laupäev, 30. jaanuar 2021

2021 ja maailm - 5

 

Mõned mõtted ja arvamus meie riigi asjadest. Meil siin Läänemere ääres elades on ikka üksjagu vedanud. Pole suuri maavärinaid, ei purska vulkaanid. Harva on suuri uputusi. Tornaado juhtumeid üliharva. Torme on aga see kuulub meie kliimavööndi juurde. Maailma kliimköögis toimuvate muutuste taustal meil suved tulevad soojemad ja kuivemad. Vahele aga ekstremaalseid torme ja suuremaid paduvihma päevi.

Sügisel 2020 kirjutasin nii....Meil on poliitika on läinud selleni, et kõik elu valdkonnad on poliitikute kontrolli alla. Liiale on mindud sellega,et nad aina õpetavad kuidas elada ja kuidas ei tohi olla.Võimu asi pole kogu aeg õpetada, dikteerida inimeste igapäeva elu.Nende asi on paika panna üldine strateegia ja struktuur. Minu arvamus, et enamik juhtivaid kohti - peaminister, linnapea, juhtide asetäitjad jt. ametikohad tuleks depolitiseerida. Juhtkond peaks koosnema asjatundjatest, spetsialistidest mitte erakondade juhtidest ja nende liikmetest. Poliitik tegeleb enamasti rohkem oma erakonna või partei heaoluks kui oma valdkonna arengu arendamisest. Poliitik tegeleb oma koha säilitamise eest rohkem kui töövaldkonna arengust. Esinemised tv või raadios on ainult fooni loomiseks,et  olen kogu oma energia ja oskused ühiskonna hüvanguks rakendanud.Esinemised ei ärata usaldust, aina loosungid ja üldine sõnavaht. Sõnadele ei järgne tegusid.Või lähevad sõnad lahku tegemistest.

Praegusel ajal tuleks tegeleda viiruse ja majanduse ellujäämise nimel. Abielu referendum, kui see üldse tuleb, selle võiks edasi lükata või üldse päevakorrast maha võtta. On palju olulisemaid asju ajada. 13.jaanuaril astus Ratas tagasi, tehes sellega tee lahti uuele. Tema teine valitsus asus valitsema 24.aprillil 2019. Seda uut iseloomustab transiitsete planeetide ühenduses Ratase teise valitsuse planeetidega. Transiitne Marss konj. Päikesega Sõnnis

Transiitne Kuu konj. Saturniga Kaljukitses

Transiitne Päike konj. Pluutoga Kaljukitses

Transiitne Veenus konj. Kuuga Kaljukitses

Transiitne Merkuur konj. Estoniaga Kalades

Piisavalt ühendsusi, mis tingisid vana valitsuse langemise ja avasid ukse uuele. Kas see uus just kõige paremaks kujuneb, aeg näitab. Karmide seisudega sündinud algus tavaliselt lõppeb kehvasti. Või siis nähakse kurja vaeva, et veepeal püsida.

Karta on, et maksud hakkavad meid rohkem piitsutama.Riigikassa naa tühi, tuleb makse tõsta. Süüdistatakse, et metsa liiga palju raiutakse. Poliitikud püüavad ka siin oma võimu näidata ja otsustada kes mida ja kuipalju rajuda tohib. Peaks aga selle otsuse ikka asjatundjate teha olema. Iga kingsepp jäägu ikka oma liistude juurde. Riigi asi välja töötada metsanduse strateegia.

Nüüd jaanuaris on uus valitsus uue peaministri ja uute ministritega.

Koalisatsiooni leping allkirjastati 25.jaanuaril 2021 kell 14.30. President nimetas valitsuse ametisse 26.jaanuaril kell 08.44.

Valitsus andis vande kell 10.03. Uuest valitsusest ja ministritest kirjutan eraldi artiklis, mille koostamine käib aga see võtab veel aega.

Artiklitele poolt või vastuväiteid ootaks aadressil astrotaat ät gmail. com

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Vöta asteroidid appi! Oled ju köik sündmused enne veeuputustki nende abil ära seletanud. Kahtlema oled hakanud nüüd asteroidides!? Vähemalt poliitikat oled öigesti kajastanud. Lase tulla! Loeme huviga.