kolmapäev, 30. juuli 2014

Esimene maailmasõda - 9



Pärast veel üht katastroofilist päikesevarjutust 3.veebruaril 1916.a. 13 kraadi Veevalajas, mis toimus Uraanil ja opositsioonis Marsiga, toimusid poole miljoni hukkunuga Verduni lahingud  (21.02.1916 – 20.12.1916), kestsid 9 kuud. Saturn-Pluuto ühenduses Musta Kuuga, Marss opositsioonis Uraaniga. Lahingute algul Marsil täpne opositsioon Uraaniga, Kuul opositsioon Jupiteriga, Merkuuril opositsioon Neptuuniga. Must Kuu ühenduses Pluutoga Vähis. Asteroid Verdun 6 Amburis asus Americia ja Allemania vahel. Merkuur ühenduses Bellonaga Veevalajas. Neptuun ühenduses kuuvarjutuse kraadiga, toimus 20.jaanuaril 1916.a. 29 kraadi Vähis.

Jutlandi merelahing 31.mai.- 1.juuli.1916.Toimus Põhjamerel Taani poolsaare Jutlandi poolsaare lähedal ja oli suurim merelahing ilmasõjas. Marss 1 kraadi Neitsis poolsekstiilis Neptuuniga, Saturnil ühendus Musta Kuuga Vähis, Merkuuril trigoon Uraaniga. Leviathan ühenduses 20.jaanuaril 1916 toimunud kuuvarjutuse kraadiga Vähis. Danmark trigoonis Veenusega. Danmark opositsioonis sõja alguse Marsi kraadiga Neitsis (19. 19 vir). Lahing algas kuuloomise päeval (9.59 Kaksikud). Mõlemad sõdivad pooled teatasid, et on lahingu võitnud. Sakslased, et Suurbritannia kaotas rida suuri lahinglaevu. Inglased, et saksa merevägi ei suutnud murda brittide mereblokaadi. Strateegiliselt jäi jõudude tasakaal samaks


Sellele järgnesid Somme`i lahingud (1.07.1916 – 18.11.1916), kui Marss jõudis uuesti sõja puhkemise kohale Neitsi lõpus. Somme lahingute alguses koondusid paljud planeedid Vähi märki – Pluuto, Päike, Ceres, Veenus, Must Kuu, Saturn ja Kuu. Pluuto tegi täpse opositsiooni aasta lõpus toimuva päikesevarjutuse kraadile (2 cap, 24.12.1916). Marss seskvadratuuris Jupiteriga, kvinkunksis Uraaniga.

 
Kolmas Ypresi lahing (31.07. – 6.11.1917), Päikesel ühendus Saturn-Pluutoga Lõvis, Marss ühenduses Pluutoga Vähis. Uraanil ühendus Armistricia ja Ypresiga. Utopia ja Allemania täpselt koos Jääras. 1917.aasta oli eriline veel sellepoolsest, et sel aastal toimud väga palju varjutusi – 7. Ypresi kolmas lahing algas Kuu opositsiooniga Marss-Pluuto-Fanatica ühendusega Kaksikud/Vähk piiril. Pandora ühenduses Põhjasõlmega ja ühendus 4.juulil 1917 toimunud kuuvarjutuse kraadiga.

Marss ühenduses 19.juunil toimunud päikesevarjutuse  27-da kraadiga Kaksikutes. Nüüd olid paljud planeedid koondunud Lõvi märki – Saturn, Neptuun, kusjuures neil mõlemil täpne ühendus 4 kraadi Lõvis. Ning see 4 kraadi Lõvis on sõja alguse Päikese kraad. Lõvis veel Päike, Merkuur ja Must Kuu.



2.aprillil 1917.a. kuulutab USA sõja Saksamaale, Kuul ühendus Musta Kuuga Lõvis, Marsil ühendus Veenusega Jääras on kvadratuuris Pluutoga. Päikesel ühendus Bellonaga Jääras. America 24 Lõvis teeb ühenduse sõja alguse päikesevarjutuse kraadiga (27 leo, 21.08.1914). Ameerika sõttalülitumise ajal toimisd tugevamini kaks asteroidi – Harmonia 8 kraadi Lõvis opositsioonis Uraaniga ja Prudentia ( ettevaatlikus) 8 kraadi Skorpionis olles kvadratuuris Uraaniga ja omavahel täpses kvadratuuris. 

Sõja käigus toimus Venemaal kõigepealt tsaari Nikolai II troonist loobumine 15. märtsil 1917 (ukj) ja seejärel sügisel riigipööre, nii nimetatud Oktoobrirevolutsioon 7-8.november 1917. Trooniloobumise kaart on huvitav ja seepärast vaatame seda natuke ka lähemalt. Loobumise kaart haakub osalt nii Nikolai II troonile asumise, tema enda nataali kui ka Romanovite dünastia alguse kaartidega. Trooniloobumise allkirjastamine toimus siis 15.märtsil 1917 kell 23.45 Pihkvas. Päeva kaardis on Päikesel ühendus Marsiga Kalades ja Merkuuril ühendus Veenusega ka Kalades. Uraanil ühendus Russiaga Veevalajas. Mõnes mõttes ootamatu sünmus vene riigile.

Mind, kui asteroidide fänni, huvitab selline kaugete neptuunitaguste asteroidide omavaheline seis, mis on Venemaa ajaloos olnud ja on ka edaspidi olulisel kohal. Nimelt sel päeval olid Ixion ja Varuna täpses vastasseisus ja kvadratuuris Makemakega Kaksikutes. Ixion-Varuna seisud kestsid pikalt ja olid omal kohal (täpses aspektis) ka NSVL moodustamise ajal. Teine kaugete paar Teharonhiawako ja Salacia asusid Skorpionis loobumise AC lähedal XII majas ja tegid opositsiooni Logosele. Viimane oli võimu sümboliseeriva Jupiteriga ühenduses.

järgneb...

Kommentaare ei ole: