laupäev, 15. detsember 2012

Talvine pööripäev 2012 - 3

Merkuur Amburi keskel suurendab meie valmidust anda ümbritsevale edasi oma kogemused teadmiste vallas. Jäära Kuu tavaliselt võimendab meie emotsionaalsust ja impulsiivsust. Nüüd on Kuu trigoonis Merkuuriga ja see harmoniseerib ja pehmendab meie alateadvuse äkilised väljapursked.

Seoseid minevikuga. Minu arusaama järgi on need sodiaagi kraadid, kus on toimunud tsüklite algused või olnud varjutused, jäävad Kõiksuse mällu ja need kraadid siis muutuvad aktiivseks, kui hiljem transiitne planeet või muu oluline taevane faktor need töösse lülitab. Kaksikute üheksandas kraadis (8.54) on Jupiter, selles kohas toimus 1892.aastal kahe kauge planeedi Neptuuni ja Pluuto ühendus, mis pani aluse uuele tsüklile. See tsükkel toimib ka käesoleval ajal. Jupiter siis aktiveerib selle tsükli omapoolse energiavooga. Taevas loob võimaluse ja inimkonnal tuleb see võimalus ära kasutada. Iseenesest ei toimu midagi, tahet on vaja, eriti poliitilist tahet.

Uraani ja Pluuto viimane ühendus toimus 1965-66 Neitsis. Ka see tsükli toimemehhanism teguteb maailma asjades. Horoskoobis on nüüd seal Verteks. Selle kaudu saame me kõige enam mõjutada kehtivaid protsesse õigemas suunas.Sellele kraadile teeb ka Päike aspekti sentagon(100).

Päike null kraadis aga lülitab sisse nõrk karmaline 20-ne kraadine aspekt ajastu idee ja vaimu tsükli punktiga, mis algas 1993.aastal Kaljukitsest Uraani ja Neptuuni ühinemisega. Ajastu sündmuse kraadiks on 9 Kaljukits, st. Suure mutatsiooni algus 1842.aastast, kui Jupiter tegi konjunktsiooni Saturniga ja algas uus Suure mutatsiooni 240-aastane tsükkel. Selle kraadile teeb siis nüüd ühenduse Pluuto. Ja hetkekaardis olev kujund saatuse sõrm saab täielikult uue hoo sisse ja aktiivselt lülitub edasiseks tegudeks.

Viitab kangesti suurtele muutustele, vana hävingule, transformatsioonile. Saatuse sõrme tipp jääb horoskoobis kolmandasse majja, tegevusalale, mis vastutab mundaanastroloogias kommunikatsiooni, haridussüsteemi, transpordi, avaliku arvamuse eest. Arvata võib, et sel alal on oodata suuri ümbekujunemise protsesse. Ja seda aitavad ühelt poolt läbi viia Saturn oma range distsipliini, piirangute ja kindla struktuuriga ning teiselt poolt Pluuto oma muutumise energiaga. Arvan, et põhjapanevad muutused tulevad kindlasti. Kui valuliselt või kergelt need teoks saavad, seda näitab aeg. Eks see sõltu ka meie tahtest, meie mõtete puhtusest ja juhtide otsustest. Ja Murphy seadus ütleb, et sündmus, mis võib toimuda ka toimub.

Kuu teeb oma viimase ühenduse enne pööripäeva Uraaniga, mis näitab neid ootusi, mida rahvas oleks tahtnud varem näha. Inimkond ootas suuri muutusi aga need jäid tulemata, hoopiski süvenes ebakindlus homse suhtes. Kuul on esimene ühendus Jupiteriga, see näitab neid lootusi ja ootusi, mida massid tulevikult ootavad. Ehk siis suuri panuseid aladel, mille patroon Jupiter on. Vajadus muuta suhtumist ja arusaamu religioonis, haridussüsteemis, omavahelises suhtlemises, läbisaamine lähinaabritega vajab maailm hädasti teistsugust lähenemist kui seni. Samas ei tohiks ootustega liiga kõrgeid plaane teha, see omane Jupiterile, mis vahel liialdama kipub.

Kuna Kuu on Jääras, siis need tuleviku ootused on masside poolt tugeva sõjaka alatooniga ja nõudmised tahetakse ruttu ja kohe saada. Ka Merkuuri trigoon üksi ei aita äkilisust leevendada. Aga kannatust rahval selleks vähe.Nad on väsinud ja tülpinud seniste probleemide lahendamiste ärajäämisest. Kujutan ette, et rahutused, mässamised ja demonsratsioonid on lähitulevikus sagedased nähtused. Kuu Jääras võib viidata ka uutele algatustele, mis saavad alguse altpoolt, st. tavainimeste initsiatiivi tulemusena.

21.detsembrile tehtud horoskoop on ühtlasi ka Päikese aastaringi oma, mis järgmise Päikese sisenemiseni Kaljukitse kehtib. See määrab ära, milline aasta maailmale tuleb.Teine aasta kulgu iseloomustav seis algab, siis kui Päike Jäära siseneb. Pikemas perspektiivis mõjutavad aga edasist elu kauged ja ülikauged taevakehad. Mida kaugem planeet, seda pikem on tema mõju ajaline toime.

Ka kauged asteroidid pole kuidagi “kurjakuulutavalt” omavahel seotud ja ei tee ka erilisi aspekte planeetidele. Mõningad täpsemad seisud siiski on. Pikemat aega on Amburis Ixioni ja Pholuse täpne ühendus, mis siis viimaste aegade sündmusi on mõjutanud. Laias laastus on Ixion karma, väljendab lunastamatud süüd ja Pholus sümboliseerib konfliktide provotseerimist, teisalt hoiatab uraanlike ootamatuste eest. Ta on taevane poliitik.

Chaosel on vastasseis Merkuuriga Amburis. Eks see vast tähistab kogu seda ülepaisutatud hirmu ja õudusjutte, segadust ja kuulujutte, mis kõik pööripäevaga seotud.

Varunal on pööripäeval vastasseis Marsiga. Sõjajumal on oma kõrgenduse märgis ja Varuna esindab teatud uraanlikke omadusi. Tagab mõne sündmuse tuntuse ja säilitab selle rahva mälus. Varuna uraanlikus võib tuua mõne täisesti ootamatu ning ettenägematu sündmuste jada esile.Lõhnab sõjalise konflikti võimalikusele. No see asi juba oli novembri lõpus Lähis-Idas pävakorral. Kas sõjakirves uuesti ülesse võetakse?

Erisel on vastasseis Haumega Kaaludes.Tülinorija Eris võib provotseerida sisemise tuumajõu esindajat Haumead tõesti sõjatule lõkkele puhuda. Selline oht on juba pikemat aeg õhus rippunud. Nii Israeli ja Iraani vahel. Samuti Süüria kodusõda. Ega ei saa unustada Jaapani ja Hiina konflikti mõningate saarte pärast. Need ja võimalik, et ka uued sõjakolded uuesti saavd tuule tiibadesse. Erinevad sõjakolde tekkimise ohud on ja jäävad alati päevakorda.

Rooma sõjajumal Orcus Neitsis on vastaseisus Teharonhiawakoga. Viimane on seotud takistuste ületamisega, vaimse teadlikuse, loovusega. Vastasseis sõjaka Orcusega siis sümboliseerib neid keerulisi raskusi konfliktide ja sõjakollete rahumeelset lahendamist. Teharonhiawako võib olla ka äkiline, ettearvamatu mässaja. Orcus on karistaja, seda saavad tunda need, kes oma lubadusi ja vannet murravad.

Quaoar on trigoonis Erisega ja Makemake ühenduses Logosega Neitsi viimstes kraadides. Sellised siis mõned olulisemad kaugete väikeplaneetide omavahelised seisud. Kindlasti on nii planeetide kui väikeplaneetide selline omavaheline seis ja seosed läheneva muutustele kaasaaitajad.Eelkõige siis teadvusega seotud muutused, uute protsesside käivitajad.

No ei ole pööripäeva kaardis ja ei saa sealt kuidagi välja lugeda maailmakorra lõppu. Selleks peaks ikka ka taevaseisud olema vägagi supererilised ja omapärased. Ei mingit lõppu, Suurel Loodusel ei ole lõppu, on muutused , pöörded, uus algus. Suurte planeetide praegused asukohad sodiaagis pigem mõjutavad kliimailminguid Maakeral, kui füüsilise Maa otsasaamist.Saturn külma talve, Neptuun suuremaid üleujutusi kevadel. Uraan ootamatuid ilmamuutusi.Ja kliima suuremad ja intensiivsemad muutused on rohkem seotud taevastest teguritest. Inimkonna tegevus annab palju vähem kui seda väidetakse.10-15 % arvan on inimkonna osa kliima muutustest põhjustatud.

Minult on küsitud, et kas aastalõpuks peaks varuma tuletikke, küünlaid, patareisid, soola, suhkrut, konserve jms. Usun, et paljudel on midagi kodus alati tagavaraks olemas rohkemaks kui üheks korraks vaja ja seda ka mitte lõpu hirmus vaid ikka rohkem praktilistel kaalutlustel.Olen siis öelnud, et minul on teatud tagavara nendest asjadest pea alati tallel ja mõned muudki vajalikud esemed olemas. Kuid samuti mitte ilmalõpu kartuses, vaid ikka rohkem praktilisel kaalutlusel. Mul on mitu isiklikku planeeti Neitsis, praktiline külg lööb igati välja.Vahel ikka mõnda asja vaja, poest kohe ei viitsi tooma minna. Kuid kui massihüsteeria võtab aina ülesse tuure, siis kuluvad enne uut aastat ehk nii mõnigi varutud asi ära. Pole ju tahtmist sattuda ostupalaviku küüsi ja tungelda poes mõne elementaarse kauba pärast küll ei tahaks.Pealegi ei meeldi mulle mitte üks raas see shoppamine.

Tuleks arvestada seda, et mida rohkem inimesed igasugust lõppu kartust võimendavad, seda tõenäolisem on, et see ka tuleb. Ja seda neile, kes siiralt seda lõppu usuvad. Millisel kujul? Seda ei oska keegi täpselt öelda. Sarnane tõmbab sarnast.Inimene, kes jääb rahulikuks, ei lähe närvi, ei võimenda oma negatiivse mõtlemisega lõpust, sellega ei juhtu ka midagi. Alati ju leidub inimesi või rühmitusi, kes armastavad igasuguseid apokalüptilisi prognoose ja hirmutavad masse olematute nähtuste ja seisudega. Ega nad ise ei paku ei analüüse ega mingeid tõepäraseid vettpidavaid tõendeid välja ei too.

Ainus oht, mis meid võib tõsiselt tabada, on päikeseaktiivsuse tõus ja magnettorm, mis eelkõige elektrisüsteemi tabab. Maksimumaeg NASA järgi võib see toimuda 2013. aasta lõpus või 2014.a. algul.

Mõningad soovitused, kuidas eemal olla massihüsteeriast, kuidas vältida kaasaminemist.

1. Õppige elama siin ja praegu

2. Lükake endast eemal igasugune info, mis puudutab seda maailmalõpu teemat

3. Äre vaevake pead selle üle, mida te ei saa muuta

4. Leppige iseendaga kokku, et kui isegi on sul jäänud vähe elada, siis ela see antud aeg rahulikult ja rõõmsalt

5. Teadvusta endale, et kõik me oleme surelikud ja ükskord peame sellest maailmast lahkuma, erandeid ei ole.

Järgmise aasta seisudest tuleb ülevaade juba uuel aastal, seniks rahu ja ainult rahu.

Kommentaare ei ole: