kolmapäev, 4. november 2009

Aasta 2010 - 3 osa


Aasta 2010, viimane osa planeetide seisudest riikide- ja suurorganisatsioonide kaartidest.
Põhja-Korea. Sügisel jõuab Saturn riigi Merkuurile, kas pingestuvad suhted või riik jällegi piirab oma maal toimuva suhtes info levikut. Sellele järgneb kohe ühendus ka Neptuuniga (nagu ka Iisraelil ja Pakistanil). Jupiter Kaladesse minnes teeb ühenduse Musta Kuuga. See juba head ei tähenda. Midagi salakavalat ja varjatut riik toime paneb. See võib ka tähendada riigisisest võimuvahetust.

Lõuna-Korea, loodi samal aastal kui Iisrael. Saturn samuti jõuab sügisel tema Neptuuni peale. Selline mitme riigi kaartides korraga Neptuuni aktiviseerimine peab ju nende jaoks ja ka maailmale midagi tähendama.

Euroliit, Maastrichti leping. Saturn läheb kaardi III majja, sellega piiratakse uute liikmete vastuvõttu või siis on plaan kaasata veel oma käpa alla uusi liikmeid. Mõlemad variandid on võimalikud. Neptuun liigub kaardi Saturni peal VII majas. Saturn valitseb kaardis VI ja kaasavalitsejana DC-d. Seis siis puudutab tööhõivet, põllumajandust, meditsiini ja euroliidu rahvast tervikuna. Sel sügisel oli mitmeid maaharijate meeleavaldusi, piimatootjate aktsioone. Neptuuni ühendus Saturniga on nende segaduste ja osalt ka võimuvõitlusega seotud. Suur illusionist Neptuun püüab lõhkuda struktuure ja kehtivat liidu korda, tuua sisse olulisi muutusi.

Eurokaardis on samuti olulisi seise oodata. Juba sel sügisel, kui Saturn Kaaludesse läheb, teeb ta ühenduse eurokaardi AC-ga. Uudistes oli lugeda salaplaanist, et Euroliit tahab endast teha globaalset suurriiki. On see seotud siis nende seisudega või kuidas?

Meie lõunanaabril Lätil on samuti mitu pingelist seisu. Neptuun liigub riigi Uraani peal X majas ja teeb opositsiooni Saturnile. Eks need segased ja keerulised seisud Läti majanduses sellest ka tingitud. Uraan valitseb riigi MC-d, seotud siis parlamendiga. Saturn valitseb DC-d, ja Saturn Kaaludesse minnes teeb varsti kavadratuuri DC-le. Samas on ka transiitne Pluuto. Läti raha (lati) kaardis on transiitne Neptuun kaardi Saturni peal, astroloog Abhirama nimetab sellist ühendust “vaiba alt tõmbamise” aspektiks. Ei saa olema lihtne aasta lätlastele. Vägisi kipub asi selleni, et nende raha satub devalveerimise alla. Kuigi nad visalt eitavad sellist võimalust.

Iraagi sõda, mis algas tükk aega tagasi (20.03.2003), selles on oodata muudatusi juhtkonnas või pööret sõjakäigus. Uraan enne Jäära minekut ületab kaardi Merkuuri ja seejärel kohe ka Päikese. Neptuun liigub kaardi Veenus/Uraan keskpunkti peal, lisarahastamine ongi siis päevakorral.
OPEC. Kusagil oli uudis, et naftaorganisatsioon tahab loobuda dollarist. Selline teade tuli just siis, kui transiitne Saturn ületas OPEC-i kaardi Merkuuri. Kui Saturn jõuab kaardi Veenusele, siis võib tõesti selline asi ka teoks saada. See ühendus toimub oktoobris 2010.

IMF. Nende kaardis on oodata Saturni ühendust Neptuuniga juba tema sisenemisega Kaaludesse ja Pluuto opositsioon kaardi Saturnile. Veel on transiitse Neptuuni opositsioon kaardi Kuule ning kevadel teeb Uraan opositsiooni Neptuunile. Kõik olulised rahandusorganisatsioonid hakkavad tundma taevaste mõjude olulisust. Mis see kaasa toob? Pole prohvet, et oskaks sellele vastata.

Saturni viibimine Neitsis tõi välja kõik need kitsaskohad, mille vilju me nüüd maitseme. Eelkõige siis majanduse (ületarbimine), looduskaitse (metsa- ja maavarade massiline kasutuselevõtt) ja tervise küsimused (aids, linnu- ja seagripp). Konservatiivne Saturn pani piirid meie ületarbimisele ja liigsele eufooriale. Siirdudes Kaaludesse (29.10.2009) ta toob esiplaanile iseloomulikud Kaalude märgi omadused. Arvestama peab sellega, et Saturn Kaaludes on eksalteeritud ja seega tema mõju suurem, kui Neitsis olles. Pealegi on Saturn nii öelda Veenuse kodus ja seepärast tuleks kogu tema kaaludes viibimise ajal jälgida ka aspekte Veenusega.

Suhete märk Kaalud siis koos Saturniga annab võimaluse ja paneb paika riikidevahelised läbisaamised. Kohtud, uued seadused ja diplomaatia on need alad, mis aitavad saavutada tasakaalu igat liiki suhetes. Saturn suhete märgis soosib läbirääkimisi, kokkuleppeid, tekitab uusi seadusi. Aga ka viib konfliktideni, sõdadeni, toob kaasa muutusi riikide ladvikus. Eelmine kord oli ta Kaaludes aastatel 1980 kuni 1982. Nendel aastatel algas sõda Iraagi ja Iraani vahel, Poolas asutati Solidaarsus, Sikhid alustasid sõjategevust Indias, toimus Falklandi sõda Argentina ja Suurbritannia vahel. Positiivsena tooks ära järgmist – paljud Ladina-Ameerika riigid pöördusid demokraatia korralduse poole, Jaapanis tulid müüki esimesed faksimasinad ja kodused videokaamerad ning poelettidele ilmusid CD-mängijad. Kasutusele võeti esimene personaalarvuti, kasutusele tuli sõna “internet”jpm.
2010.aasta juuli lõpp lõpetab Saturn-Uraan suhete kaikaveo. Mõlemad on oma energia andnud ja edasi peaks asjad stabiliseeruma.
Oktoober algas pingetega, Päike ühenduses Saturniga Kaaludes tegi kvadratuuri Pluutole ja viimane jätkuvalt kvadratuuri Jupiter-Uraan ühendusele Kalade lõpus. See puudutab neid isikuid, kelledel neis kraadides on planeete või muid tundlikke kaardipunkte.

Novembris Jupiter uuesti läheneb Uraanile, Pluutole läheneb Põhjasõlm. Detsembris teeb Marss Amburist kvadratuuri Jupiter-Uraanile, Pluuto on koos Põhjasõlmega ja neile läheneb Merkuur. Neptuunil püsib ikka ühendus Chironiga. Aasta viimase kuu keskel teeb Marss ühenduse Merkuuri, Pluuto ja Põhjasõlmega ja Päike kvadratuuri Jupiter-Uraan ühendusega. Kusjuures Merkuur on retrograadses liikumises. Seisud viitavad suuremale ohule liikluses, tööstuses (kaevanduses, metallitööstuses) ette tulevate ohtudega. Samuti lennunduses ja raudtee liikluses.

Vahepealsetel aegadel on muidugi ka harmoonilisemaid päevaseise ja pingeid mahavõtvaid olukordi. Neid aegu peaks targalt ära kasutama. Kuigi kaugete planeetide omavahelisi harmoonilisi aspekte terve 2010. aasta jooksul ei saa olema.

Kui Saturn liikus Kaalude suunas, tegi ta 26 Neitsi kraadis ühenduse väikeplaneet Makamakega. Tema kohta olen natuke üht-teist kirjutanud möödunud aasta sügisel artiklis Makemake. Kui ta on ühenduses Saturniga ja teeb läheneva kvadratuuri Pluutole, mida sellest arvata. Tema printsiipideks on julgus, osavus, tasakaalu tunnetus, selgus, kindlameelsus, viljakus. Temas on ühendatud füüsiline ja vaimne jõud. Makemake on osalenud paljude uute organisatsioonide asutamise juures, olles konjunktsioonis Päikesega. Läbi oma aspektide ta aitab saavutada soovitut aga seda läbi bürokraatia, sõjaliste struktuuride ja administratiivsete jõudude abil. Temal on mõningaid Saturni jooni. Ühendus Saturniga võiks siis tähendada seda, et vanad konservatiivsed jõud ei taha kuidagi loobuda omast, igati püüavad takistada muutusi. Maha surutakse uudsemad ideed ja püüd midagi teistmoodi teha. Ette võetakse aktiivsemad meetodid oma võimu säilitamiseks. Kuid võimalik, et Makemake hoopiski leevandas Saturni konservatismi, kes teab? Aga kvadratuur Pluutoga sunnib lõpuks ikkagi neid muutusi ellu viima. Ja opositsioon Uraaniga süvendab neid vastuolusid.

Saturni ja Makemakest kirjutades ei olnud veel toimunud seda sündmust, millele nende ühendus võiks viidata. 29.sept.2009 oli Samoa saarestiku lähedal 8.0 mag. võimas maavärin, millele järgnes tsunami. Kas Makemake just otseselt maavärinaga seotud on, kuid viitab selgelt toimunu regioonile. On ju Makemake just Vaikse ookeani lõunaosa müütidest pärit. Tugev maavärin oli ka Alaskal, jääb laias laastus samuti Vaikese ookeani regiooni.

Viimati oli Makemakel ühendus Saturniga 1977. aastal Lõvis. Siis näiteks valiti NSVL kommunistide peasekretäriks Breznev; toimus suurem poliitvabadusi ja inimõiguste austamist nõudev reform Tsehhoslovakkias; USA-s valiti presidendiks J.Carter; isepäine Lüübüa valitseja Kaddafi kehtestas riigis nn islami sotsialismi; tõsiuskliku sunniidist moslemi Zia-ul-Haqi sõjaline riigipööre Pakistanis tõrjub kõrvale shiidid. Ja palju teisigi poliitilisi ning olulisi sündmusi.

Viimasete aastakümnete üldiseid seise mõjutavad ka need väikeplaneedid, mis tiirlevad Neptuuni tagustel orbiitidel. Eelkõige siis Eris, Haumea, Makemake, Sedna ja kõik teised kuiperi vöö taevakehad nagu Quaoar, Varuna ja Chaos. Nende mõju ei peaks ülehindama aga ka mitte tähelepanuta jätma (see suuresti käib mu enda kohta). Kuivõrd nad mõjutavad maailmas toimuvaid protsesse on veel vähe teada ja uuritud. Kuid kahtlemata on nad pikkade protsesside, uute algatuste käimapanevaks jõuks. Olen püüdnud selles tasapisi selgusele saada ja üht teist on ka teada aga suur töö ja vaatlused ootavad veel ees.

Erisele nime saamisega kaasnes üha enam tema printsiipide ilmnemine läbi Jäära märgi. Eris on eelkõige konflikt, tülid aga ka uudsuse toomine läbi Jäära omaduste. Rohkem hädasid ja õnnetusi on toonud Erise ühendus Merkuuri ja Saturniga. Sõnumitooja Merkuur ühenduses Erisega on meile ajaloos teada andnud paljudest loodusõnnetustest. Kõige lähim ühendus suurplaneediga saab olema Jupiteri ühendus aga see tuleb alles 2011.aasta kevadel. Erise opositsioon Saturniga toimub 2011.aastal, nii et sinna on veel aega.

Sedna liigub Sõnni 20-das alguskraadis ja teeb aegajalt kvadratuuri Neptuunile. Seda aspekti seostaks siis linnu- ja seagripi puhangute ilmnemisega. Samuti kliima muutustega, mis näitab ettearvamatuid tendentse ning raskendab ilmaprognoose. Seda on juba tükk aega täheldatud, et ilma ette prognoosida on viimastel aegadel väga raske ja nad sageli ei lähe ligilähedaseltki täppi.

Orcus asub Neitsi esimestes kraadides ja teeb aegajalt vastasseisu Neptuunile, orb küll 3-4 kraadi piires. Eks edaspidi, kui aspekt täpsemaks läheb, hakkab ka see oma mõju avaldama. Väljenduma peaks see siis ideoloogilises ja maailmavaateliste küsimuse teravnemises. Ülejäänud erilisi ja täpseid aspekte 2010.aastal ei moodusta ning nende mõju pole nii tajutav.
Ja veel, Kaalude märgi riikideks loetakse Argentinat, Hiinat, Egiptust, Austriat, Tiibetit. Linnadest Kopenhagenit, Frankfurti Mainil, Johannesburgi, Lissaboni, Viini, Leedsi jt. Saturn Kaaludes siis peaks neid maid ja linnu ka kuidagi rohkem puudutama, esile tooma või kuidagi teisit mõni oluline asi ilmnema.

Kokkuvõtvalt võiks öelda, et aasta 2010 on kulminisatsiooniks Jupiter-Saturn tsükli jaoks, kui Jupiter koos Uraaniga teeb opositsiooni Saturnile. Selle aasta teeb olulisemaks see, et Pluuto lülitub pingelisse T-kvadraatuuri ja on sellega kolmas planeet kardinaalsetes märkides. Aasta võib olla ootamatute, katastroofiliste muutuste ja uute tuulte aastaks. See titaanlik, ajalooline T-kvadratuur sisaldab endas samasuguseid jooni, kui oli suure depressiooni ajal.

Juulikuu päikesevarjutus võib provotseerida oluliselt ülemaailmse finantsalase languse. Pluuto Kaljukitses viitab mitte ainult pankrotte paljudele suurfirmadele vaid ka mitmete valitsuste lagunemist. Inimkond võib langeda suurde masendusse ja hirmu “radikaalide” ees, nii nagu oli kahekümnenda sajandi 20-l, 50-l ja 80-l. Just selliste aegade mõjul sai lõppude lõpuks võimule Hitler. Teisalt sel aastal säilib inimestes altruismi seeme, kaastunne ja Neptuun Veevalajas aitab inimkonnal leida lahendusi oma hirmudega võitlemiseks. Pärast T-kvadratuuri lagunemist kõige süngemad pilved lähevad laiali ja 2011.aastaks jätkuvad varem päevakorras olnud põhiprobleemide lahendamine. Torm ei vaibu aga äkitselt, tema hingust on tunda veel ka sel aastal.

2010.aastal üha enam hakkavad ilmnema globaalsed kliimamuutused. See võimendub veelgi siis, kui Neptuun 2011-12 läheb üle Kalade märki. Kliima muutustega, tema halvemaks minekuga tõuseb järsult rahvaste rändamise tendents. See toob kaasa vägivalla laine kohalike ja sissetulnute vahel. Sellele leiab rida viiteid ka eelmise Neptuuni viibimise ajal Kalades (1520 ja 1848)

Kuigi 2010.aasta pingelised seisud võivad maha suruda , takistada loomingulise vaimu , ta siiski ei hävita seda. Kahekümne esimese sajandi algul paika pandud kultuuri areng jätkub ja inimesed otsivad edasi tema arengu alternatiive. Tõuseb altruism, vaimsus, tekivad uued utoopilised ideed ja plaanid. Sarnaselt sellele nagu oli omal ajal “lillelaste” tegemised, kuid seda juba uuel tasandil.

Sellised siis järgmise aasta peamised seisud, võimalikud prognoosid ning ette tulevad sündmused. Kuigi ei tahtnud prognoosida, välja tuli ikka osaline prognoos (vähemasti üldine).Veelkord kokkuvõtlikult võiks öelda, et kardinaalsete märkide kvadratuurid viitavad siis põhjalike muutuste ootust ja uue ajajärgu algust. Kui maailma ootab ees olulised muutused aga inimkond mitte ei taha nendega kaasa minna, siis ainus asi, mis meid kõiki siin maakeral ühendab on ülemaailmne katastroof. See juba nõuab kogu inimkonna koostööd ja erimeelsuste kohest kõrvaleheitmist. Sellega ma nüüd küll ei taha öelda, et suurõnnetus tulgu, vaid juhtida tähelepanu asjaolule, et miks inimkond ei või siis leida ühist keelt ka ilma katastroofideta. Saab ka ilma selleta, ei pea tingimata olema mingi ülemaailmne ja kõiki puudutav ülihalb sündmus. Kriis selleks hea ongi, et annab võimaluse muutuda, otsida uusi lahendusi.

Kuidas aga tegelikult läheb, seda saame me natuke rohkem kui aasta pärast öelda. Seniks siis rohkem positiivsemat mõtlemist ja lootust paremale arengule. Elu läheb edasi.

Kommentaare ei ole: