kolmapäev, 2. jaanuar 2019

Aasta 2019


Kõigepealt soovin kõikidele tähesõpradele ja blogi lugejatele Head Uut Aastat!

Ega mul midagi tarka või täiesti uut nendele astroprognoosidele, mis juba meedias ilmunud on, lisada ei ole. Aga üht-teist vast siiski leian ja kuna olen igal aastal omapoolse prognoosi ülevaate uuest aastast ikka teinud, siis ei jätaks ka selle seekord vahele. Alljärgnev oleks minu nägemus ja hetke arusaam uue aasta taevaste vägede toimetamisest. Arvestada tuleb sellega, et ülevaade on üldine ja mõjuosa puudutab meid kõiki siin planeedil. Kes ootab midagi täpsemat ja konkreetsemat, nii ajaliselt kui asukoha järgi,  see edasi ärgu lugegu, seda ei tule.

Alanud aasta tõotab tulla sama pingeline, rahutu ja ebastabiilne nagu oli eelnev. Sellele viitavad mitmed planeetide positsioonid ja seisud, lõpetamata tsüklid. 2018 alanud tsüklid jätkuvad ja saavutavad oma kulminatsiooni uuel aastal. Astroloogiliselt on tähtsam mitte 1.jaanuari tähetede seis vaid talvine pööripäev detsembris. Sest astroloogia põhineb suuresti pööripäeva kalendril Selle järgi saab ette prognoosida, milline tuleb käesolev talv, kevad, suvi. Sellega tegeleb lähemalt astrometeoroloogia. Ise ei valda seda ala niipalju, et prognoosida. 2.jaanuari torm vast seotud Päike-Saturn –Tallinn ühendusega ja Pluuto ühendus Estoniaga. Kuu Amburis toob sageli kaasa tuule tugevnemise. Eesti kohale tehtud horoskoobi abil saab näiteks vaadata millised eluvaldkonnad on kõige enam aktuaalsed. Aga lihtsuse mõttes vaatame siis ainult taevaseid seise märkide ja aspektide kaudu alates 1.jaanuarist. Planeetidele lisaks kasutan ka mõningate väiksemate taevakehade positsioone ja seoseid.

Jõulude eelne aeg tabas mind viirus. Kõrge palavik ja väga halb enesetunne. Pealegi on/olid mitmed head sõbrad ja tuttavad samuti mingi viiruse vangid. Meedia kirjutab ka mitme tuntud laulja samadest asjadest. See sundis hiljem ja ka nüüd heitma pilgu taevasse ja oma kaardile,et millised need haiguhoo tegurid võiks olla.

Marsil ühendus Hygeia ja Chironiga Jääras. Marss ongi seotud kõrge palavikuga. Hygeia otseselt tervise ja hügeeniga. Chiron ka tervis, meie haavatavam ja nõrgem koht momendil. Haiguste ja ravimisega on seotud Asclepius, mis Veevalajas ühenduses Damoclesega. Siit siis kiire ja ootamatu massiline haigestumine. Kahtlustan, et viiruse leviku taga on Neptuun, tema vastasseis Orcusega, kvadratuur Jupiteriga ja aspektid kiiremate planeetidega. Pealegi on Jupiteril ühendus asteroid Selimuriga Amburis, mis sümboliseeribki haigust, sealhulgas grippi. Selimur on keltide Kuujumalanna. Iga isiku horoskoop annab muidugi täpsema pildi, miks viirus tabas ja kuidas kulges.

Uus aasta algas Päikese ja Saturni ühendusega Kaljukitses ja see ühendus on harmoonias Neptuuniga Kalades. Päike toob välja korra ja distsipliini, süsteemide tugevad ja nõrgad kohad. Võiks arvata, et ollakse pidupidamisega tagasihoidlikumad aga Neptuuni kaasarääkimine seda vast ei kinnita. Päike-Saturn ühendus on tavaliselt kaasa toonud ka õnnetusi ja surma. Ei ole olnud aegu, kus see ühendus mööduks ilma õnnetusteta.  Eelmise aasta viimaste päevade sündmused ja uue aasta omad seda ka kinnitavad.

Kuid enne uut aastat, mil Päike sisenes Kaljukitse märki, tegi ta ühenduse kentauriga Pholus (visioon ja ettenägemus) ning loomingut ja kosmose dünaamikat sümboliseeriva Quaoariga (analoog Taro kaardiga Universum) ja Päike oli kvadratuuris Marsiga Kalade lõpus. See seis viis siitilmast ära mitmed spordiga seotud nii noored (Norra suusahüpete lootus T. Kleven; mõrvati Venemaa noor ujuja Safira Askarova) kui vanad (USA jalgpalli treener) ja mitmed loomeinimesed nii meil kui välismaal (Ado Lill, Üllar Jörberg, Ray Sawyer). Päikese kvadratuur Marsiga mõjul jätkusid Prantsusmaal ja mitmes teises riigis meeleavaldused ja korratused.

1.jaanuaril jõu ja väe planeet Marss siirdub Jäär märki. Marss oma kodumärgis, soosib uusi ettevõtmisi, algatusi. Ohuks on liigne impulssiivsus, mõtlematus, sõjakus ja kärsitus. Päike aasta esimestel päevadel on ühenduses ka kentaur Hylonomega. Viimane sümboliseerib kannatust, lahkunu taganutmist, leina. Keegi suurkujudest lahkub, tema aeg sai täis. Kes? Seda teab vaid Taevas ise.Teisalt võib see seis mööduda nii, et mingit olulist jälge ei jää. Hylonome ei sümboliseeri ainult surmaga seotud ilminguid, ta on seotud ka omavaheliste suhetega, konkreetsemalt siis suhete üleelamistega, kui suhe katkeb või minnakse riiuga laiali, siis Hylonome püüab seda kas lahendada või lohutada. Hylonome rõhub sellele, et suhe ei tohi olla egoistlik. Inimene peab endale teadvustama, et teisel poolel on samad õigused ja vabadus suhete arengule. Nii, et Päikese ühendus Hylonomega võib tähendada nii lahkumist taevastele radadele, kui ka seda, et keegi tuntus teatab oma kaaslase lahkuminemisest. Variante kindlasti veel aga eks aeg näita, mis ja kas.

2018.aastavahetusel oli Hylonome samuti Kaljukitses ja jaanuari esimesel päeval täpses ühenduses Veenusega. Ühenduse mõjusfääri jäid ka Must Kuu ja Päike. Mis eelnes ja järgnes sellele ühendustele? Detsembris 2017 ei midagi põrutvat ega üliolulist. Jaanuaris 2018 mõnedes maades (Moldaavia, Barbados) poliitilised muutused. Üldiselt ei omanud see ühendus otsest mõju ja möödus tavapäraselt. Päikese ühendus Hylonomega võib lihtsalt ka seda tähendada, et seoses uue aasta pidudega tehakse endale liiga, traumad ja õnnetused kerged tulema. Kõik võimendub ja mitmekordistub kui tavaliselt oleks olnud.

6.jaanuaril Uraan lõpetab nii öelda oma tagurpidi liikumise (retrograadsus) ja muutub 28 Jäära kraadist direktiivseks olles pinges kuusõlmedega. Kvadratuuriga sageli kaasneb loodusjõudude suurem ilming – maavärinad, Hoogustub vulkaaniline tegevus. Seda sai juba eelmisel aastal kogeda. Ana Krakatau, Etna ja Bali saare Akung.

Uraan on kuusõlmedega pingeaspektis. Ja see seis kestab aasta esimestel kolmel kuul. Maailma poliitiline kliima saab olema pingeline. Senised poliitilised tõekspidamised pannakse proovile. Vana võim püüab end endiselt kehtestada. Sõnad ja teod lähevad sageli lahku. Jutt rahust ja sõprusest jutuks ainult jäävadki. Selle varjus ihutakse nuga, täristatakse relvi.

6.jaanuaril 15 kraadi Kaljukitses toimub Päikesevarjutus. Selles on osalised ka Saturn ja Pluuto. Suurem mõjuvälja saavad tunda eelkõige Kaljukitsed. Varjutusele võib eelneda või järgneda suurem maavärina oht või aktiivsem vulkaaniline tegevus. Huvi peaks pakkuma ka see asi, et 2006.a. startinud kosmosesond New Horizons, mis möödus Pluutost 2015.aastal, nüüd aasta vahetusel möödus (jõudis 3500 km lähedale) Kuiperi vöö taevakehast, mida tinglikult nimetatakse „Ultima Thule“(2014 MU 69, nr. 486958). Tema sodiakaalne asukoht on 16 kraadi Kaljukitses, sisuliselt ühenduses Pluutoga. Aga veelgi lisab põnevsut ka see asjaolu, et Ulthima Thule on samas kraadis ka keltide allilma jumaluse Arawn`iga! 

Nüüd, kui kõik kokku panna saame Päikesevarjutus ühenduses Saturn, Pluuto, Arawan, Hylonome ja Ultima Thulega Kaljukitses. Põnev oleks teada, mis see kaasa toob või ei too? Arvan, et kaugete taevakehade ühenduste mõu saame kogeda teatud aja möödudes, mitte just kohe. Nagu öeldakse, taevased veskid jahvatavad aeglaselt kuid põhjalikult.

13.jaanuaril Jupiter Amburis teeb täpse pingeseisu Neptuuniga Kalades. Pole parim aeg ette võtta suuri ettevõtmisi, need ei pruugi teostuda või tuleb ette äraarvamatuid takistusi.Jupiter Amburis võimaldab laiaulatuslikult arendada rahvusvahelisi suhteid, kultuurilisi sidemeid. Jupiteri tugev positsioon, tema printsiibid muutuvad eriti aktuaalseks. Hinda tõusevad religioossed traditsioonid, moraalsed väärtused. Areenile tulevad uued ideoloogilised tegelased. Teadus saab sisse uue hoo. Haridusvaldkond tugevneb uute tõeskpidamistega. Esimene Jupiteri kvadratuur Neptuuniga ilmutab end kuulujuttudes, propaganda aktiivsuses, usuline idealism.Haiguste-viiruste laialdasem levik. Ebasobiv aeg on minna pikkadele reisidedele, eriti veega seotud reisid. Veemaailm ruulib, nii heas kui kurjas, on tugevasti esiplaanil.

järgneb...

Kommentaare ei ole: