esmaspäev, 27. juuni 2011

Planeet Maa, inimkond ja inimesed 2

Järjest süvenevad kliimamuutused annavad tunnistust sellest, et looduse iseeneslikud regulatoorsed võimalused on ammendumas. Inimpopulatsiooni suurus kasvab plahvatuslikult, eriti mõnedes maades, ähvardavad loodusressursside vähenemine ja pidurdamatu ülerahvastumine. Kahanevad mageda vee varud, sulavad liustikud, õheneb osoonikiht, merepõhjade asurkondades on massilise hävingu tunnuseid, mis on põhjustatud kemikaalidest või temperatuuri muutustest. Hävivad jäädavalt lugematud putuka-, looma- ja linnuliigid, kuna nende elukeskkonnad on inimeste poolt hõivatud või rikutud. Raiutakse maha troopilisi vihmametsi, mis on maakera kopsudeks. Hävivad jääkarud ja ka hülged, kelle normaalseks eluks ja paljunemiseks peab leiduma piisavalt polaarjääd, kuid see sulab katastroofilise kiirusega, liustikud murduvad merre ja nende ulatus väheneb jne, jne.


Ei jõua siinkohal üles lugeda kõike seda maakeral, mis on rikutud ja ohustatud.
Huvitaval kombel inimkonna suurimad kuriteod looduse suhtes jäävad just viimase 100 aasta sisse. Looduse kahjustamine aga jätkub tõusva kiirusega ja saavutab varsti pöördumatuse punaste piiri.

Kollektiivse inimtegevuse sügav rumalus ja võimetus tulla toime endale omistatud Jumala rolliga näitab, et inimkond tervikuna on ikka veel ala-arenenud, juhitamatu, vastutustundetu ja kuritegelik.
Teadlaste ja uurijate ehk targema osa inimeste hoiatused kajavad kurtidele kõrvadele, sumbuvad infomüras ja bürokraatia rägastikes. Ruulib kasumiahnus ja mõistuseta võim.
Kahetsusväärne on mõelda, millise maailma me jätame oma lastele ja millise nemad oma lastele...... Veel 100-200 aastat tagasi oli maailm suhteliselt turvaline ja puhas paik, kauni ja tasakaalustatud loodusega planeet. Aga nüüd?


On saabunud aeg, kus inimkond peaks tõsiselt pingutama looduse ja keskkonna kaitsmise ja säilitamise nimel planeedil Maa. Selle edukus on inimkonna elu või surma küsimus .
Kuid kahjuks olukorra tõsidust ei tajuta nendes ringkondades, kus asuvad võimu hoovad ja protsesside juhtimise võimalused.


Kõrgemates ringkondades valitseb arulagedus ja ahnus, ärplemine ja vastutamatus. Need, kes on kutsutud ja seatud...need ei tee, mida vaja teha.... Need, kes oleks valmis tegema, mida vaja, neid ei lasta ligi .... .
On kõigest näha, et homo sapiens ei ole oma uhkeldavat nime õigustanud.

Vahepalaks tasuks mainida, et pöördmatud muutused looduses ei jäta puutumata ka meie tsivilisatsiooni isehakanud, kuid kardina taha peitunud isandaid - ehk varivalitsejaid ja salaorganisatsioonidesse kuulujaid, näiteks nn. ’illuminaate’ (e. ’valgustatuid’ -- nende endi määratlus!), kuid, kes pigem tunduvad olevat pimedusega löödud.
Faktid räägivad sajandeid kestnud vabamüürluse kuritegudest inimkonna vastu, mille hulka arvatakse kahe maailmasõja algatamine, kommunistliku revolutsiooni juhtimine ja rahastamine, samuti kommunistliku ideoloogia ja terrori rakendamine Venemaal, jpm maades, sealhulgas Eestis.


Ei tasu arvata, et nn. ’vandenõuteooriad’ on vaid rumal väljamõeldis. Internetis leidub tuhandeid kohti, millest saab huviline ammutada teadmisi salaorganisatsioonide tekke, ajaloo, liidrite, eesmärkide ja tegevuste kohta. Samuti on sellealast kirjandust rohkelt saadaval.
Ei ole põhjust arvata, et kõik need andmed on mingil seletamatul põhjusel ühtviisi valelikud ja levitavad valeinformatsiooni. Sellisel suurel valel eriti kasulikke eesmärke ei paista.
Muidugi tasub igat infot võtta reservatsioonidega ja analüüsida, kuid silmi objektiivsete faktide ees sulgeda, küll mitte.


Meenutamist väärib ka fakt, et üheks levinumaks demogoogiavõtteks läbi aegade on olnud, nende inimeste naeruvääristamine, kes tõele liiga lähedale on jõudnud. Väga kasulik on kuulutada neid ’ullikesteks’ ja lasta rumalamatel targemaid mõnuga tümitada.
Jah, illuminaatide teema on omaette lai uurimisvaldkond, millest võiks pikalt kirjutada, kuid mitte selle teema raames.


Arvan küll, et ühiskonna väärikate liikmetena on meil kõigil õigus ligipääsule solkimata ja tõeliselt tõesele infole. Olles informeeritumad, suudame tõkestada ebasoovitavaid tegevusi niipalju, kui see meie võimuses on.
Vana-Hiina Ji-Ching tarkus soovitab: ’Kes tahab võita kurja, see edendagu head’. Mis on see hea? Eelkõige haritus, informeeritus, teadlikkus ning kõrge moraal ja eetika.
Meil kõigil oleks tõesti aeg hakata mõtlema globaalsemalt inimkonna optimaalsele tulevikule ja oma imeilusa koduplaneedi tervise säilimisele.

Teadlased on välja selgitanud, et planeet Maa on üsnagi unikaalne nähtus kosmoses, kus loodusliku juhuse tahtel said ühes punktis kokku kõik võimalused elu tekkeks ja arenguks .
Esiteks on kaugus päikesest optimaalne, ehk paiknemine nn. ’elu vööndis’ (life zone). See tagab atmosfääri säilimise ja vedela vee võimalikkuse Maal.


Maa koos Kuuga moodustab kaksikplaneedi süsteemi, mis on olnud väga soodne elu tekkeks Maal. Kuu mõjustab Maad väga tugevalt, tagades suurel määral kogu eluslooduse tsüklilisuse Maal. Huvilised võivad lugeda täpsemalt selle kohta internetist. Arvatakse, et ilma Kuuta oleks tingimused ja arengud Maal olnud hoopis erinevad ja oleks ka kaheldav elu arenemine Maal.
Jupiteri positiivne kaitsev mõju seisneb ohtlike taevakivide ja asteroidide ’ärakorjamises’ oma tohutu külgetõmbejõuga. Vastasel korral pommitaks Maad sageli asteroidid, mis teeks elu tekkimise ja püsimise Maal võimatuks.
Asteroidi põrkumist Maaga kahtlustatakse ka järsu, üleilmse katastroofi põhjustamises, mis tabas eelajalooliste hiigel-sisalike ja sauruste ajastut ja mis neid ka viimseni ära hävitas.

Meie armas ja ilus planeet Maa väärib hoidmist, sest ta on oma erakordselt rikkaliku ning mitmekesise elusloodusega Tõeline Looduse Ime.
Inimkond tervikuna väärib paremat tulevikku, kui seda on meile planeerinud illuminaadid. Meie teha on, kas ’Maailma Uus Kord ’koos rahvaste Paabeli ja ühe rahvuse ainuvalitsemisega hakkab kehtima kogu maailma üle või ei. Kas läheb läbi inimkonna totaalne moraalne laostumine ja füüsiline allakäik, mis avab tee üleüldisele orjastamisele. Viimane trend on juba täna suurte traagelniitidena näha ühiskonna igast küljest. On tekkinud uued orjuse liigid, esmajoones raha- ja laenuorjus, edukultus jt. laostavad tegelikkused. See kõik oleks omaette teemaks, millist saaks analüüsida mõnes teises artiklis.


Planeedi Maa ja Inimkonna tulevik oleneb praegusel ajajärgul meie ühisest tarkusest ja teadvustatud tegevuse tulemuslikkusest. Kui iga inimene võtaks südameasjaks looduse kaitsmise ja austuse looduse vastu, siis oleks suur eeldus loodud kõige ilusa ja kordumatu säilimiseks. Kui igaüks meist, kasvõi natukenegi, teeks midagi elava looduse heaks– siis saaks kokku hiigelsuure jõu, mis tõesti toimib!

Jätkugu igaühel meist tarkust, püsivust, jaksu ja kartmatust et tõkestada kahjulikke arenguid ning säilitada tulevastele põlvedele unikaalset looduse ’näpukat’ – planeeti Maad .


Sirjelind

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hmmm...pole tükk aega Sirjelinnult midagi nii negatiivset ja pessimistlikku lugenud...
Kurb.
Minni.

Anonüümne ütles ...

Vastuseks.
Kahjuks ei ole maailm ainult imeline ja ilus, siin leidub ka palju negatiivset.
Probleemide eitamine ei muuda probleeme olematuks.
Teadvustades probleeme, kaitseme positiivset.
Olles teadvel probleemidest, ei keela keegi nautida head ja ilusat.