laupäev, 12. jaanuar 2019

Aasta 2019 - 2


Aasta 2019 on veel sellepoolest huvitav, et nii Jupiter kui Saturn asuvad oma kodumärkides. Eelmisel korral oli Saturn Kaljukitses aastatel 1988 – 1991. Siis asusid ka Uraan ja Neptuun Kaljukitses ja see aeg oli suure impeeriumi lagunemise aeg. Jupiter siis asus vastasmärgis. Viimati oli Jupiter Amburis 2006. Mõlemad planeedid on sotsiaal-ühiskondlikud, kujundavad terve ühiskonna tegemisi ja toovad välja väärtused ning ka pahed. Kaks planeeti oma kodumärgis võimaldab tugevdada ühiskondlikku korda, toetuda kindlale alusele. Ideaalis peaks maailm aru saama, et planeet Maa ei ole poliitiliste kismade, sõjaliste konfliktide, maavara resursside röövellik ekspluateerimise koht. Maa on meie ühine kodu, mille eest peab hoolt kandma.

Saturn on Kaljukitses, kõik riiklikud instantsid peavad vastu võtma suurema vastutuse oma tegemistes. Märtsist kuni juunini ja novembris ning detsembris on Saturnil ühendus Pluutoga. See seis võimendab poliitiliste liidrite kaalukust. Kuid samas on nende planeetidel ühendus ka lõunasõlmega, mis viitab võimalikule mõnede seniste liidrite lahkumisele poliitareenilt. Suurem on poliitilised erimeelsused, vastasseisud.

Praegusel ajal on tähtis mõista, et peamine valitsemise eesmärk on tagada stabiilne ühiskondlik heaolu. Poliitikud, kes püüavad realiseerida ainult oma ambitsioone, on sunnitud tagasi tõmbuma või hoopiski areenilt kaduma.

Kodumärgis on ka Neptuun. Sel aastal on udutaja planeedil mitu pingset omavahelist suhet Jupiteriga. See annab tooni tervele aastale. Puudutab nii religiooni, maailmavaadet, ideoloogiat kui maiseid asju, neid valdkondi, mis alluvad Neptuunile.Minu meelest on just Neptuun ja tema sidemed  selles „süüdi“, et kõik siin maailmas on peapeale pööratud. Mis enne oli väärtus ja hinnatud, on nüüdseks valeks ja pahaks tembeldatud. Ega see ebamäärasus, paljuski absurdsus jms. enne ei lõpe kui Neptuun Kaladest Jäära märki siirdub. Toimub see lõplikult jaanuaris 2026. Ei kujuta hästi ette, mis enne seda aega veel võib ülemõistuseks muutuda või tunnistatakse ainuõigeks. Teisalt võib olla isegi hea, et kõik see absurdsus, totrad tegemised ja selle väljundid välja paistavad, hiljem saab terad sõkaldest kergemini eraldada. Kõikelubatavus ei ole veel vabadus, viimane on eelkõike vastutus ja alles seejärel vabam ja loovam tegevus.

Pluuto Kaljukitses soosib globaalseid muutusi poliitikas ja riiklikes võimustruktuurides. Parimal juhul toob Pluuto kaasa vabanemise kõigest, mis segab progressiivseid reforme. Hävitab oma aja äraelanud arusaamu. Halvimal juhul Pluuto provotseerib suuri sisepoliitika ja rahvusvahelisi konflikte. Pluuto ühendus lõunasõlmega märtsis-juulis, sellega võib kaasneda mõne rahvusvahelise konflikti lõppemisega. Oma mõjuvõimu võib kaotada senine suurem liider. Novembris ja detsembris Pluuto saab kokku Saturniga. Nii mõnigi poliitiline juhtliider tugevdab oma positsioone.Sellest ühendusest tuleks lähemalt kirjutada 2019.aasta lõpus artikli all - aasta 2020.

18.jaanuaril on Päike pinges Uraaniga ja Merkuuril ühendus Pluutoga. Meedias võib ilmuda artikkel, mis õli tulle valab.Kui mängus Uraan, siis mõni ebameeldiv üllatus ei lase end kaua oodata. Ka meeldiv uudis ei teeks paha.

21.jaanuaril toimub Kuuvarjutus  0.52 kraadi Lõvis.Varjutus Varuna peal. Raske nüüd öelda, milline sündmus võiks sellega kaasneda. Ehk mõne kuulsuse esilekerkimine, kes seni oli rohkem varjus või hoopiski lahkumine. Variante on seinast seina. Veenusel ühendus Jupiteriga Amburis. Marss heas seisus selle ühendusega aga Veenus-Jupiter on pinges Neptuuniga. Varjutuse mõju tunnevad eelkõige Lõvid ja Veevalajad.

1.veebruaril on Marss disharmoonias Pluutoga, dünaamiline seis, mis kätkeb endas ka suurt annust ohumärke. 7.veebruaril Marss pinges sõlmedega. Pingeterikas nädal, aeg, mil konfliktid ja vaenud eredamalt väljenduvad. Raske saavutada kompromisse.

10. veebruaril on Päikesel ühendus Musta Kuuga Veevalajas. Ahvatluste ja kiusatuse aeg. Kaks päeva hiljem on Marsil ühendus Uraaniga Jääras. Ootamatute sündmuste ajajärk. Võimalik, et rohkem tulekahjusid, elektriavariisid, liiklusel halvad päevad. Inimesed rohkem närvis, äkilised ja mõtlematud. 14.veebruaril Marss siirdub Sõnni märki, olles harmoonias Päikesega. Annab võimaluse Marsile realiseerida jõud loovas suunas.
18.veebruaril Merkuuril ühendus Neptuuniga Kalades olles heas seisus Veenus-Saturn ühendusega Kaljukitses.

19.veebruaril Chiron (Heiron) siseneb Jäära märki. Selline seis annab võimaluse käigult probleemid lahendada. Oleks vaid tahtmist. 1.märtsil on Päikesel soosiv suhe Marsiga. 

järgneb...

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga heas ülevaatlikus ja samas konkreetses stiilis esitatud vöimalik tulevik. Ei meeldi need luuletamise stiilis tekstid kus ise tuleb oma rikutuse tasandil aimata, mis vöimalik 2019 aastal oleks. Ja loomulikult köige parem ja otsekohesem söna oli udutaja. Nii tuleks seda planeeti alati nimetada. Üldiselt vöiks rohkem olla teksti samas vaimus ehk igal sönal oleks oma tähendus. Mitte kümne tähendusega kirjakeele sönu tarvitada. No ei ütle see kirjakeel miskit. Ootan pönevusega järgmisi artikleid. Tänan.