kolmapäev, 18. veebruar 2015

Mandariinid - 3



Üks meetod vaadata, kes võiks võita, on selline. Võtame nende viie riigi, kelle filmid kandideerivad Oscarile, nende riikide iseseisvuse horoskoobi Päikese ja asetame need gala alguse kaardile. Eesti Päike satub gala VII maja lõppu. Venemaa Päike XI majja, Poola Päike IV majja, Argentiina Päike XII maja tippu ja Mauritaania Päike IV majja Saturni peale.Suuremad sansid on sellele riigil, kelle Päike on horisondi peal ja mida kõrgemal, seda parem. Selle järgi on Venemaa Päike eelises. Järgneks Argentiina.

Kuna Kuu liigub 22.veeb. Jääras ja ületab Uraani, siis võib pakkuda, et Kuu käivitab Uraani ootamatuse ja üllatusmomendi ning võidab film, mida kõige vähem arvatakse võitjaks tulevat. Selleks võiks olla Argentiina või Mauritaania film, kas või kaastundest Ebola viiruse tõttu (vähetõenäoline)??
Aga kui võtta arvesse praegu maailmas poliitilist pinget seoses Venemaa ja Ukraina sõjaga, siis ei pruugi võitja valik olla lähtuv mitte filmi väärtusest, vaid just poliitilistest motiividest lähtuv. Kuna maailm on Venemaa vastu, siis võimalik ka selline asjade käik, et nimme ei anta Oscar parimale filmile. Kuigi Kuldgloobuse auhinna saamine näitab midagi muud. Mis aiendiks oli, kas filmi väärtus, absurdne olustik või mingi poliitilne käik?

Proovime aga arvesse võttes riikide asteroidid, kuhu nad gala kaardis satuvad. Estonia satub kaardi VII maja lõppu, Russia VII maja algusesse, Argentina V maja tippu, Polonia (Poola) II maja tippu üsna Musta Kuu lähedale. Mauritaania riigi auks pole veel asteroidi nimetatud, on kõlaliselt olemas asteroid Mauritia, mis gala kaardis satub VI majja. Viie riigi asteroididest on ainult Estonia ja Russia horisondi peal ja Estonia kõrgemal kui Russia. Kas oskame selle järgi midagi öelada?

Proovime veel kuidagi teisiti asjale läheneda.
Poola radixis (11.11.198) on Oscar 4 Kalades. Sinna tuleb täpselt gala Päike.
Venemaa radixis (12.06.1990) on Oscar 26 R Kaljukitses ühenduses Saturniga.
Mauritaania radixis (28.11.1960) on Oscar 6 Kalades, siina lähedale jääb gala Päike ja veelgi lähemale Neptuun.

Argentiina radixis (9.07.1816) on Oscar 16 Kaksikutes ühenduses Põhjasõlmega.
Eesti Wabariik (24.02.1918) on Oscar 10 Veevalajas, sinna lähedale tuleb gala Merkuur.
Eesti Vabariik (20.08.1991) on Oscar 4 Sõnnis, sinna tuleb gala alguse MC, kui ikka üritus algab kohaliku aja järgi kell 16.00. Ja tsermoonia käigus vahetab Kuu märki ning siseneb ka Sõnni. 

Muidugi peaks veel arvesse võtma teiste riikide filmide astroloogilisi andmeid ja seoseid, et saaks täpsemalt midagi pakkuda. Ma küll ei tea ühegi filmi, peale meie oma, nende sisu ega pole ka neid näinud. See on suureks miinususeks, et teha järeldusi. Aga seda saab igaüks ise lisaks minupoolsele ise teha ja uurida. Et tagada meie filmile maksimaalne edu, selleks oleks vaja filmi laialt näidata. Aga sellega jäädi hiljaks. Nagu meedia kirjutas, filmi levitamine anti „amatööride“ teha. See võib olla selleks komistuskiviks, mis langetab filmi võimalusi olla võitja. Kuigi viimaste aegade prognoosis on Eesti film liider.

 Seoseid ja sidemeid rohkesti aga nende põhjal nüüd see võitja pakkuda on üha raskem. Taevased trumbid on vägevad, soosivad meie filmile võitu. Kuidas maisel tasandil see aga realiseerub, saame varsti näha ja kuulda. Aga saatusel võib tagataskus olla mõni trikk, mille olemasolu me ei tea. Ja kui ei juhtu nii, et Eesti ei võida, siis pole ka katki midagi. Ju siis need seisud tähendasid seda, et film oli väärt kandideerimiseks, on juba saavutanud tuntuse ja au ning see jätkub ka edaspidi. Film Mandariinid on juba saanud erinevatel festivalidel 9 auhinda. 

Mõtteteri astroloogilt, kes läheneb probleemile oma vaatevinklist lähtudes.
....Mõlgutasin iseendas natuke mõtteid teatritükist Armastus kolme apelsini vastu ja siis nn mandariinidest. Ütlesin korraks ka teistele, et kuidagi popp teema ja edukas, Eesti plaanis. Arvati sama, et seos on kuidagi kujundlik ja selgelt tugev.
Natuke mõtlesin veel, et kuna 3 apelsini tükk oli ikka väga popp, tegelikult sai kõvasti publikut ja edu oli vaieldamatu. Mandariinid tehti välismaal ja edutseb välismaal (ja ka meil).
Mõnikord saab üsna palju vihjeid ja viiteid lihtsalt välist maailma ehk manifeste vaadeldes, kaardi uurimine on nagu teine osa, täpsustav protsess.

Ikka number 3 ja oranzikad puuviljad. Tsitruselised. Hea loomekarma selliste kolme tsitruselistega? Ja 3 on ka 3.maja ehk Kaksikud - Merkuur (äri, kommunikatsioon), samuti on nr 3 nagu osalt varjatud "8". Tjah, kas äkki teevad kunagi veel ühe tüki, kus tähenduslikku tsitruselist sees? Mandariinid on lihtsalt hulgi, aga samas ka nagu väikesed päikesed. Päike võib ju särada ka tsitrustena.

Ruudilised kõlab kui "ruudulised", mis viib mõtte kohe Saturnile ja ka Merkuurile. Samas, tsitruselised on ärimaalilmas ju läbi aegade vinge artikkel.
Mandarin orange, oranž on vahel ka isegi vist Sõnni märgiga seotud, Aldebaran? Aldebaran on seega natuke ka Veenusega seotud (ka naised "paisuvad, näiteks 9 kuud), samuti on Aldebaran üks vänge taevakeha.
Ja kui saturnaalia on talvel, siis on igal pool kuhjas mandariine müügil. Saturni püha ja mandariinid.

Kui vaadata fotosid, tsitruse läbilõige on kui sümboolne Päike. Eestis oleks ta kui välismaine Päike või Päike, mis on säranud ja särab välismaal. Kui sellest kuulsast filmist rääkida, siis pealkiri on ju manifest, mille taga avaneb suurem lugu, kuid eks ka pealkiri on oluline - kasvõi siis ajastatus jms.

Apelsin on 7 tähte, mandariin on 9 tähte, mõlemad on nagu astroloogiliselt olulised numbrid.
Mandariinid on kokku 11 tähte, mis on ju edu number, väga tihti ka "ärist" ehk protsessist saadud tulem, 11.maja, väga tugev edulugude number. Filmi eelarve: 650 000 = 65 = 11. Igasugused topeltarvud ja topelttähed ka kuskil keskkohtades. Tegelikult on ju ka palju kuulsaid inimesi, kellel on topelttähed nimes vms, see ei tee veel rikkaks, kuid soosib nagu või kajastab edu. Olgu, oTT tänak, waRReNN BuFFeTT.​ Võib muidugi ka teisiti...

7 võiks tähistada nn seitsmese süsteemiga, piiriala. 9 võiks tähistada näiteks kuusõlmede kaasamisega, kokku 9 taevakeha (hindudel on enamasti 9 taevakeha lõpparvuks, kui kuusõlmed on kaasatud).
Apelsinid - 7 tähte, tähestikus "G" nagu gruusia, ka kujundlik nr "6", ehk ka Veenus.
Mandariin - 9 tähte - tähestikus "I" nagu Isamaa või poodiumi "1".
Mandariinid - 11, nagu K (?), k nagu kvinkunks, kasum või kuningas? Ka topelt "i" on sees.
Eks siin on veel kuhjaga teatavaid seoseid, kuid lihtsalt natuke "kummitama" jäänud võrdlus.....

See pakkumine filminduse alal on mul praktiliselt esmakordne aga huvitav oli proovida. Mingi kogemuse ta kindlasti andis ja järgmistel kordadel saab paremini seda teha. Raudselt võib väita, et võiduvõimalus on 20 %, viis filmi, igal ühel 20% võiduvõimalust. Pakun siiski Eestile võiduvõimaluseks 75%. Võib ka rohkem aga ega see midagi suurt ei muuda. Varsti saame teada.