esmaspäev, 18. jaanuar 2021

2021 ja maailm - 3

 

Mis on siis tulemas? Tuleb see, mis tulema peab. Inimene januneb teadmatuse infonäljas. Kangesti tahab teada kuidas peaks talitama ja millest hoiduma.Varustatud teadmistega annab see võimaluse kas muuta, leevendada või sündmust hoopiski ära hoida.Tuleb tema infonälga kustutada.Panen mõningad mõtted kirja.

2020.a lükkas käima kolm uut tsüklit. Pluuto ühendused Saturni ja Jupiteriga ning 2020 detsembris käivitus Jupiter-Saturni uus 20 aastane tsükkel. See viimane on otseselt seotud ühiskonna ja majandus-finantside eesseisvate arengutega. Krüpto ja bitkoinide raha jätkuv laienemine ning kasutusele võtmine, selle kallinemine.Sellel või järgnevatel aastatel tuleb päevakorda ka digieuro!Kindlasti siis kui Uraan veel Sõnnis asub.

Aasta esimesel poolel nii Uraan kui Must Kuu asuvad Sõnnis. Koos nad raputavad igapäevaselt maailma finantsturgu. Uraani täpne ühendus Musta Kuuga toimus 22.detsembril 2020, peaaegu Jupiter-Saturn ühenduse ajal.Sellel peaks olema oma müstiline tähendus. Must Kuu ise siirdub 21.juunil Kaksikute märki ja jääb sinna aasta lõpuni. Selles märgis asudes kaasneb provokatsioonide, laimujuttude ja valede, petmiste suurem levik.Vandenõu teooria pooldajad saavad uut indu. Aktiivsemad on igat masti sulid, sullerid, petised  jms.

Uraan Sõnnis – finantsasjades on oodata äkilisi pöördeid, tõuse ja langusi. Samm sammult kaob sularaha.Kaardimaksed üha laienevad. Nii on ka lihtsam jälgida, kes mida ostab ja mille peale raha tarvitab. Nafta hind jätkab sama kurssi, mis eelmisel aastalgi. Kord langeb ja siis järsku tõuseb, et uuesti langeda. Naftatootmise gigandid ei taha hinda ülesse kruvida sest madalama hinnaga on kergem konkureerida alternatiivsete energia tootjatega.

Hoogustub võitlus keelata ära kivisöel töötavate elektrijaamade tegevus. Tuumaenergeetika on aastaega tugevasti arenenud aga ei taheta uusi jaamu teha. Ikka on nahavahel hirm mitme varasema jaamade avariide ja tagajärgede pärast. Ega sadat protsenti karantiid, et õnnetusi ei tule, ei anna ükski tehniline ala.

Roheenergia laiem levik. Ka sel alal tuleb tagasilööke. Alati leidub, kes kaikaid kodaratesse loobib. Kliimaaktivistid jätkavad oma missiooni. Jätkub kliima soojenemine, mis on eelmäng väikese jääaja tulekule. Kas ikka on kummaline,et selleks, et tuleb külm aeg peab enne soe ära olema. Igasugusele tõusule peab järgnema langus. Nii et ole siin midagi kummalist ja üleloomulikku. Tsüklid tekivad ja surevad, kustuvad, et uuesti sündida ja korduda uuel tasandil. Looduskatastroofid on olnud,on ja tulevad ka järgnevatel aegadel. Kes ootab täpsemat prognoosi see peab pettuma. Selleks,et näha kuidas läheb ühel või teisel riigil, firmal, ettevõttel, laeval või lennukil, tuleb kaasata ka nende enda horoskoop.Seda ma toonitan aastast aastasse aga ikka nõutakse sündmuste jaoks täpset kohta ja aega.

Poliitiline olukord maailmas liigub selles suunas, et vanad jõud püüavad säilitada oma positsioone ja uuemad üritavad rohkem kanda kinnitada. Konservatiivsed jõud püüavad karmistada reegleid.Tsensuur püüab oma positsioone laiendada ja teeb seda.Räägitakse vihakõne seadustest. Mis see vihakõne üleüldiselt siis on. Kui keegi karjub, räuskab, ropendab – on see vihakõne. Pigem on see emotsionaalne purse, eneseväljenduse madalaim aste, harimatus ja käitumise hälbe. Muidugi paljud väljaütlemised ei kannata trükimusta. Mitmed ütlemised häirivad ja solvavad aga kohe pidada neid vihakõneks on liiast. Kuhu siis see piir tõmmata, mis on emotsionaalne purse ja mis päris vihakõne. Pole veel keegi seda täpsemalt paika suutnud panna. Ees terendab sundkiibistamine. Keeldujad satuvad raskesse olukorda.

Ei pruugi saada laenu, tööd, arstiabi, reisida jms. Kui võim ja vägi muidu pole teostatav siis minnake vägivalla juurde. Kõrrikargamine on üks jõhkratest meetoditest. Lokaalsed sõjalised konfliktid on pea vältimatud.Pluuto ja Erise kvadratuur aitab kaasa. Igasugustele alterntiivsetele organisatsioonidele püütakse takistusi teha. Ülemaailmne politsei riikluse oht.

Teisalt ülemaailmne liberalism püüab oma vaateid ja veendumusi rahvale peale suruda.Laiahaardeline LGBT, BLM, soovahetused, sooneutraalsus viivad lõpuks krahhini. Kui on BLM (Black Lives Matter) siis on õigus ka WLM (White Lives Matter) eksiteerimiseks.Veel parem oleks All Lives Matter? Õigus elule on kõikidel värvidel. Ühte ei tohi eelistada teisele. Tuleb ise olla inimene suure tähega siis suhtuvad ka teised lugupidavamalt ja sallivamalt.

Kõike sildistada demokraatiaga pole ka päris õige. Demokraatia on paljuski varjatud diktaatorlus.Vaadates mis maailmas toimub tekib selline tunne, et demokraatiast on ainult riismed järgi. Kõik aina räägivad demokraatiast aga tegudes seda küll tunda pole.Elatakse illusioonides. Ega see enne ei muutu kui Neptuun märki vahetab. Mis siis edasi, ainult Taevas üksnes teab.Lootus on, et muutuvad praegused arusaamad ja absurdsed ilmingud.

Duaalses maailmas ei saa olla kolmandat sugu. Seksuaalõpetus alaku siis kui noored on selleks küpsed, mitte lasteaia tasemel neile seda peale sundida, millest nad õigesti veel aru ei saa. See kõik lõhestab põlvkondi ja tervet ühiskonda tervikuna. Ülemäärane tolerantsus lõppeb tupikuga. Allumatus igasugustele piirangutele jätkub ka uuel aastal.

Meie praeguste teadmiste ja hinnangutega mõista kohut varasemate tegemiste üle on vale. Monumentide, mälestusmärkide lõhkumine, teoste sisu keelamine või moonutamine ei tee olematuks kunagi olnut. Siis oli teistsugune arusaam,teine olustik, teine poliitiline ja kiriklik võim, nüüd teine aga ega seepärast pea kõike lõhkuma ja hävitama, kustutama.Me saame anda hinnangu siis olnule aga ei tohi seda ajaloost kustutada. Mis olnud see olnud. Juurte läbirajumine kuivatab ajaloo puu ära ja meil polegi millest õppust võtta, millele toetuda. Sest kõik on tundmatuseni moonutatud ja ära väänatud.Meil õnneks pole selle hullusega kaasa mindud, mälestusmärke maha pole tõmmatud. Küll aga on kaasa mindud originaalteoste moonutamistega. Näiteks A.Christi kriminaalteos „Kümme väikest neegrit“ on ümber nimetatud, nii raamatus kui filmides. Häbi niimoodi klassika ümber käia. Taolisi näiteid on vägagi palju.Originaale ei tohi „vägistada“.

Progressiga ja tehnoloogia arenguga kaasnevad tagasilöögid, altminekud, krahhid. Need on uued õppetunnid ja inimkond peaks neid õppima vältima. Ainult eitades ja vastu sõdides vead isesenesest ei kao ega parane.

Kas G 5 saab olema nii ohtlik kui räägitakse? Igal asjal, nähtusel, leiutisel on omad vead ja head küljed. Tuleb kaaluda kumb pool kas plussid või miinused kaaluvad üle. G 5 vastased võiks pakkuda alternatiivi. Ega nemadki soovi loobuda nutitelefonidest ja vabalt levivast internetist.

Rail Baltika, kas on end ära tasuv ja nii mõttetu kui väidetakse.Tekib küll üsna palju küsimusi, et kes sellega sõitma hakkab ja kust võetakse see kauba hulk, mida saaks raudteega vedada. Koormus loodusele on märkimisväärne. Kas asi väärib küünlaid? Arusaamatu või küsimusi tekitav on tõdemus,et raudtee trassi läbimist maaomanike maadest läbimisel küll küsitakse aga ei arvestata pea üldse. Nendele ja paljudele teistele tuleb eesolevastel aastatel vastused leida ja ratsionaalselt ning mõistlikult edasi minna.

2 kommentaari:

Steve ütles ...

Minul on küsimus: kas üldse saab rail baltic sellisel kujul valmis? Ma pole elukutseline astroloog ja raske on sellele vastata vaadates pelgalt praegust kulgu. Küll intuitiivselt tekib tunne,et see projekt hüljatakse ja mingi välise teguri tõttu. Ise asi,kas see kajastub ka kaartil aga tasuks uurimist.

Valori tähetarkus ütles ...

RB teema jaoks pole algandmeid kogunud. Teema ise ka eriti ei huvita, kõigega ei saa ja ei jõua tegeleda.