kolmapäev, 1. aprill 2009

Ixion - 2

Nendes kaartide põhjal, kus ilmneb tugev Ixioni osa, võib teha järelduse, et Ixioni tegevust saab grupeerida temaatilistesse rühmadesse. Üheks selliseks rühmaks oleks – karile jooksnud abielu, “skandaal heaolu perekonnas”. Mõned näited sellest vallast.

Shoti kuninganna Mary saatus. Tema elus on kirg, abielu, surm ja lõputud kannatused hästi iseloomulikud ning sulanduvad ühte. Olles veel noor neiu, elab ta üle abikaasa – Prantsusmaa kuninga Fransisca II surma. Tema protezee tapeti raseda Mary silme all, tema teine abikaasa Henry Darnley tapeti samuti. Shoti aadlikud süüdistasid Mary`t osavõtus oma mehe tapmises ja alustasid mässu. Mary vangistati ja ta loobus troonist oma poja James VI (Inglise kuningana James I) kasuks. Põgenenud vanglast sattus ta Elisabeth I meelevalda, kes hoidis teda 18 aastat karmis vangistuses. Mary hukati peale seda, kui avastati vandenõu, mis pidi ta vabastama vangistusest. Veetleva, kirgliku ja uhke Mary traagiline saatus on inspireerinud Lope de Vegat, F.von Schillerit, S. Zweigi jmt. kirjanikke.

Mary õukonna astroloogi andmete põhjal sündis Mary 7.12.1542.a. (ENE annab 8.12) kell 13.12 LT Linlitgow Palace, West Lothian, 55.59 n; 3.37 w. Ixion on temal 10 majas ja kvadratuuris Neptuuniga 12 majas. Ta arreteeriti ja loobus Shoti troonist 1567. aastal, siis direktiivne ja progressiivne Päike moodustas täpse ühenduse nataalse Ixioniga. Mary põgenes Shotimaalt ja andis end vabatahtlikult kuninganna Elisabeth I meelevalda 1568. aasta. Siis progressiivne Päike jõudis järele progressiivsele Ixionile. Lõpuks Mary hukati Elisabethi käsul , siis kui progressiivne kaheksanda maja tipp moodustas täpse ühenduse Ixioniga.

Kui võrrelda Mary horoskoopi kuninganna Elisabethi omaga, siis leiame sealt järgmist. Mary Kuu moodustab täpse kvadratuuri Elisabethi Veenusega, sealjuures sattudes Elisabethi AC-le. Ixion lisab nõutud dramaatilist värvingut nende suhetele: Elisabethi kaardis asub ta just AC-l, millega surub alla Mary Kuu.
Elisabeth Ixion = 3.42 Kaljukits
Elisabeth Veenus = 4.33 Kaalud
Mary Kuu = 5.05 Kaljukits

Teien näitlik näide puudutab tänapäeval hästi tuntud “skandaali heas perekonnas” briti kuninganna peres. See on lugu prints Charlesi ja printsess Diana vahel.
Charlesi kaardis Ixion asub IC-l täpses ühenduses Neptuuniga ja natuke vähema täpses ühenduses Veenusega. Printsessi horoskoobis asub Ixion printsiga võrreledes vastasmajas, 10-das Kaaludes ning täpses kvinkunksis Veenuse ja surmapunktiga. Veel on Ixionil täpne trigoon Kuuga 2-s majas ning sekstiilis Uraaniga 8 majas. Kui Ixioni kohta oleks teatud aastat 20 tagasi, siis astroloogid oleks juba siis võinud teha kurvavõitu prognoosi, et nende kahe vahel suure tõenäosusega suhete vallas ei tule midagi head.
Charles ja Diana teatasid oma lahkuminemisest 9. detsembril 1992.a., siis kui taevas oli kujunenud tähelepanuväärne seis:

Hylonome* = 25.27 Neitis
Ixion = 26.48 Skorpion
Marss = 26.51 Vähk R
Merkuur = 26.56 Skorpion
*kentaur, mis sümboliseerib lahkuminekut, lahutust armsamast

Diana hukkus, kui tema progressiivne Kuu tegi täpse trigooni Ixionile ja solaaris Kuu moodustas täpse opositsiooni Ixionile. Neil kahel on veel mitmeid põnevaid astroloogilisi seise aga neist täpsemalt ja lähemalt uues artiklis, mis valmimisjärgus.

Kolmandaks näiteks on omal ajal parajat kõmu tekitanud lugu, mida saab nimetada skandaaliks ladvikus kuhu oli segatud ka seks – see on president Clintoni ja Monica Levinski lugu. Vähemalt siin ei jõudnud asi surmani. Clintoni nataalis on Ixion täpses ühenduses kaardi valitseja Veenusega Kaaludes ja 1 majas AC lähedal. Monical asub Ixion samuti 1 majas, kusjuures täpses trigoonis Clintoni MC-ga. Skandaal lahvatas 1998. aasta talvel, kui Monica progressiivne AC moodustas täpse ühenduse Ixioniga.
Nende näitete varal on näha, kuidas Ixion skandaalides mängib läbi oma osa.
1.dets. 1994.a. – täpsel kolmekordsel Jupiteri, Pluuto ja Ixioni ühendusel Richard Gere ja Cindy Craftword teatasid oma lahkuminekust peale kolme aastat kooselu.

Religioon: võitlus inimlike pattudega

Teine Ixioni väljendus on seotud ja avaldub inimeste pattude tunnetamises ning võitluses selle maailma pattudega. Seepärast tugevat Ixioni kohtab sageli religioosete inimeste kaartides, kes aktiivselt osalevad ühiskondlikus elus.
Itaalia misjonär Bosco, kes sündis 16.08.1815, omab täpset Ixioni ühendust Pluutoga, mis täpses kvinkunksis Päikesega. Teine katoliitlik tegelane, kes hukkus Dahau vangilaagris, Titus Brandema, omas kaardis täpset Ixioni opositsiooni Marsiga Kaljukitse viimases kraadis esimeses majas. Girolamo Savernarola`l, Firenze preestril ja poliitilisel juhil, oli horoskoobis tugev konfiguratsioon ja seosed Ixioniga.

Ixion = 6.20 Kaalud
Päike = 7.30 Kaalud
TL 66 = 7.47 Kaalud
See kolmik opositsioonis Marsiga Jääras esimeses majas.
Huvitav on eelmisele vastupidine konfiguratsioon, mis aga kuidagi ei ole seotud religiooniga. A. Einsteinil oli Ixionil täpne opositsioon esimesest majast Marsile seitsmendasse majja Kaljukitses. Seda võiks tõlgendada, kui enesekindlat teadlast, kes läheb konfrontatsioonile kehtivate steretüüpidega.

Martin Luther, saksa teoloog: nataalne Ixion on ümbritsetud Marsi, Jupiteri Saturni ja Veenuse poolt Kaalude lõpus ja Skorpioni alguses. Kui ta 31. okt. 1517 Wittenbergi kirikuuksele oma 95 teesi lõi, mis pani aluse reformidele, läks nii direktsioone kui transiitne Ixion koos Merkuuri ja Veenusega tema nataalis üle tema Neptuuni. Transiitne Päike oli nataali peal (see on võimalik tänu üleminekule uuele kalendrile) ja transiitne Marss oli Saturni peal. Seda päeva iseloomustab veel Päikese, Pandora ja Chaose konjunktsioon Skorionis ja Pluuto ühendust Lõunasõlmega Kaljukitses, mis opositsioonis musta Kuu ja Põhjasõlmega. Muide, praegu on Pluuto samuti samades Kaljukitses kraadides (talv/kevad 2009)!

Ema Theresa sündis Päikese ja Ixioni konjunktsiooniga Neitsi märgi alguses, see ühendus oli tugevates aspektides paljude kentauridega. Ta sai Nobeli preemia ajal, mil direktsioone Pluuto oli täpses ühenduses tema nataali Ixioniga.

Suure südamega isikud

Ixion võib end väljendada mitte ainult läbi religiooni. On mitmeid näited, kus ta ilmneb inimestel, kes aktiivselt tegelevad sotsiaalse ja ühiskondliku tegevusega. Näitlejad Oleg Basilashvili ja Brigitt Bardott on sündinud samal aastal – 1934. ja Päikese ning Ixioni ühendusega. Oleg on tuntud oma aktiivse poliitilise tegevusega, mis oli suunatud kultuuri säilitamise poolt ja Brigitt oli aktiivne loomakaitses tegev. Lech Walensa, Poola “Solidaarsuse” looja ning juht, Päikese ja Kuu konjunktsioon Ixioniga Kaaludes. Ixionil väga täpne trigoon Uraanile Kaksikutes ja täpne sekstiil Pluutole. See ilusasti iseloomustab tema reformide läbiviimises tolle aja Poola poliitikas. Huvitav on see, et kui ta 1993.a. sai Nobeli rahupreemia, siis transiitne Ixion tegi täpse kvadratuuri tema nataali sõlmedele.

Ixion ja Romantism
Romantismi ajaperiood oli aastatel 1775 – 1850. Selle aluseks oli kontseptsioon kunstnikust kui kangelasest – ja kangelase kummardajast – mis võttis palju erinevaid vorme. Romantism muutis kunstniku andekast käsitöölisest ja tähelepanelikust vaatajast kaasaegse maailma boheemlaslikuks peegliks – see on pärand, mis ulatub meie päevadeni.
Romantismi ajastu kuulsatel tegelastel (poeedid, kirjanikud, filosoofid, heliloojad, kunstnikud, näitlejad) on Ixion väga harva esile tulnud. See puudutab ka romantismi eelkäijate kohta, näiteks William Blake. Samuti nende kohta, kes avaldasid oma loomingut peale romantismi aega, kuid juba Ixioni mõjudega.
Bayron, Balmont ja Hemmingwey, samuti kunstnik Vincent van Gogh – neil on Merkuuri ühendus Ixioniga.

Shubert – sekstiil Marsiga ja suure orbiga Päikesega
Chopin – täpne Veenuse ja Ixioni ühendus ja samuti suure orbiga ühendus Päikesega. Shumann – täpne ühendus Ixionil Veenusega, täpne trigoon Uraaniga
Heine – täpne ühendus Ixionil Veenusega, täpne kvadratuur Marsiga
Edgar Poe – Ixion täpses trigoonis AC-ga ja täpne ühendus Ceresega
Bethoven – täpne ühendus Merkuuriga, suure orbiga ühendus Päikesega, täpne opositsioon Marsiga, täpsed aspektid Chironi, Nessuse ja Charikloga
Tarass Shevtshenko – täpne ühendus Päikesega, suure orbiga ühendus Pluuto ja Veenusega, täpne kvadratuur Neptuuniga

Goethe – tugev konfiguratsioon täpseid aspekte Merkuuri, Veenuse, Jupiteri ja Neptuuniga
Paganini – täpselt ekvatoriaalsel AC-l esimeses majas, täpne kvadratuur Neptuuniga MC-l
List – täpne kvadratuur Neptuuniga
Berlioz – täpne kvadratuur horoskoobi valitsejale Kuule
Glinka – kvadratuur Neptuuniga, trigoon Jupiteriga

Talentide tragöödia
Kellele palju on antud, sellelt ka palju küsitakse.
23. novembril 1991.aastal, täpsel Ixioni ja Marsi ühenduse ajal Freddy Mercury kinnitas kuuldusi oma aidsi haigestumise kohta. Järgmisel päeval ta suri.
Vladimir Võssotskil oli horoskoobis täpne suur trigoon Päike-Ixion-Lõunasõlm
James Deanil (Hollywoodi näitleja, hukkus autoavariis) oli 10 maja planeetidest tühi, kuid seal asus Ixion (MC lähedal)
River Phonix (Hollywoodi näitleja, suri narkootikumide üledoosist) – Ixion AC-l 12 majas ühensuses Jupiteriga
Christopher Reeve (Supermani osatäitja filmis) kes õnnetuse tagajärjel jäi paralüseeritud invaliidiks – Ixionil ühendus Satruniga(valitseb 6 maja) 3 majas kvadratuuris Uraaniga

Marilyn Monroe – Ixionil 2 majast täpne opositsioon Marsiga
Charlie Sheen (pole küll surnud, kuid on oma karjääri rikkunud igasuguste lollustega), Ixion asub Verteksil, täpne trigoon Jupiterile 2 majas
Mozartis olen kirjutanud eraldi artikli, kus sai ära toodud tema elukäik läbi Damoclese prisma. Siin lisan ainult seda, et ta suri täpselt Ixioni ja Damoclese ühenduse ajal.

Samasse kategooriasse “läbipõlenud” andekused võib arvata ka paljusid romantikuid, keda eespool sai mainitud. Pikaealis nende hulgas pole palju.

Huvitav on ära märkida, et Ixion on väljendunud ka neil isikutel, kelledel teemaks on – hirm, sadism, müstika, ulme, hinge tumedam, salapärsem pool.
Markii de Sade – Ixion on ainus planeet esimeses majas Skorpionis, mis on oposit. Merkuuriga, kvink. Jupiteriga
Mary Shelly – Ixionil konj. Musta Kuu ja Damoclesega Veevalajas, täpne kvink. Päikesega
J.W. Goethe – Ixionil kvad. Merkuuriga, sekst. Veenusega ja trig. Neptuuniga
Bram Stoker – Ixionil kvad. Merkuur-Saturn ühendusega Amburis
Lord Bayron – Ixionil kvadratuur Neptuuniga, sekst. Pandora ja Vertexi täpse ühendusega Skorpionis
Edgar Allan Poe – Ixionil täpne trigoon AC-ga, täpne ühendus Ceresega ja täpne kvad. Pandoraga, trig. Chaosega, kvad. Saturniga

Charles Dicknes – Ixioni konj. Lõunasõlmega Kalades, kvad. Neptuun-Ceres ühendusega Amburis
H.P. Lovecraft – Ixionil konj. Musta Kuuga Lõvis, sekst. Veenuse ja trig. Marsiga
Fjodor Dostojevski – täpne trigoon Ixionil Merkuuriga
Nikolai Gogol – Ixionil kvad. Merkuur-Musta Kuu ühendusega Kaksikutes ja trig. Pandoraga
Mihhail Bulgakov – Ixionil kvink. Jupiteriga
Stephen King – Ixion täpselt IC-l, seotud Neptuuni ja Merkuuriga, kvink. Damoclesega
Isaak Asimov – Ixionil konj. Pandoraga Neitsis, poolsekst. Jupiteriga
Ray Bradbury – Ixionil konj.Veenus- Saturni ühendusega Neitsis, kvad. Kuuga
Thomas Harris (Voonakeste vaikimine) – Ixionil trig. Veenus-Marss ühendusega Kaksikutes
Rex Stout – Ixionil trig. Päike-Veenus ühendusega Amburis
Ramsey Campell – Ixionil kvad. Päikesega, konj. Neptuuniga Kaaludes
Lisa Tuttle – Ixionil konj. Veenus-Saturn ühendus Kaaludes, kvad. Uraaniga
Thomas Ligotti – Ixionil kvad. Päike-Marss-Uraan ühendus Vähis


Ka filmimaailmast leiame sarnaseid näiteid.
Hitchcock – Ixionil konjunktsioon Päikesega Lõvis, trig. Vertexiga
Chris Carter (X failide rezisöör) täpne ühendus Ixion-Päike, täpne kvinkunks MC-ga
Peter Jackson (Sõrmuste isand rez.), Ixionil kvad. Saturniga, sekst. Põhjasõlmega
Kui otsida, siis kindlasti leiab sarnaseid näiteid veelgi.

Ixion mängis oma rolli ka sarimõrvarite ja vägistajate kaartides. Eriti on näha seksuaalne teema Ixionil olles aspektis Junoga, asteroidiga, mis kannab abielu jumalanna tiitlit. Neil isikutel on Juno jäänud juba lapsepõlvest saati lahendamata, mida väärastanud mõtteviis pole lasknud realiseerida. Puudu on jäänud kodusoojusest, emaarmastusest ja paljustki veel.

Sariamõrvar-homoseksualist Dennis Nielsen, Ixionil konjunktsioon Junoga 12 majas. Väga täpne on Ixioni sekstiil Pluutoga, mis 10 majas ja samuti väga täpne poolsekstiil Musta Kuuga esimeses majas Skorpionis. Pluutol aga kvadratuur Veenus-Must Kuu ühendusega Skorpionis. Oma tapatöid tegi ta seni, kuni transiitne Ixion liikus mööda ta esimest maja. Arreteeriti, kui Ixion jõudis teise majja.

Peter Sutcliff, temal oli Ixionil trigoon Junoga 10 majas Kaksikutes. Ka temal oli Pluutoga täpne sekstiil, kuid seda 8 majja.

David Koresh, ususeksti liider, kes koos oma 90 liikmega teostas kollektiivse enesetapu 1993. aastal. Ixionil ühendus Junoga esimeses majas Kaaludes ja sekstiilis Päikesele 11 majas. Rituaalse enesetapu sooritas siis, kui transiitne Ixion moodustas kavadratuuri nataalsele Päikesele. Selle aasta solaaris on T-kvadratuur – Päike-Ixion-Must Kuu, aga Juno oli täpses ühenduses 8 maja valitseja Marsiga. Progressioonikaardis oli Juno täpses ühenduses AC-ga.

George Chapman, Inglismaal 19.sajandi lõpul tegutsenud sarimõrvar. Tegutses samamoodi nagu rohkem tuntud Rappija Jack. Tea, kes keda jäljendas? Temal on Ixionil täpne trigoon Saturn-Pandora ühendusega Skorpionis. Samuti opositsioon Merkuur-Jupiter ühendusega Kaljukitses.

Inglane Harold Shipman, temal on hästi pingeline kaart. Mitmekordselt planeetide poolt hõivatud T-kvadratuur. Päike koos Veenuse ja Vestaga Kaljukitse lõpus teevad opositsiooni Marsi ja Saturni ühendusele ja T kvadraadi tipus on Jupiteri, Chironi ja Juno kolmikühendus Kaaludes. Siin on küll Ixionil väiksem osa mängida, tal on trigoon Kuu-Uraan ühendusega Kaksikutes aga Kuu-Uraan sesquadratuuris Jupiteri kolmikuga. Neist aspektide pingetest nähtavasti piisas täiesti, et mees sarimõrvarina ajalukku on läinud.

Sarimõrvar Randy Steven Kraft, Ixion asub Neptuuni ja Musta Kuu keskpunktis, tehes suurema orbiga neile ka ühenduse Kaaludes. Ixionil veel opositsioon Merkuuriga. Juno aga ühenduses Saturniga, mis kavadratuuris Neptuuniga. Ixion-Juno nurkaugus on 95 kraadi, orb natuke liiast, et kvadratuuriks lugeda?

Kolumbia sarimõrvaril Luis Garavitol on Ixionil trigoon Junoga ja nagu me teame, ei pruugi trigoon alati seda helgemat poolt näidata. Gary Ridgway, temal Ixionil konjunktsioon neptuuniga ja trigoon Veenusega. Ixionil Junoga 160 kraadi. See on karmaline aspekt inimesele, mis piirab paljuski. Negatiivsena mõjudes halvab ta isiku tahte. Peale selle teeb raskeks ühendus Chaos - Damoclese Kalades õige rakendamine.

Ameerika tuntud sarimõrvar Ted Bundy, temal Ixionil konjunktsioon Neptuuniga, sekstiil Marsiga ja poolsekstiil Jupiteriga. Kaks põlvkondliku aspekti ei viita veel kuidagi mõrvarile. Saturni konjunktsioon Pluuto ja Pandoraga aga juba viitavad raskele seisule, mille rakendamine juba seotud inimese valikust.

Naissoost mõrvaril Shirley Wintersil on Ixionil sekstiil Saturn-Pandora ühendusega Amburis
Jaapani Aum Shinrikyo nimelisel religioosse ususekti juhil Shoko Asaharal on Ixionil täpne kvadratuur Jupiteri ja Uraani ühendusega Vähis ning poolsekstiil Saturniga. Mehel, kelle juhtimisel korraldati Tokyo metroos mürgitamisaktsioon, on täpne kavadratuur Chaose ja Kuusõlmedega.
Venemaa üks kuulsamaid sarimõrvareid oli Andrei Tshikatilo, kelle arvel olevat 53 naise tapmine. Temal oli Ixionil konjunktsioonis Merkuuriga Kaaludes. Junol Ixioniga aspekti pole, kuid ta on ühenduses kahe planeediga – Marsi ja Neptuuniga Neitsis ja see kolmik on opositsioonis Saturniga.
järgneb...

3 kommentaari:

Unknown ütles ...

Minu töökaaslasel on Ixioni, Juno ja Neptuuni konjunktsioon Kaaludes. Orb kõigi planeetide vahel on 1-2 kraadi.
Kuid kogu sünnikaardis on tal rohkem harmoonilisi aspekte. Ixionil on trigoon Kuuga,sekstiil Merkuuriga,mingi peenpingeaspekt Marsiga, trigoon Uraaniga, sekstiil Pluutoga, konj. Chironiga ja Junol ja Neptuunil on ka enam vähem samad aspektid, mis Ixionil.
Ta on veidi üle 60-ne naisterahvas. Tal on kolm last, kellega on lähedane ja saab hästi läbi ning tore abikaasa, ta on ka oma töös tubli ja edukas.Tal on ka tublid lapselapsed. Kuid tal on veidi suhteprobleeme oma emaga, millest ta meile vahel on kurtnud ja ka tema lapsed ei ole oma vanaemaga (minu töökaaslase emaga) eriti lähedased.
See oli üks näide, mille mina avastasin Ixioni kohta.

Anonüümne ütles ...

Kirjutaja võiks pisut oma tekstide õigekeelsusele tähelepanu pöörata, praegusel kujul on neid lausa häiriv lugeda. Tänan ette.

Valori tähetarkus ütles ...

Vastus Anonüümsele kirjutajale.
Kõik on õige, minu õigekeelus on tõesti väga kehval järjel.Olen sellega kogu aeg kimpus aga kahjuks pole mul praegu kedagi võtta, kes õigekirja aitaks parandada.Minu jaoks on sisu tähtsam kui vorm. Praegu ei ole midagi parata, on kaks võimalust, kas jätta lugemata või teha mööndus ja püüda sellest häirivast asjaolust vähem välja teha.
Edaspidi püüan õigekirja parandamiseks leida mingi lahenduse.
Hea oleks, kui see inimene, kes näeb koledaid vigu, konkreetsemalt need välja tooks. Siis saaks neist midagi ka õppida.
Heameelega ootaks märkuseid aadressil astrotaat@gmail.com
Valor