja paigutas asemele lisamahutid mootorikütuse jaoks.Seejärel lendas ta paar nädalat ringi Põhja-Euroopas, külastas Fääri saari, Islandit ja Bergenit. Hiljem tunnistas ta, et kõik see oli ette võetud oma piloodioskuste täiendamiseks.

Tema kosmogrammis on Icarusel ühendus Musta Kuuga Sõnnis ja Daedalusel ühendus Merkuuriga. Mõlemad tegurid olid tõukeks, et huvitus lennundusest.


                                                                 Mathias Rust 1.06.1968

28.mai hommikul jõudis ta Helsingi Malmi lennuväljale, kus tankis lennuki paagid täis. Tankivad tehnikud olid üpris imestunud – ütles, et lendab Stockholmi, kuhu on poolteist tundi lendu, aga tangib, nagu tahaks Ameerikasse põrutada. Kell 13.10 sai noormees loa väljalennuks ja ta lendaski esimesed 20 minutit Stockholmi suunas. Siis kandis ta dispetserile  ette, et temal ja lennukil on kõik korras ning lisas traditsioonilise lahkumistervituse. Seejärel lülitas ta lennuki raadiosaatja välja ning pööras lennuki järsult Soome lahe suunas, laskudes samal ajal kõrguseni 80-100 m.Tulemusena kaotas lendu jälginud Sipoo radar ta silmist. Ärevuses lennujuhid saatsid välja päästeteenistuse otsimiskaatri. Jõudnud punkti, kust Rust oli viimase teate saatnud, nägid nad veepinnal suurt õlilaiku. Oletanud, et lennuks on vette kukkunud, pöördus kaater tagasi. Hiljem levis versioon, et Rust oli ühe kanistri avatuna vette visanud, et imiteerida lennuki hukkumist. Kinnitust sellele ei leitud. Igatahes esitasid soomlased hiljem Rustile 100 000 dollarise arve tarbetu päästeoperatsiooni eest. Kas see sai ka makstud, pole teada. Kuid kummalisi või seletmatuid fakte selle lennuga seoses tuleb veel.

Rusti lennu alguspunkti start algas Helsingist kell 13.10. Kogu seda avantüüri, kui nii võib nimetada, juhib Merkuur, olles nii AC kui MC valitseja. MC on ühenduses Lilithiga, mis toonitab ettevõtmise avantüristlikkust. Heatahte avaldusega siin tegemist ei ole. Mastaapset skandaalile viitab Jupiteri ühendus Russiaga Jääras.Päike kui selle ettevõtmise tipp on ka kujundi saatuse sõrm tipuplaneet. Aluse teevad Neptuu ja Pluuto. Karmal ühendus Icaruse ja Merkuuriga Kaksikutes ja see kooslus opositsioonis Saturn-Uraan ühendusega. Marsil opositsioon Neptuuniga. 

                                                    Rusti start 28.05.1987
 

Aktsioonis osalesid teemale viidates järgmised asteroidid:

Helsinki 11. Vähis kvadratuuris Kuu sõlmedega Jäär/Kaalud

Suomi 14. Jääras

Moskva 22. Skorpionis

Muskau 26 Kaljukits

Moskvina 2.Lõvis

Germania 9.Vähis ühendus Marsiga

Lucifer 9.Kaaludes ühenduses Kuu lõunasõlmega

Sverige 19.Amburis ühenduses Saturniga

Leningrad 20. Lõvis olles täpses trigoonis Jupiter/Russia ühendusega

Fortuna 13.Vähis sekstiil Veenusega Sõnnis

Kaugetest asteroididest osalesid oma panusega:

Chaos 12. Sõnnis ühenduses Veenusega + Pandora

Ixion 20.Skorpionis ühenduses Moskvaga

Varuna 22.Kaksikutes ühendus Chironi ja suurema orbiga ka Merkuuriga

Makemake 0. Neitsis ühenduses Nessuse ja Russ`iga

Damocles 17. Kalades täpses kvadratuuris aktsiooni alguse Kuuga Kaksikutes

Rhadamanthus 12.Neitsis ühenduses aktsiooni AC-ga

Rhadamanthus on osa allmaailmast, vagade ja õiglaste surnute elupaik. Algselt mõeldi Elysioni väljade all maailma lääneserva piirkonda, kus pärast surma elavad igaveses õndsuses kangelased (näiteks Achilleus ja Menelaos). Valitsejaks on seal Rhadamanthus.

Mathiase perenimele lähedale kõlalt võiks olla asteroid Rusin, mis kaardis on Kaksikutes Päike ja Kuu vahe. Teine Rust võiks olla Rusty, mis samuti Kaksikutes ja ühenduses Päikesega! Eesnimega seostaks Mathesis, mis tema kosmogrammis on ühenduses Pluutoga Neitsis. Maikuu aktsioonis on eesnimega asteroididel rohkem tegemist. Mathieu 26.Lõvis täpses trigonis Uraaniga  Mather 21.Kaksikutes ühendus Chironiga, kuid arvestades taevakehade suuremat konsentratsiooni Kaksikutes võib lugeda , et ta on nendega ühenduses. Kolmas, Mathesis 21.Jääras ühenduses Jupiteri ja Russiaga.Tekstis esines number 8255, selle numbri all on asteroid Masiero ja asus ta 15.Kalades suht DC lähedal ja teeb ka ühenduse Damoclesega. Samuti opositsiooni vene mütoloogia esindja Peruniga Neitsis. Kvadratuur ka Kuu ja Karma ühendusega Kaksikutes.

Mathiase kosmogrammi seosed lennuga. Asteroid Moskva tegi ühenduse tema Neptuuniga Skorpionis. Riidu esindav Eris tegi ühenduse tema Kuu põhjasõlmega Jääras. Ja Jupiter-Russia ühenduse tema Saturniga Jääras. See ühendus Jääras ajaendaski sellist avantüürset asja ette võtma. Asteroid Phaeton tegi ühenduse tema Musta Kuu-Icarusega Sõnnis. 

 järgneb.....

Kommentaare ei ole: