esmaspäev, 19. oktoober 2009

Aasta 2010


Mida lähemale tuleb aasta 2012, seda sagedamini on kuulda ja lugeda ilmalõpu tendentsidest. Isegi Rooma paavst on sel teemal sõna võtnud ja lohutanud oma karjaseid. On ka teistsuguseid, õli tulle valavaid ütlemisi. Modellinduses tuntud Pablo Rabana on öelnud, et tema rohkem tööd ei tee, kuna niikuinii tuleb varsti maailma lõpp. Seda maailmalõppu on aegade jooksul niivõrd palju juba ennustatud, et inimesed on tasapisi selle jutu suhtes immuunseks muutunud. Ja ainult uudishimu veel toidab meie meeli ning huvi selle vastu, millal siis ikkagi.

Mida siis arvata kõikidest nendest lõpu juttudest? Alljärgnevalt mõned varasemad väljanopped foorumitest, mis olen ühte koondanud.
Too kuupäev tähistab 5126 aasta pikkuse tsükli lõppu maiade välja töötatud pikkarvestuse kalendris (ing k Long Count calendar). Maiad olid muistse maailma nutikamad astronoomid ja ehitasid suuri linnu, mille varemeid siiamaani Mehhikos ja Kesk-Ameerikas kohata võib. (Mõned teadlased paigutavad lõpuaja maiade kalendri põhjal veidi kaugemale, 2012. aasta 23. detsembrisse.)

Teooriad selle kohta, mis täpsemalt juhtuma hakkab, varieeruvad päikesetormide vallandatud vulkaanipurskeist pooluste vahetumiseni, mis paneb Maa vastassuunas pöörlema.
Kui vaadata 21.12.2012.aasta taevaseid seise, siis midagi katastroofilist sealt küll on raske välja lugeda. On küll Uraani kvadratuur Pluutoga aga sellist seisu on ju korduvalt olnud.
Uraani Pluuto ühendus , sai alguse 1965-66 aastal ( eelmine oli 1850-51) Sel ajal sündinud põlvkonna inimesed , kes siis suuremal, kes vähemal määral, kannavad endas väga võimast energiat ja on võimelised elujooksul väga tugevalt uue energia läbi "kasvama" /"teisenema" ja kogu tegevus on kantud uuest/muundavast energiast või siis "sööb see energia neid seestpoolt selliselt, et nad tekitavad kannatusi iseendale ja teistele ja neil on lihtne minna kuritegelikule rajale. Ühendus puudutas Neitsi, Kalade, Amburi ja Kaksikute risti.

Uraani ja Pluuto kvadratuur. Tegemist on väga pika protsessiga, nii et tasub mõelda teadlikule ettevalmistumise peale küll. Eriti neil , keda see seis kohe otseselt puudutab. Jäära, Kaljukitse, Kaalude, Vähi ristil olevad planeedid saavad siin korralikku energiaimpulsi, mis tähendab Uue energia integreerimist koos transformatsiooniga. Ja mõjutus kestab veel aastaid tagant järgi. Eelmine sedalaadi kvadraat toimus 1932/33.
Siin aitavad meid ainult ajalooõpikud, et vähegi aimusaada, mis kogemusi tookordne elu pakkus. Nii et kokkuvõtvalt võiks öelda, et astroloogia räägib, et meil seisab ees ikka korralikust "hakklihamasinast" läbiminek, kus keeb välja kogu "solk"(alateadvusest) ja asemele saab tulla uus energia. ON variant, et elatakse selle rütmiga kaasa.
Kui inimesele tundub selliste võimsate seisude puhul, et tema tahab omas rütmis elada, siis rütmide ühildamatus loob hulgaliselt kannatusi. See on sarnane seis, kui läheme mingile kontserdile, kus muusika mängib tohutu tugevasti. Kuuldu ei meeldi meile ja me tahaks "omaette" vaikselt olla, tulemuseks on lõhutud energeetika ja psüühiline trauma, samal ajal kõrval inimene, kes elab rütmidega koos saab vägeva energiaimpulsi edasiseks eluks. Ja selline kontsert siis kestab aastaid Ja valida ei saa, tuleb kuulata seda mis tuleb Ja see on siis puhtalt astroloogia keel, kus pole arvestatud suurte rütmide täitumist, mida ennustab Maiade astroloogia.

Üks Tuulepesa foorumi lõik 7.12.2007.a.
Maiade kalendri kohta veel natuke. Meenus ühe antropoloogi loeng maiade kalendri kohta. See inimene õpetab praegu TLÜs ja on pikka aega maiade juures elanud ning neid uurinud. Tema naeris mõnes mõttes selle 2012. aasta ennustatud maailmalõpu välja. Ta ytles, et on yks asi, mida inimesed ei arvesta. Tema sõnul pole mitte kuskil maiade tekstides kirjas, et siis peaks maailmalõpp tulema. See, et maailmalõpp tuleb, on inimeste järeldus selle põhjal, et 2012. aastal lõppeb lihtsalt maiade kalender. Sellel hetkel jookseb teatud hetkel kõik paika ja kalender lõppebki. Selliseid kalendri lõppemisi on varemgi olnud. See mees arvas, et ehk oli põhjus, miks maiad pikemalt kalendrit välja ei arvutanud, lihtsalt selles, et neil polnud seda rohkem vaja. 2012. aastal algab kalender sama moodi, nagu see juba mitmeid kordi on alanud. Maiadel on mitmeid inimese loomisi olnud, mille kohta võib Popol Vuhist lugeda. Kõigi nende loomiste aeg on ka ajaliselt, muu hulgas kuupäevaliselt paika pandud.
Viimane värskem artikkel sellel teemal ilmus Delfis ja lugeda saab seda siit: http://forte.delfi.ee/news/teadus/maiad-aastal-2012-ei-tule-mingit-maailmaloppu.d?id=26203811

Aasta 2010 tõotab tulla huvitav, põnev ja minu meelest palju karmim ja pingelisema taevaseisuga, kui 2012. aasta detsember. Prognoosida eriti ei tahaks, seepärast toon ära peamised seisud ja mõningad mõtted, mis teksti kirjutades tekkisid. Juba sel sügisel hakkab formeeruma kaugemate planeetide disharmoonilised seisud. 15. nov. on esimene täpne kvadratuur Saturnil Pluutoga. See on nende omavahelise tsükli faas, kus Saturn läheneb Pluutole, tehes enne siis läheneva kvadratuuri. Tsükkel ise algas novembris 1982.aastal 27.36 Kaaludest. Lõppeb tsükkel 10 aasta pärast, kui Saturn jõuab Pluutoga ühte 20.jaan.2020.a. 22.46 Kaljukitses. Mida kujutab endast see tsükkel. Et paremini aru saada tema toimest ja iseloomust, sai koostatud kogu nende tsüklite alguste ülevaade ajaloos toimunud sündmuste kirjapanemisega. Kogu sündmuste jada on kirjas artiklis Saturni ja Pluuto ühendused läbi kahe aastatuhande. Eraldi tõin ära ka Saturni ja Pluuto vastasseisud ja läheneva kvadratuuri toimed läbi viimase kuuesaja aasta artiklis Saturni ja Pluuto kvadratuurid.

Niisiis aasta 2010, juba 20.dets.2009.a. on selline aeg, kus kõik planeedid on direktiivses liikumises. Peale seda pöördub Marss retrograadseks. Jupiter-Neptuun ühendus toimub ajal, mil ta teeb opositsiooni Marsile Lõvis ja samal ajal Saturn kvadratuuri Pluutole. Idealism, fantaasia, illusioonid, nõrk finantsseis – need on ühed konjunktsiooni märksõnad. Nende ühendus peaks panema punkti neile protsessidele, mis ilmnesid kahe eelmise ühenduse ajal. Jupiteri viimane ühendus Neptuuniga võib tähendada rünnakut erinevate religioosete ja ideoloogiliste vaadete vahel. Sageli religioosed reformid lähevad üle “ristikäikudeks” ja need puudutavad islamimaade ning lääne kokkupõrget.

2010. aasta esimesel kuul Saturn pöördub retrograadseks, säilib tema kvadratuur Pluutoga. Saturn on distsipliin, rangus, takistused, vastutus, seadus ja reeglid. Pluuto on salajane võim, masside liikumine, elust liigse kõrvaldamine. Kvadratuur nende vahel pole kergete killast aga samas ei maksa unustada, et kvadratuur on ka energia ja jõu allikas. Selle rakendamine õiges suunas aitab “mägesid” paigast liigutada. Negatiivselt kasutades muidugi vägagi palju kurja teha.

2010.aastat võib energeetilise potentsiaali järgi tinglikult jagada kaheks. Esimene poolaasta on rohkem pingeline ja aktiivne. Talvel võib tekkida unikaalne võimalus teaduses ja seda meditsiini valdkonnas. Avastuste tulemustest saab ühiskond teada palju hiljem, kuid uurismistööd selles vallas saavad siis hoo sisse. Seda ehk sellest, et jaanuari keskel on asteroidil Heureka ühendus Veenusega ja teadust sümboliseerival Sciential ühendus Uraaniga. Avastamist näitav Discovery aga on täpses opositsioonis Musta Kuuga.

Jaanuari keskel (18.01) läheb Jupiter oma teise kodumärki Kaladesse. Koos Uraaniga Jääras olles võib see tähendada, et inimesed ei hoia enam tagasi oma meelepaha majanduslanguses oleva tööpuuduse ja üldise elatustaseme pärast. Juuni algul alustab Jupiter sodiaagi esimese märgi Jääras viibimist. Kusjuures tema retrograadne periood jääb Kalade märgi lõppu. Lõplikult läheb Jäära 22.01.2011.a. Kalades viibimine toob kaasa selle, et suurendab huvi kõige müstilise ja seni mõistetamatu vastu. Jupiter on inimkonnale majandus- ja sotsiaalelu, tema maailmavaate, religiooni, teaduse esindaja. Jupiter Kalades - esiplaanile tuleb religioon ning vaimeste teadmiste õppimise kasv. Kõigele uuele annab hoo sisse Jupiteri esimene sisenemine Jäära juunist kuni septembrini. Jäära nullkraadis teeb ta ühenduse Uraaniga ja täpse kvinkunksi Marsiga Neitsis.

Ühendus peaks meid innustama suurema hooga vastu võtma vaimesid ja kõlbelisi teadmisi, neid jõudsamalt edasi arendades. Hea aeg alustada hariduse reformimisega. See peaks andma indu uute leiutiste ja avastuste rakendamiseks. Juuli lõpus teeb Jupiter kvadratuuri Pluutole, see võib kaasa tuua äärmuslike otsuste vastuvõtmise. Pead tõstavad äärmuslikud rühmitused, surve alla satuvad nii poliitilised kui haridus organisatsioonid.

Augustis teeb Jupiter opositsiooni Kaaludes viibiva Saturniga. Kaks majanduses olulist planeeti peaks siis maailma ökonoomias paika panema edasised suunad säästlikuse ja tootmise suhtes. Samuti toob aspekt välja need maailma majanduse languse peamised põhjused ja valearvestuste tagajärjed. Septembris toimub teine Jupiteri ühendus Uraaniga andes veekord võimaluse eelmise ühenduse ajal tekkinud võimaluste elluviimiseks.
Aasta lõpus Jupiter on koos Uraaniga, see annab võimaluse paljude seni kehtivate süsteemide reformimiseks. 18.novembril kaks diplomaatilist planeeti, Veenus ja Jupiter, pöörduvad direktiivseks. Mõlemad on oma kodumärkides ja see loob eelduse, et nii mõnigi sõda võiks saada lõpetatud. Veenus teeb trigooni Neptuunile ja Päike on trigoonis Jupiter-Uraan. Vähemasti läbirääkimiste alustamiseks küll soodus.

Neptuun liigub aasta jooksul Veevalaja piirkonna kraadides, kus ta avastamise (1846) ajal oli (25.52). Jätkub ühendus Chironiga. Sellega ühendus loob silla inimkonnale edasiste vaimsete väärtuste arenguks. Kuid teisalt on oht liigsete illusioonide tekkimiseks. Pettunud poliitikas osa meist loob vaimse liikumise, mis on mugavaks vahendiks põgeneda reaalsuse eest. Selles see illusiooni loomise oht seisnebki. Päris “pilvedesse” ka ei maksaks minna, niimoodi kaob reaalne pind jalge alt. Ja seda raskem on tulla toime igapäeva asjadega.

Unustada ei maksaks ka seda, et Pluuto on nüüd Kaljukitses. Tema siirdumine sellesse märki tähistab Amburis viibimise idealistliku optimismi jahenemist, kainemat suhtumist ja väärtuste ümberhindamist. Pluuto toob välja materiaalse maailma probleemid, eeskätt resursside ja ökoloogia valdkonnad. 1993.aastal alanud Uraani ja Neptuuni tsükli esimesi kaljukitselikke ideoloogilisi tulemusi näitab nende kahe poolsekstiilis olemine aastatel 2008 – 2011.

Talve keskel on võimalik, et Venemaa juhtkonnas toimuvad muutused, mis muu maailma jaoks võivad olla ootamatud, kuid Venemaa jaoks mitte. Need muutused võivad kaasa tuua väärtõlgendusi, intriige, mõningate tegelaste püüd tõlgendada sündmust temale sobivas võtmes. Talvel on võimalik, et rohkem tuleb esile petmiskatseid, suuri finantsavantüüre ja seda mitte ainult Venemaal vaid kogu maailmas. Seotud on see sellega, et inimesed tervikuna on energeetiliselt vastuvõtlikud igasugusele valede, pettuste, enesepettuste ja illusioonide vibratsioonidele. Kuid nähtavasti need finantsmanipulatsioonid ei too eriliselt kaasa maailma majanduse olukorra halvenemist. Talvine planeetide seis – Marsil opositsioon Jupiter-Neptuuniga ja Saturnil kvadratuur Pluutoga neid prognoose siis toetavad.
järgneb...

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

mida iganes see 1012 ei ole mingi maailma lõpp ,lihtsalt maajad lõpetasid oma kalendri jajaja mingit lõppu ei ole !!