pühapäev, 15. veebruar 2009

Obama ja tema eelkäijad


Sic! Leidsin omaarust ühe vägagi olulise astroloogilise seisu, mis viis Obama võidule. Aga sellest lähemalt allpool.
Kõigepealt jätkates siis Obama ja Ameerika presidentide teemal, heidame pilgu veel mitmetele olulistele teguritele ja asjaoludele.

Tiina oma blogis (Tiina nurk) tõi välja olulise tähelepaneku, mis tema arvates on üks olulisemaid disharmoonilisemaid näitajaid ametivande päeval. Nimelt oli Kuu Skorpioni viimases kraadis tühikäigul ehk teisiti nimetatult Kuu ilma kursita. Seda Kuu teemat edasi arendades vaatasin natuke ajaloos tagasi, et ehk on sellist asja ka varem olnud. Alates 1953. aastat vannutatakse USA president e alati 20. jaanuaril. See olevat seotud ka kinnistähe Siriuse heliokaalse tõusuga vastaskuupäeval, seega 20. juulil.

34-s president Eisenhover ametisse, Kuul ei olnud tühikäiku. Tema teine ametiaeg algas 1957. Kuul konjunktsioon Jupiteriga Kaalude alguses, tühikäiku ei ole. Järgmine oli Kennedy 1961. Kuu 23 Kalades. Kui nüüd kvinkunksi mitte lugeda peaaspektiks, siis Kuu enne Jäära siirdumist teeb küll selle kvinkunksi Jupiterile, kuid on siis ikkagi tühikäigul. Peale Kennedy mõrva sai presidendiks senine asepresident Johnson, 22.11.1963. Kuu Veevalajas ja ühendus Saturniga, tühikäiku ei ole. Nixon oli 37-s president, Kuu 4 Kalades, tühikäiku ei ole. Tema Watergatei afääri tõttu erruminek tõi augustis 1974 uue presidendi Fordi. Kuu Jäära viimases kraadis ja tühikäigul. Ford oli oma ametiaja täis, midagi ei juhtunud.

Carter sai presidendiks 1977, Kuu 15 Veevalajas, tühikäiku ei olnud. 1981 sai presidendiks Reagan, Kuu 5 Lõvis ja tühikäiku ei ole. Tema teine ametiaeg algas 1985 ja Kuu oli 25 Kaljukits ning tegi varsti ühenduse Jupiteriga ning pärast seda Päikesega. Peale Reaganit sai presidendiks Bush seenior, 1989.a.Kuu 16 Kaksikutes, tühikäiku ei olnud. Clinton sai presidendiks 1993, Kuu 7 Kaljukitses ja ühenduses Vestaga. Tema järgmine ametiaeg algas 1997 ja Kuu oli 28 Kaksikutes. Kui nüüd kvinkunksi mitte lugeda, siis oli Kuul tühikäik. Bush juunior sai presidendiks 2001. Kuu 19 Ambur, tühikäiku ei ole. Teine ametiaeg algas 2005, Kuu 9 Kaksikutes, samuti ei ole Kuul tühikäiku.
Obamal siis Kuu 29 Skorpionis ja tühikäigul. Oleks ametisse astumine toimunud pool tundi hiljem, oleks Kuu juba sisenenud Amburisse.Kui oluline see tühikäik saab olema, seda saame lähima nelja aasta sees näha.

Obamat on võrreldud ka A.Lincolniga. Vabastas ju Lincoln mustanahalised orjusest, mis polnud meeltmööda väga paljudele lõunaosariikide farmeritele. Nüüd oodatakse uuelt mittevalgelt mehel samaväärseid tegusid. Obama Saturn on konjunktsioonis Lincolni Kuuga Kaljukitses. Obama Kuu Lincolni IC-l. Obama AC Lincolni Päikesel, orb 5 kraadi. Obama Neptuun Lincolni Põhjasõlmel.

Sünastria seostekaardis Lincoln + Obama, mis andis ajaks 9. mai 1885, on ühine Päike 19.20 Sõnnis. Samas kohas oli aga Lincolnile atendaadi teinud J.Booth`i nataalne Päike. On sellel nüüd mingi tähendus või lihtsalt....?
Lincoln sai preidendiks 4.03.1961.a. Päike tegi sekstiili Marsi ja Pluuto ühendusele Sõnnis, Merkuuril ühendus Neptuuniga Jääras. Kuu 25 Amburis tühikäigul ei olnud, sest ees ootas veel täpne sekstiil Veenusele ja kvadratuur Neptuunile. Sarnased olid Saturni positsioonid, Lincolnil Neitsi viiendas kraadis ja retrograadne, Obamal 21-s ja samuti retrograadne.

Kui võrrelda Ühendriikide esimese presidendi G.Washingtoniga, siis Obama Merkuur trigoonis Washingtoni Saturni ja Veenuse ühendusega Kalad/Jäär piiril, Veenus kvadratuuris Georgi Veenuse ja Saturni ühendusega.
Washingtoni ametisse vannutamine toimus 30.04.1789.a. Seosed Obama samaväärse toiminguga on järgmised. Washingtonil Saturn Obama Uraani peal Kalades, Washingtoni Uraan opositsioonis Obama Päike-Merkuur-Jupiter. Neptuun Obama Saturniga täpses poolsekstiilis. Täpne konjunktsioon on Washingtoni Põhjasõlmel Obama Kuuga Skorpionis. Eks neid seoseid ole igasuguseid veelgi, kas neil kõigil on mingi oluline tähtsus või mitte, seda ei oska praegu nagu öelda. Ehk on mille üle mõelda.

Võrrelda saab igasuguseid seoseid. Vaatame, millised on USA presidendi nataali seosed Venemaa presidendiga.
Obamal Päike 12 Lõvis - seal lähedal Medvedejevil asteroid Moskva 16 Lõvi.
Obamal Pluuto 7 Neitsis – Merkuur 9 Neitsi
Obamal Marss 22 Neitsi – Päike 21 Neitsi
Kaalud on mõlemil planeetidest tühjad
Skorpionis omavahelisi ühendusi pole
Ambur samuti tühi
Kaljukitses pole ühendusi
Veevalajas pole ühendusi
Kalades pole ühendusi
Jääras pole ühendusi
Sõnnis pole ühendusi
Obama Kuu 3 Kaksikutes – Põhjasõlm, orb on küll ligi 4 kraadi
Obama Veenus 1 Vähk – Jupiter 29 Kaksikutes

Võrdlme ametisse astumise kaarte, Medvedjev astus ametisse 7.05.2008, kell 12.10
Obamal Päike ja Merkuur 0 Veevalaja – Pluuto R 0 Kaljukits, poolsekstiil
Obamal Kuu 29 Skorpion – Marss 28 Vähk, trigoon
Obamal Veenus 17 Kalad – Päike 17 Sõnn, sekstiil
Obama Marss 18 Kaljukits – Päike 17 Sõnn, trigoon
Obama Jupiter 3 Veevalaja – must Kuu 3 Ambur, sekstiil
Obama Saturn 21 Neitsi – Uraan 21 Kalad, opositsioon
Obama Pluuto 2 Kaljukits – Pluuto 1 Kaljukits, Saturn 1 Neitsi, trigoon

Uuelt presidendilt oodatakse suuri reforme ja muudatusi. Nõukogude Liidu ajal oodati sedasama ka Gorbatshovilt. Võrdleme sünastriliselt.
Obama Päike 12 Lõvi – Kuu 11 Lõvi (Kuu on võetud keskpäeva järgi)
Obama Saturn 25 Kaljukits – Veenus 26 Kaljukitse
Obama Jupiter 0 Veevalaja – Moskva 2 Kaljukits

Kuna uue presidendi ametisse vannutamine toimus retrograadse Merkuuri ajal, siis tuli mõte lähemalt uurida, kas ja kuipalju on sellist seisu ka varem olnud. Ja kes nad olid, millega on hakkama saanud ja ajalukku läinud.
Obama on 8 president, kelle ametisse astudes oli Merkuur retros.

Esimene president retro Merkuuriga oli 4.03.1809.a. ametisse astunud J.Madison. Merkuur 15 Kalades konjunktsioonis Päikese ja Pluutoga, mis trigoonis Uraaniga. Seos riigi kaardiga: Merkuuril trigoon Päikesega Vähis, kvinkunks Saturniga Kaaludes.
Madison võttis osa põhiseaduse projekti loomisest. Presidendina pidas ebaedukalt sõda Suurbritanniaga (1812-1814).

Teine Ameerika president, kelle innauguaratsioon toimus retro Merkuuriga oli seitsmes president A. Jackson. Toimus see 4.03.1829.a. Merkuur oli 5 kraadi Kalades ja konjunktsioonis Kuuga.Seos riigi horoskoobiga: kolmandas majas ja Cerese lähedal, trigoonis Veenuse ja Jupiteri ühendusega Vähis ning kvadratuuris Uraaniga Kaksikutes.
Jacksoni valitsemise ajal kujunes tema pooldajatest Demokraatlik Partei. Tema valitsus demokratiseeris valimissüsteemi, piiras USA panga võimu, legaliseeris töölisorganisatsioonide tegevuse, asustas uute maade koloniseerimisel indiaanlasi reservaatidesse.

Järgmine retro Merkuuriga vannutatud president oli 12-s - Z.Taylor, ametisse 4.03.1849. Merkuur 27 Veevalajas ja konjunktsioonis Neptuuniga, sekstiilis Veenuse ja Pluuto ühendusega Jäär/Sõnn piiril.Seos riigi kaardiga: Merkuuril konjunktsioon Kuuga kolmandas majas, trigoon Americaga Kaaludes. Taylor oli ametis lühikest aega, surm järgmise aasta suvel ei lasknud suurt midagi korda saata.

4.03.1881.a. Astus ametisse 20-s USA president J. Garfield. Retro Merkuur 25 Kalades sekstiilis Pluutoga, kvadratuur Põhjasõlmega. Seos riigi kaardiga: Merkuuril trigoon Merkuuriga, kvadratuur Marsiga ja opositsioon Neptuuniga. Tema valitsemisaeg jäi õige lühikeseks, sest septembris ta suri.

29-s USA presidnt W. Harding sai presidendiks 4.03.1921.a. Retro Merkuur 10 Kalades ja konjunktsioon Päikese ja Uraaniga, mis trigoonis Pluutoga. Seos riigi kaardiga: Merkuuril konjunktsion Ceresega, kvadratuur Uraaniga, trigoon Päikesega.
Harding sai ametis olla kaks aastat ja kuus kuud, siis lahkus ta siit ilmast. Tema valitsemise ajal USA piiras immigratsiooni Kvoodiseadusega.
Imelik, et loetletud kolm viimast presidenti peale ametisse asumist üsna ruttu surid.! Ei taha muidugi nüüd väita, et oleks seos retro Merkuuriga ametisse astudes.

Läks mööda 50 aastat, enne kui Ameerika 37-s president vannutati retro Merkuuriga presidendiks. Selleks meheks oli R. Nixon, kes sai presidendiks 20.01.1969. Merkuur 16 Veevalajas ja teeb poolsekstiili Veenusele. Tema ajal paranesid suhted Hiina ja NSVL-ga. Sõlmiti USA ja NSVL vahel strateegilise ründerelvastuse ja raketitõrjesüsteemide piiramise leping. Nixon on läinud ajalikku eelkõige vast Watergate`i afääriga.

Järgmine retro Merkuuriga valitud president oli 41-ne, G.H.W. Bush, kes astus ametisse 20.01.1989.a. Merkuur 9 Veevalajas ja poolsekstiil Neptuuniga ja kvadratuur Pluutoga. Seos riigi kaardiga: Merkuur riigi teises majas teeb trigooni Uraanile. Ajalukku on Bush seenior läinud sellega, et tema valitsuse ajal USA tegi interventsiooni Panamasse, mis tõi kaasa riigi liidri kindral Noriega kukutamise ja vangistamise. Saadetakse väed Pärsia lahte pärast S.Husseini invasiooni Kuveiti. USA ja NSV Liit kirjutavad alla START relvastuse vähendamise leppele. Bush teatab külma sõja lõpust ja „uuest maailmakorrast“.

Kaheksanda retro Merkuuriga on siis B. Obama, Merkuur 0 kraadi Veevalajas konjunktsioonis Päikese ja Jupiteriga. Seos riigi kaardiga: Merkuur riigi teisest majas teeb ühenduse riigi Pluutoga ja trigooni MC-le. Samuti kvadratuuri Americaga.
Kaheksas planeet on Uraan. See planeet oli oluline ka valimiste päeval 4.11.2008, mil ta tegi täpse vastasseisu Saturnile Neitsis. Numeroloogias arve 11, 22 jne. ei teiseldata üheks numbriks, kui aga seda siiski teha , siis 44 presidendi järjekorranumber oleks ka 8. Jällegi Uraan. Obama valimine oli omajagu ikka ootamatu küll, nii et siin Uraani printsiibi osa vägagi märkimisväärne.

Päikese konjunktsioon Jupiteriga, seda pole olnud kordagi. Miks? On ju Jupiter riigi horoskoobi valitseja. On olnud Päikesel muid aspekte Jupiteriga, kvadratuur A.Jacksonil 1829, trigoon J-Tyleril 1841, sekstiil M.Fillmorel 1850, opositsioon J.Garfieldil 1881, trigoon C.Arthuril 1881, opositsioon W.Hardingil 1921, trigoon R.Nixonil 1969 ja kvinkunks G.Fordil 1974. Või ei olegi Jupiter Ühendriikide kaardi valitseja. Innauguratsiooni kaardis pole ühtegi planeeti tulemärkides! Mida see võiks anda või tähendada? On olemas ka kaart, kus AC on Skorpionis, mis pidi samuti tähelepanuväärne olema!

Päike oli ametisse astumise päeval väga täpselt veel ühenduses asteroidide esimese neliku - Junoga. Seda asteroidi seostatakse eelkõige isiku horoskoobis abikaas, abielu, truuduse, etiketi, armukadeduse jt. Sümbolina. Mida ta aga nüüd võiks tähendada?

Veel natuke varasemate innauguratsioonide seoseid viimasega.
Merkuuto konjunktsiooni Päikesega on olnud kuuel korral, nüüd siis seitsmes.
Teine president J.Madison, 4.03.1809 – Merkuuri konj. Päikese ja Pluutoga Kalades
14-s president F.Pierce, 4.03.1853 – Merkuuril konj. Päikesega Kalades
29-s president W.Harding, 4.03.1921 – Merkuuril konj. Päikese ja Uraaniga Kalades
33-s president H.Truman, 12.04.1945 – Merkuuril konj. Päikese, Kuu ja Veenusega Jääras
38-s president G.Ford, 9.08.1974 – Merkuuril konj. Päikesega Lõvis
42-e president B.Clinton, 20.01.1993 – Merkuuril konj. Päikesega Kaljukitses
44-s president B.Obama, 20.01.2009 – Merkuuril konj. Päikese ja Jupiteriga Veevalajas

Heitsin pilgu ka presidentide päikesemärkide sagedusele.44-st on:
Jäär – 2
Sõnn – 4
Kaksikud – 2
Vähk – 4
Lõvi – 4
Neitsi – 2
Kaalud – 4
Skorpion – 5
Ambur – 3
Kaljukits – 4
Veevalaja – 6
Kalad - 4
Paljalt päikesemärgi järgi ei saa muidugi pea midagi väita ega võrrelda.

Natuke ka sellisest ilusast ja omamoodi müstilisest nähtusest nagu on seda varjutused. Kuidas on need mõjutanud riikide juhtide liidriks saamisel.
Varjutused, mis on sattunud ühendusse või on opositsioonis Marsi või Saturniga, on nad ohtlikud või soosivad riigipeadele. Prognoosivad nad ette surma atendaadi läbi.
Mõned näited.
Päikesevarjutus, mis toimus 18. nov. 1808.a., sattus nataalse Kuu peale James Madisonil, kes oli riigisekretär president Jeffersoni kabinetis. Varjutus näitas võitu valimistel, mis toimusid kaks nädalat enne seda, mis viis siis kabineti liikme otse presidendiks.
John Quincy Adams sündis 11. juulil 1767.a., täpset kellaaega ei ole aga Kuuvarjutus 11. juulil 1824.a. tegi opositsiooni nataalsele Päikesele, mis näitas, et tema peaks saama tugevas valimiskonkurentsis nelja kandidaadi hulgast saama võidu sama aasta novembris. Ja presidendiks ta sai, märtsis 1825.

Woodrow Wilson , Kuuvarjutus, mis toimus 1. aprillil 1912.a. ja 10. okt. 1912.a. Päikesevarjutus toimusid tema AC peal, prognoosisid tema valimist sama aasta novembris. Presidendina astus ametisse järgmise aasta märtsis.
3.mail 1920.a. Kuuvarjutus toimus Warren G. Hardingi Päikese peal, sellele järgnes kuuvarjutus 27. okt. Mis sattus tema Kuu peale. Need kaks varjutust kindlustasid 2. nov. valimistel võidu.
Calvin Coolidge AC-l sattus 20.veeb. 1924.a. Kuuvarjutus, 30.aug. aga omakorda päikesevarjutus ja ta valiti presidendiks sama aasta novembris.
Franklin D.Roosveltil sattus 31.aug. 1932.a. Päikesevarjutus tema AC-le ja ta valiti teistkordselt sama aasta novembris presidendiks.

Päikesevarjutus, mis toimus 9. mail 1948.a sattus Harry Trumani nataalse Päikese peale. Ta valiti presidendiks 2. nov., vaatamata paljude ennustajate vastupidisele arvamusele.
Nii, et varjutused Päike-Kuu või AC peal soosivad igati võitu.
Kui aga varjutuse punkt teeb nataali Marsile või Saturnile ühenduse või opositsiooni?
Mahamma Ghandi tapeti 30. jaan. 1948.a., pärast 12. nov. 1947.a. Toimunud päikesevarjutust, mis sattus tema nataali Marsile.
Jugoslaavia kuningas Aleksandr, sündinud 16. dets. 1888.a., tapeti 9. okt. 1934.a. Tema visiidi ajal Prantsusmaale. 10. aug. 1934.a. Päikesevarjutus sattus tema nataalse Saturni peale, mis oli opositsioonis Marsiga.

President Abraham Lincolnile tehti atendaat 14. apr. 1865.a., suri ta järgmisel päeval. 11. aprl. 1865. a. toimus Kuuvarjutus, mis sattus tema nataalsele Marsile ja hiljem, , 19. okt. 1865.a. toimus veel Päikesevarjutus.
President William McKinley sai surmavalt haavata kuulist 6. sept. 1901.a.ja suri 14. septembri. Seda saaks seletada varjutuse abil, mis toimus 11. nov. 1901.a. Sattus tema nataalsele Marsile. Varjutus toimus küll hiljem, kuid mõju oli enne.

Päikesevarjutus, mis oli 20.juul. 1963.a. Sattus John Kennedy nataalse Saturnile, neli kuud hiljem 22.nov. tehti talle atendaat.
Nii, et on olemas oht, et varjutus nende kahe peal(Marss-Saturn) võib kaasa tuua traagilise lõpu.
W. McKinley puhul oli esimene Päikesevarjutus, mis toimus peale tema sündi ja sattus nataalsele Marsile, toimus 11. nov. 1863.a. Ta oli siis Kodusõjas ohvitser ja sai mitmel korral haavata, tema mitmed hobused lahingus hukkusid. Järgmine samast seeriast varjutus toimus 10. nov. 1882.a., enne Kongressi pääsemise valimisi. Ta sai mandaadi ja esitas need kinnitamiseks aga tema oponent vaidlustas need ja ta sai astuda ametisse alles 27. mail 1884.a. Järgmine sama Päikesevarjutus aga tõi kaasa surma.

Kennedy jaoks sattus 20. juuli 1944.a. Päikesevarjutus tema nataalse Saturni peale. Umbes kolm kuud varem tuli tal üle elada raske operatsioon sõjaväe hospitalis, mille ta sai merelahingus, olles torpeedolaeva komandör.19 aastat hiljem teisest seeriast Päikesevarjutus tema Saturnil aga tappis.
Calvin Coolidge juhtumi puhul toimus Päikesevarjutus tema AC-l 30. aug. 1905.a., ja ta naitus 4. okt. 1905.a. Aastais hiljem, 26. aug. 1923.a. tegi Kuuvarjutus opositsiooni tema AC-le, mis tegi temast presidendi. Presidendiks sai ta siis esemese päikesevarjutuse ja sellele järgnenud kuuvarjutuse vahel.

Kuidas aga on varjutstega lood Obamal?
Lähim varjutus enne ta sündi oli Kuuvarjutus 2. märts 1961.a 11.45 Neitsis. See varjutuse punkt jääb tulevase Baraki Verteksi lähedale (12.54). Kuus päeva peale Baraki sündi toimus 18.31 Lõvis Päikesevarjutus, mis toimus täpselt tema DC peal. Sellele järgnes 26. aug. Kuuvarjutus 2.39 Kalades, tema esimeses majas.
Enne Obama valimist presidendiks toimus Päikesevarjutus 1. augustil 2008.a. 9.32 Lõvis, mis jääb üsna lähedale tema nataalsele Päikesel. Võiv julgelt öelda, et varjutus toimus tema Päikese peal. Ja me olme lugenud eespool, et varjutus nataalse Päikese peal võib suure tõenäosusega viia võidule. Augustis toimus veel ka Kuuvarjutus, 16. aug. 24.21 Veevalajas. See varjutus oli jällegi olulise horoskoobi punkti peal, lähedale jäi AC (18.03)! kaks olulist näitajat tagasid olulise tegurina edu valimistel.
Obama oponendil John McCaini kaardis jäi augusti 2008 Päikesevarjutus tema horoskoobis Marsi peale. McCaini Marss on Obama Päikese peal. Obamal valitseb Päike DC ja McCainil Marss omakorda DC Jääras. Siiski osutus Päike tugevamaks. Kuuvarjutuse punkt jäi McCainil viiendasse majja ja ainus aspekt oli ainult kvadratuur nataali Ceresega. Seda jäi selgelt väheks võrreldes Obama Kuuvarjutuse omaga.See oligi see Sic, mille ma leidsin.
Igatahes on teema põnev ja edasist uurimist väärt.

Kokkuvõttes võib öelda, et Obama viis võidule suurelt osalt ikkagi see praegu maailmas majanduse madalseisule viinud Saturni vastasseis Uraanile ja Pluuto Kaljukitse siirdumine. On ju sodiaagi kümnes märk ka Ameerika sünnikaardis Pluuto koduks. Uraan tagas ootamatuse, erilisuse ja Pluuto siis viitas vajalikkusele teha edaspidi põhjapanevaid muutusi riigi poliitika juhtimises. Tugeva edu pandiks oli siis ka varjutuste osakaal. Enne valimisvõitu arvati, et nataalis Päikesega allpool horisonti ei saa olla president, et ikka peaks Päike olema 11 või 10 majas. Aga näe, siiski saab. Millist tegurit aga esikohale seada, kas varjutust või midagi muud, seda on raske öelda ja kas ongi nii oluline.

Mõnes mõttes oli Obama eelkäija tehtud ja tegematta jäänud ning valed otsused vajalikud selleks, et sai tulla uus mees, kes peaks kõik varasema heaks tegema.Uuelt presidendilt oodatakse palju, vast liigagi palju. Kas Pluuto täpne ühendus musta Kuuga aitab tal kõike ellu viia, mis lubatud? Eks Obama administratsioonil tuleb ära helpida see supp, mida eelkäija(d) on kokku keetnud. Vähemasti pidi tal olema väga tugev majandusspetsialistidest abilised. Eks aeg näita, mis ja kuidas.
Veel leidsin detaili, et esialgne tema kabineti 16-st liikmest on tervelt pooled päikesemärgi järgi Amburid.

Kommentaare ei ole: