neljapäev, 15. august 2019

Uppumatu 401 - 12


Seoses Titanicuga räägiti tollel ajal, et ebatavaliselt suur hulk inimesi tühistas reisi enne algust. 700 kajutit jäid tühjaks. Lisaks lahkus kass oma nelja vastsündinud pojaga, millepeale lahkus ka katlakütja öeldes omaette, et „see kass teab midagi ...“On sellel ütlusel tõepõhi all või mitte, kes teab?

Teiste seas, kes tühistasid reisi oli miljonär Georg Washington Vanderbilt II. Tema kosmogrammis on Titania 5 Amburis tehes trigooni Neptuunile Jääras ja Charybdise ning Scylla ühendus Neitsis. Laeva hukkumise aegne Titania asus Veevalaja teises kraadis ja tegi kvadratuuri Merkuurile Skorpionis.
Reisist loobus kirjanik Theodore Dreiser (27.07.1871-28.12.1945).Titania 10 kraadi Skorpionis trigoonis Scyllaga Vähis. Titanicu uppumise Titania tegi opositsiooni tema Päikesele Lõvis.

Loobuja oli ka Guglielmo Marconi (25.04.1874-20.07.1937). Titania 0 kraadi Kaksikutes trigoonis Scyllaga Veevalajas. Laeva uppumise Titania tegi just ühenduse tema sünni Syllaga.
Loobuja oli ka teatriprodutsent ja hilisem filmi MGM asutaja Edgar Selwyn (20.10.1875-13.02.1944 (68) ). Temal Titania asub Jupiteri ja Merkuuri keskpunktis Skorpionis. Pluuto ühendus Scyllaga Sõnnis. Saturnil täpne opositsioon Uraaniga Lõvis ja Saturnil on ühendus Charybdisega.

Kuulsatest hukkus näiteks John Jacob Astor IV (13.07.1864-15.04.1912). Kosmogrammi Titania 5 kraadi Jääras ühenduses Neptuuniga teeb trigooni Scyllaga Skorpionis ja kvinkunksi Musta Kuuga Neitsis. Uppumise ajal Titania tegi sekstiili Scyllale Amburis, kvadratuuri Marsile Sõnnis.

Üks erilisem lugu on seotud Violet Jessopiga (1.10.1887-5.05.1971), kes oli Titanicul stjuardess. Pääses Titanicu õnnetusest. Edasi töötas Olympicul. See laev sattus õnnetusse kuid ei uppunud. Edasi töötas naine Britannicul, mis aga sõja ajal uppus. Ka sellest õnnetusest ta pääses eluga. Tema kosmogrammis on Titanial täpne ühendus Leviathaniga Vähis. Saturnil opositsioon Atlantisega. Päikesel ühendus Uraaniga Kaaludes. Arvatavasti on Kuu ühenduses Musta Kuuga Jääras olles siis opositsioonis Päike-Uraaniga. Päikesel täpne ühendus Psychega Kaaludes!


Laevahuku seosed Violeti sünnikaardiga. Huku Päike-Merkuur tegid opositsiooni tema Merkuurile Kaaludes. Huku Jupiter täpselt tema Scyllal Amburis.Titania tema Atlantisel.Must Kuu opositsioonis tema Leviathaniga Vähis. Kahjuks pole teda Violeti täpset sünniaega. Kosmogrammi avamisel võiks kasutada ka surma ja leina asteroide, saab natuke täpsema pildi juhtunust. 

Titanicult pääsenud Millvina Dean oli viimane inimene, kes pääsenutest elas kõige kauem. Sündis 2.02.1912 ja suri 31.05.2009. Tema kosmogrammis on Titanial ühendus Musta Kuuga Kaljukitses. Must Kuu on kvadratuuris Leviathaniga Kaaludes. Jupiter opositsioonis Atlantisega Kaksikutes.Seosed. Laevahuku Päike-Merkuur tema põhjasõlmel Jääras. Millvina oli ühkesanädalane kui Titanic uppus. Paljud planeetide ja asteroidide seisud pea samad mis laeva hukkumise ajal.

Titanicu vraki leidis ülesse Robert Ballardi ekspeditsioon. Asi olevat nii olnud. Järgnev info pärineb Delfist (8.04.2019):
Ilmselt pole maailmas olnud ega tule ka edaspidi kuulsamat laeva kui Titanic – uppumatu palee, mis sai hukka juba oma esimesel reisil. Laineri vrakk leiti 1985. aastal ja sellega täitis seda otsima läinud ekspeditsioon ka oma väidetava eesmärgi.
„Väidetava“ seetõttu, et kui Robert Ballard merele läks, siis oli tema avalikuks eesmärgiks küll Titanicu leidmine, kuid tegelikult olid reisi rahastanud USA sõjaväelased andnud talle sootuks teistsuguse sihi: käia vaatamas, kuidas elavad tuumaallveelaevade U.S.S. Thresheri ja U.S.S. Scorpioni vrakkide reaktorid ja tuvastada, ega laevu ei uputanud ometi NSVL.

Ballard tegigi töö ära: tuvastas, et radioaktiivset materjali merre ei leki ja et venelaste kätt õnnetustes mängus polnud. Ekspeditsiooni oli selleks ajaks aga veel 12 päeva järgi jäänud ja nõnda otsustas ta ka reaalselt Titanicut otsima hakata. Nädal hiljem leidis ta maailma kuulsaima vraki.
USA merevägi oli uudisest šokeeritud, sest kardeti, et venelased saavad selle põhjal aru, mida Ballard tegelikult seal ookeani osas tegi. Terve maailm oli Titanicust aga nii lummatud, et keegi isegi ei kahtlustanud muid motiive.
Algallikas: National Geographic.

Rober Ballardi Must Kuu asus 23 Kaksikutes. Päeval mil leiti vrakk tegi Must Kuu opositsiooni tema kosmogrammi asteroidile Titania-lõunasõlm ühendusele.
Balladi kaart on mitmeti huvitav.Berger ja Berge ühes kraadis 23 Veevalajas. Odysseus ja Ulysseus ja põhjasõlm ühenduses Neitsis. Tema Päike ühenduses Atlantise ja Eurekaga Vähis. Titania Skorpionis. Vraki leidmise ajal tegi lõunasõlm ühenduse selle tema kosmogrammi Titaniale. Vraki avastamise Päike tegi ühenduse tema asteroidile Heureka Neitsis.


Titanicu vraki ülesleidmise kaardis on Odysseus ja Ulysseus ülitäpselt ühes ja samas kraadis – 24.04 Jääras ja retros.Selles Jäära kraadis asus hukkumise Päike!
Titanic hukkus kui Kuu asus 27 Kalades. Vraki esimesed osad leiti kui Kuu asus 29 Kalades. On kuidas selle täpsusega on aga fakt ise ju põnev.



1986 Ballard juhib teist ekspeditsiooni, maandudes sukeldussõidukiga Titanicu tekil.Tehakse 57 000 fotot, mis näitavad detailselt vrakki ja ümbritsevat rusuvälja. 1987 USA Kongress kuulutab vraki rahvusvaheliseks mälestiseks. 1998 esimesed turistid laeva varakil. 2004 Ballardi sõnul on turistid ja aardekütid kohta märgatavalt kahjustanud.
15.aprillil 2012 läks 5500 esemest koosnev kollektsioon, mis on kogutud  seitsme ekspeditsiooniga, New Yorgis oksjonil müüki.

järgneb ...

Kommentaare ei ole: