kolmapäev, 15. aprill 2009

Inglise roos

Rahvas kutsus teda Leedi Di-ks ja ta oli üks maailma lemmikutest. Ta oli tõesti väga ilus, sümpaatne, soe ja pehme naine. Rikas ja võimule lähedal, kõik see, mida paljud oluliseks peavad, olid temas koos. Aga kas ka õnnelik? Kui nüüd mõelda, siis kõik ilusad klassikalised lood katkevad alati, lõpevad õnnetult. Nii nagu “Romeo ja Julia” lugu.

Astroloogiliselt on tehtud palju erinevaid analüüse ja ülevaateid. Mina proovin mõningaid neist kokku võtta ja lisades omapoolseid tähelepanekuid.
Öeldakse, et üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna. Sama peaks kehtima ka horoskoobi kohta, on see ju inimese taevane pilt, tema kosmiline pass. Ja dokument ilma pildita ei ole kehtiv.

Walesi printsess Diana sündis 1. juulil 1961 kell 19.45 leedi Diana Frances Spencerina kuninglikus Gut Sandringhimis. Tema isa Edward John Spencer oli kuningliku perekonna tallimeister. Oma lapsepõlve on Diana nimetanud õnnetuks. Tema ema Frances Roche jättis perekonna maha, kui Diana oli kuueaastane. Vanemad läksid lahku ema armuafääride tõttu. Vanemad tütred jäid algul isale, Diana ja tema noorem vend emale. Ent siis algas inetu võitlus laste hooldusõiguse pärast, mille tagajärjel kohus mõistis Diana, tema õed ja venna isa hoolde. Oma kasuema polevat Diana sallinud.

Diana horoskoobis peaks ema äraminek väljenduma selles, et direktsioonis Kuu siirdus Kalade märki tehes opositsiooni nataali Marsile. Viimane on IC valitseja. Diana Kuu Veevalajas viitab sellele, et ema oli mõneti tavatu, kes näib võõrapärasena ja pole just alati eeskujulik vanem.
Kuu ühendus Lõunasõlmega ja vastasseis stelliumiga Marss, Uraan, Pluuto ja Must Kuu võis tal tekitada kompleksi, et tema lähedased võivad teda alati reeta. Muide, peale oma esimese poja sündi ta tõesti langes sügavasse depressiooni ja avalikult süüdistas oma lähedasi oma suhtes reetmises. Ta alati suhtus väga valusalt sellesse, mida press tema kohta kirjutas. Seda tundlikust saab seletada ka nii öelda drakoonilise horoskoobi abil. Selles kaardis asub Must Kuu täpselt nataali kolmanda maja tipus. Mis see drakooniline kaart on ja kuidas seda tehakse? Seda kahjuks ei oska praegu öelda. Igatahes karmaastroloogias seda kasutatakse. Tõin selle lõigu just sellepärast sisse, et ehk keegi lugejatest oskab rohkemat öelda.

Diana pidas end rumalaks, nagu ta ise olevat öelnud – loll nagu lauajalg. Milles see küll kaarti vaadates võiks väljenduda? Nii kriitiline enesehinnag ehk sellest, et Kuul on opositsioon Uraan-Põhjasõlm-Marss ühendusega. Marss Neitsis viitab samuti sellele. Neitsis on ta piisavalt kriitiline, viitab praktilisusele, täpsusele. Puudu võib jääda kujutlusvõimest.

Merkuur Vähis viitab, et tundeid on raske lahutada mõtlemisest, lisab ääretult tundlikust teiste arvamuste suhtes. Merkuuri trigoon Neptuunile viitab vahel ka kergeusklikusele ja samas elavale kujutlusvõimele, mis korvab Marsi positsioonist tulenevat kujutlusvõime vähesust. Päikese trigoon Neptuunile on kui jumalik kingitus, mis annab kaastunde ja armastuse teiste vastu. Neptuun kümnendas, karjääri ja reputatsiooni majas viitab võimalusele, et Diana saab kogeda tuntust ja kuulsust läbi heategevusliku tegevuse. Päike seitsmendas majas viitab tema pühendumist teistele inimestele, mis nagu me teame pidas see ka paika. Kuid Diana oskas oma nii öelda vajakajäämistest (pidades end rumalaks) üle olla ja sõlmida rahvaga intuitiivne side. Suutis oma õnnetust lapsepõlvest õppust võtta ning olla oma kahele pojale heaks emaks. Pojad olid Dianale elus kõige tähtsamad.
Tõusumärk Amburis viitab isikule, kes on tunnetes vastutulelik ja uudishimuliku natuuriga, suur lastearmastus, liigne tormakus armastuses, samuti püsimatus muudes asjades.

Diana horoskoobis on veel mitmed huvitavaid seise. Esiteks meesplaneet Päike on naismärgis (Vähk) ja naisplaneet Kuu on meesmärgis (Veevalaja). Nende kahe asend annab märku natuuri sisemisest vastuolulisusest, stressitundlikkusest. Päike Vähis kallutab rohkem kodust elu eelistama, Veevalaja Kuu aga õhutab aktiivsemalt ja omapärasemalt olla ühiskondlikul tasandil. Omavahel on kaks peamist planeeti seskvadratuuris, siit ka üks vanemate omavaheline pinge ja lahkumineku põhjustest. Samuti seda, et Veevalaja Kuu ei taha isiku emotsioonidega vaeva näha, sest need on tülikad. Päike Vähis annab tundelisuse ja sentimentaalsuse.

Sesquikkvadrant on aspekt, mis positiivsena annab pideva võitleja natuuri, eriti on sellisele inimesele südamelähedane ilu, harmoonia, tunnete puhtus. Negatiivne on aspektil see, et ta tuleb pidevalt tagasi ja toimib alaliselt. Ta loob pingeid isiku ümber. Kuul on ka konjunktsioon nimetu UR 163-ga, mis kannab endas uraanlikku printsiipi. Eks ema äraminek mahub hästi selle printsiibi alla.

Päikesel täpne ühendus sellise kauge taevakehaga nagu seda on rooma surma- ja sõjajumal Orcus. See annab lisaenergia, teatud julguse, militarismile vastumeelsuse. Samuti sõjakuse või ehk sümboliseerib isa või tulevast abikaasat. Päikesel ühendus ka mõõtudelt küll väikese aga üsna olulise cubewanode gruppi kuuluva Logosega. Siit see tema maamiinide vastane tegevus ja rahusõnumi levitamine maailmas.

Kaheksanda maja küllastus planeetidega suurendas tema tundlikust, langemist depressiooni ja närvide ülepingutust. Avalik elu aga ei lubanud seda pinget vähendada, hoopis vastupidi – järgimine kuningliku etiketi reeglite järel, lõputud intervjuud, pidevalt meedia tähelepanu all olemine,kõik see polnud tundliku natuuriga naisele jõukohane. Ta polnud nii tugev inimene, kui väliselt võiks arvata. Kuu tema kaardis oli Päikesest tugevam ja tema sagedased depressi perioodid olid tv vahendusel kõigile teada. Horoskoobi valitseja Jupiter oli konfiguratsiooni saatuse sõrm tipuplaneediks. Ja Jupiter tema elus andis palju aga ka võttis palju ära.

Sümboolne on Põhjasõlme täpne ühendus kinnistähe Regulusega Lõvis. Lõvi märk on mitte ainult loomade kuninga sümbol vaid ka sümbol kroonitud peadele. Vanas Pärsias loeti seda üheks neljast kuninglikuks täheks. Marss on kõige lähim planeet ühenduseks Regulusega, orb natuke üle kahe kraadi. Kuipalju nüüd see midagi mõjutab? Orbi kinnistähtedega loetakse üldiselt ühe kraadi piires, kuid usun et teatud mõju siiski on ka natuke suurema orbi puhul. Marsi ühendus Regulusega annab siis kuulsust, näitab kõrget seisust ühiskonnas. Aitab tõestada, et inimesel on tugev iseloom. Samuti viitab sellele, et kui ei olda ettevaatlik, siis võib sattuda avariisse, hukkuda õnnetusjuhtumi läbi või ootamatult surra!! Kas pole ettehoiatav märk?
Kroonitud seltskonnast oli Diana maailmas kõige armastatum ja populaarsem ning tema surm suurel määral mõjutas muutusi briti kuninglikku perekonnas ja arusaamisi tema rollist Inglismaa ühiskondlikus elus.

Ilusa ja sarmika naise tuntusele aitas kaasa Veenuse ühendus Varunaga Sõnnis. Ma ei väsi väitmast, et Varuna omaltpoolt aitab kaasa tuntusele ja üle maailma oli ta tõesti väga paljudele teada ning tuntud. Tugev Kuu kvadratuur Veenusega, see on märk pidevatest segadustest tunnetes ja emotsionaalsetes vajadustest. Kuu kvadratuur Uraaniga peegeldab kodust kaost. Seega moodustub T-kavadratuur, mis on võimas kombinatsioon, mille toime on rõhuv. Kuu opositsioonis Marsiga, sellega kaasnevad jällegi emotsionaalsed pinged. Ja probleeme enda vaoshoidmisega, depressiooniperioodid, närvilisus jms., olid Dianale üsna omased, käis tema natuuriga kokku. Veenuse poolkavdratuur Päikesega viitab enesekesksusele. See aspekt ei lase meil rahus olla, ta ärritab pisiasjadega ja pidevalt peab olema valvel.

1961. aasta sündinutel on kaugete väikeplaneetidega paljudel sellised seisud nagu – Pholuse konjunktsioon Damoclesega ja esimese cubewano QB 1-ga Veevalajas. Pholus sümboliseerib lahtiütlemist suguvõsast, enesekaotust. Olles koos Damoclesega, võiks selle põhjal arvata, et see oli ohumärk, mis viitas võimalusele mitte siduda end kuningliku suguvõsaga, muidu kaotad oma suguvõsa poolehoiu ja kaitse. Pealegi oli ühendus opositsioonis musta Kuuga. Ja surmakaardis tegi sellele täpse opositsiooni Jupiter.Tõlgendamise võimalusi on muidugi veel palju. Kääbusplaneedil Erisel konjunktsioon Chaosega Jääras kolmandas majas. Põlvkondlik aspekt aga kas siit saaks välja lugeda suhte vallas ohte? Teisel kääbusplaneedil Haumeal on konjunktsioon Marsiga ja Pandoraga! Marss aga valitseb Dianal DC-d. Marss on täpses kvadratuuris Hylonomega, asteroidiga, mis sümboliseerib lahkuminekut. Kas juba tähtedes oli kirjas tema lahutus? Veel kolmaski kääbusplaneet Makemake on oluliselt seotud – konjunktsioon Verteksi ja Pars Fortunaga. Muidugi on neil põlvkondlikel seisudel olulisem tähtsus siis, kui nad teevad aspekte lähiplaneetidega ja oluline ka nende majapositsioonid ning muud tegurid.

Kui otsisin nimekandjate asteroidide hulgast tulevase abikaasa Charlesi`le lähedast varianti jäi silma üks – Charlier, mis täpses konjunktsioonis Pluutoga kaheksandas majas. Tulevane mees saigi olema päikesemärgilt Skorpion. Saturnil on konjunktsioon Leskoviga Kaljukitses. Võiks arvata, et mis sellel teadlase nime kandval asteroidil on pistmist Dianaga. Minuarust teatud seos on, sellest natuke allpool.
Oluliseks pean aga Ixioni ühendust kesktaevaga. See seis mängib olulist rolli tema suhetes Charlesiga. Sellest siis, kui juttu tuleb nende lahkuminekust.

Sarnaselt tulevaste laste nimedega taevakivide otsimisel jäi sõelale mitu nime - Williamson (son= poeg), Williams ja Harrison . Williamson on Di nataalis väga täpses konjunktsioonis Veenusega (valitseb ka V maja). Williams 14 Lõvis ühenduses Musta Kuuga ja Harrison asub Orcuse ning Merkuuri keskpunktis Vähis. No mis sa kostad, juba taevas kõik enne paika pandud???
Di nimeline asteroid Diana asub 15 Skorpionis ja teeb kvadratuuri Mustale Kuule. Dianal saab Neptuun Päikese energiat läbi trigooni, mis viitab lahkest ja sentimentaalsest inimesest, kes võib tegeleda ka heategevusega. Ja sellega oli Diana samuti seotud.
järgneb...

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Drakoonilise kaardi saamiseks nihutatakse sünnikaarti nii, et Põhjasõlm jääb täpselt Jäära alguspunkti. Kõik planeetide ja telgede vahelised nurkkaugused jäävad samaks, muutub märgiline taust ja kraadid.
Drakoonilist kaarti nimetatakse Kõrgema Mina kaardiks, karmakaardiks, seal olevat kirjas rohkem kui vaid selle kehastuse eesmärk. Võrreldes drakoonilist kaarti nataalkaardiga pidavat saama selgust, milliseid kõrgemaid ülesandeid oleme võimelised täitma just selles elus. Võrreldes enda drakoonilist kaarti kellegi teise drakoonilise või nataalkaardiga pidi saama aimdust, milliseid karmalisi ülesandeid teie kahe omavaheline suhe kannab. Või nii nad vähemasti räägivad... Eks uurige ise järele ;)
Drakoonilise kaardi kohta on internetis vähe infot, paar linki siiski leidsin: http://www.astrologycosmobiology.com.au/draconic_chart.html
http://www.falconastrology.com/draconic.html
Rafa :)

Valori tähetarkus ütles ...

Anonüümsele kirjutajale suured tänud drakoonilise kaardi seletuse kohta.

Valor

Anonüümne ütles ...

Tere!

Minul tekkis selline mõte, kui ma lugesin Diana lugu ja mõtisklesin nende pingete üle, mida kinnitasid vastavad seisud tema kaardis, et missugune kaart on nendele inimestel, kes astuvad vaimsele teele ja kelle elus enam ei ole neid pingeid, kuigi kaardis on need olemas,need ei mõjuta enam nende tegemisi, ega otsuseid. Võibolla mõni selline inimene, kes ei ela nii tähelepandavalt...
Lisaks oleks huvitav lugeda kellegi vaimse õpetaja kaarti ja tema toimetamisi.
Ma muidu uuriks ise, aga ma ei ei tea astroloogiast eriti midagi.
Aitäh ette!