teisipäev, 27. oktoober 2009

Aasta 2010 - 2 osa



Märtsis pöördub Marss direktiivseks (0 kraadist Lõvis) ja hakkab tasapisi uuesti moodustama opositsiooni Neptuunile. Juunis on see juba täpne. Rahvamassid nõuavad valitsustelt kiiremate meetmete vastuvõtmist majanduse elavdamiseks. Jupiter on selleks ajaks jõudnud uude märki ja asub Kalade 13-s kraadis. Mais teeb opositsiooni Saturnile Jupiter ja eespool mainitud Jupiter ühenduse Uraaniga Jäära 0 kraadis. Kevad võib kaasa tuua suure rahvusvahelise poliitikute kokkusaamise, mille tagajärjel kirjutatakse all mitmetele tähtsatele maailma vaatevinklist vaadatuna olulistele dokumentidele. Kevadel algab ka keeruline maailma majanduse reformimise etapp, mis kestab pea terve aasta. Mais on jätkuvalt Saturnil vastasseis Uraaniga.

Kevad-suvel võivad end rohkem ilmutada mitmesugused ekstremistid, religioossed fanaatikud ja terroriorganisatsioonid. Vastukaaluks saab olema kompromissitu võitlus nende tegevusele. Selline oht pole sugugi väike ja nii mõneski kohas võib asi viia sõja puhkemiseni. Selline äärmiselt energeetiliselt pingeline aeg kestab kuni sügiseni. Seda näitab siis Uraani osalemine Saturn-Pluuto kvadratuuris, moodustub T-kvadratuur ja seda juba kevadel. Aprilli lõpus teeb Uraan veel ühe täpse opositsiooni Saturnile. 26.juulil on Saturnil täpne opositsioon Uraaniga, viimasele ju sekundeerib kaasa Jupiter oma ühendusega Uraanile.

Saturn-Uraan vastasseis on stabiilsuse kaotamine ühiskonnas, uue ja vana mudeli kokkupõrge. Löögi all siis jätkuvalt lennundus, kosmoseasjad, kinnisvara, pangandus, infosüsteemid ja seadused. Sellele lisandub siis veel Pluuto poolt vähese orbiga mõlemale kvadratuurid ja Saturnile läheneb ka Marss. Selline pingeline muster peaks siis välja tooma varasemalt kogunenud pingete kogu ampluaa. Enam kannatavad need regioonid või linnad, kus suurtööstus on ainus majandusharu, mis leiba annab. Näiteks Venemaal Toljati linn, kus peamiseks tööandjaks on autotööstus, mis ise asub krahhi äärel. Vähikäiku teevad maavarade kaevandamise tööstusharu, nafta- ja gaasi tootmine, ehitustegevus.

Juulis on sõjajumalanna Bellona, salakaval Pandora ja kauge asteroid Chaos koos Kaksikutes. Infosõda samuti täiesti võimalik. Jätkub selline pingeline taevaseis ka augustis.
Mai lõpus (28.05) siirdub Uraan esimest korda Jäära märki. Alustades uut nullpunkti sodiaagiringi. See aitab alustada uusi algatusi, soosib leiutamist ja avastamisi erinevates valdkondades, tõstab tehnoloogia alased saavutused esiplaanile. Eriti peakas suure edasihüppe tegema infotehnoloogia ja kosmos-lennundus. Võimalik on uute maavarade leiukohtade avastamine ja palju muudki. Lõplikult siseneb Uraan Jäära 12.03.2011.a.

Suvel võib edukas olla teaduse see osa, mis tegeleb füüsikaga, sealhulgas ka tuumaenergia alal. Heureka on koos Jupiter-Uraan ühendusega. Võimalik, et see on seotud CERN`is tehtavate uuringutega. Juunis on Marsil opositsioon Neptuuniga, samal ajal on Saturnil opositsioon Jupiter-Uraaniga. Marsi vastaseis Neptuuniga võib tingida maniakaalsust suhetes, mõtlemises. Suureneva ohu allikaks võib saada merendusega seotud alad.

Oktoobrist 2009. sisenes Veevalajasse Must Kuu ja on seal üheksa kuud. See fiktiivne punkt kannab endas negatiivset karmat, ta loob uute lootuste piiritu illusoorsuse, mis aga viib lõpptulemusena seaduste eiramise ja avantürismini. Ta pöörab veevalajaliku üldise vabaduse kõikelubatavuseks. Must Kuu paradoksaalsel kombel aga seab ka teatud piirangud, mis iseenesest polegi paha. Sest veevalajalik vabadus tihti ületab mõistlikuse piirid. Nendeks oleks näiteks mängukirg kasiinodes, nende rohkus, pornotööstuse levik ja teistes kahtlastes ettevõtmistes.

Lilithi (Must Kuu) liikumisel Veevalajas ei möödu aeg ilma miitinguteta ja protestiaktsioonideta. Sel perioodil muutuvad aktiivsemateks ühiskondlike organisatsioonide juhid – ametühing ja erinevate mitteformaalsete gruppide esindajad (teistsuguse seksuaalse orientatsiooniga isikud, jalgpallihuligaanid jne.), kes siis organiseerivaid neid protesti ettevõtmisi. Lilith Veevalajas võib provotseerida laiemaid infektsiooni puhanguid ja suureneb uraanlike haiguste kasv. Kaladesse siirdub Lilith juulis.

Aastal 2010 on ka varjutuste aasta. Jaanuaris (15) juba esimene Päikesevarjutus 25 Kaljukitses. Toimub see Veenuse osavõtul. Kohe tekkis mõte, et varjutus puudutab finantse, samuti harmooniat ja kauneid kunste. Heaks märgiks on Uraanipoolne sekstiil varjutusele, annab uue võimaluse varjutus positiivselt ära kasutada. Retrograadne Merkuur teeb ühenduse Pluutoga, kas see toob pinnapeale mõne varjatud saladuse või skandaali, sest sisuliselt Merkuur seisab paigal, lõpetades oma retro liikumise. Ohuks võib saada liiklusalane tegevus või näiteks noorsoo väljaastumised, meeleavaldused ja tänavarahutused, jms.

Juunis on Kuuvarjutus (26.06) 4 Kaljukitses. Varjutus toimub Pluuto peal, viitab kindlustusele, kaitse- ja sõjajõududele, politseile ning maffiale. Need struktuurid siis on esiplaanil. Aktiivsemad on konservatiivsed jõud ja töötavad vastu uuemeelsetele. Jupiter teeb kvadratuuri varjutusele, võimalikud on muutused maailma võimustruktuurides. Heaks küljeks aga on võimalus, et lõpetab firmade madalseisu ja annab uue võimaluse uutmoodi alustada.

Juulis (11.07.) on teine Päikesevarjutus 19 Vähis. Võimalikest sündmustest tuleks kõne alla üleujutused, orkaanid ja maailmamere saastatus. Varjutus saab poolteistkvadratuuri Neptuun-Chiron-Must Kuu ühenduselt. See pingestab oluliselt varjutust. Leevendavaks asjaoluks oleks Marsi sekstiil varjutusele. Kuuvarjutuse ala jääb Lõuna-Ameerika aladele, seega on see piirkond kõige enam ohus. Oletan, et ka tugevam maavärin sealkandis on võimalik. Juulis aga veel Marsil ühendus Saturniga, mis kvadratuuris Pluutoga ja see omakorda kvadratuuris Jupiter-Uraan ühendusega. Mitmekordne T-kvadratuur, mis tõotab olla pingeid täis ning rida raskeid probleeme tekitada. Maailm on ahne ja võimunäljas, ehk see T-kvadratuur toob lahenduse ja paneb paljud asjad paika.

Uraan ja Pluuto on planeedid, mis mõlemad toovad endaga kaasa muutusi ja ümberkujundusi. Esimene äkitselt ja kiiresti, teine aeglaselt ja agooniliselt. Kokku on paras segu ootamatust ning põhjapanevat muutust. Mõlemad planeedid on järelandmatud ja suruvad oma tahtmise ikka läbi, tehes teed uuele ja kõrvaldades mineviku arusaamad ning mallid.

2010. lõpus (21.12) toimub siis aasta viimane varjutus – Kuuvarjutus 29 Kaksikutes. Puudutab eeskätt suhtlemist, meediat ja üleüldse kommunikatsioone. Varjutusse on kaasatud Merkuur ja Pluuto. Jupiteri ja Uraani ühendus moodustab kvadratuuri varjutusele, mis suurendab ebastabiilsust suhetes, kliima mehhanismis ja võib esile kutsuda ka maavärinaid. Positiivseks oleks Neptuuni sekstiil varjutusele, mis soodustab õigete otsuste tegemist ja pärsib tekkida võivaid illusioone.

Mõned tähelepanekud seisudest riikide kaartides ja seda ainult transiitide osas. Nii mõndagi ütleb ka riigi progressiivne kaart aga sellest ehk kunagi hiljem. 2009-2010 teeb Pluuto opositsiooni India sünnikaardis Uraanile ja Uraan liigub Chaosest üle. Jupiter alustas uut ringi. Detsembri Kuuvarjutus toimub tema Uraani lähedal, see võib aktiviseerida kodurahutusi kogu riigis.

Saksamaa liitriik, Uraan 2010.aastal jõuab nataali Kuu peale. Kas saksa rahvas tõstab ootamatult pead või on oodata äkilisi muutusi inimeste heaolus? Kerge mu meelest see seis ei saa olema. Kaljukitse 4-s kraadis toimuv Kuuvarjutus Uraani peal, see samuti seotud ootamatuste ja rahvamassidega.

Ühendatud kuningriigid (Suurbritannia), Jupiter jaanuari lõpus 2010 jõuab Pluuto peale. Peaministri tool on ohus, juba praegu on praeguse peaministri tegevus terava kriitika all ja reiting madal. Ühendus võib ka puudutada troonil oleva kuninganna lahkumist või loobumist sellest. Veel teeb nüüd Kaaludesse minev Saturn ühenduse Uraaniga. 19 Vähis toimuv Päikesevarjutus toimub täpselt riigi Kuu peal, on see nüüd viide naissoole (kuningannale) või ilmatikule? Ka aasta viimane varjutus (Kuu) puudutab kaarti, toimub see Musta Kuu peal IX majas. Võimalik, et praeguse peaministri amet läheb uuele inimesele. Paistab, et saareriigis on oodata põnevaid sündmusi ja põhjapanevaid muutusi.

Inglased ise kasutavad oma maa seisude uurimisel ka 1801.a. horoskoopi. Selles jõuab Saturn Kaaludesse sisenedes Uraani peale ja 2010.a. oktoobris jõuab Saturn AC-le. Mõlemad kaardid töötavad ja annavad aimu, mis võiks tulla ja mis ootab saareriiki ees.

Keerulised ajad ootavad ees ka Ühendriike. Jupiter-Neptuun Kuu peal Veevalaja lõpus. Saturn Kaaludesse minnes jõuab riigi MC-le. Pluuto teeb kvadratuuri MC-le. Uraan, jõudes Jäära, teeb ühenduse IC-ga. Need seisud siis pingeid ja uusi võimalusi toovad. Detsembri Kuuvarjutus toimub Veenuse ligidal, on dollar ohus või tähendab hoopis tema stabiliseerumist. Kuuvarjutus peaks lõpetama teatud faasi. Selle järgi lõppeb dollari valitsemine ja võimule tuleb näiteks euro? Kui dollariga siis midagi erilist ei juhtu, siis nelja aasta pärast see teema ikkagi tõsiselt päevakorda tuleb, transiitne Pluuto jõuab siis riigi teise majja.

USA Föderaalreservi kaardis teeb Pluuto ühenduse Päikesega, kvadratuuri MC-le ja opositsiooni kaardi Pluutole. Veelkord viide, et dollar on kas tõsises ohus või ootata on mingeid suuremaid olulisi muutusi. Ka USA rahapaja asutamise kaardis teeb Pluuto opositsiooni Mustale Kuule ja Saturn Kaaludesse minnes teeb ühenduse Lõunasõlmega. Neptuun aga liigub kaardi Pluuto peal. Kaardis on asteroid Banks samamoodi Neptuuni mõjude all. Kõigis kolmes kaardis seega tugevad vihjed dollari elujõu muutustele ja ohtudele.
Igatahes on riigil ja Obamal aasta 2010 keerukas ja raske. Arvan, et see Pluuto siirdumine Kaljukitse (ka riigi Pluuto on selles märgis) ja kvadratuurid MC-IC teljele olid üheks teguriks, et riigi presidendiks esmakordselt sai mustanahaline. Samuti see, et Quaoar (uudsus, loominguline potensiaal) ületas riigi atsendendi, liikus riigi esimeses majas, mis tõi uued suunad ja uue mehe Valgesse Majja.

Lisaks läks septembris 2008 Ixion, mis sümboliseerib lunastamatud süüd, üle USA atsendendi. Ülemaailmne kriis algas Ameerikast just riigi “pattude” pärast ja nende jaoks see niipea veel ei lõpe. Sest transiitne Pluuto teeb opositsiooni Veenusele (raha, pangandus). 2010.aastal teeb Pluuto opositsiooni ka Jupiterile(võim) ja 2014 jõuab kord Pluuto ning Päikese opositsiooni juurde.

Vene Föderatsioon, kauged planeedid (Ur. Nep. ja Pl.) veel aspekte nataali planeetidele ei tee. Selle järgi midagi kardinaalset ette näha ei ole kuid ega see veel tähenda, et üldse mitte midagi riigiladvikus ei juhtu. Jupiter aga jõudes Kaladesse teeb kvadratuuri Merkuurile, tugevneb tsensuur meedia üle, hoogustub propaganda masinavärk. Jaanuari Päikesevarjutus toimub riigi Saturni peal, oletan, et see toob kaasa muutusi valitsuse struktuurides. Seda sai juba eespool öeldud, et Venemaal on talvel võimalik riigisisene võimumuutus ja mõned kõrged poliitikud kaotavad senise positsiooni. Seda võimalust, tema sekkumist võitlusesse ja otsuseid, mis ta ette võtab, näitab ka presidendil transiitse Lilithi ühendus nataalse Lilithiga juba detsembris 2009.

Venemaal on kasutusel ka horoskoop tema lipu heiskamise momendile Kremlis (25.12.1991). Selles on tulemas Pluuto poolt ühendus Päikese ja Vertexiga. Asi peaks puudutama siis riigipead. Jupiter Kaladesse minnes hakkab liikuma VIII majas, mille kaasvalitseja ta ise on ja teeb opositsiooni Kuule. Rubla on teadagi nõrk, on see nüüd tema veelgi odavnemise või devalveerimise viide? Märtsis teeb Jupiter opositsiooni ka iseendale ning kvinkunksi lipukaardi AC-le Lõvis.

Ukraina. Oktoobris 2009 liikus Saturn üle riigi Marsi ja Kaaludesse jõudes teeb Saturn trigooni riigi Saturnile. See peaks natuke stabiliseerima riigisiseseid pingeid. Neptuuni liikumine riigi Kuu läheduses aga neid rahva rahuolematuseis ning valikud on seni ähmastanud. Pole nad rahul ei oma presidendi ega peaministriga. Uraan teeb opositsiooni Marsile, ka see on üks sisemiste pingete vallandaja ning parlamendis toimuvate tuliste debattide väljendus. Sest Marss valitseb riigi MC-d ehk siis parlamenti. Jaanuaris on riigis presidendi valimised, Neptuun Kuul siis näitab, kas rahvas saab aru oma õigest valikust, teeb adekvaatseid otsuseid või mitte.

Prantsusmaa V vabariik (5.10.1958). Saturni sisenemine Kaaludesse ja viibimine selles märgis 2,5 aastat aktiviseerib seal asuvad Merkuuri ja Päikese. Transiitne Pluuto hakkab moodustama opositsiooni kaardi Kuule. Rahva teadvuses hakkab toimuma teatud nihe, mida siis Pluuto impulss aktiveerib.

Iisrael. Midagi olulist horoskoop aasta esimene poolel transiitide mõttes ei näita. Sügisel aga jõuab Saturn riigi Neptuuni peale. Jupiter küll liikudes Kalades teeb kvadratuuri riigi Uraanile ja enne Jäära minekut kvadratuuri iseendale. Jupiter kaardis valitseb II maja, küsimuse alla võib tulla majandus- ja finantsalased küsimused. Jupiter, kui religiooni ja maailmavaatega seotud planeet, tõstab esile Iisraeli pikalt kestnud vaenu araablastega. Pluuto aga hakkab tegema opositsiooni Veenusele (sarnaselt USA-ga). Vihje siis jällegi rahaküsimuste problemaatikale.

Hiina Rahvavabariik, ka temal on Neptuun Chaose peal. Pluuto teeb opositsiooni Uraanile, kas uus suunamuutus valitsemises või uuem riigipea. Sellele viitab ka Saturni Kaaludesse jõudmine, kui teeb varsti ühenduse riigi Päikesega. 2010. aasta teeb Jupiter opositsiooni riigi Saturnile, asi puudutab majandust ja võimustruktuure. Jupiter-Neptuun teevad kvadratuure MC-IC telejele, sarnaselt Ühendriikidega. Seal küll on tegijaks Pluuto.

Iraani Isalamivabariik (loodi 1.04.1979). Neptuun on tema Marsi ja Merkuuri peal, siit seos Iraani sõjakuse ja tuumatehnoloogia alane temaatika meedias ja süüdistused tuumasõjaks valmistumisel.

Pakistan. Saturn sügisel Neptuuni peale. Pluuto teeb juba 2009.aastal opositsiooni riigi Marsile. Sama lugu nagu Iraanigi puhul, kus aktiivne oli samuti Marss. Vahe vast selles, et Iraani puhul on tema tuumaenergia alased ettevõtmised ehk suuresti “mulli ajamine” aga Pakistani Marsi aktiviseerib Pluuto, mis on palju ohtlikum asi. Pakistanil on veel teinegi horoskoop olemas – 1956.aastal sai riigist esimene islamivabariik. Iseloomulik on selles Kuu ühendus Jupiteriga (rahvas suuresti islamivaimu) ja täpne Päikese trigoon Saturniga. Jupiter liikudes Kalades teeb ühenduse riigi Merkuuriga. Olulisem on aga Uraani jõudmine Päikese peale, kui Uraan jõuab Jäära esimestesse kraadidesse. Siit võib oodata riigilt juba ettearvamatuid sündmusi.

Selle regiooni maades praegu sagedased enesetapu terroristide tegusid tuleks vaadata laiemalt, kui ainult tähtede positsioonist lähtuvalt. Arvestada tuleks kogu islamimaade geopoliitlist positsiooni, traditsioone ja poliitilist olukorda tervikuna.
järgneb...

Kommentaare ei ole: