pühapäev, 9. detsember 2012

Talvine pööripäev 2012 - 2

Pööripäev tõotab tulla üsna aktiivne ja tempokas, palju sidemeid ja suhtlemist. Sellele aitab kaasa Marsi seskvadratuur Jupiteriga, mis suhetes “aitab levitada” kuulujutte, keelepeksu, klatsi. Ja seoses selle”maailmalõpu” ootuses on igasugused kuuldused ja valeteooriad vägagi aldid levima, nii enne kui pärast pööripäeva.

Enne pööripäeva olnud täiskuu, mis oli ühtlasi ka Kuuvarjutus, toimus 28. nov. 6 kraadi Kaksikutes. Pööripäeval teeb siina kraadi opositsiooni Veenus. Kuuloomine on 13. detsembril 21 Amburis. See kraad otse millegiga pihta ei saa. Siin tuleks vaadata Kuuloomise kaarti ennast, mida näitab ja annab.

Kui vaadata pööripäeva planeetide keskpunkte, siis ka seal pole näha midagi hirmsat. Marss/Lilith keskpunkt on 3 kraadi Jääras, see on kõige lähedamal Uraanile. Omavaheline aspekt on 134 kraadi ehk siis seskvadratuur. See nüüd lisab pingeid aga ega ilma ka siin ilmas saa.

Päike/Põhjasõlme keskpunkt on 12 Amburis, lähim Planeet on Merkuur. Päike-Põhjasõlm omavaheline aspekt on 35.50 ehk siis detsiil.Planeet keskpunktis on siis seotud inimeste suhetega, arvamuste avaldamisega, arutelud, uudised. Eks pööripäeva teema saab olema suureks jututeemaks.

Kuu/Saturni keskpunkt on 26.27 Kaljukitses. See on väga täpne ühendus Marsiga. Kuu-Saturn omavaheline aspekt on 155.35 (tri-septiil, 3/7). Marss on siin pidurdaja, tekitab alaväärsust, hingelised konfliktid. Teisalt annab tahtmissoovi raskuste ületamiseks. Vajaka jääb otsustamisvõimest, enesekontrollist.

Merkuur/Saturni keskpunkt on 26.40 Skorpionis ühenduses Põhjasõlmega. Omavaheline on 36 kraadi ehk detsiil. Viitab filosoofilistele aruteludele, diskussioonidele.

Marss/Uraani keskpunkt on 0.32 Kalades, täpne ühendus Neptuuniga. Seotud siis kavaluse, valelikkuse ebaaustate tegutsemisviisidega. Käitumises ülepingutades raevuhood.
Nii, et mitte midagi õudsat või lõppu ennustav ka keskpunktide järgi ei ole näha.

See, et Jupiter, Saturn ja Pluuto on kõigis oma märkides 9-s kraadis, tähendab paljugi. Nomenaklatuursed ja mitteformaalsed liidrid saavad võimaluse ühineda, et üheskoos oma kõlbeliste positiivsete väärtustega teha ära midagi väga olulist ja kasulikku kogu inimkonna jaoks.Jupiteri saab lahendada läbi Saturni ja Pluuto printsiipide. Selle lahendamist takistab aga Veenuse opositsioon Jupiteriga, seega asi seotud finatsidega. Ja praegu ju finantskriis ikka alles ja lahendamise märke vähevõitu. Ilma maailma rahanduse muutmist Saturn-Pluuto printsiipe täielikult ellu ei vii.

Põhjasõlm on pööripäeval 26 -s Skorpioni kraadis, asudes Maokandja tsoonis. Inimkond pannakse proovile, kuidas ta võtab vastu ja vastavalt käitub kadeduse ja ahnuse energiatega. Siinjuures on üks huvitav detail, nimelt 18 ja pool aastat tagasi, 1994 suvel (20.07) tabasid Jupiteri Shoemaker-Levy 9 komeedi tükid. Jupiter ise oli siis 6-s Skorpioni kraadis. Nüüd Põhjasõlm 2-31 detsembrini asub samas kraadis, kui seal oli komeedi kukkumisel retro Pluuto.

Juba siis Pluuto viitas sellele, et see, mis on saadud läbi ahmitsemise, ahnuse ja kadeduse teel, paratamatult hävitatakse juure tasandil. Nüüd Põhjasõlm viitab sellele, et Pluuto “ennustus” tuleb täide viia. Me peame universumile tagastama selle, mille oleme laenuks võtnud – sellele viitavad kollektiivsed karmalised aspektid (sentagon), mis on sõlmede ja Chironi vahel.

Üheks tähtsamaks võlaks, mis inimkonnal on, kirjas Sõnni 26-s kraadis (Lõunasõlme asukoht pööripäeval). Universum justkui ütleks: “Aitab sellest väljasirutatud käega alamuse palumine, aeg on võtta elu juhtimine oma kätesse – aidata ennast ja lähikondlasi “. Nimelt just selline on selle Sõnni kraadi iseloomulik sümboolika. Et kustutada võlgnevus, on vaja rakendada oma initsiatiiv eneseharimise alustamiseks, püüda aru saada, kuhu ja milleks rakendada oma vaimsed ja mõistmise jõud. Ja millised emotsioonid ning mõistusevastased järeldused ainult kulutavad meie aega, mis ei anna tagasi mitte midagi kasulikku.

Ära ei tasu unustada või arvestada tuleks seda, et 20. mail toimus Päikesevarjutus 0 kraadi Kaksikutes mis jäi sodiaagi kõige pahelisema kinnistähe Algoli lähedale. Varjutuse kraadile lähedale jäi ka nimetu asteroid TL 66, mis kannab endas hulga negatiivseid omadusi. Tal on doomino efekti omadused ja see võib käivitada mitmeid soovimatute olukordade tekkimist.

Algol on mitmes mõttes tõesti halva kuulsusega. Algol (Deemon) asub praegu 26 Sõnnis. Juba muinasajal kardeti seda tähte. Teda on nii nimetatud oma muutlikuse pärast, mida on näha ka palja silmaga. Ta muudab end iga 2,8 päeva tagant. Kannab endas saturnlikku ja Musta Kuu omadusi. Sellele lisanduvad veel Marss-Uraan mõjutused.

Kui aastal 1938 läks tähest üle Lõunasõlm, järgnes sellele teatud aja möödudes II Maailmasõda. Enne sõda veel jõudis sinna ka Uraan (1940).
1957. aastal uuesti Lõunasõlmel ühendus Algoliga. Sellele järgnes Hiinas nii nimetatud Suur hüpe Mao juhtimisel. Järgnenud kaoses hukkus ca 20 miljonit inimest. 1975. aasta augustis uus Lõunasõlme ühenduses Algoliga. Tulemusena Kambodzas haaravad võimu punased khmerid. 1975. aastal lõppes Vietnami sõda, Hispaanias suri diktaator Franco, kodusõja algus Liibanonis.

Selle sajandi esimesel aastal oli Saturnil ühendus Algoliga (kevad 2001), järgens sügisel kaksiktornide hukk. On miskipärast nii, et suurem negatiivne sündmus toimub alles mõne aja pärast, hiljem. Ta oleks justkui ettekuulutaja lähiaastal toimuvale.Pea alati on sellele ühendusele järgnenud suurem sõda või genotsiid. Palju see “maailmalõpuga” seotud, on iseküsimus.Rohkem sellega, mis lähiaastatel saab olema. Nüüdne Lõunasõlme ühendus Algoliga on seotud Süüria kodusõjaga.

järgneb...

Kommentaare ei ole: