esmaspäev, 23. veebruar 2015

Eesti - riik, rahvas ja tähed - 11



EESTI LIPP JA VAPP TAEVAMÄRKIDE JA EEPOSE VALGUSEL

Eesti lipu ja vapi uurimisel peaksime lisaks horoskoobile vaatlema ka mütoloogiat. Iga rahva puhul on selles osas kõige tähtsam tema eepos. Eesti puhul on selleks „Kalevipoeg“, mis on tegelikult eestlaste püha raamat. „Kalevipoeg“ on varjatud tarkust sisaldav salateos, seda ütleb Fr. R. Kreutzwald selgesti „Kalevipoja“ algusosas „Soovituseks“, kus on värsid: „Ärgake hallid muistsed hääled! Sõudke salasõnumida, ....“. Kalevipoeg on tegelikult eesti rahva vaim, keda selgeltnägijad näha võivad. Meie eepose järgi on tema isaks viiking Kalev, kes tuli Skandinaaviast, ja emaks Linda, kes on kohalik. Veelgi täpsemalt avavad Kalevipoja päritolu XIII loo värsid 480-484, kus on öeldus: „Pajahoidjad poisikesed isekeskis irvitama: „Karu läks kassi pessa, Lõvi lingupaeladesse, kuhu naha kaotanekse!“ Nagu näha, nimetatakse Kalevipoega nii Lõviks kui ka Karuks.

Kuna Kalev oli viiking, Skandinaavia vappidel on aga lõvid, siis isa poolt on ta Lõvi. Samal ajal nimetatakse teda aga ka Karuks. Siit järeldub, et ema poolt on ta Karu. Teatavasti samastatakse karu Venemaaga („Vene karu“), kuid tegelikult on Karu hoopis soomeugrilaste püha loom. Kuid niivõrd, kui slaavlased on Venemaa metsavööndis algselt elanud soomeugrilased assimileerunud, on Karu muutunud nendegi sümboliks. Kokkuvõttes võib öelda, et Linda oli soomeugrilane, mida näitab ka ütlus tema kohta, et ta on pärit läänepiirilt.

Kuidas väljendub aga see kõik horoskoobis, vapis ja lipus? Üldiselt on heraldika pärit keskajast ja oma vappi päris laps oma isalt. Seega, kui Kalev oli viiking, pidi Eesti oma vapi saama Skandinaaviast ja vapil peab olema lõvi. Rüütel sai värvid ehk lipu oma südamedaamilt. Ka males nimetatakse kuninganna vigurit lipuks. Sündides lapsel muidugi mingit südamedaami olla ei saanud – see daam oli tema ema. Seega värvid päritakse emalt. Eesti puhul pidi ta saama lipu Lindalt ehk soomeugrilastelt. Kõigil Ida.Euroopa riikidel on trikoloorid. Seega vastab trikoloor oma olemuselt Lindale.

Vapilõvid ja taevamärgid

Tõusetub küsimus, kuidas peegeldub vapp ja lipp horoskoobis? Teatavasti on Eesti vapil kolm sinist nn leopardi kuldsel väljal. Nimest „leopard“ ei maksa lasta end eksitusse viia, nii märgistatakse heraldikas käpuli olevat lõvi ja tegelikult tähendab leopard ladina keeles lõvipoega („leo – lõvi ja „pardus“ – poeg). Kalevipoeg aga ongi ju lõvipoeg, kuna Kalev on lõvi vaim („Ka“ on Egiptuses inimesest peale surma järele jääv hing või energia (vaim) ja „Lev“ on lõvi). Esoteerilised teadused ütlevad, et laps saab isalt oma vaimu, emalt aga hinge või keha. Kuna vaim on kosmilise päritoluga, siis peaks seda kajastama astroloogias kosmogramm. Eesti vapi väli on kuldne. Kuldne värv vastab Lõvi märgile kosmogrammis.

Vaadates eesti horoskoopi, on näha, et Lõvi märgis on kolm planeeti – Neptuun, Saturn ja Kuu. Need ongi need kolm vapileopardi. Sinised on nad sellepärast, et kõik need planeedid on yin- ehk negatiivse energia kandjad. Kroonid nende peas puuduvad, sest Lõvi märk ei ole ühelgi neist planeetidest kodumärk ja ükski neist seal ka ei võimendu. Seega ole neil planeetidel sellist jõudu, mis lubaks krooni pähe panna ja lõvina püsti tõusta. Vapileopardid ei vaata, kuhu nad astuvad, vaid vaatavad otse meie suunas. Nende lõuad on avatud, kuid sealt ei paista keel, vaid kurk. Kurk on punane – mis on Marsi värv. Marss tähendab jõudu. Seega need leopardid kas möirgavad või laulavad kooris. Nende suust väljuval helil on vägi. Kas ei tuleta see meelde laulvat revolutsiooni või seda, kuidas 1988.a. räägiti:“Väike hiir (Eesti) piuksatas ja suur elevant (NSVL) ehmatas“?

Eesti vapil puuduvad vapihoidjad, kuid vappi ümbritsevad tammelehed või tammepärg. Tammepärg on Neitsi Maarja sümbol, aga Eesti ongi ju Maarjamaa. Seega Eesti vaimu toetab Neitsi Maarja (Valor: leian, et siin on ka seos selles, et AC asub Neitsis).

Kust tuli Eesti sini-must-valge?

Nagu eespool selgus, on Linda Karu ja Kalev Lõvi. Seda Karu ja Lõvi tuleb kosmilisest aspektist võtta Suure Karu ja Lõvi tähtkujudena. Mütoloogias tähendab Suur Karu emakaru ehk suurt emajumalannat. Lõvi tähtkuju projetseerub kaasajal Lõvi ja Neitsi sodiaagimärki, sinna projetseerub ka Suur Karu. Seejuures mahub Lõvi projektsioon Suure Karu projektsiooni sisse. Suur Karu (meie kutsume osaliselt Suurt Karu Suureks Vankriks) on taevas kõrgemal kui Lõvi. Seega tuelb ka Eesti lipuvärve kosmogrammis otsida Lõvi ja Neitsi märgist. Tegemist on nendesamade kolme planeediga järjestuses: Neptuun, Saturn, Kuu. Neptuuni värv on astroloogias helesinine, Saturni oma must ja Kuu oma hõbedane – mida võib märkida ka valgena. Ongi meil käes sini-must-valge lipp.

Kui vaadata Eesti 1918.a. horoskoopi tähelepanelikult, siis on näha, et ka konfiguratsioon nn. Suur Rist on seal olemas – mis nagu lubaks selle ka lipule panna (autor kasutab 23.veeb. Pärnus kell 19.58 väljakuulutatud riigi sündi). Kuid 1918.a. seisuga polnud see võimalik, sest sel ajal ei tuntud veel planeeti Pluuto ega planetoidi Chiron, mis on selle Suure Risti kahe haru tekkimise eelduseks. Seetõttu tekkiski küsimus ristist alles kaasajal. Igal juhul ei saa rist olla kuigi tugev, sest seda moodustavad planeedid on nõrgad.

Kui Eesti oleks rajatud uue riigina

Kui 20.08.1991.a. oleks vana riigi taastamisel rajatud uus riik, oleksid ka vapp ja lipp pidanud olema midagi muud. Siingi tuleks vapi kuldsele väljale kolm planeeti: Päike, Jupiter, Merkuur ja planetoid Chiron. Päike ja Jupiter on yang-energia kandjad ja peaksid olema seetõttu punased, Merkuur on neutraalne, kuna ta aga on Päikesega ühenduses, siis muutub ta yangiks ehk punaseks. Üks lõvi peaks kindlasti olema püsti ja krooniga, sest Päike on oma kodus ja tugev. Võimalik, et ka teised lõvid peaksid olema kroonitud ja püsti, sest Merkuur on ühenduses Regulusega, mis annab talle ka krooni ja teeb tugevaks, Jupiter aga on kõige sellega omakorda ühenduses ja sõbra märgis. Ühel lõvil peaks käes olema võti,s.o. planetoid Chiron.

Lipu värvid aga peaksid olema: Jupiter-tumesinine, Päike-kuldne või tumekollane, Merkuur-kahvatukollane. Kokkuvõttes sarnaneks lipp värvidelt Rootsi lipule. Suure Risti olemasolu kosmogrammist ei nähtu, kuid on olemas konfiguratsioon nn. Kell, Trapets või Thori haamer. Tegelikult töötab ka Eesti 1991.a. horoskoop, seda on näidanud mitmed sündmused. (artikli lõpp, Päiksetuul 3(11) 2002, autoriks Catharina von Yngling.


EW riigilipp võeti vastu 27.juunil 1922.aastal. Ka selles kosmogrammis on Lõvis kolm planeeti – Kuu (keskpäev), Veenus ja Neptuun. Päeva Päike teeb trigooni riigi Päikesega ja on ise ühenduses riigi Pluutoga, kvadratuuris Marsiga. Vikipedia ütleb, et sini-must-valge lipp õnnistati sisse 4.juunil 1884. Sulev Vahtre raamat Eesti ajalugu, kronoloogias on kirjas, et Eesti Üliõpilaste Selts pühitses sini-mist-valget lippu 23.mail 1884.a. See on vana kalendri järgi. Ametlikult tähistame siiski lipu sisseõnnistamist 4.juunil. 

                                                               Eesti lipp 4.06.1884

Riigivapp kinnitati 19.juunil 1925.aastal. Seekord on palju planeete Vähis – Veenus, Pluuto, Must Kuu ja Marss. Kuu (keskpäev) lähenemas riigi MC-le.


                                                                 Eesti vapp 19.06.1925 

                                                 Eesti lipp ja transiit 27.06.1922

24.veebruari 1918.a. kaardis on asteroid Linda 3 Amburis, kvadratuuris Päikesega, sekstiilis Marsiga, opositsioonis Jupiteriga, trigoonis Neptuuniga.

Kommentaare ei ole: