laupäev, 22. detsember 2018

Neptuun - Uraani tsüklid religioonis - 3


787.aastal teisel Nikaia kirikukogul mõistetakse pildirüüstajad hukka ja taastatakse pühapiltide kummardamine Ida-Rooma keisririigis. Toimub see enne Uraa-Neptuun uut ühendust nende viimase kvadratuurijärgsel ajal. Uraan asus sel aastal Lõvis ja Neptuun Neitsis. Church konj. Quaoari, Logose ja Uraaniga Lõvis, opositsioonis Saturniga. Marsil ühendus Neptuuniga. Neitsis. Varunal täpne sekstiil Ixioniga.

794 aastal, ühendus 25 kraadi Neitsis. Kuus aastat hiljem aastal 800 kroonib paavst 25.detsembril Karl Suure Rooma Peetri kirikus Püha Rooma keisriks.Uraan ja Neptuun Kaaludes. 832.a. Bütsantsi keiser Theophilos jätkab vihast võitlust ikoonide kummardamise vastu. Uraanil märkide tasandil vastasseis Saturniga. 866.a. Bulgaaria valitseja Boris võtab vastu ristiusu. 880.a. Benediktlaste kloostri asutamine Montserratis Kataloonias. Uraanil ühendus põhjasõlmega Kaaludes ja opositsioon Neptuuniga Jääras. Umbes aastal 960 Taani kuningas võtab vastu ristiusu ja keelab paganlikud usutalitused. See toimus natuke enne uut Uraan-Neptuun ühendust Kaaludes.

965 aastal, ühendus 11 kraadi Kaaludes. 988.a. Kiievi vürst Vladimir võtab vastu ristiusu. Venemaal kinnitab kanda õigeusu kirik. Sel aastal asusid Saturn, Jupiter ja Uraan Kaljukitses ja Uraanil septiil Neptuuniga Skorpionis. Aastal 1000 saab Ungarist ametlikult kristlik riik. Poola liitub katoliku kirikuga. Uraanil poolkvinkunks Neptuuniga.

1054.a. toimub (20.juul.) roomakatoliku ja õigeusu kiriku lõplik lahkulöömine (suur skisma). Uraanil Skorpionis opositsioon Neptuuniga.Peamine tüliküsimus seisenes selles, et idakirik ei tahtnud leppida läänekiriku doktriiniga, mis väitis, et Püha Vaim ei lähtu üksnes Isast, vaid Isast ja Pojast mõlemast.

11.sajandil sai tavaks, et piiskopid nimetas ametisse Püha Rooma riigi keiser. Kui aga Milano rahvas keisri poolt ametissepandud piiskopi vastu 1057.aastal mässu tõstis, algas pikk võitlus kiriku reformijate, vaimulike ordude juhtfiguuride ja piiskoppide vahel. Paavst ei leppinud põhimõttega, et kuningad jagavad kiriklikke ametikohti. 1122.aastal jõuti viimaks kompromissile: kuningad võivad piiskoppide valimisel küll juures olla, kuid hääleõigust neil ei ole. 1122. Aastal Uraan asus Lõvis, Neptuun Neitsis. Kompromiss leidis siis aset Uraan-Neptuun viimase faasi kvadratuuri ajendil.

1073.aastal Gregorius VII saamisega paavstiks tekib vastuolu paavstivõimu ja Püha Rooma keisririigi vahel. Uraanil Kaljukitses sekstiil Saturniga Skorpionis. 1075.a. paavst Gregorius VII kuulutab paavstivõimu ilmalikust võimust kõrgemaks. Uraanil Veevalajast trigoon Jupiteriga Kaksikutes ja Neptuunil täpne opositsioon Saturniga Amburis. 26.nov. 1095 paavst Urbanus II kuulutab välja Esimese ristisõja. Toimub see pärast Uraan-Pluuto ühendust Jääras. Neptuun sisenemas Lõvi märki. Sel päeval tegi Varuna läheneva ühenduse Pluutoga Jääras. Esimese ristiretke ajal 15.juulil 1099 langes Jeruusalemm, jällegi Varuna ühendus Pluutoga, orb väga täpne - 0.02 kraadi.

1136 aastal, ühendus (17.okt.) 27 kraadi Kaaludes. 1139.a. Anacletuse skisma, mis tekkis kui kaks võistlevat kardinalide rühma valisid 1130.a. aastal kaks paavsti, leiab lahenduse Lateraani kirikukogul. 1143.a. roomlased kuulutavad end paavstist sõltumatuks. Uraanil Skorpionis opositsioon Pluutoga ja Neptuunil Skorpionis kvadratuur Jupiteriga Veevalajas. 29.detsembril 1170.a. neli õukonnarüütlit tapavad Canterbury katedraalis peapiikopi Thomas Becketi, lõpetades kauakestnud tüli kuningas Henry II ja piiskopi vahel. Marsil ühendus Jupiteriga, Neptuunil ühendus Päikesega Kaljukitses ja Uraanil Kaladest kvadratuur Pluutoga Kaksikutes.

1184.aastal Verona kirikukogu mõistab hukka igasuguse ketserluse.
Teistsugune Varuna mõjuulatus langeb tervele keskajale, mis on seotud inkvisatsiooni toimepanemistega. Ketserite jälitamist õhutas paavst Lucius III Bulla ja see kiideti heaks Verona kirikukogul 1184.a. Inkvisatsioonile pani aluse Rooma katoliitlik kirik 1233 aastal, Varuna konj. Pluutoga Kaaludes. Siin astub „mängu” üks plutiinodest –2001KX76 ehk Ixion(28978). Varuna ja tema aspektid on olulisel kohal tolle aja sündmustes, mis seotud kiriku juhtimise probleemidega, võimul oleva kõrgklassi ja usujõudude omavaheliste suhetega.

Varuna ja Ixioni ühenduse ajal (täpne kevad 1059) toimus kristliku kiriku jagunemine katoliitlikuks ja õigeusuliseks, seda aastatel 1054-1244. 20 juulil 1054.aastal Konstantinoopolis(Istanbul) kuulutati see välja, Marss läheneb Ixionile-le vastasseisu, orb 2.03.ja Päike- Merkuur teevad läheneva vastasseisu Varunale, orb 1.01 ja 1.08 vastavalt. Uraan on Skorpioni alguses, seejuures täpses kvadratuuris Varuna/Ixioni keskpunktile.
Aastal 1059 ( Varuna täpne konj. Ixioniga) kõrvaldas paavst Nicolai II lõplikult Rooma imperaatori paavstide valimise võimalustest. Sel moel lagunes lõplikult lääne katoliitliku kiriku ja varem domineerinud impeeriumivõim.

Bütsantsi impeeriumi nõrgenemine, Konstantinoopoli langemine 1204.aastal ja linna lõplik türklaste poolt vallutamine 1453 pani aluse ütlusele „Moskva on kolmas Rooma” ning õigeusu kultuuri siirdumise sinna. Otsustav samm selleks oli patriarhia otsus 1589 aastast. Metropoliidi Joann pühitsemine patriarhiks teostati Uspenski kirikus 5.02.1589 (uus kalender). Sellest ajast sai Venemaast mitte ainult poliitiline, vaid ka usuvõimu pooluseks Euroopa kultuuris. Sel päeval tegi Veenus täpse ühenduse Varunaga, trigooni Chironiga. Viimane oli ühenduses Ixioniga – harmooniline, mittekonfliktne kõrgklassi ja usuvõimu koostöö. Varunal veel sekstiil Marsiga Skorpionis.


Uraan Sõnnis kvadratuuris Neptuuniga Veevalajas.1201.a. Baltimaadel asutatakse Riia piiskopkond ja ühtlasi loetakse seda linna asutamisajaks. Uraan ühenduses Pluutoga Vähis ja Neptuun ühenduses Saturniga Kalades. 1245.a. Lyoni kirikukogu mõistab hukka ja tagandab Friedrich II. Innocentius IV heidab ta kirikust välja ja kutsub üles ristisõtta tema vastu. Neptuun Kaksikutes kvadratuuris Saturniga Neitsis. 1255.a. Rooma lubab inkvisiitoritel ketsereid piinata. Uraan Kalades trigoonis Pluutoga Skorpionis ja Neptuunil ühendus Jupiteriga Vähis. Uraail Neptuuniga trigoon. 

järgneb...

Kommentaare ei ole: