laupäev, 3. august 2019

Uppumatu 401 - 10


Titanicu kraadid

Astroloog Eileen Grimes on põhjalikult uurinud nii Titanicu ehituse, vettelaskmise ja kokkupõrke kaarte. Samuti laeva kapteni, meeskonna ja reisijate sünnikaarte. Tegi kindlaks ühe ühise faktori, mida ta nimetab „Titanicu kraadi punktideks“(Titanic degree points). Tema analüüsi kohaselt on need punktid vahemikus 19-25 kraadi kardinaalsetes märkides, eriti 21 kraadi Jääras.
Ilmneb, et 83 % reisijatest ja meeskonnast on need punktid kaardis üsna olulised. Kui Titanicule pandi kiil, 31.märtsil 1909 kell 6 hommikul (minul on selles artiklis kellaaja suhtes kasutusel teistsugused andmed) Belfastis, oli tõusumärk 23 Jääras. Uraan 21 Kaljukitses ja Marss 23 Kaljukitses. Ehitaja firma Päike 21 Jääras.

Laeva vettelaskmisel valitses Veenus (mere)reiside IX maja ja oli ühenduses Neptuuniga 20 kraadi Vähis. Kokkupõrke ajal oli Neptuun täpses kvadratuuris sõlmedega 21 Jäär-Kaalud. Päike oli ühenduses retrograadse Merkuuriga 25 kraadi Jääras. Morgan Robertsoni sünni Merkuur oli opositsioonis kokkupõrke kraadi Merkuuriga, jäädes jällegi Titanicu kraadide sisse. Sellised siis Eileen Grimes´i tähelepanekud.Ta ei spekuleeri nende kraadide astroloogilisel tähendusel, kuid ilmne seos on T-kvadraadil, mis moodustub kinnistähtede Baten (21 Jääras) ja Spica (23 Kaaludes) opositsiooni ning Pollux (22 Vähis) ja Procyon (25 Vähis) kvadraadiga neile. Samuti on kirjutanud Bill Meridian Vähi-Kaljukits telje tähtsusest maaimas asetleidvate sündmustes taustal.

Huvitav oleks välja uurida kas Estonia hukus on ka omad kraadide punktid. Selleks oleks vaja peale laeva enda andmete ka reisijate andmeid. Mahukas ettevõtmine aga mingil määral, vähema andmebaasiga saab need leida.
Titanicu kraadide olemasolu ainult kardinaalsete märkides asuvad planeedid. WSL esimene omanik T.H.Ismay´l on Vähis 21 Must Kuu ja 22 Leviathan. Tema järglasel J.B.Ismay´l on Jupiter 22 Skorpionis. Kaptenil Uraan 22 Jääras ja Kuu 25 Vähis.Laevaverfi peakonstruktor T.Andrews Neptuun 23 Jääras. WSL omanik J.P.Morgan Veenus 19 Jääras.

Vahimees F.Fleet Päike 21 Kaaludes. Teine vahimees R.Lee Neptuun 20 Jääras, Uraan, Titania ja põhjasõlm 19-20 Vähis.Roolimees R.Hitchens Charybdis 22 Vähis, Marss 19 Kaaludes. Vanemradist J.G.Phillips Päike21 Jääras, Marss 24 Jääras.Teine radist H.Bride Jupiter  ja Päike 20-21 Kaljukitses. Laeva vanemtüürimees W.Murdoch Neptuun 24 Jääras, Must Kuu ja Jupiter 22-24 Lõvis.Laeva vanemohvitser H.T. Wilde Jr. Neptuun 25 Jääras, Marss ja Jupiter 21- Lõvis, Scylla 19 Kaaludes. Titanicu kraadid on aga neid pole liiast.

Titanicu huku ettenägemise raamat (Hukkumise enne)

1898.a. kirjutas ameerika kirjnik Morgan Robertson raamatu „Titan`i hukk“(Titaani vrakk ehk Asjatus; The Wreck of the Titan). Raamatus kirjeldatakse suure luksusliku laeva Titan hukku. Seda teost loetakse nagu ebameeldivat ennustust päris laeva hukule. Robertson (30.09.1861-1915) oli laevakapteni poeg ja valmistus samasuguseks karjääriks, kuid temast sai juveliir ja lõpuks kirjanik (14 romaani, üle 200 lühijutu). 

Ta oli huvitatud paranormaalsetest nähtustest ja ta väitis, et talle annab kirjutamiseks ideid tema nähtamatu partner. Tema raamatu laeva Titan ja tegeliku Titanicu vahel oli palju sarnasusi, alates mõõtudest, võimsusest ja reisijate mahtuvuse kuni katastroofi oludeni. Nende paljude sarnasuste kokkulangevus tekitab küsimuse, kas kapten Rostron oli saatuse poolt määratud olema päästeoperatsioonis esimene?

Uskumatul moel polnud see ainus ennustus Titanicu saatuse kohta. Mõni aasta enne raamatu Titaani vrakk avaldamist ilmus sarnane lugu ühes ajalehes. Toimetaja prohvetlik märku loo lõpus hoiatas, et just nii võib juhtuda ka tegelikus elus ja juhtubki, kui reisilaevad saadatakse merele vajalkiu hulga päästepaatideta. Saatuse irooniana oli seesama toimetaja reisijate seas, kes 20 aastat hiljem koos Titanicuga põhja läksid. Kas see võib olla vaid saatuse julm käänak või olid mängus kõrgemad väed?

Kirjanikul endal on Titania 19 kraadi Neitsis ühenduses Saturniga. On ka kvadratuur Uraaniga Kaksikutes. Titanicu uppumise ajal tegi Päike opositsiooni tema Merkuurile ja Saturn Sõnnis täpse trigooni tema Titaniale Neitsis. Kuu tegi läheneva ühenduse tema Neptuunile Jäära null kraadis. Päris Titanicu vettelaskmise aja AC langes tema Saturn-Titania ühendusele Neitsis. Laeva hukkumise aja Kuu langes tema Neptuunile, orb 6 minutit.

järgneb...

Kommentaare ei ole: